Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

era 60000 agır bakım.

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda gölge_23 tarafından 14 Ağustos 2010 tarihinde açılan konu

1. Barış Özkan

Barış Özkan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Hayırlı olsun kardeş olmuş bitmiş nasıl arabada değişiklik var mı benim öyle olmuştu servisten çıktım 1 yıl ve ya 7500 ilk bakımı 6500 de girdim bi çıktım araba bi değişik geldi çok güzeldi sürüşü öyle bir durum oldumu?

2. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Özel Be Abi Ne İşim Olur Yetkili Servisle https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif Daha 20000 deki Aracın Garantiyi Bozdum..Ben Senede En Az 4 Kere Giriyorum Bu Bakıma..HerSeferinde 500 Kağıt Gerer...

3. Tayanç_Top

Tayanç_Top Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Gerilme Ersin'im bırak garanti bozulsunhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

4. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Bozuldu Zaten :) Ne İşim Olur Yetkili Servisle :D

5. zuniga

zuniga Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL

6. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Hocam İnanın Bana Bundan Önce H100 Üm 150000 Kmde Pert Oldu..Hergün Ağır Yük Altındaydım..Açıkcada Söyleyeyim Çok Hor Kullanırdım..Bide Turbolu Araçta Sürekli Gaz Çek Bırak Yapılmaması Gerekiyordu Onu Bile Çok Yapardım..Ama Yinede 150000 Kmde Tık Demedi Araba..Açıkcası O Kadar Hor Kullanmaya Ben Beceremedim Turbo Patlatmayı..

7. Barış Özkan

Barış Özkan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ersin bir daha sorayım neden pert oldu geçen söylememiştin?o h100 efsaneydi resmen az muhabettini yapmadık.

Düzenleyen : Mustafa ÖZKAN

8. zuniga

zuniga Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL

Amenna, tecrubeniz dogrudur ancakticari ile binek araclarin turbosu ayni kalitede olmaz/olmamali diye dusunuyorum. Suphesiz ticari bir aracin turbosunun daha dayanikli olmasi icab eder. Bilemiyorum, cok bildigim bir husus degil sadece tahminimi yaziyorum ama su kesin ki turbo olayi beni biraz endiselendirdi.

9. Barış Özkan

Barış Özkan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Benim şu ana kadar tek beğendiğim dizel ticari araç H100 dür bütçeme ve fikirlerime göre acayip bir kaçışı var H100 ün arkadaşımızda vardı resmen altından minder çeker gibi bi ataklık yani.Tahmininiz doğru olabilir tam bilemem onu.

10. karatilki

karatilki Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bizim durakta yaklaşık 6 tane dizelera vardı (şu an hepsi değiştirip gazlı aldı) hepside en az ikişer tane turbo değiştirdi. demekki kullanmaktan ziyade era'ların turbolarında bir sıkıntı var, h100 leri bilemem

11. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Vallahi Abi H100 Ünde Starexinde Koskocaman Turbosu Vardı..Bide Eraların VGT Değişken Türbinli Turbo Herhalde Ondan Dolayı Arıza Yapıyor..

12. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Galiba Ticari Oldukları İçin Daha Dayanıklılar...Eralardaki VGT Değişken Türbinli Turbo Daha Hassaslar Galiba..

13. bsdera

bsdera Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Serdar Dundar
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Bence dayanıklıkları aynıdır. Kullanıma bağlı. Turbo çok dur-kalk trafiğine ve dolayısıyla taksiye gitmiyor. Hele taksicilerin şu yukarıdaki hususlara uyduklarını hiç sanmıyorum.

İki arkadaşımda da kia cerato crdi den var. İkisi de basarak kullanır. Ama birisi şu yukarıdaki kurallara çok dikkat eder. Arabayı 1 dakika ısııtır kalkar, durunca da motoru durdurmadan önce en az 1 dakika bekler psikopat gibi.
    Benziliğe girse bile kenarda arabayı 1-2 dakika rölantide bekletip öyle pompaya yaklaşır ve stop eder, o derece. Geçen konuştuk,hiç bekleme yapmayan diğer arkadaşın turbo bozulmuş, bizim dikkatli kullanan da ise hiçbir şey yok saat gibi.

bu arada ikisinin de turbosu VGT li olandan (2008 model, 115 bg). Benzer kilometrelerde. Şimdi sordum.

Düzenleyen : bsdera

14. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Yukarda levent bey asıl bilgiyi acıkca yazmayı unutmus. Turboyu bozan asırı sıcak değil, turbo asırı sıcak altında calısır ve bu onu bozmaz. Onu bozan turbo sogumadan motorun stop edilmesidir. Bir cok kişi buna dikkat etmiyor. Isınan bir turbo sogumasına izin verilmeden kapatılırsa daha kısa sürede bozulur. Eger ki turbolu bir araç sadece dilze değil, benzinli turbolularda aynı motor stop edilmeden en az 2-3 dk rolantide calısırsa kolay kolay arıza vermez.

Taksicilerin neden dizel arac tercih etmemesi cok acık zaten. Dizel aracların bakımları km yuksekdikçe artıyor. Ayrıca turbolu bir dizel arac normal bir dizelden daha hassas kullanım gerektiriyor. Diğer bir neden ise bizim komsunun duragı 17veya 18bin tlden era nın en baz modelini almıslar. Birde gazı taktılar mı sorunsuz bir araba. İstatistik olarak kesin oranı hatırlamıyorum, %80 gibi bir oranda istanbuldaki taksiciler benzinli motora sahipmiş. Zaten bunun için sayılara gerek yok, yollardaki araclara, benzinliklerde araclara bakılırsa zaten durum ortada. Bizim komsuda daha önce dizel bir albea vardı. senesi dolmadan sattılar. Yerine 1.6 benzinli era aldılar. Benzinli derken lpgli.

Düzenleyen : qaan88

15. gölge_23

gölge_23 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    hayatta lpg li arac almam . buyuk soylemım ama almam. gecen gozumun onunde arac patladı yahu. adamı zor cıkardılar ıcınden. vanadan mı ne sızma yapmıs

16. eakgun352

eakgun352 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    oda varda bide uzun yolculukta turbo ve motor çok ısınıyor arabayı en az bir dk rönaltörde çalşıtımalısınız https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley37.gif

Düzenleyen : eakgun352

Bu Sayfayı Paylaş