Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

EPS elektikli direksiyon çok ağır

'Getz Forum - Club' forumunda tahsins tarafından 2 Ocak 2011 tarihinde açılan konu

1. tahsins

tahsins Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ya aslında benimki de herkes deli ben akıllıyım demek gibi birşey. herkes normal diyor bana ağır geliyor işte. ben 1 yıldır günde en az 70-80 kilometre kullanıyorum benim arabayı. çoğunluk şehiriçi. alışamıyorum arabaya bir türlü. ya 70 beygir palio kullandım önceden bir müddet. arkadaş arabanın bir gidişi var yağ gibi. hızlı olması açısından değil. sürüş açısından yağ gibi. motoru zayıf olduğundan nekadar basarsan bas gaza kesinlikle hoplama zıplama yapmıyordu. hidrolik debriyaj var palioda. dipten kavramaya başlayıp debriyajın en üst noktasına kadar kavrıyor araba. yani siz ayağınızı debriyajdan nekadar hızlı çekerseniz çekin. araç bildiği gibi kavrıyor. araç bu yüzden sınıfına göre çok geç hızlanıyor ama sürücü için sürüş kolaylaşıyor. getzin 88 beygir motoru aşırı tepki veriyor. değil gazı köklemek azıcık hızlı dokun gaza sanki benzinli gibi anında hopluyor araba. buda içindekileri baya rahatsız ediyor. biraz hızlı çek ayağını debriyajdan anında yapıştırıyo koltuğa araçtakileri. ondan yeni araçlarda motor gücünü düşürdüler dizellerde. i20 ye baktım geçen. 75 beygir yapmışlar. anladılar sanırım şehir içi araba için aşırı geldiğini bu motorun.

2. bilisim

bilisim Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Benim 2010 crdi getz de eps li ben pek anlamadım sert mı değil mi diye ama geçen başkası kullandı sert dedi bende araştırırken bu konuyu buldum.Bir sorun var sanırım servis ilgilenmez gibi me geliyor benim de

3. mkozan

mkozan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    21
    Ad Soyad:
    Mustafa Kozan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    Bende ilk 5 bin km agir geldi. Yavasken tek elle park edebilyorum. Virajlarda biraz daha sert tutmak gerekiyor ama inanin ki alisilmayacak gibi degil. Diger yandan kendi deneyimlerime goreon lastiklerin havasi inmisse dahada agirlasiyor. Alisilmayacak gibi degil, dert etmeye gerek yok bence. Sevgiler.

4. peace

peace Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    benim araç da tam tersi oluyo yavaşken ağır hızlı iken tek parmak entarasan bişi...

5. djkubi

djkubi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    kubilay çabuk
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    İ30 1.6 CRDİ (2007-2012) FD
    Az önce Üsküdar-Kuzguncuk tur yaptım. Manevralarda tam sağ tam sol üstelik hızlı hızlı çevirdim. Gayet yumuşak. Tabi bu göreceli bir durum önceden hangi arabayı kullandığınıza bağlı olarak değişir.

6. tahsins

tahsins Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    katılıyorum. ben önceden fiat kullandım. sürücüyü kandırmada fiat olayı iyi çözmüş. sürücünün hakimiyetinde olan şeyler debriyaj, gaz, direksiyon, vites. fiat bunları performanstan ödün vererek kullanıcının daha rahat bir sürüş yapması için geliştirmiş. bu yüzden biz performans için yapılan getze alışamıyoruz. alışamayacağızda.

bu arada grande punto elektrik destekli hidrolik direksiyonu nu city mode da denedim. aman allah ım. gerçekten biz araba kullanmıyoruz. getzim yüzünden bende direksiyon manyaklığı başladı. gördüğüm arabanın direksiyonuna yapışıp "abi bir bakabilirmiyim direksiyona" diyorum. c3 ün direksiyonuna baktım. oda tüy gibiydi. off off https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gif

7. saser

saser Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bende tam olarak farkedemedim direksiyonun sert olup olmadığını ama gçen bi arkadaş kullandı ve sert olduğunu söyledi.aracım daha 2700 km de ve aracı aldığımda hfif sağa çekiyordu.Müşteri temsilcisini arayıp sorduğumda lastik havalarını kontrol et dedi.aracım hala sağa çekiyo ilk fırsatta servise gideceğim.gidince direksiyon sertliğinide soracağım sonucu size bilidiririm arkadaşlar bu hafta içi

8. kalyoncumotor

kalyoncumotor Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    benim aracım benzinli 2005 model getz benim araçtada eps varmış. servis öyle söyledi 2005in son çıkanlarının bazı modellerinde eps li direksiyon mevcutmuş. bir arıza için parçaya bakarken sistemde epsli olduğunu söylemişlerdi. hatta gösterge panelinde bagaj açık uyarı ışığının altında eps ikaz lambası bile var:) direksiyon çok yumuşak değil megane 1 ve kangooya bindim onlar hafif geldi. servise götürdüğümde revizyon olması gerektiğini sonra daha yumuşayacağını söylediler.
    Düzenleyen : kalyoncumotor

9. mkozan

mkozan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    21
    Ad Soyad:
    Mustafa Kozan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:

Bence ona baktir. Cunku otobanda ozellikle 120 ile giderken cok guven veriyor direksyonun sertlesmesi. Tam tersi varsa bu haftasonu servise ugramani tavsiye ediyorum.
    Tesekkurler.

