Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Era 1.4 tavsiye ediyormusunuz?

'Tanışma' forumunda kmlzbn tarafından 1 Aralık 2015 tarihinde açılan konu

1. kmlzbn

kmlzbn Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    23
    Ad Soyad:
    kemal zabun
    Araç Modeli:
    Accent Milenyum 1.3 (2000-2003) LC
    Cok haklsin pazardan patates almiyoruz sonucta cok sinir bozucu bir durum ...

Sent from my iPhone using Tapatalk

2. Uğur K

Uğur K Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,046
    Ad Soyad:
    Uğur Karagüzel
    Yaşadığınız Şehir:
    67-ZONGULDAK
    Araç Modeli:
    Fiat
    Era
    Era nın Yol tutuşu ve kaportası Milenyum veya Admire den daha mı sağlam ? Arkadaşım bu dediğine kendin de inanıyormusun?Bu Forum da bir çok arkadaş benim gibi Zamanın her iki aracı kullanma imkanı bulmuştur.
    Yol tutuş konusunda Era ların Admire veya Milenyum dan artısı macpherson amortisör olması yada esp,Çapraz bağımsız süspansiyonu mu var ?Neye göre daha iyi ? Kaporta demişsiniz Era yı Hyundai değilde Volvo yamı yaptırdılar ? Aynı markanın aracı değilmi ? Belkide haklısınız Hyundai Milenyum ve Admire lerde bulunan Çelik barlarıkaportası zayıf diye kullanırken Era ların bir çoğunda ise kullanmadı.
    Ben hem 1.4 Benzinli kullandım hemde 1.5 Dizelini.1.5 Dizel Era gerçekten de çok atik özellikle rampalarda ve ben buna aldandım viraja 80 km üzerinde bir hızla girdim ve aracın savurmasına bizzat şahit oldum.
    20 yıldır devamlı kullandığım ve son 8 senedir Admirem ile 90, 100 km civarında hızlarla girdiğim bir yol yani yoluda tanıyorum biliyorum.

Anlatmaya çalıştığım insanları yanlış bilgilendirme ye sevk etmemeniz.Birini överken diğerini bukadar da küçük görmeyin.Her kez bütcesine ve kendi kişisel zevklerine göre tercihlerde bulunuyor.Sizin Aracınız zaten prim yapan bir araç Marka ve modeli hepsinizn artısı ve Eksisi var.
    Sadece daha Objektif olmanızı rica ediyorum.

kmlzbn bunu beğendi.
  3. joy_ride

joy_ride Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,471
    Ad Soyad:
    Murat GÜRBÜZ
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Ben deneyimlerimi anlattım oldukçada objektifim. Aracı zaten bilen biliyor. Admireyle virajlara girdiğimde fazla güven vermiyordu zor kontrol ediyordum ama erada öle bi his vermiyor. Özellikle aynı virajlarda erayı yeni alınca daha iyi anladım. Belki 14 jant olması belki birazdaha ağır olması. Sağlamlığa gelirsek bi tek ben söylemiyorum diğer sayfada da yazmışlar zaten. Eranın kapıları kapatırken tok ses geliyor. Kaldırıma fazla yanaştım admirenin kapısını açtım kaldırıma çarptı ve alt köşesi yamuldu gitti. Erada çarptım kaldırıma hasar fark edilmeyecek kadar azdı. Admirenin ön kaportasını yokluyorum çamurluk ile kaporta zıngır zıngır oynuyor zırf o yüzden perçin çaktırmıştım. Ben volvo kadar sağlam demiyorum ama 1-2 tık daha sağlam dedim kimse yanlış anlamasın. Biri 2004 model era 2008 model 4 senede ille bişiler değişmiştir mühendislere bedava para vermiyorlardır sanırım

Sent from my iPhone 6 using Tapatalk

kmlzbn ve Önal bunu beğendi.
  4. Önal

Önal Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    479
    Ad Soyad:
    Önal
    Yaşadığınız Şehir:
    39-KIRKLARELİ
    Araç Modeli:
    VW
    Düzgün bir era arıyorsanız 5bin tl daha koymanız gerek. mutlaka era mı almak istiyorsunuz o paralara kazasız daha düzgün bir araç bulabilirsiniz, o daha mantıklı bence. Era konusunda sıkıntı yaşamazsınız eğer alırsanız sorunsuz bir araç. Eksileri var ama o sınıfta o paraya göre iyidir. Milenyum kullanmadım ama yol tutuşu milenyumdan çok daha iyidir eminim. Güvenlik konusunda da öyle önceki nesillerinden daha üstün hiç şüphesiz. İç mekan daha ferah ve geniş vs kıyaslamaya gerek yok. Era türkiyede hyundai nin imajını düzelten araçtır bu kadar tutulmasından ve istenen fiyatlardan da belli. Yol tutuşu da kötü falan değil sadece biraz tedirgin ediyor hissiyat olarak yüksek diye o kadar savrulma vs kolay kolay yapmaz.

