Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Era Amorsitörlere eleştiri yapan arkadaşlara

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda AhTeke tarafından 19 Nisan 2010 tarihinde açılan konu

1. kaan_sel

kaan_sel Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    fazla bi lokurtu yok bence

2. onursumer

onursumer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,202
    Ad Soyad:
    Onur Sümer
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İ30 1.6 CRDİ (2007-2012) FD

hyundainin kabul ettiği falan yok

türkiyede bu zamana kadar kaç adet era satıldıda kaçı şikayet ediyor ?

3-5-20-30 bunlar ufak sayılar

getz içinde aynısı soyleniyor ben 4 senedir sahibiym ve üzerinde eibach pro kit var ne ses var ne lokurtu var belkide çoğu getzden sessizdir aracım

3. kralgogo

kralgogo Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Lokurtu da var zıplatma da. Ama bunu şehirlerarası yolda zaten anlayamazsınız. Aracımın en beğenmediğim yanı da bu zaten. Sanırım sırf bu yüzden üst segmentte üretilemeyen bir araç.

4. escetins

escetins Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bu işi en iyi taksici esnafı bilir, bizim gibi haftada ayda bir arabaya binmiyorlar hergün araba üzerindeler, çevremizde 3-4 tane erası olan taksici arkadaşlar var, hiç birisinden bu tür şikayetler duymadım, tek söylenen şikayet çoook yakıyor oldu.
    gerçektende bencede çok yakıyor, onun dışında bir hatasını göremedim.

5. enginis58

enginis58 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    209
    Ad Soyad:
    engin öz
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    Elantra (2015-20XX) AD
    çok sessiz bir ortamda kaldırım taşı ile döşenmiş bozuk yollarda bu lokurtu dediğiniz sesi duyabilirsiniz. aracı bu kadar dinlemeyin bence....bu sağlıklı insanın kendinde hastalık araması gibi bişey...ararsanız bulursunuz...selamlar.

6. mdmrx

mdmrx Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    doğru söylüyorsun onur,

forumlara %80 sorunları olanlar çözüm var mı diye bakmak için üye olur bende ilk aldığım kış araba sabahları tekleyince google dan arayıp bu forumu bulmuştum..

kısaca lokurtu varsa kaç era da var, eps bozuldu ise kaç era da bozuldu tartışılır..forumdakilerin çoğu yukarıdaki kategoriye girdiği için buradaki arkadaşların çok şeyden şikayetçi olması normal..

benim team abs ağustos 2007 de trafiğe çıktı..2008 model..arabamda lokurtudan esame yok..eps canavar gibi..zıplatmaya gelince..araçta bir yada 2 kişi iseniz araç hafif çukura girip çıktığında normal bir kere esnemesini yapıp yerine oturuyor ama arkada 2-3 kii varsa süspansiyonlar biraz sallıyor arkayı..arkadaki ağırlık la amortisörler anlaşamıyor https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

ilk kış meydana gelen sorun ise 2. kışta%80 azaldı..bu kış ise kontağı açınca 15 sn bekleyip kalkıyorum gazı fazla vererek sorun kalmadı diyebilirim..hatta ilk kış aracı bir gece serviste yatırıp dışarda ertesii sabah gittim servis müdürü bile kaldıramadı..ama birşeyde yapmadı yazılımı güncelledi klasik bahaneler ve araçta o kış değişen bir şey olmadı..sonraki kış değişmesini ise motorun açılmasına yağına vs bağlıyorum..o zamanlarda bu sorun için bültende çıkmıştı yeni beyin yazılımı çıkarmıştı hyundai..

iyi akşamlar..artık pek girmiyorum foruma..yardımcı olabiliyorsak arasıra ne mutlu bize..
    Düzenleyen : mdx78

7. kralgogo

kralgogo Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Yok diyenler acaba nasıl araç kullanıyorlar merak ediyorum. Araç bariz bir şekilde sert amortisöer yapısına sahip. 3-5-20-30 gibi rakamlar verenler olmuş bence şikayetçi olamayan kişi sayısından bahsediyorsunuz. Ben 14 yaşında araba kullanmaya başlamış 18'de trafiğe çıkmış ve 17 senedir otomobil kullanan biriyim. Opel, Ford, Toyota, Citroen, VW, Nissan, Skoda... ve belki de unuttuğum birçok markanın otomobilini kullandım. Accentin amortisörüne normal diyenin hislerinden şüphe ederim. Tamam burası hyundai forumu ama araçlarınıza bu kadar da duygusal davranmayın.

8. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Kendi adıma konuşuyorum.Günde 150 km şehir içi dur-kalk usulü kullanıyorum
    Bizimde farkımız yok!
    Aynenisimlerini dahi unuttuğum tahminen 30-35 araç değiştirmişizdir.
    İşte bu yaptığınıza bencillik denir.Çok memnun olan kişiye hakaret sayılır,bu yüzden kendi adınıza konuşmanız daha iyi olurdu.Ayrıca hyundaı formu ama siz yanlış anlamışsınız,çünkü vw,opel,renault,fiat v.s markaların forumlarında herhangi kötü bir kelime dahi yazsanız forumdan atılırsınız.Ama bu hyundaı formunda tam tersine herkes hep şikayet yazıyor ve hep şikayet yazmak amacıyla forma kaydoluyor aslında buda biraz aşırıya kaçıyor ama yinede dedidğinizin tam tersine duygusallık burda yok

9. Halil Altunay

Halil Altunay Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    109
    Ad Soyad:
    Halil ALTUNAY
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Fiat
    bu gün bi arkadaşa 2. el araç bakmak için dumankaya ya gittik. orda görevli arkadaş tanıyo beni braz ayaüstü sohbet ettik dedim bu lokurtuya bi çözüm bulun zıplamaya çare bulun dedim lokurtu için yeni bi uygulama başlattık dedi. amortisörlerden değil ama siz müsait bi gün gelin çaresine bakalım dedi. muhtemelen bu hafta içi bırakacağım aracı .

10. kralgogo

kralgogo Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Servislerin bile kabul ettiğini hala kabul etmeyen forum üyeleri var deseydin keşke :)
    At gözlüğü takanlar paragrafı yeniden okumalı bence.

11. 35emrah35

35emrah35 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    kralgogo: (At gözlüğü takanlar paragrafı yeniden okumalı bence.) çok çirkin konuşmaların sinyalleri bunlar lütfen tansiyonu yükseltmeyelim !!
    Düzenleyen : 35emrah35

12. abrams

abrams Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bence lokurtu denilen ses kalitesiz olan p6000 ve b320 lastiğin setliğindengelen vuruntu sesi bu sesi lokurtuyla karıştıranlar var

13. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Genelleme yapmayın lutfen!!
    Aynı sorundan muzdarip olan getz sahipleride var. Emin olun sorunlu araclardan daha fazla sorunsuz olan arac var. Bir beyaz esya almak ne kadar sans işiyse aracta öyle. her ne kadar makineler tarafından üretilen parcalar kullanılsada, üretimciler bilir ki aldıgınız parcanın serisinde sıkıntı varsa sizin ürettiginiz malın o partsinde problem olabilir. Ama o tum malalrın sorunlu oldugu anlamına gelmez. Ayrıca, parcanın ses yapsa bile hala işlevini yerine getiririyorsa sorun yoktur. Gerci biz sessiz era ve getz kullanıcıları olrak belki o sesi duymadıgımız için sorun yokta diyebilirz ama yine biz ses yapmayan getz-era sahipleri varsa demekki sorun era yada hyundaide değil, o ses yapan parcaların kullanıldıgı party de var.

14. kralgogo

kralgogo Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Teşbihte hata olmaz. Çirkin konuşmalar dediğiniz cümle öbeği bir deyimdir ve TDK'nın sözlüğünde yer almaktadır. Güzel Türkçemizin gerekli görülen yerlerinde kullanılması da gayet uygundur. Tıpkı "Siz de buluttan nem kapıyorsunuz" cümlesinde olduğu gibi.

