Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

era 1.5 crdi turbo hakkında

'Motor & Yakıt & Emisyon Sistemleri Sorunları Ve Çö' forumunda DoğukanGeyik tarafından 11 Aralık 2013 tarihinde açılan konu

1. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Öncelikle bazı hususları netleştirelim ; Öncelikle sesin nereden geldiğini kesinleştirmek gerekir.

-- Daha önce aracın turbosu garantiden yada garanti dışı değişim yada revizyon olmuş mu ?
    -- Ses yada belirtiğiniz husus kesinen turbodan mı kaynaklanıyor ?
    -- Alternatör kayışı, alternatör gergi bilyası, triger seti sesleriyle karıştırılıyor da olabilir, bu bahsettiğim parçalarda ses olup olmadığı kontrol edilmeli.
    -- Turbo bileşenleri ( Borular, contalar, keçeler, intercooler ) kaçak vb şeyler varmı kontrol edilmeli.
    -- En son aracın hava filtresi, yağ filtresi, yakıt filtresi, yağı ne zaman değiştirilmiş.

Vgt turbo sistemi çoğu turbodan farklı bir sistemdir, vnt ( kanatçıklar ) kanatçıklardan bir kaçı dahi işlem yapmazsa ses yapma olasılı var.

Aylarca her fırsat bulduğumda net ortamında okumadığım izlemediğim video kalmadı. Bazı yabancı siteleri çeviri yaptırmak için arkadaşlarımdan yardım bile aldım. Ki en ufak bir bilgi bile çok çok zamanı aldı açıkcası.

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 1 Şubat 2015
  2. DoğukanGeyik

DoğukanGeyik Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    29
    Ad Soyad:
    Doğukan
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Turbo biraz sikintili bir durum hatta skandal :) Böyle oturduğumuz yerden yorum yapmakta yanlış olucak.Yarın soğutma suyunu antifirizli su ile değiştirmeye gidince turbo bağlantılarını, hortumlarını , borularını ne varsa baktiricam arabayı yeni aldık en azindan nelere baktigimizi bilicez. Birde turboyu söktürmeden turbo balansina baktirma şanşımız olsa daha güzel olucakta şimdilik genel bir kontrol yaptırıcam :) sonuçları yarın yazarım yardımı geçen herkese teşekkür.

3. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Turbo basit görünür ama önemli bir husustur.

Turbo milinin balansı zaten turbo komple sökülüp mil cihaza bağlanıp yapılabiliyor. Zaten hava filtresinden emen pal mile sabittir sökülemez diğer taraftaki pal sökülebiliyor. Dediğim gibi turbo sesi, triger seti sesi ve alternatör gergisinin sesini birbirine karıştıran çoook insan yada usta var :)

4. eradizel

eradizel Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    cenk karacaoğlu
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Kardeşim sen bu turbo işiyle ilgilen,sonuçtanda buradan bizleride aydınlat bekliyoruz.. Bu arada (Sakıncası yoksa) arabayı kaça aldın? (Benimkide aynı model..de en azından piyasa ne durumda bilgim olsun amaçlı)

Güle güle kazasız belasız kullan..;

DoğukanGeyik bunu beğendi.
  5. DoğukanGeyik

DoğukanGeyik Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    29
    Ad Soyad:
    Doğukan
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Hocam sorun kesinlikle turbo diyebilirim neden diye soracak olursaniz :) . Çelik motor dizellerimiz bildiğimiz üzere 1500 d/dk`da turbolarını açıyorlar. Bombada zaten burda patlıyor çünkü ses 1500 d/dk`da çikiyor dediğim gibi detayli bir sekilde incelenmesi lazim değerli yorumlarin için teşekkurler hocam :)

6. DoğukanGeyik

DoğukanGeyik Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    29
    Ad Soyad:
    Doğukan
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Tamam hocam sikinti etme sen ben bu isin pesindeyim zaten yarin tekrar kontrol yaptiricam sonuçlari sana akşam aciklarim . Herkese teşekkürler yorumlariniz için :)

7. DoğukanGeyik

DoğukanGeyik Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    29
    Ad Soyad:
    Doğukan
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Bu arada aldigim arkadas tanikti uygun aldin 2008 model style paket 23.500 liraya aldim tesekkürler Inşallah kazasiz belasiz kullanmak nasip olur .

8. eradizel

eradizel Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    cenk karacaoğlu
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Bastan söyliyeyim teknik konulardan anlamam...

Ama su altını çizdiğim (Turbo Açılır/Devreye Girer/Devreden Çıkar) kısmıyla alakalı hafızam beni yanıltmıyorsa (Bu Forumda bir yerde okumuştum şimdi sen yazınca hatırladım) böyle birşey yok...

Yani Turbonun devreye girmesi devreden çıkması bir Şehir Efsanesi...(Turbo herzaman devrededir)

NOT: Ben böyle hatırlıyorum...Yanlış birşey söylüyorsam şimdiden özür dilerim...Bilgili arkadaşlar aydınlatırlar zaten..

9. DoğukanGeyik

DoğukanGeyik Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    29
    Ad Soyad:
    Doğukan
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Yok hocam , kesinlikle belli bir acilis devri var çünkü turbonun devreye girdigi resmen belli oluyor :)

10. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Turbo açma olarak tabir edilmez. Era'da 1900 devirde maksimum torkunu verir, 4000 devirde maksimum hp'yi verir. Maksimum torku 1900 devirde verdiği için bazıları turbo devreye bu devirde girdiğini varsayar. Konu 2-3 turbolu arabalar olsa turbo devreye girme durumu söz konusu olabilirdi.