kmlzbn ve joy_ride bunu beğendi.
  5. kmlzbn

kmlzbn Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    23
    Ad Soyad:
    kemal zabun
    Araç Modeli:
    Bakalim bekliyorum arastiriyorum guzel bisey denk gelicek umarim

6. kmlzbn

kmlzbn Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    23
    Ad Soyad:
    kemal zabun
    Araç Modeli:
    241259729 tavsıye edermısınız dizel olması korkutuyor beni dizelden korkmam gerekrmı ?

7. Network

Network Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    119
    Ad Soyad:
    Uğur
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Dizel era'ya denmeyen şey yoktur, ortak nokta: yakıtta üzmediği, iyi kaçtığı ve kalabalık yolculuklarda sarstığıdır. hepsine katılıyorum.

kendi izlenimlerime göre;
    Bu paraya 200.000 km civarı 2007 - 2008 civarı birkaç parça boyalı manuel dizel era bulunabilir. yürüyeni temizse özellikle akslar (turbodan daha pahalı), turbo, debriyaj iyi deniyorsa alınır yürünür.

dizel çok masraflıdır benzinli kebaptır diye bir şey de yok. önemli olan temiz olmasıdır. servis ve parça ücretleri ortada zaten.

sürekli beş kişi taşıyacaksanız bir durup düşünmek lazım, sürüş tarzınız nasıl? eğer hep sakin gidiyorsanız problem yok, birçok takside olduğu gibi güvenle ve rahat rahat yolculuk yapılır.
    ama hıza merakınız varsa yarış yapmasanız bile;
    - ani kalkışta ön taraf şahlanmaya kalkar,
    - çok sert frenajda öne ciddi yığılır,
    - sert sağa sola dönüşlerde yatar ama hemen kopmaz. bu durumlar arka taraftakileri etkileyecektir. yay amortisör falan deneyebilir. +1000 tl

diğer taraftan heyecan arıyorsanız her türlü serseriliğe uygun bir araçtır,

eğer bekledikçe para biriktirebiliyorsanız biraz daha eklemeye çalışın daha iyi şartlarda bir dizel era bence güzel olur.

kmlzbn bunu beğendi.
  8. kmlzbn

kmlzbn Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    23
    Ad Soyad:
    kemal zabun
    Araç Modeli:
    üstüne ekleyemıyorum kı arıyorum beklıyorum arastırıyorum bakalım sabredıyorum ınsallah aracın gercekten ederını ısteyen bır ksı bulursam kısmet olursa alıcam ınsallah yorumlarınız ıcın gercekten cok tesekkur edıyorum :)

