Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Era Alıcam?

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda By_belo tarafından 15 Aralık 2008 tarihinde açılan konu

1. Levent

Levent Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    26
    Ad Soyad:
    levent ünal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Katılıyorum.Aracın resimleri yok mu..?

2. By_belo

By_belo Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Araç aşağıdaki linktedir arkadaşlar araç sahibiyle bugün ikinci kez görüştüm sanırım farkında olmadan bi çok şeyi itiraf etti bana ilk aradığımda dahada aşağıya inerim demişti bugün gene aradım bu kadar ucuz olma nedenini öğredindim araç takla atmış https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley6.gifdurum bundan ibaret yazık olmuş yani
    http://www.araba.com/1680414.html

3. hyundaı_era_06

hyundaı_era_06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    sen bize sadece ön ve arka kaput demiştin.ilanda adam yazmış"araç komple boyalı"diye...

aman diyeyim yanaşma...

daha temiz bir sürü dizel era var piyasada araştır...

4. romulusromulus

romulusromulus Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Accent Era Dizel 1,6 kullanıyorum. Motoru ve çekişi çok iyi. 150-160 km/saat hızı çok rahat yapıyor ama hoplatması fazlalaşıyor. Aslında araçeski kullandığım araçlara göre dahaçok hoplatıyordu, arka amortisörlere bir tadilat yaptırdım, hoplatma sanki daha azaldı ve araç yol tutuşu daha güvenli oldu ama yine de benim eski 2001 model Ford Focus'u yoldaki seyahat rahatlığı açısından arıyorum.

Bu büyüklükteki orta sınıf bir sedanarabanın arka koltuğuna 4 kişi rahat sığamaz. 3 kişi bile sıkışıyor. Üst sınıf sedan almak lazım. BMW 5 serisi ve benzer genişliğinde eğer araka koltukta 4 kişi seyahat edecekse. 1960-70 model Amerikan arabaları gibi.. :)

5. ardacenk

ardacenk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    eranın 1,6 diesel motorudamı varhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley29.gif

6. hyundaı_era_06

hyundaı_era_06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    kardeş önceki sayfayı okumadın galiba benim yazımı bi oku!9 kişiyle 85 km yol gittim..https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif

7. By_belo

By_belo Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    evet arkadaşlar ben onu görmemişim ama ben ilk aradığımda arkayla ön kaput değişti demişti orjinal değince ben gene sorayım dedim ama sağolsunki söyledi bakalım yeni era arayış içindeyim.

8. Misafir

Misafir Guest

Bizde bi arkadaşda var'dı 13'e veriyordu, önden kazalı diye...

9. Levent

Levent Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    26
    Ad Soyad:
    levent ünal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Fiyatın neden o kadar ucuz olduğu anlaşıldı..

10. semerkaw

semerkaw Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ama taklaya ragmen iyi toplamışlar arabayı..
    alınmaz o da ayrı bir durum..

11. By_belo

By_belo Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ama gayet ilginç araba takla atıyor kapı ve kaput değişiyor tavan gidince genelde arabalar pert olmuyormu ?

12. mdmrx

mdmrx Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    i30 1.6 dizel var..era da 1.5 dizel...i20 ye 1.4 dizel geliyor

13. hamit

hamit Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    eylül 2008 de 1.6 team abs era aldım ,4600 km sonundaki tecrübelerimi sizinle paylaşıyorum.
    artıları:
    1.süratli bir araç
    2.güçlü ve atak
    3.ferah ve sınıfına göre geniş
    eksileri
    1.yakıtı çok fazla 3000-5000 km aralığında düşer dediler fakat 4600 km de servise götürdüm neden yakıt (45 litre ile 400-430 km menzil) düşmedi dedim ,şimdi km yi 15000 çıkardılar bundan sonra düşer diyorlar ,sanıyorum düşmeyecek veya fazla düşmeyecek
    2.ikinci el değeri çok düşüyor ,reno veya fiat gibi değil kayıbı daha fazla
    3.şanzıman düz yol için dizayn edilmiş rampalarda gereğinden fazla devir istiyor veya 1. vitesle çıkacaksın(abartı değil gerçek)
    4.bayi satış fiyatlarında düşüş çok fazla 3 ay önce26-27 000 ytl aralığında olan fiyat şu an 23 950 ki büyük bayilerden era 1.6 team abs yi daha aşağı fiyata satanlarda var,bu nedenle 2.eli sıkıntılı ve tam oluşmamış halde
    . almayı düşünen arkadaşlar biraz daha düşünsün çevrenizde varsa aracı 1-2 gün emanet alıp kullanın(kiralamada olabilir) beklentilerinizle aracın sundukları örtüşüyorsa alınabilir ben maalesef kulaktan dolma yanlış bilgilerle aldım şuan tam bir hayal kırıklığı oldu ,kredisi bitince değiştireceğim,arkadaşlar bunu yazmaktaki amacım sakın yanlış anlaşılmasın aracı kötülemek değil tecrübemi paylaşmak yoksa insan kendi malını neden kötülesin,cep telimi yazıyorumki daha detaylı bilgi isteyen veya araca sahip olmadığımı salladığımı veya rakip firmalarda çalışmadığımın teyidi olsun hamit kaya 0 533 5453637

14. Misafir

Misafir Guest

1 - Yakıt değeri şehir içi için gayet normal, ben megane ile 11L yakıyordum
    2. Sıfırını33.000'e aldığım meganı 7.500km'de 28'e (5000YTL zararına) zor sattım, yine sıfırını38.5 aldığım Vectrayı'da 4.500km'de 28'e (10.500YTL zararına)zor sattım, bunu Hyundai'ye bağlamak çok yanlış..

