Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Era 1.6 Su Eksiltme

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda salihpetek tarafından 23 Ocak 2011 tarihinde açılan konu

1. NEFRET35

NEFRET35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    46
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Dostlar bu olay yakın zamanda benim başımdan geçti. Araçla yolda giderken bir lokurdu duyuyordum bir yerden bir yere su boşaltır gibi. Birkaç kez duyduktan sonra motora baktığımda radyatörde su kalmamış ki dolumu yaptım ve takip etmeye başladım her gün yarım çay bardağı su ekledim, sanayiye gittim boruda kaçak var dediler vs.. yaptık dediler ki sanayiden ayrıldım 2 gün sonra baktığımda su eksiltmekle kalmamış yağ karıştırmış. Yağ devirdayım iç ayırmada çatlama yapmış yetkili servisin terimi buydu 800.00 TL civarında ücrete patladı. Su eksiltmede çok dikkat etmek gerekiyor dostlar.

bykadir bunu beğendi.
  2. Göksenin Arda

Göksenin Arda Kayıtlı Üye Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    277
    Ad Soyad:
    Göksenin Arda Keser
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.2 MPI (2014-2020)
    Abiler araba durduğu yerde bir şey yok ama hareket halindeyken radyatörden birazcık eksiltiyor gene dediğim gibi 4 5 pet şişe kapağı kadar her gün kaputu açmaktan bıktım usandım yedek depoda eksilme yok yedek depodan radyatörde eksildiği zaman su çekmesi lazım değil mi su çekmiyor galiba sanayiye git demeyin adamlar takip et demekten başka bir halt yapmıyorlar radyatör kapağıyla mı ilgili bu yedek depodan su çekmeme olayı lütfen yardımcı olun sizin bilgileriniz sanayideki ustadan daha değerli benim için
    NOT: termostatla ilgili sorun varmı diye bugün yokuş aşağı boşa salladım ve hızımı 90da sabitleyip gittim hararet göstergesinde kıpırdama hiçbir koşulda yok termostat sağlama benziyor

3. tolgakmg

tolgakmg Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    93
    Ad Soyad:
    Tolga
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    Sanki sorun yok gibi. Radyatörü ağzına kadar doldurursanız ısınan suyun basıncı dengelemesi için yedek su deposundan bir miktarı buhar olarak dışarı atılması normaldir. söyle düşünün. Radyatörde sıcaklık 90 derece. Bu durumda oluşan basınç için radyatörde yer yok. bu sebeple genleşme kabı vardır zaten. hatta bence kabı kontrol ederseniz bir miktar artış bile gözlenmesi mümkün derim. Kontrolü 3 günde bir yaparsan yine aynı miktar su eksilttiğini göreceksin. Aslında için rahat etsin diyorsan, motor sıcakken ve araç çalışıyorken yedek su deposu giriş hortumunu sökerek su devirdaimini görebilirsin. Elinizi yakmayın sadece...

4. Göksenin Arda

Alınan Beğeniler:
    277
    Ad Soyad:
    Göksenin Arda Keser
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Tolga abi radyatörde su eksilince bakıyorum dediğim gibi az eksiliyor yani bakınca su falan görünüyor ama eskiden olmazdı işte .Yani abi sen demek istiyorsun ki 3 gün sonra da baksam radyatördeki seviye aynı olacak öyle mi çünkü eksildikçe ekliyorum dolayısıyla mevcut durumdan daha fazla eksiltiyor mu bilemiyorum bugün eksilttiğinde eklemedim mesela yarın sabah duruma bakabilmek için

5. tolgakmg

tolgakmg Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    93
    Ad Soyad:
    Tolga
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    Bir iki gün daha kullanıp öyle kontrol et bence. O zaman net sonuca ulaşabilirsin.

6. NEFRET35

NEFRET35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    46
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Radyatör kapagıda bozulmuş olabilir aklıma kötü bir şey getimek istemiyom :) kapak arızalı ise yedekten su çekmiyor başlıkrtan atıyor suyu ama çok atmaz tabi atsa atsa 1 bardak doktum

7. Göksenin Arda

Alınan Beğeniler:
    277
    Ad Soyad:
    Göksenin Arda Keser
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Anladım Tolga abi ben dediğin gibi yapayım en iyisi tekrar teşekkür ederim yardımların için çok yardımcı oldun gelişmeleri buraya yazacağım