9. toluny132

toluny132 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Tolunay Duman
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Ben ocak bası gibi eramı satmayı planlıyorum 1.5 Vgt 230 binde değişeni yok boya var ama boyada sürtmeden dolayı fotoğrafları mevcut temiz temiz bindim simdi aracımı bende 1 ay sonra satıcam Hyundaiden eraya bindikten sonra vazgecmem i30 alıcam bakalım 2 sene 1.4 2 sene 1.5 dizeline bindim bakalım erayı anlatırsam hocam Era hafif arac diğenler bu işten anlamayandandır aracın kg 1200 lerde buda hafif sayılmaz 1.5 Ve diğer bundan önceki aracımda 1.4 eraydı ilk sürüşünden bahsedersem simdi alacagınız araba hem ici yumusak hem konfor hem yol tutus gibi özellikler bulamazsın bu fiyatta ama milenyumdan sonra kesinlikle güzel gelicektir . Era 1.5 (segmentine) göre gercekten seri bir arac tork ve güc arası cok iyi dengelenmis 2 binden sonra yürüyor ve 2 de cok ama cok dik yokusları cıkabiliyorsunuz yeterki 1900 devirin üstünde olun 1.4 motoru arac düsük devirlerde cansız benzinli oldugu icin tork değeri düşük yavasmı hayır tabiki standart 98 beygiri hissedersin tabiki . İc mekandan bahsedersem heryer sert plastik avantajlarıda var dezavantajıda bence bu arac icin avantaj neden derseniz sert plastik uzun omurludur fazla yıpranmaz bu arac icin uygun olması anlamına geliyor cizik yaptıgına katılıyorum ama öyle cok sert bişeyle sert hamle yaparsanız sayet . Bu aracın eksi yönü farları gercekten farları iyi değil yağmurda birde etraf gercekten ısık yoksa kör oluyorsunuz uzun kullanma tercihiniz doğuyor . İc mekan yeterli ne cok iyi nede kötü ben 187 diyim arkada sınırım ses sistemi bence güzel bu segmentte . Bir kötü yanı fren fren gercekten cabuk sisiyor ama stabil bir şöför icin güzel bunu habire frenle oynarsanız görceksiniz sistiğini . En önemli yol tutus hocam ben sana söyle söylim bu konuda cok bilgiliyim bilgilerime güven her konuda bu arac hafif o yuzden cabuk bırakıyor hayır bu aracın suspansiyon yay ayarları iyi değil suspansiyon yumusak yaylar cok sert bu yüzden arac virajda biraz zorladıgınızda arkadan bırakıyor ama bu is frenlemede cok daha cabuk bu dediğim olay cok extrem olaylarda tabiki lastiğiniz cok iyi ise arac dengeli bir sekilde bırakıyor zank diye birden kopup korkmuyorsun sasiden bırakcagını hissediyorsun arka hafif hafif acılıyor cok cahilce bir hareket yapmadıgın sürece spin zor bu durumda aracın direksiyonu size bilgi vermiyor sasiden anlayabiliyorsunuz ön ceker arac oldugu icin gaza oturup direksiyon hamlesi ile aracı stabil duruma getirebiliyorsun bu dediğim 40 ile dönceğin virajı 70 ile alırsan oluyor yani hersey senin elinde 70 gaza doğru bir sekilde gir fren kullanma cok sert direksyon herketi yapma bırakmıyacaktır ama frenlemen biraz daha sert oldugunda sasi hemen bosalmıs gibi arkası hafifden geliyor bu iş bir zamandan sonra genc isen zevkli geliyor otobanda ise yüksek sürat oldugu icin gaza tam oturursan .1.5 gercekten her arabaya kafa tutabilir 1.4 o seriliği vermiyor diyecegim oku b segmentti arac albea vs vs vs gibi araclara benzer magzeme kalitesi ama ic mekanı diğerlerinden görüşünte daha hos ve pahallı gösteriyor . Bence 22 23 bin gibi fiyatınız varsa era tercih etmeniz en iyisi kullanımı rahat sehir ici konforlu segmentine göre 1.5 alırsan c segment aracların bazılarından daha iyi gidebileceğinin garantisini veririm insallah güzel bir era bulursunuz yakın zamanda

kmlzbn bunu beğendi.
  10. toluny132

toluny132 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Tolunay Duman
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sunuda belirteyim uzun yolda evet rüzgar arac gecerken hissedeceksiniz ama bu dediğimiz bütün olaylar milenyumdan daha iyi sadece biz biraz iyi arabalara göre kiyaslıyoruz yoksa bu segment araclardada bu dediklerimiz var söyle bir soru sorarsanız 23 binim var 1.5 mi 1.4 mü sana söyle acıklayım ben 1.4 aracım varken dizel araya bindiğimde motoru cok ama cok sevmistim bu segment bu fiyatta bu serilik 1.4 lgp alıcaksınız simdi sıralı olucak muhtemelen kıs aylarında arac ısınana kadar benzin sarfediyorsunuz ben 2 haftada bir 20 tl atıyordum lgp dizel kullandıktan sonra tercih etmem dizel hemn biraz daha az yakıyor hemde kapalı otopark vs gibi otoparklarada girebileceksiniz hemde gercekten cok seri bir arac kesinlikle dizel derim . Diğer arkadaslar biliyorki eraların motoru 400 500 bin gidiyor ben takside 700 gören gördüm cok sasırmıstım ama turbo sıkıntılı tabiki ama sıfır turbo alırsanız 1 bin tl kendiniz yaptırırsanız tabi servisde maliyet ucar yaptırırsanız ise 500 600 tl yaptırırsınız oda sans isi bozulur bozulmaz sıfır almadıgınızdan 60 binde alırsın gercekten kullanıcı cok ama cok zorlamıstır turboyu elinizde kalır 300 binde alırsın turbo zorlanmamıs arac hep taba gaz gidilmemis bozulmaz bu böyledir elektronik esya gibi ama hyundai kullanıcısı olarak sizde parcasının ucuz olucagını bilirsiniz demem oki bu segment era 1.5 vgt derim 1.4 düde iyi 98 beygirin hepsini hissediyorsunuz ama 1.5 110 luk vgt cok ayrı

