Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Era Amorsitörlere eleştiri yapan arkadaşlara

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda AhTeke tarafından 19 Nisan 2010 tarihinde açılan konu

1. Ogun

Ogun Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,572
    Ad Soyad:
    Ogün YILMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Arkadaşlar,

* herkez az çok araçlardan anlıyorsa,
    * Sert ve yumuşak amortisör farkını biliyorsa,
    * Gazlı ve yağlı amotisör lerin süspansiyon farkı olduğunu biliyorsa,
    * Sert yumuşak yay ve LASTIK ğin kokpitteki ses desibelini ve sartıntıyı
    artırıp azaltbileceğini biliyorsa,
    * Dış vuruntu seslerinin , rot, rotil, amartisör lastik ve körüklerinin ve dahi
    takozlarının etkisi olabileceğini biliyorsa,

Neden birbirinizi kırıyorsunuz ki,

Bende de 2003 milenyumda , ufacık kasislerde lokurtu geliyordu Amortisörleriden ve
    yaylardan şüpheleniyordum.

4 lastik değiştim ses ve vuruntular %80 azaldı.

Bu araçların Adı HIDIR,
    Elinden gelen budur.

Bu fiyata bu kadar kalite çıkıyor malesef,

Ya araçtan vazgeçin, yada daha pratik çözümler üreterek sesi azaltmaya çalışın.

murat_karakaya bunu beğendi.
  2. ultraviolet

ultraviolet Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Arkadaşım milyarlarca lira verip sıfır araba almış birine ya paşa paşa kabul edip bineceksin ya da arabadan vazgeçip satacaksın demek sizce doğru bir davranış mı ? Adam o kadar para verip aldığı arabaya 400 lira daha verip lastiğini değiştirmek zorunda mı ? Burada üyeler şikayetlerini bildiriyorlar ve bir çözüm yolu bulmaya çalışıyorlar. Lütfen at, sat, vazgeç gibi söylemlerde bulunmayalım. Yazıktır, günahtır.

3. Misafir

Misafir Guest

Guzel kardesim,lastikle ilgili yazdiklarina katilmakla birlikte bu aracin adi hidir soyleminiz kesinlikle kabul edilemez.Ben era almadan oncede milenium kasa aracimi 8 yil kullandim. Bu sure icinde lokurtu filan nedir bilmedim.En ufak bir sorun yasamadim.Demekki istenilince yapiliyormus.Bu aracin adi hidir elinden gelen budur demek sadece assan in isine yarar.

4. Misafir

Misafir Guest

ayrica arkadaslar yakin zamanda 240.000k m de 1. 4 motor era taksiye bindim . en ufak bir ses yoktu aracta . taksi sahibine merak edip sordum . arkadas sorunun amortisorden degil z rotlarindan veya fren kaliperlerinden veya poryalardan geldigini israrla belirtti. bunlardan gelen sesler kesilirse sorun kalmiyor ama aracin asiri salinimi ayri bir konu. bununla ilgili yapilacak birsey yok .

5. 34_gm_4650

34_gm_4650 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Hocam 25,000 km oldu eraya fabrika çıkışlı bineli ve süspansiyon sistemindn hiç memnun değildim amörtisör ve yaylar araç leylek gibiydi şimdi aracı bastım ve jant lastik taktım şimdi aracım çok iyi yol tutsada bildiğiniz üzre konfor gitti ama memnunummm yani kısaca orj eralarda amörtisör ve yay sist. nanayyyy

6. Misafir

Misafir Guest

Araca Göre Değişiyor Bu Olay.. Mesela Bizim 2007 Model 125 Binde Eramız Vardı Amortisörleri Lokur Lokur Ötüyordu Değiştirmemize Rağmen Hatta 2 Kerede Lastik Değiştirdi Araç Son Olarak Kumhoları Taktığımızda Lokurtular Dahada Arttı.

Şimdi 2008 Model Era Var 52 Binde Üstünde Fabrikadan Çıkan Lastikler Var bristone b250 modeli araçta lokurtu falan yok resmen kaymak gibi gidiyor yolda. Bugünde Aracı Komple Bakıma soktuk Sağ ön amortisör patlakmış değiştirdik şimdi dahada güzel gidiyor araç. 3 tane era değiştirdik 2 sinde lokurtu problemi vardı ama bu araçta problem yok araçtan araca göre değişiyor bu lokurtu olayıhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

7. safir46

safir46 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ses ten şikayeti olan yeni çıkan poloyu denesin ses gelebilecek her yere takoz ile önlem alınmış diyoarlar ses için özel izalasyon yapılmış

8. mehmet38

mehmet38 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    berkay bey araçtan araca degişiyor demişsiniz peki neden servis böyle demiyor arabnız saglam bu sesler normal eraya binecekseniz bunları duymayacaksın diyor ben 3 kere gittim ne ses duydular ne zıplama.artık kendimden süpe etmeye basladım.artı gögüsten ve galıba kapılardanda tıkırtılar gelıyo gelıyoda bi ben duyuyorum serviste tık yok usandım artık gitmiyorum....