Hyundai/Assan, Kia/Çelik motor ile bağlantılıdır ;)

Rica ederim, bakalım sonuç ne olacak ?

11. bsdera

bsdera Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Serdar Dundar
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Verdiğiniz bu videonun hatalı olduğunu düşünüyorum.
    Benim bildiğim şu. Devir düşüp turbo basıncı düştüğünde VGT kanatçıkları kısılır (kapanır) böylece geçen havanın hızı artar ve turbonun hızını düşürtmemeye çalışır. Devir ve turbo basıncı artığında ise kanatçıklar açılarak geçen havanın hızını düşürür ve turbonun aşırı hızlara çıkmasını engeller. Yukarıdaki videoda tam ters bir anlatım olmuş.

12. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Videoyu sadece vnt kanatçıklara örnek olması anlamında yayınladım. Ben bir yanlışlık göremedim ama yinede araştırma yapacam.

Araç boştayken gaz verdiğinizde 3000-4000 devir civarlarında wastegate vnt açmak için hamlesini yapar bunu kendi aracınızdada deneyebilirsiniz.

Bir başka video

13. DoğukanGeyik

DoğukanGeyik Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    29
    Ad Soyad:
    Doğukan
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Herkese merhaba , iyi forumlar Antalyada havalar çok soğuk olduğu için bugün dışarı çıkma şansım pek yok gibi o yüzden bu konu hakkinda pek fazla birşey diyemiyeceğim yanliz bazi tanıdıklara sordum bu ses çok normal boşu boşuna söktürme başina dert alırsın . Bozulunca o zaman bakarsın icabına falan dendi ama ben yinede sanayiye gidince ne olur ne olmaz diye hortumlarını , bağlantılarını , borularını ne varsa baktiricam 3 kuruşluk masraflardan kaçıcam diye büyük masraflara girmeye hiç gerek yok. Bu işe ne bir cevap gelene kadar araştırmaya devam ...

14. DoğukanGeyik

DoğukanGeyik Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    29
    Ad Soyad:
    Doğukan
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Arkadaşlar herkese merhabalar , iyi forumlar
    Bugün soğutma suyunun antifirizini değiştirmek için sanayiye gittim ve ustamla turbo işini detaylı bir şekilde konuştum. Bu araçlarda turboların kronik sorun olduğunu ve benim aracımdaki turbo sesinin çok normal olduğunu hiçbir sıkıntı yaratamyacağını söyledi. Zaten aracımda çekişte , yakıtta , performansta bir sıkıntı yoktu. Ayrıca turboların tamiri olmayacağını olsada işe yaramayacağını söyledi. Tamiri olur diyen ustalara güvenme hiçbir faydası olmaz boşu boşuna 500 lira paranı alır geçer dedi. Turbo'nun zaten şuanda normal çalıştığını ileride sorun çıkarırsa bile sıfır bir turbo ile bu sorunun çözüleceğini söyledi. Bende turbonun bize maliyeti ne olur diye sordum. Turbo 1000 lira , Yağ 90 lira , İşçilikte 100 lira toplamda düz hesap 1.200 liraya geleceğini söyledi. Ayrıca turbo'yu dışarıdan alma , Bu marka Garrett marka turbo kullanır turbo ileride sorun bile çıkartırsa Garrett distiribitörlerinden al sana daha uygun fiyata gelir dedi. Benimde içim rahat etti artık sorun çıkarırsa ileride kökten çözüm turboyu değiştiririz [​IMG] Yorumlarıyla destek veren herkese çok çok teşekkürler [​IMG]

15. arsinir

arsinir Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    Murat Pala
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Merhaba, öncelikle geçmiş olsun. Aracin cekisinde bir problem yok ve sesi de sizi rahatsız etmiyorsa ısrarla değiştirme çabanızı anlamadım. Ben sizin yerinizde olsam 1200 lira masraf yapmak yerine biraz daha beklerdim. Turbonun bozulması ayrıca arabayı yolda bırakan ve arabaya zarar veren etkenler doğurmuyor. Sesin yükselmiyor oluşu da benim kafamı karıştırdı. Cazip gibi sunulan tekliflerin gazına gelmemeni tavsiye ederim.

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

16. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Yanlış biliyorsunuz, turbo kırıldığında özellikle yüksek hızda karterde damla yağ bırakmaz, anında yağı emer ve egzoza doldurur. Bunun yanı sıra pal kırarsa sübapa kadar parça gönderebilir, sübap eğer.

17. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    şu örnek az bile. kullanıcı amatör veya dikkatsizse kitleyene kadar motoru yürümeye devam eder. sıfır turbo değil komple sandık motor alır takarsınız.

18. cenker_baba

cenker_baba Guest

Peki turbonun bozulacağını veya ömrünü tamamlamaya yaklaştığını nasıl anlarız

Tepe Taklak Candır

19. arsinir

arsinir Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    Murat Pala
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Özür dilerim haklısınız, turbo yolda bırakmaz örneği sert oldu. Ancak turbo gerçekten bozulmuşsa sürüş konforunu ciddi bozacağından zaten arabanızla o hatayla devam etmenize imkan vermez, ama sizi sanayiye kadar da götürür kanaatindeyim. Sık karşılaşılan turbo sorunlarında bu şekilde en azından.

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

20. karaduman205

karaduman205 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    ali osman
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Turbo bozulunca zaten bunlar oluyor bozulunca değiştiririm olayı yok işişten geçmiş olur....

TAPATALK 2 ile gönderildi.

Bu Sayfayı Paylaş