8. Göksenin Arda

Alınan Beğeniler:
    277
    Ad Soyad:
    Göksenin Arda Keser
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hocam heh işte bence de sorun burda yani antifriz değiştirmeden önce yedek depodaki su 300 400 kilometrede max noktasından min noktasına gelirdi fakat radyatörden asla eksiltmezdi e şimdi bakıyorum radyatörden eksiltiyor ama yedek depoda zerre kıpırdama yok sadece motor sıcakken yedek depodaki seviye biraz artıyor valla anlamadım bana arıza direk radyatör kapağından gibi geldi yedek deponun işlevi zaten radyatörden eksilen su olursa tamamlamak değil mi? . Bugün okula giderken ankara ATA Hyundainin ordan geçicem vaktim olursa gidip bi kapak alabilirim bu getz 1.3lerin radyatör kapakları 0.9 mu 1.1 mi acaba üstündeki 0.9luk aynısından alayım değil mi

9. Ogun

Ogun Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,572
    Ad Soyad:
    Ogün YILMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Sen şimdi son olarak şunu yap.

İkl önce ;

1) Araç soğukken radyatör kapağını ve yedek depo kapağını aç, (Yedek depo kapağının ağzını temiz bir bez ile TEMİZLE) Sonra YEdek depo ağzına, AĞZINI koyup KAPATARAK İçeri hava üfle ,
    Bu basınç ile RADYATÖRE SU akması gerek.. Eğr akıyorsa, Boru açık demektir. SORUN YOK

2) Hemen en yakın parçacıya yada SERVİSE uğra, YENİ radyatör KAPAĞI al, TAK

3) Sorun yoksa ARacını çalıştır ısınmasını bekle.

4) Aracın motor aksamı üzerinde araç çalışırken SU kaçağı araçtır. Su kaçağı varsa ustada düzelttir.

5) 3-4 gün boyunda devamlı izle.
    Yedek DEPO bu süre içinde bitiyor yada RAdyatör her sabah PETEKLERİN ALTINA suyu indiriyorsa Sorun var demektir. ACil baktır.

6) Yedek depodan su çekip daha sonra sabit kalırsa,
    yine sorun yok. MAX: yada F seviyesine YEdek depoda getir İşine bak.

10. Göksenin Arda

Alınan Beğeniler:
    277
    Ad Soyad:
    Göksenin Arda Keser
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Ogün abi dediklerini yapıcam fakat ilk olarak radyatör kapağı alıcam bu getz 1.3lere uygun olan 0.9luk kapak değil mi ?

11. joy_ride

joy_ride Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,470
    Ad Soyad:
    Murat GÜRBÜZ
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Herkese slmlar günaydın.benim era da su eksiltme var lpg t borularından kacırıyordu gittim lpg ciye kelepçeleri değiştirdi sonra tamamladım antifirizini 1 hafta sonra kontrol ettim hem yedek depodan eksilmiş hem radyatörden baktım kaçak yok heralde dedim hava yaptı ordan eksildi gene tamamladım 3 gün sonra gene baktım motor soğukken bakıyorum hep t boruları sağlam bu seferde regülatör borularından kaçırıyor dün sıktım iyice fazlada zorlamayayım dedim hortuma zarar veririm die.1 aydır bi çözüm bulamadım.2004 accentimdede radyatörü değiştirdim radyatörün alttaki borusunun ayarını bi türlü tutturamamıştık kelepçeyle sıkıyorduk gene kaçırıyordu sık gene kacırıyordu sonunda ayarladık ama sattım:D bu sızdırma sorunlarda hep beni buluyor galiba

12. Göksenin Arda

Alınan Beğeniler:
    277
    Ad Soyad:
    Göksenin Arda Keser
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Bir de o kadar illet bir şeymiş ki sorunsuz arabama musallat oldu arabadan soğudum resmen binesim gelmiyo içine atmosferik bir motorun en sıkıntılı arızası bence bu neden dolayı yaptığını bulması o kadar zor ki mesela arabada yağ eksilme olsa hemen nerden olduğu anlaşılır ya külbütör contası kaçırıyordur ya sekmanlar aşınmıştır ya da subaplardan kaçırıyordur amma bu su eksiltmede kaçağı bulmak ayrı dert kaçak yoksa nerden yaptığını bulmak ayrı dert valla ilk defa gözüm gibi baktığım çok sevdiğim arabamdan soğudum inanın binesim yok arabaya

13. Ogun

Ogun Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,572
    Ad Soyad:
    Ogün YILMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Orijinali ne ise o , MOBİS olmalı. TAVSİYEM

