Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Era 1.4 Team ile 1.5 Team arasında kararsız kaldım

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda alpozturk2002 tarafından 28 Aralık 2008 tarihinde açılan konu

1. chiptuner

chiptuner Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    Can BAŞEL
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    chipi biz kendimiz yapıyoruz :) ithal ediyoruz programları araç için özel. 1.6 için bence vereceginiz paraya degmez. alacagınız güç max 9 hp civarında olur..

2. mustafaemer

mustafaemer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    mustafa emer
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    teşekkürler arkadaş.

3. alpozturk2002

alpozturk2002 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Arkadaşlar değerli görüşleniriz için çok teşekkür ederim. Umarım zamanınızı almamışmdır. Çünkü hala bi araç almadım:) Bendeki bu kararsızlık olduktan sonra oyuncak araba bile alamam:) O yüzden askıya aldım bu işi. Elimdeki accent e müşteri çıkarsa düşünücem artık yenisini almayı. Teşekkürler tekrar hepinize...

4. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    bu işlerde acele etmemek ve fazla kurcalamamak gerek..https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

5. Erim Balaban

Erim Balaban Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    içine sinmicek olursa alma araba falan.

6. yanicespor

yanicespor Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Dizelin üzerine tanımam..mükemmel performans

7. chiptuner

chiptuner Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    Can BAŞEL
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    kesinlikle öyle ;)

8. Mehmet ACAR

Mehmet ACAR Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bencede iikide dizel almışım

9. Misafir

Misafir Guest

Performans bakımından dizel çok iyi gerçekten. Dizel era nın tek hayran olduğum tarafı motoru zaten.

10. Erim Balaban

Erim Balaban Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    dizel iyidir hocam.hem ucuz hem az yakar hem performanslı.

11. Misafir

Misafir Guest

ben de benzinli taraftarıyım ama dizel de hoşuma gdiyor tabi de kısa mesafe olduğundan bu bile zor ısınıyor dizel ses yapar bayağı

12. Erim Balaban

Erim Balaban Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    tabi,ses kaldırmak gerekiyo biraz:D

13. dizel ve benzinliyi perforamnsta bir tutmayın aynı özellikte olsun benzinli yer dizeli herzaman...

14. Misafir

Misafir Guest

Benzinle dizel yakıt arasındaki fark gittikçe kapanıyor bu durumda dizel in çok cazibesi kalmıyor. Yalnız 240nm torku 1800 devirde almakta gerçekten çok zevkli. Rampa yukarı zorlanmadan roketlemek insana değişik bir duygu veriyor. 4. viteste çok kısa sürede hemderampa yukarı 150 km/h hıza ulaşmak güzel.

15. Misafir

Misafir Guest

Fark şehir içine yansıdı, dizelin yüksek torku olması kısa mesafelerde daha atak olmasına dolayısıyla yakıt tüketiminin düşmesine faydası oluyor, uzun yolda 1.5 dizel Era ile 1.6 benzinli Megane'de hemen hemen aynı tüketimi yakaladım, dizel1L daha avantajlıydı, ama şehir içinde 3L den fazla avantaj sağlıyor.

16. hyundaı_era_06

hyundaı_era_06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    tork ve turboyu hesaba katmazsak olabilir...

17. Misafir

Misafir Guest

Doğru aslında hocam, ben 1 depo dizel yakıtla İstanbul içi dur kalk trafikte 750 km ye yakın yol yapıyorum. Benzinde bu taş çatlasa 500 km yi geçmez bu da büyük avantaj. Tabi benzindede LPG gibi bir avantaj var...

18. Misafir

Misafir Guest

Bu konuda dikkatli hareket etmek gerekiyor, aksi taktirde avantaj dezavantaj'a dönüşüyor.......

19. hyundaı_era_06

hyundaı_era_06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    alırken dizel benzinli arasındaki farka 2150 tl dersek lpg nin maliyetiyle aynıya geliyor.sonradan lpg takıldığında bozulan 5 yıllık garanti,dizelde devam ediyor.bilmeyenler dizelin masrafı çok diyebilir ama hyundaı dizelin masrafı çok değildir.motor seside en az olan dizeldir.bagaj daralmasını ve aracın orjinalliğinin bozulmasınıda eklersek+performans yönündendeşu an için dizel lpg'den daha iyidir.benim görüşüm.

dizel:şehir içi 750 şehir dışı 1000-1050 km garanti yapıyor.
    benzinli:şehir içi 520 şehir dışı 750 km yapıyor.

yani şehir dışında benzinlinin dizeli yakalayabilmesi bence mümkün değil.

lpg:benzinde 8,5 lt şehir içi yakan bir araç(8,5*2,90=25 krş), lpgde 10 lt yaksa(10*1,80=18 krş) aradaki fark ortalama 7 krş....

Düzenleyen : hyundaı_era_06

20. Tayanç_Top

Tayanç_Top Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    hala araba almadıysan ve hala 1.4 benzinli ile 1.5 dizel arasında kararsız kaldıysan 1.5 dizelin bir kullanıcısı olarak tavsiye ederim..bizde eskiden 1.4 era vardı şimdi 1.5 matrix var araçlar farklı ancakmatrix ve erada kullanılan motoraynı..okuduğum kadarıyla 1.4e yetersiz gibi birkaç yorum gördüm..biz romörküyle beraber yaklaşk 600-700 kg gelen bir tekneyi denizden 1.4 era ile çıkarıyorduk ve de bu işlemi 2 yıl boyunca yaptık.Hiç kuşku yokki 1.6 ile tabiki daha rahat yapabilirsin böyle bir işlemi veya rampada düzlükte daha büyük performans alırsın. Fakat 1.5i ikisinin arasında görme çünkü 1.5 dizel normal ilk üretilen bir dizel motor değil..yeni nesil dizellerin hepsi turbolu yani çekiş gücü 1.4tende 1.6danda fazla..bunu gerek fabrika verilerinde gerek test ederek rahatlıkla görebilirsin ve turbolu olmasının bir avantajıda bu çekiş gücünü sağlarken yakıtı daha verimli kullanarak yakıtta tasarruf sağlıyor..aman dikkat!!! bu turboyu kullanımına bağlı olarak avantaja veya dezavantaja dönüştürmek senin elinde

Bu Sayfayı Paylaş