Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

EPS elektikli direksiyon çok ağır

'Getz Forum - Club' forumunda tahsins tarafından 2 Ocak 2011 tarihinde açılan konu

1. kalyoncumotor

kalyoncumotor Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    benim arabada hiç yanmıyor ampülünüde değiştirdim ama sorun nerde olabilir?

2. arsinir

arsinir Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    Murat Pala
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    merhaba arkadaşlar bu benim forumdaki ilk mesajım. ben de bir ay önce 2006 model getz CRDi VGT aldım. şirkette kullandığım palioya ve almadan önce test ettiğim C3'e göre direksiyon ağır. city modlu EPS'lerden neden feyz alınmamış anlamış değilim en azından şehir içi kullanımlarda kolaylık sağlardı bize.

aracımın sıkıntı duyduğum noktası da debriyaj sert ve vites değişimlerine hala alışmaya çalışıyorum. aşırı tepkileri ve hoplamaları yeni yeni azaltmaya başladım. yıllardır araba kullanıyorum debriyaj konusunda başka hiç bir arabada bu denli sorun yaşamadım. babamın memleketteki kartalında bile.

ancak aracın sürüş keyfi sınıfındakilerden üstün. 92 beygirlik C3'ten bile daha iyi bana göre. C3 gaza geç tepki verirken getz direkt herekete geçiriyor. keyifli sürüşler...

3. lpgERA

lpgERA Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    benim 2009 era team expo nun da elektrikli direksiyonu ara sıra çok ağır geliyor. kollarım yoruluyor valla

4. micheal

micheal Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    27
    Ad Soyad:
    Yüksel Alkan
    Geçen Clio kullandım.Direksiyonu oldukça yumusak getzinki çok agır kalıyor. Reno 9 springimin direksiyonu seyir halindeyken aşırı yumusaktı ama dururken dönmüyordu.Öldürüyordu beni.

5. Onur-d

Onur-d Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    36
    Ad Soyad:
    Onur Dursun
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    clıo symbolun dıreksıyonu getzden agır hb gını bılmem ama symbol kesınlıkle agır

Düzenleyen : onur-d

6. micheal

micheal Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    27
    Ad Soyad:
    Yüksel Alkan
    2005 model Sedan kullandım.Çok güzel dönüyordu. Beğendinmi dersen beğenmedim hem dar hem içi boş benim araba cıvıl cıvıl :D

7. tahsins

tahsins Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

EPS ye denecek birşey yok. aldık elimizde patladı. sağlamlığına diyeceğim yok ama tam anlamıyla odun arabasına çeviriyor getzi. neyseki yeni modeller hidrolik direksiyonla çıkıyormuş. firmanın hatasını anlayıp düzeltmesi güzel birşey.

açık söyliyeyim ben benim getzin debriyajına 1,5 yıl gibi bir zamanda alıştım.mercedes kullandım, albea, palio, fiesta onları geçtimtraktör kullandım, mazda, kia,starexminibüs kullandım, ford kamyon bile kullandım. bütün hepsine en fazla 10-15 dakikada alışmışımdır. hattadebriyaj hakmiyetim okadar iyidirkietrafımdaki herkes otomatik vitesin bile benim gibi sarsıntısız vites atamayacağını söylüyor. övünmek için söylemiyorum, arabayı sarsıntısız kullanmak psikolojik bir sorun bu bende.

