Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

era 1.4 şehiriçi yakıt tüketimi

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda hyundai_engine tarafından 28 Ağustos 2008 tarihinde açılan konu

1. BLUEVİSTA

BLUEVİSTA Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    benim otomatik sehir ici 7.6 sehir dısı 6.3 flan 35 litre ile 500 km yi goruyorum genelde cok devirli kullanmam genelde bu degerlere o sayede ulasabildim :D

2. atakan53

atakan53 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Atakan Çelik
    Yaşadığınız Şehir:
    53-RİZE
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    arkadaş maşallah aracına diyeyim. eminmisiniz şehir içinde 7,6 lt yaktığına. yani şu açıdan diyorum. aracın teknik verilerine göre otomatik şanzımanlı eraların şehir içi 100km de 9,5 lt yaktığı belirtilmiş. şehir dışı da 5,4 lt.
    benim arabayla tüpte şehir içi 12-13 lt aşağıya inmiyor. bu işin püf noktası nedir? otomatik vites şehir içinde nasıl kullanılmalı? bir fikir verirmisin bana? çok devirli kullanmam demişsiniz. devirli kullanulmadığında çok yakmaz mı araba?
    Düzenleyen : atakan53

3. djkubi

djkubi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    kubilay çabuk
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    İ30 1.6 CRDİ (2007-2012) FD
    Tam tersi, devirli kullanılırsa araba çok yakar. Aynı şekilde arabayı boğacak şekilde düşük devirde kullanmakta çok yaktırır.

4. TuAF2007

TuAF2007 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    dün aracımla her zaman gittiğim bi yer vardı. daha önceden km'i sıfırlayıp ölçmüştüm mesefeyi ve tam tamına 16 km idi. baktım yol bilgisayrında depodaki benzinle 323 km gidilebileceği yazıyordu. bende bi deneyim bakım 16 km yol gidicem tam tamına 16 eksilecekmi diye. motorda soğuktu ve akşamdı gideceğim yerin 6 km'si şehir içi ve trafik ışıklıydı. gayet sakin kullanım sonrasında varış noktasına ulaştığımda yol bilgisayarı 307'yi gösteriyordu. tam tamına gittiğim yol kadar 16 km eksilmişti. sevindim doğrusu çünkü bazen şehiriçinde kullanığım zaman 3'er 3'er azalıyordu yol bilgisayarında :)

5. erainy

erainy Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Kaç km yapıyorsunuz acaba, gidiş geliş?

6. erainy

erainy Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Bencede şu devirde LPG nin bile 20 kuruşun altına inmediği bir dönemde siz nasıl 27,6 kuruş yakıyorsunuz. Şasılası bir durum. Üstüne üstlük birde otomatik. Bu kadar yakmanız imkansız benzinde. Bir yanlışlık var.

7. mkucuk

mkucuk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    benimde arabam çok düzensiz ve fazla yakıyordu. bugün ilk bakımı yapıldı ve bujilerin patlak olduğu meydana çıktı. böylelikle bu düzensizlik ve fazla yakmanın sebebi belli oldu.
    ayrıca havaya giden benzin parasıda yine cebimden çıkmış oldu. servisteki usta çok yakınım olduğu için bana bu konu hakkında şunları söyledi:
    büyük ihtimalle aracınıza fabrikadan defolu bujileri takmışlar, yoksa 4300 km'de ki aracın bujilerinde böyle bir sorun olmaz.
    velhasıl dikkat etmek lazım. en azından buji gibi elle ulaşılabilecek aksamları kontrol etmek veya ettirmek gerekli.
    hyundai markası sıfır alınan araca güvenmemeyi de tecrübe edindiriyor!

8. erainy

erainy Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Bunu duyduğuma hem sevindim hem üzüldüm. En azından bizde kontrol ettiririz, inşallah sorun budur da bizimde fazla yakma sorunu ortadan kalkar. Sizin ne kadar yakıyordubakımdan sonrane yakmaya başladı. Bu konuyla ilgili bilgi verirseniz çok sevinirim.

9. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    sorunun düzeldiğine adınıza sevindim.Fakat herşeyide markaya bağlamamak gerekir diye düşünüyorum...2002 yılında vw bayindeki arkadaşımı ziyaret amaçlı gittiğimden arkadaşım sattığı aracı teslim ediyordu,teslim edip gönderdi masasına geldi daha çayımızı yudumlamadan bir telefon geldi yeni teslim ettiği araç 100 metre ilerlemeden motor yakmış.Ve serviste araca sıfır motor yapılmıştı...

10. mkucuk

mkucuk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    aracımızı aldık, açıkçası ben era'm dan memnunum. zaten çok kullanamıyorum. genel olarak ta hyundai markasını severim.
    fakat aldığımız günden beri donanım ekliyorz. cam açma düğme ışığıdır, torpido ışığıdır, amortisördür...
    her yeni modelde donanım artarken, era da gördük ki mevcut donanım azalıyor. ben yine de aldığıma pişman değilim bunu belirteyim.
    lâkin insanın güveni sarsılıyor. bir sorun çıksa araçta tam güvenerek bu istisnadır diyemem.

11. veydel

veydel Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    veysel
    Yaşadığınız Şehir:
    21-DİYARBAKIR
    Araç Modeli:
    PSA
    arkadaşlar bende de aynı sıkıntı var. 100 kmde ş.içi 14,5 litre lpgnin altına düşmüyor şu sıralar. rezillik anlayacağınız...

12. lpgERA

lpgERA Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    bugün acayip bişey başıma geldi. daha önce shellden fullediğim aracımı bugün başka bir istasyondan fulledim. gittiğim km sadece 75. alınan lpg ise 19 litre. oha çüş dedim. 100 km de 25 litre yakmış görünüyorum ki şaştım kaldım. pompa basıncınız çok mu diye sordum adama, adam haır aksine az dedi, dumur oldum.

Bu Sayfayı Paylaş