10. peace

peace Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    bakım zamanı geldi saten ona da baktırırım..bide bügün araçın içini temizlerken pedaların altının tozunu alırken direksiyondan inen ismini bilemiyorum.. çelik parça ek yerinde paslanma var.. dikatimi çekti çelik paslanırmı yaw..

11. punisher-26

punisher-26 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    6
    Ad Soyad:
    İlkay
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    PSA
    Ben de bugün direksiyondan gelen tıkırtılar yüzünden servise götürdüm arabayı, 4 saat ayar çektiler komple direksiyon kutusunu indirip, tamam dediler, bi baktım direksiyon taş gibi olmuş, tamam sertti önceden de ama bu kadar değildi, direksiyon nerdeyse dönerken kendini toplamıycak ya o derecehttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gifgeri götrücem servise, ses de kesilmedi zatenhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley7.gifnasıl iş yapıolar çözemedim ya

12. ozanylmz15

ozanylmz15 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    8
    bizim getz 2007 babamda arabayı gelişi güzel kullanıyor.vitese pek önem vermiyor.hatta bir keresinde dik yokuşu 3. vitesle çıkmıstı ama stop ettirmemişti helal olsun.babam kullanırken tek elle kullanıyor ve direksiyonda eps var ve çok rahat.bende kullanırken tek elle abimde öyle.direksiyon ya ne tam sert ne tam yumuşak orta.otobanda 120+ biraz daha sertleşiyor tabi.şehir içi tek el çok rahat dönüyor.ayrıca dikkatimi çekti kademeli gibi.mesela 30 derecelik açıyla çevirince bırakıyorum 15 derecelik açıda sabitleniyor.tabi hızlı çevirmiyorum yavaşca.eps olduğundandır herhalde..

13. zeropoint

zeropoint Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    bir toros kullanda haline şükret :)

14. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    aslında hakimiyet açısından ağır olması bir avantaj...çokta ağırda değil bende çok kullandım abartılacak kadar değil...düşük hızda hafifler yüksek hızda çok az ağırlaşma olurki bunun amacıda dediğim gibi hakimiyeti artırmaktır.güzel bir sistem aslında

15. kalyoncumotor

kalyoncumotor Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    epsli getzlerde kontağı açınca veya başka bizamanda eps uyarı ışığı yanması gerekiyor mu? benim araçta göstergeyi söktüğümde yeri ve aampülü var fakat bu güne kadar hiç yanmadı

16. cdemirkesen

cdemirkesen Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar ben 2010 Full Style CRDI Era'mı sırf EPS yok diye sattım. EPS önemli bir güvenlik donanımıdır. 160 la giderken kuş direksiyon tehlikelidir.

17. xberk

xberk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ben de 1.3 gls otomatik aldım, direksiyon ağır gerçekten. Yakında kas yapacağım :) Bundan önce Palio 1.6 16V HL kullanıyordum, on sene kadar kullandım arabayı direksiyon tüy gibiydi. Buna nasıl alışacağım bilmiyorum :) onun dışında arabanın herşeyini beğendim..

18. tahsins

tahsins Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    alışamıyorsun :) 1,5 yıldır alışamadım. 10 yılda geçse alışamazsın. hidrolikten sonra eps direksiyona asla alışamaz insan :)
    getzin sitesine baktım yeni modeller hidrolik direksiyonla çıkmaya başlamış. accentte uzun süre önce kaldırılan eps nihayet getz den de kaldırılmış. normalde sorun değil ama. devamlı şehir içi kullanımında aşırı yorucu arkadaşlar. ben şehiriçi 40-50 km yapıyorum günde. oradan biliyorum. sonuç olarak getzle kas yapmaya devam :)

19. tahsins

tahsins Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    marşa bastığımda yanıyor bende. akü ışıkları söndükten biraz sonra oda sönüyor.

20. xberk

xberk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Neyse en azından body salonuna gitmeden kaslı kollara sahip olacağız, iyi yönünden bakmak lazım :)

Bu Sayfayı Paylaş