ama benimgetzin bu garipdebriyajın alışma sürem10 dakika değil 1,5 yıl sürdü. motor, şanzıman ve araç arasında ciddi orantısızlık var. devrini az geçirirsin hoplar. ayağını yarım saniye debriyajdan geç çekersin aşırı devirlenip patinaja kalkar. biraz düşük devirde atarsın lak luk yapar. devamlı değişen kavrama anını bulmak için ayağını biraz debriyajda tutarsın başlar deli gibi sallamaya aracı.(debriyaj sensörü yüzünden ama saçma) motor soğuk ve sıcakken kavrama anı değişir. yav dizel araba birinci viteste azıcık gaza bastım diye patinaja kalkarmı. sanki benzinli araba https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

ben artık kafamda yeni bir modül oluşturdum getz i kullanabilmek için. kafamın sağ lob unu artık sadece getzi düzgün kullanabilmek için çalıştırıyorum :)

debriyajın sertliği baskı balatanın içindeki plakaların ömrünü tamamladığına işaret. bu plakalar bir nevi yay gibi siz her debriyaja bastığınızda ve çektiğinizde ileri geri oynuyorlar. ve bir müddet sonra özelliklerini kaybedince debriyajı sertleştiriyorlar. benim araçtada 75.000 kilometre dolmasına rağmen baskı balatayı bitiremedim. fakat debriyaj aşırı sertleşti. mecburen değiştirdim baskı balatayı. zaten yetkili servis bakım peryodunda 75.000 kilometrede baskı balatanın değiştirilmesi söylenmiş. birde şanzıman yağı değişimi vites geçişlerinde büyük rahatlama sağlıyor. ben 30.000 de bir şanzıman yağı değiştiriyorum. her değişimde vites geçişleri bariz rahatlıyor.

8. Onur-d

Onur-d Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    36
    Ad Soyad:
    Onur Dursun
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    evet o tavsan gıbı hoplamaları cok oluyor yolda kadının bırınde de getz vardı onume kırınca bı kere düt yaptım kadın panıkle ne yaptıysa seke seke benden uzzaklastı gıttıhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

bu arada benım kavrama super ama baskı sertlesmıs cunku debrıyajım hıdrolık degıl tellı gıbı sankı

Düzenleyen : onur-d

9. psychic

psychic Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bende 2007 dacia logan vardı sıfır almıştım 2 hafta önce onu satıp 2006 Getz CRDI aldım. valla direksiyon logana göre çok hafif ama direksiyonu bırakınca yolda giderken kendi merkezini buluyor sanki.. virajda elimden kaçsa otomatik toplayıp kendi yolunu bulacakmış gibi biraz korkutuyor.. Sıkı Tutmak lazım.. başka bişileri tutmamak için https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley17.gif

10. psychic

psychic Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    kontağı açtıgım gibi yanıyor çalıştırınca kontrol ediyor ve sönüyor. acaba bi sorun olduğu için beyinden oynama yapmış olabilirlermi ?

11. Kibitzer

Kibitzer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Zafer A.
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Tam olarak hatırlamıyorum ama benim direksiyonun sistemi garantiden değişmişti. Bakım için mi, yoksa başka birşey için mi gitmiştik hatırlamıyorum ama o sırada direksiyonun sanki biraz stabilitesini kaybettiğini, ilk aldığımız zamanki kadar rahat kullanılmadığını söylemiştik. Sonrasında garantiden değişim yapmıştılar direksiyon sisteminde birşeyleri. Servisten geri aldığımda çok çok çok iyi gelmişti, o kadar kullanım düzelmişti ki o günkü direksiyon keyfini hala hatırlıyorum. Bugüne kadar da başka problem çıkarmadı,gayet de yumuşak.
    Getzimizi ben 5 kullanıyorsam, hanım da 3 kullanıyordur ve direksiyonundan hiç şikayet etmedi. Debriyajdan şikayet ediyordu ama birkaç gün Alfa 156 kullanınca onun kütük gibi debriyajından sonra bayıla bayıla kullanıyor getzi :D

12. TurkSpace

TurkSpace Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    220
    Ad Soyad:
    Serdar Kevzer
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    eps denilen sistem saçmamı saçma aptalca bişey hangi akla hizmet yapmışlar anlamadım bildiğiniz odun gibi 1210 ford kamyonun direksiyonu bundan hafif rahat dönüyor.

