Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

EPS direksiyon arızası?

'Süspansiyon & Direksiyon & Mekanik Sistemler Sorun' forumunda kentaur tarafından 17 Eylül 2009 tarihinde açılan konu

1. cenk_33

cenk_33 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    cenk karacakaraoğulları
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Arkadaşlar özellikle de aracının EPS si değişmiş kullanıcılara soruyorum;

EPS si arızalı ve değişmesi gereken bir aracı Servise bıraktık diyelim...

EPS adı altında başlıbaşına apayrı bir parça var ve o mu değiştiriliyor?

Yoksa Direksiyon Mili'mi değiştiriliyor?

YANİ bir başka deyişle; Direksiyon Mili'nin değiştirilmesi EPS nin değiştirildiği anlamınamı geliyor? Yoksa EPS apayrı bir şey/Direksiyon Mili farklı bir şey midir?

DAha önceden EPS den sıkıntısı yaşayıpta Serviste Garantiden ya da ücretli olarak değiştiren Arkadaşlar hatırlıyorlarsa cevaplarlarsa çok sevinirim...

2. ESEN38

ESEN38 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    87
    Ad Soyad:
    Rahmi Topal
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Elantra (2001-2006 ) XD-XD2
    Ya arkadaslar benim aracda 2007 sertlesme yok ama tikirdi var arada benim aracta dami esp problemi var acaba araci yeni aldim

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

3. cenk_33

cenk_33 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    cenk karacakaraoğulları
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Bilen yok sanırım :(

O zaman şöyle sorayım;

Sanayiye Yada Hyundai yetkili servisinde ki Parçacıya gidip:

---''Aracım Hyundai Era..Direksiyonu EPS li ve arızalı..Değişmesi gerekiyor..Bana EPS verir misiniz?'' dediğiniz de terekten bir parça çıkarıp ''EPS budur,buyrun..'' mu denir? Yoksa EPS diye ayrı bir parça yoktur kardeşim..Direksiyon Mili, değiştirilir..Direksiyon Mili değişince de zaten otomatikman EPS arızası giderilmiş olur..'' mu denir?

4. h.a.era

h.a.era Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    hayır öyle bir şey olmaz eps yerine başka bir parça takamazlar taksalar saaten eps lambası yanmaz

5. h.a.era

h.a.era Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    evet arızası var garantisi tam bitmeden servise başvur aynen benim arabada da öyle öluyordu takırtı vardı en sonunda da faso verdi

6. cenk_33

cenk_33 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    cenk karacakaraoğulları
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Kardeş; sen baştan beridir bu başlık altında sorunumu takip ettiğinden uzun uzun anlatmayacağım..

Hani en son yazmıştım ya (Senin izlediğin yolu izleyerek) iyi niyet e-maili atılmıştı ve haber bekliyordum..Dün cvp geldi ve Allah Şükürler olsun Garanti Kapsamına sokularak ÜCRETSİZ bir şekilde EPS değiştirildi...(İşçilikte dahil benden 1 krş para alınmadı)

Yalnız kafama takılan şu;

Bana bir fatura verildi..Eve gelip incelediğimde aynen şunlar yazıyor;

YAPILAN İŞLEMLER:

1- 563000N701 Direksiyon Mili (DSL)...............707.23 Garantili
    2- Civata.......................................................3.77 Garantili
    3- 56300ROS Steering Column Shaft Assembly (MDPS).................44.10 Garantili
    4- 10CT01/0 Ecu Güncelleme...........................44.10 Garantili

Görüldüğü üzere yapılan işlemler kısmında EPS adı altında geçen hiç bir terim yok...???

Dolayısıyla insanın aklına isteristemez acaba EPS değişmedi de sadece Direksiyon Mili mi değişti? Sorusu geliyor...

Yukarıda sizlere ısrarla bu soruyu sormamın nedeni buydu..

Daha önceden EPS sorunuyla karşılaşmış ve değişimi yapılmış arkadaşlardan ellerindeki belgeler duruyorsa onlardada aynı yukarda yazdığım ibareler mi yazıyor? Yoksa açık açık EPS değişti..Fiyatı şu mu yazıyor? Hatırlayabilen,yada o belgeyi atmayıpta evde arayıp bulabilecek bakıp buraya yazabilecek arkadaşlar varsa minnettar kalırım...

Teşekkürler..