3 - 112hp bir araç için 1. vitese düşmesi için60 derecelik bir rapma gerekir'ki bu da diğer araçlar içinde geçerlidir, yoksa 112hp'lik bir araç için rampa düz yol gibidir, ya aracınızda problem var yada çok düşük devirli araç kullanıyorsunuz.

4 - Bu madde tüm araçlar için geçerlidir, lütfenpiyasayı biraz araştırın...

bence yanlış fikirlere kapılmışsınız...........
    Düzenleyen : Coşkun Uçar

15. KasımAliAytekin

KasımAliAytekin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    14
    Ad Soyad:
    Kasım Ali AYTEKİN
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Hepsi bi yana 2.elde değerin düşme durumu bütün araçlarda aynı ayrıcabunda krizin etkisi çok fazla. Şöyle söyleyeyim 1.3 multijet doblo 28.500 ytl ye arkadaş aldı 1 Ay sonra bir kampanya oldu fiyat 24000 e düştü şimdi bu aracın ikinci eli ne olur dersiniz tabiki 20000 civarı olur. Bu rakam 24000 e alan için kötü değil fakat 28.500 e alan için baya kötü. Dediğim gibi krizin etkisi çok fazla firmalar şuan araç satmak için binbir türlü şebeklik yapıyor o yüzdende kampanya üstüne kampanya.

Bunların üstüne bişey daha söyleyeyim bence sıfır araç alıyorsanız en az 5 sene kullanırsınız bunun ikinci elini düşünmek bence mantıklı değil sonuçta herhalukarda zarar olacak. Bu zararı göze alamayan sıfır değil ikinci el alsın !

16. hamit

hamit Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    112 hp aracın motorunun gücü,şanzımanın bu güçle direk alakası yok ,motorun güçlü olduğunu belirtmiştim , Coşkun bey şanzıman dişli oranlarında dizayndan kaynaklanan bir handikap var araba çekişten düşüyor ve alt videse geçmek zorunda kalıyorsunuz. Diğer konu sizin meganla şehir içinde yaktığınızı nerde ise bu araçla ben şehirler arası yolda yapıyorum yaklaşık 10 lt, Alınan sıfır araç ille 5 yılda satılır diye bir kayıt yok önceki aracı (2007 symbol) 2 yaşı dolmadan sattım bu olabilecek bir durum ayrıca aracın 2. el satış durumu benim tercihim ,bu kıstaslar başkaları için önemli olmayabilir ama benim için önemli! yazdıklarımdan kimse lütfen kırılmasın bu konuda hassas olmaya çalışıyorum ama yazmak konuşmak gibi değil mimikler görünmediği için yanlış anlaşılabiliyor ,ben arabamı benim kıstaslarıma göre değerlendirdim ve benim fikrim bu doğrultuda ama başkalarına yanlış gelebilir onada saygım var ,en doğrusu almayı düşünen arkadaşlar 1-2 gün kullanma şansı elde etsin benim gibi beklentileri çıkmazsa üzülmesin

17. KasımAliAytekin

Alınan Beğeniler:
    14
    Ad Soyad:
    Kasım Ali AYTEKİN
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Kullanımla ilgili konuda yorum yapmam yanlış olur çünkü benzinli era hiç kullanmadım dizel kullandım ondada süspansiyon haricinde bir sorun görmedim açıkçası.

Ben sadece bu 2.eldeki fiyat düşüşlerinin yapılan kampanyalardan dolayı olduğunu anlatmaya çalışıyorum. Kırılacak gücenecek bir durum yok ortada tabii ki herkesin görüşleri ve beklentileri farklıdır. Yakıt konusundada ben şuan benzinli bir aracın şehir içinde 10lt nin altında yacağına inanmıyorum kendi aracımda 10lt yakıyor hemde çok dikkat ettiğim halde. bende çok dertliyim yakıt konusunda anlıyacağınız ama ekonomi istiyorsak kesinlikle yta lpg taktırıcaz yada dizel alıcaz durum ortada bu benzin fiyatlarıyla bu kadar oluyor.

18. Misafir

Misafir Guest

Hamit bey, bu sitede 1.6 112 hp araç sahibi sayısı oldukça fazla ve ben ilk defa sizden duyuyorum çekiş problemini ve aşırı yakıt olayını, yinede iyi bir servise gitmenizi tavsiye ederim, gerekirse Altunizade'de Uçar var, usta başı arkadaşım getirin gösterelim....

Pardon Trabzon'daymışsınız...https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif
    Düzenleyen : Coşkun Uçar

19. KasımAliAytekin

Alınan Beğeniler:
    14
    Ad Soyad:
    Kasım Ali AYTEKİN
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Şimdi bazı arkadaşlar çıkıp benim arcaım 8 lt 7 lt yakıyor diyecek bende diyorum ki benim aracımda şehir içi 10lt şehir dışı 7.5-8 lt yakıyor . Hesap hatası yapılıyor çevremdeki çoğu insan benim yaktığım rakamlara yakın rakamlar yakıyorlar. O yüzden aracınızın yakıtı bence normal ayrıca rodaj süresi dolduğunda biraz daha düşecektir ama çok değil.

20. KasımAliAytekin

Alınan Beğeniler:
    14
    Ad Soyad:
    Kasım Ali AYTEKİN
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Hamit bey size birşey daha sormak istiyorum symbol kullanmış biri olarak era daha ii değil mi?

Bu Sayfayı Paylaş