Ürünü satan yetkili bayilerin, servislerin ve çalışanlarının kabul ettiği bir sesi hala nasıl kabul etmiyorsunuz anlamıyorum. Bizler daha önce de söylediğim gibi araçlarımıza duygusal bakmıyoruz. Arabamı seviyorum. Zira parasına göre alınabilecek en güzel araç da ERA'dır bana göre. Bizler sadece "KRAL ÇIPLAK" diyoruz... Kralı çıplak görmek istemiyorsanız anlarım.

murat_karakaya bunu beğendi.
  15. ugurdogan

ugurdogan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Sorun kesinlikle amortisörde değil.İzmir Çakırların sahibi babamın arkadaşı.2 ay kadar önce gittik.Bütün servis elemanlarını topladı.Bu arabayı halletceksiniz dedi.Herkes yusuf yusuf modunda bizim arabayla ilgilendiler.
    Sonra amortisörlerde sorun zaten yok,ama amortisötlerle bağlantılı bir parçada sorun varmış.Lokurtu bundan yapıyomuş.Hemen hepsini garantiden değiştirdiler.Sonra direksiyonda bozuk yollarda tıkırtı sesi geliyo_Onu da hallettiler.Yağ gibi oldu araba.Tabi bozuk yollarda yine biraz geliyo.
    Bunu da tekerleklerin sertliğine verdiler.Tekerlekler çok sert dediler.Yumuşak hamurlı tekerlek takın,farkı görün dediler.
    Askerden gelince ilk işim tekerlerle birlikte jant taktırmak

16. Misafir

Misafir Guest

Araçlarından ses gelmeyen mutlu azinlik araclarina iyi davransinlar.Ben bu yuzden dort kez servise gittim
    3 kez amartisorler degisti. Sizce neden degisti degerli fikirlerinizi paylasirsaniz ogrenmek isterim.

17. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Örneğin Opelin 1.3 dizel motorlu arabalarında devamlı sürette kısa sürede 60-100 bin km'de baskı balata bitiriyor. Bunun içinde Opel bu parçayı çok uygun fiyata sunuyor.

Makyajlı Getzlerdede arka süspansiyondan ses geliyordu, en son iyileştirilmiş parçalarla amortisörler, takozlar, burclar değişti ve daha o gündür bu gündür ses geri gelmedi maşallah.

Yani aynı durumu Hyundai Era modellerinde uygulayabilir elbette.

18. ultraviolet

ultraviolet Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Dostum ben de servise götürdüm arabayı, baktılar denediler lokurtu var dediler. Ardından amortisörleri değiştiler ama nafile. Lokurtu aynen devam ediyor. 50 kere değişsek birşey olacağı yok. Lokurtu aynen devam. Ayrıca Sıfır arabalarda da var bu lokurtu sesi. Adamlar bana daha plakası takılmamış 2 adet araba denettiler. Vallaha sıfır arabalar lokur lokur ötüyor.

19. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    amortisorler değişmesine ragmen ses devam ediyorssa, demekki sorun amortisorde değil.
    ugurdoğan arkadasın dediği gibi baska yerde olabilir.

20. ultraviolet

ultraviolet Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Bilemedik sorunun neden kaynaklandığını. Araba daha bismillah yürümeye başlar başlamaz lokur lokur etmeye başlıyor. Sorun amortisörlerde olmasa, başka bir yerde olsa acaba nerede olabilir. Ayrıca şu da önemli ki lokurtu hem önlerde hem arkalarda da var. Keşke bu ses olmasa. Araçta başka sesler de var ama insan o seslere bu kadar takılmıyor. Örneğin kapıdan, koltuktan ve hatta motordan gelen seslere bile bu kadar canım sıkılmıyor. Bu kadar üzerinde durmamıza rağmen sesin giderilememesi çok can sıkıcı.İnanın birisi çıkıp bu sorunu halletse o kişiye istediğini vereceğim. Servise gittiğim gün araca bakan eleman eğer bu sorunu çözebilseydi o eleman bir daha beni unutamayacaktı.

Bu Sayfayı Paylaş