9. AhTeke

AhTeke Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar era yı al hele biraz bin görürsünüz demiştiniz aldım bir süredirde biniyorum hala lokurtu ses bişey yok gelen sesler normal her arabada olan sesler.bence abartıyorsunuz bende biniyorum era ya

10. mr_rsl

mr_rsl Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Ersel Erzeybek
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    al benden de o kadar.

11. bsdera

bsdera Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Serdar Dundar
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Bende 2010 model var.
    Normal kullanımda lokurdu falan yok. Çukurlardan geçerken bir miktar ses yapıyor fakat, B sınıfı için normal ölçülerde sayılabilir. Ha bu sesin clio süspansiyonundan biraz daha fazla olduğunu söylemeliyim. Ama onlar yağlı, bununki havalı süspansiyon. Biraz fark doğaldır.
    Salınım için de; 1-2 kişi ile giderkensalınımlar normal düzeyde. Ama 4 kişi giderken bagajda biraz doluysa, süspansiyonlar salınımı hemen sönümlemeyebiliyor ve arka 1 kere daha yaylanabiliyor.Bu durum seat cordoba, nissan almera gibi araçlarda daha fazla şekilde var ama fiat ve renolarda böyle birşey pek bulunmuyor.

Daha öceki modellerle arasında süspansiyon farkı var mıdır, bilmiyorum.Tanıtımında yenilenmiş süspansiyon sistemi diyor fakat tamamı reklam da olabilir.

12. st19anger

st19anger Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    2007 eram var hiçbiyerinden şimdiye kadar ses duymadım çok memnunum valla.

13. ultraviolet

ultraviolet Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Arkadaşlar servisteamortisörlerime yağ uygulaması yaptılar. Zamanla lokurtu sesi azalacak dediler ama bana pek inandırıcı gelmedi. Şimdilik lokurtu devam ediyor. Bakalım zaman ne gösterecek.

14. pecer2001tr

pecer2001tr Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    Salih Ç.
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:

2006 model Hyundai Accent Era 1,5 CRDİ sahibiyim.Zıplatma sorununu ben de çok ciddi şekilde yaşıyordum uzun zamandır.Derken bir ara taşlı yollardan gitmiştim.Aracı lifte alınca arka sağ amortisörün patladığını farkettik ve başladım amortisör araştırmasına.Bu arada uyum sağlaması açısından tek amortisör patlasa bile karşısındaki amortisörün de değişmesi gerektiğini belirtmeliyim.
    Uzun süredir zaten zıplatma sorununu yaşadığımdan forumları araştırarak bu sorunumu da kesin bir şekilde çözmek için detaylı araştırma yaptım.Sonuç olarak ortak görüş Monroe Original Gazlı Amortisör ve Spor Helezon Yayları ile sorunun düzeldiğini yazanlar olmuştu.Ben de daha çok masraf olmasın diye öncelikle Sipariş linki 'den iki adet gazlı amortisör sipariş verdim.(Maalesef Ankara'da bu amortisörü satan yer bulamadım) Bir gün sonra ürün kargo ile elime ulaştı ve zaman kaybetmeden sanayide montajını yaptırdım.Şaşırtıcı bir şekilde aracın yol tutuşu arttı ve arka zıplatma sorunu tamamen çözüldü.Bu sorunu yaşayan arkadaşlara kesinlikle tavsiyemdir.Sadece arka lastiklere Gazlı Monroe amortisör taktırarak zıplatma sorununu temelli şekilde çözebilirsiniz.

15. tulgacan

tulgacan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Caner Horuz
    Era da zıplatma sorunu varmıdır? Evet vardır? Ama bu ön ön şmför ve ön yolcu reğşl, arka yolcular iöin geçerlidirö Klasik köy byollarında tüm araçlar zıplayıp hoplatırken yolcuları Era biraz rahat tutar insanı ama il oytobsnda minikte olsa bi yol boşkuğuna gelse hatta düz yolda bile gitseniz ki bizim otobanlar asla madanın üstü kadar düz depşkdşr öyle görünür işte ozaman dikiz aynasından arka yolcuların nasıl hop hop hopladığını görürsübüz. Biz bayramda Giresuna gittik geldik, arkadaki yolculardan biri olan ablam bile bu araba niye bukadar zıplıyo dedi. Yani bu düz yolda bile böyle. Yani dedşpşn gibi ancak ve ancak masanın üstü kadar düs bi asfaltta zıplamaz bu araç onun haricinde otobanda arka tolcular iöin pek iyi bir durum olmayabilir. Zıplamasın diye yük koymaya kalkmayın ki bagajım tam doluydu. Arkafaşında dedipi gibi monroe tam çözün olabilir.

16. scream3057

scream3057 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    207
    Ad Soyad:
    Selim Yetim
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Türkçe yazsaydınız keşke :D

Emre ve oguzcalik bunu beğendi.