sanayide hidrolik direksiyoncu var tanıdığım ona sordum adam bana bulaştırma dedi yaa komşum birde benim yani anlicanız yaka silkmiş adam.

bu arabalarda kanser gibi bişey bu sistem diyor.bundan önce 99 tipo vardı 195-55-15 lastik jant vardı üstünde bildiğiniz kaymak yaa süperdi çok arıyorum tipo mun direksiyonunu.

birde direksiyonu salık vaziyette bir hendekten yada bir çukurdan girip çıkınca direksiyon getz de deliriyor adeta hükürmeye başlıyor bir saga bir sola.

şirketin meganları var clio ları var fluance leri var albea sı var hepsi şahane ..

yeni nesil arabalardan ford fiesta lar var son kasa ben o arabadaki direksiyon gibi direksiyon görmedim kardeşim öflesen dönecek ya o kadarmı harika olur.

13. zeropoint

zeropoint Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    hidrolik direksiyon konusunda fiat ın üstüne tanımam. clio da kullandım direksiyonu ağır ve hissiz idi. getz te ağır. ama benim emektar uno da bile direksiyonu olduğu yerde tırnak ucuyla bile çevirebiliyordum.

14. tahsins

tahsins Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ne olduysa o fiat ın yüzünden oldu ya zaten :) adamlar bir direksiyon yapmış. bir alıştınmı daha hayatta başka bir arabaya alışamıyorsun :) şahsen ben 65.000 kilometredir getzin üstündeyim. halen alışamadım. 600.000 de binsem alışamam. yok neymiş elektrikli direksiyon sayesinde daha az yakışıyormuş getz. lan albea hidrolik direksiyonuna rağmen getzden çok daha az yakıyordu bee :) servisinde dediği gibi "arkadaşım sen bu arabayı aldığındada direksiyon ağırdı. sen bunu böyle görerek aldın. kusura bakma.."

15. ayer

ayer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    21
    Ad Soyad:
    AHMET YAŞAR ERDEN
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Arkadaşlar benim aracım 2010 era crdi direksiyonda biliyorsunuz EPS yok ama yinede direksiyon bana göre ağır ve park yaparken zorlanıyorum lastik havaları tam dikkat ederim, bir önceki aracım 2005 albea bile parmakla manevra yapabiliyordun ama bu era da öyle değil swrvis bakımlı bir probleminde olmadığını biliyorum yada düşünüyorum.
    Peki ne yapmalıyızki direksiyon sistemim biraz daha yumuşasın, bilgili olan arkadaşların tavsiyesine ihtiyaç duyuyorum.

16. mkozan

mkozan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    21
    Ad Soyad:
    Mustafa Kozan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    Bende şirket arabası Fiat Albea 'dan sonra alışamamıştım. Ama şimdi yumuşak direksiyonla kendimi güvende hissetmiyorum.

şöyle ki;

Asla satmayı düşünmediğimiz Ailenin hala kahrını çeken Fiat Pailo 1.2 speedgear'ımız var. Direksiyonu o kadar yumuşak ki serçe parmakla arabayı kullanabilirsin. Ama 100 km hızın üstüne çıktığında ister istemez tedirgin oluyorsun. Çünkü direksiyon yine yumuşak. Hafif dokunsan yoldan çıkacakmış gibi.
    Ancak getz'de öyle değil. Hızlandıkça daha da sertleştiğini hissediyorum. Sanki iki elini bıraksan bile yoldan çıkmayacakmış gibi bir hissiyat veriyor bana.

Tabi bu söylediklerim tamamen benim görüş ve hissiyatim.
    umarım en kısa zamanda aracına alışırsın. Era çok güzel ve seri bir araba. Allah kazasız belasız sürüşler nasip etsin.

ayer bunu beğendi.
  17. ayer

ayer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    21
    Ad Soyad:
    AHMET YAŞAR ERDEN
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Anladım, teşekkürler..