14. joy_ride

joy_ride Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,470
    Ad Soyad:
    Murat GÜRBÜZ
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Soğumak yok devam olur böyle şeyler.Düzelir inşallah

Sony Xperia cihazindan gönderildi

15. Göksenin Arda

Alınan Beğeniler:
    277
    Ad Soyad:
    Göksenin Arda Keser
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Abilerim bugün radyatör kapağını almaya giderken lpg taktırdığım yere gittim bi de onlar baksın diye devirdaimden kaçak gördüler değiştir falan dediler fakat bunlardan önce şu radyatör kapağını bir an önce değiştirmek istedim gittim ata hyundaiye aldım 0.9 barlık bi kapak okuldan dönerken akşam taktım sonra bi 20 25 km falan yaptım takarken radyatörden su taşırttım biraz eksilsin de kapak yedek depodan tamamlayacak mı diye dönüşte bi yerde işim vardı beklemiş oldu araba 1 2 saat ben de baktım arabaya dönünce yedek depodan suyu çekmiş sabah onu da baya üst çizgisini çekecek şekilde doldurmuştum radyatörde suyunu eksiltmeme rağmen seviye tam yerindeydi baya sevindim ama biraz daha gözlemek lazım belki de gene yapacak belli olmaz .Bu arada üstünden çıkan radyatör aşağıda da resmi var yayları falan acayip sertleşmiş yeni aldığımın ki yumuşaktı .Aşağıda eklediğim eski kapak .Şu sorun bi tamamen hallolsun bana yardımcı olan tüm abilerime ankaraya geldikleri anda benden bi Türk kahvesi ısmarlıycam :)

bykadir bunu beğendi.
  16. Göksenin Arda

Alınan Beğeniler:
    277
    Ad Soyad:
    Göksenin Arda Keser
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Abi valla soğudum ama aşağıda yazdıklarımı okursan olumlu gelişmeler var bakalım şu kapak işi hallederse aynen zevkle devam edicem kullanmaya şimdi lpgde takıldı maşallah yakıtı falan da mükemmel değerlere ulaşmışken böyle sorunlar yaşamak istemiyorum kafam rahat zevkini sürmek istiyorum sadece :)

17. NEFRET35

NEFRET35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    46
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Sorun böyle çözüldüyse ne mutlu dostum. Çokta sıkıp canını soğuma ben baya soğudum ısınmak uzun zaman alıyor.

18. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    olur böyle şeyler araba sonuçta :) umarım sorun çözülmüştür.

19. Ogun

Ogun Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,572
    Ad Soyad:
    Ogün YILMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    @getzgo
    Geçmiş olsun. Senin sorunun çözüldü.

İçini ferah tut. Ama LPG sisteminde su kaçağı varsa düzelttir. Aracından da soğuma....

20. Göksenin Arda

Alınan Beğeniler:
    277
    Ad Soyad:
    Göksenin Arda Keser
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Abilerim kusuruma bakmayın okulumdan dolayı fırsat bulup da yazamadım konuya hemen son durumu bildireyim .Öncelikle radyatör kapağı malesef sorunumu çözmedi tekrar eksiltti bunun üzerine yaklaşık 2 saat önce sanayiye götürdüm neziroğlu yetkili servisinden ayrılma bir usta bulduk tanıdık vasıtasıyla sağolsun 2 3 kişi arabayı kontrol etti kaçağın devirdaimden olduğunu söylediler karter muhafazanın üstünde bi miktar sıvı vardı neyse değişecek dediler sökmeye başladılar devirdaime ulaştıklarında devirdaimden kaçak yapmadığını orada sıkıntı olmadığını söylediler çok rahatladım çünkü 170 liraya patlayacaktı .Neyse liftten bakarken termostatın içinde olduğu borunun altında kaçak buldular bana da gösterdiler gerçekten eski antifrizden kalma kırmızı ve yeni antifrizin mavi izleri vardı yoğun olarak onun ordaki oringlerin değişeceğini ama değişim için katalizörün falan söküleceğini daha geniş bir zamanda getirmemi söylediler ben de ilk fırsatta götürüp bırakıcam arabayı inşallah geçecek sorunum .Bu arada bu antifriz olayımdan dolayı soğutma sisteminde sayenizde uzmanlaştım burdan tüm forumdaşlara tavsiyem yaz kış arabanızda antifriz bulundurun şayet yoksa da değişimden sonra çok sıkı takip edin bulduğu yeri açıyo namussuz :)

Bu Sayfayı Paylaş