kmlzbn bunu beğendi.
  11. kmlzbn

kmlzbn Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    23
    Ad Soyad:
    kemal zabun
    Araç Modeli:
    1.5 crdi- vgt team bulduk nekadar yakar bılmıyorum onu cok merak edıyorm yarın adam bana haber verıcek baskası ılgılenıyormus o almzsa ben alıcam pazartesı arabayı. yakıt knusunda bılgılendırırmısınız lutfen.s

12. accera

accera Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    94
    1.6 benzin LPG ve select modeli digital klimalı aynı Zaman ön arka disk fren Olanlardan tavsiye ederim.

kmlzbn bunu beğendi.
  13. kmlzbn

kmlzbn Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    23
    Ad Soyad:
    kemal zabun
    Araç Modeli:
    bendekı parala o saydıgın olanlardan bıraz degl bayag zor gıbı :(

14. Ali Gök 89

Ali Gök 89 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    841
    Ad Soyad:
    Ali Gök
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    benim arabam 5-7 litre arasında yakıyor. Sürüş ve yol şartlarına göre değişiyor. Yakıtından korkmanıza gerek yok

15. xeonman58

xeonman58 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    312
    Ad Soyad:
    Okan Öztürk
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Hocam 1.5 vgt dizeli 4 silindirli motoru 100 km sehir ici ne yakiyor bunun.

LG-E460 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

16. scream3057

scream3057 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    207
    Ad Soyad:
    Selim Yetim
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Bende 1.5 crdi var 2011 model, şehir içinde 6 lt civarı yakıyor ;)

17. onursumer

onursumer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,202
    Ad Soyad:
    Onur Sümer
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İ30 1.6 CRDİ (2007-2012) FD
    1.5 sene once bir donem kiralık araç filolarından çok temiz olanları çıktı, ben bitane aradan temizini bulup amcama aldım 1.4 otomatik donanımlı bayağı 40bin km de vs hala kullanıyor çok memnun, neden bilmiyorum birden piyasası çok yükselmiş 23 bine almıştık

18. kmlzbn

kmlzbn Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    23
    Ad Soyad:
    kemal zabun
    Araç Modeli:
    sorma ya bahtsi bedevimiyim neyim arabayi sahibinden aramaya basladigim gun piyasa yukseldi sanki :D

19. accera

accera Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    94
    Bence acele etme biraz araştır almışken dolusunu al Diesel veya benzinli,biraz daha birikim yapabilirsen üstüne?

20. Samuera

Samuera Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,296
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    CRDI sormuşsunuz.Almayın. Çok net bir şekilde söylüyorum dizel era almayın.Bunun nedeni dizelin kötü olması falan değil şuan ki bütçeniz belli 23 bin civarlarında dolaşıyorsunuz o fiyata bulacağınız 1.4 benzin-lpg li araç %90 dizelinden daha az kilometrede ve daha az yaşta olacaktır.Onu da geçtim anladığım kadarıyla bütçenizi arttıramıyorsunuz o nedenle dizel araç alırsanız bakım masrafları daha pahalı olacak.Şuan hyundai'ın sitesine bakıyorum 60.000-120.000 periyodik bakımı hariç diğer her bakımlarda (15.000 de 1) dizel eranın bakımı benzinliden daha pahalı.Bu olası bir turbo sorununda da kendini daha da gösterecek.Yukarıda ki mesajlarda yazılmış 1.000 liraya sıfır turbo alırsınız serviste alırsanız fiyat artar diye.Şuan sırf buraya sayı yazabilmek adına baktım Zavolide 0 LPG montajı ile beraber en pahalı kiti almaya kalksanız 2200 lira yapıyor.Ki bu her şeyiyle yeni bir kitin fiyatı.O nedenle maddi durumu da düşünüyorsanız 1.4 aramaya devam edin derim

Bu Sayfayı Paylaş