7. ESEN38

ESEN38 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    87
    Ad Soyad:
    Rahmi Topal
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Arkadaşım senin arabanın modeli neki ücretsiz yaptılar

8. ESEN38

ESEN38 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    87
    Ad Soyad:
    Rahmi Topal
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    hangi yolu izlediniz bilgi verebilirmisiniz bende aynı şekilde müracat edeyim...

9. atahansonmez

atahansonmez Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    59
    Ad Soyad:
    Atahan Sönmez
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    i20 GB 1.0 TGDI (2014-2020)

dun benım aracınkınıde soktuler tıkırtıdan dolayı aynen yukarıdakı resimde görülen parça mdps dedigide motor+ beyin falan dedi soken kişi bana bende yarın aracı bırakıcam sabahtan servise hem ses hemde sertleşme var direksiyonda sizinki değişmiş bence parça numaralarına google da bakarsanız gösteriyor parçaların neler olduğunu.

10. Coşkun Özcan

Coşkun Özcan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    COŞKUN ÖZCAN
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
  11. eisa

eisa Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    emre salta
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    Benimde turbo değişti garantiden ve beraberinde 60000 bakımı yapıldı.bana verilen evrakta hiç turbodan bahsedilmiyor sadece periyodik bakımdan bahsediliyor.Senin eps nin yazamadığı gibi bendede turbo yazmıyor.

12. eisa

eisa Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    emre salta
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    ayrıca hyundai eps direksiyonlara ömür boyu garanti vermiyormu??

13. cenk_33

cenk_33 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    cenk karacakaraoğulları
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Googlede araştırma yaparken şöyle birşey buldum fakat Yabancı Dilim olmadığından birşey anlayamadım..

http://www.koreancars.info/2010/06/...ml#!/2010/06/hyundai-accent-part-iv-mdps.html

14. cenk_33

cenk_33 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    cenk karacakaraoğulları
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Bana söylenen şey;hiç bir parçanın ömür boyu garantisinin olmadığı ve olamayacağıydı...(Yani bu falanca parça Ömür boyu garantiliymiş söylentisi bence sadece bir şehir efsanesinden ibaret)

Ayrıca Sanayide çeşitli ustalara ve yedek parçacılara sordum,çoğu EPS nin ne olduğunu bilmiyorlar bile (EPS deyince bilmiyorlar ama konuyu anlatmaya başlayıp özelliklede Direksiyon Sertleşmesi vb..bahsedince anlayabiliyorlar) Sanayide kendince apayrı başlıbaşına tek birparça halinde bilinen ve satılan EPS isimli bir parçaya rastlayamadım...

Yine aynı şekilde Google den çeşitli İnternet sitelerinde EPS parçasını arattım yine aynı şekilde böyle bir parçaya rastlayamadım...

Dolayısıyla tüm bunlar altalta geldiğinde sanırım;
    ------EPS denen olay (Bir dişli gibi,bir balata gibi,bir civata ya da mil gibi) apayrı tek bir parça değil! Önceki sayfada bana verilen faturada yazılan ve değiştirilen parçaların toplamı birleşince EPS ünitesi meydana geliyor...

Sonucu çıkıyor...

Sizinde yine Turbonuz değişmiş ve bu ayrınt faturada tek başına yazılmamış...Demekki bu da EPS olayı gibi birşey...

Bu arada;

TURBO garantiden değilde kendimiz ücretini ödeyerek değiştirmek zorunda kalsak ne kadar tutuyormuş sorduysanız bir fiyat alabildiyseniz yazarmısınız lütfen?

15. eisa

eisa Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    emre salta
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    turbo + işçilik + yağ+yağfiltresi ( bunlar turbo değişince mecbur değişiyomuş) 2500 tl tutuyor.

16. cenk_33

cenk_33 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    cenk karacakaraoğulları
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Sonradan farkettim aracınız Getz miş..Ama sanırım Era nın kilerde yaklaşık o civarlarda..

Bu durumda Kaba bir hesap yapacak olursak bizim Eralarda en pahalı şey ENJEKTÖRLER oluyor sanırım..

17. h.a.era

h.a.era Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    arkadaşlar 56300ROS Steering Column Shaft Assembly (MDPS) denilen parça eps nin ta kendisidir. EPS iki parçadan oluşur bu parçalar;
    1)Motor
    2)EPS beynidir.
    atahan arkadaşımızın gösterdiği resim bunu çok iyi kanıtlıyor. Hem bu eps arızası tekrar verdiğinde garantili parça değişimi yapıldığı için sorun olmaz. bence çok kafayı yorma bunlara

isa ve cenk_33 bunu beğendi.
  18. cenk_33

cenk_33 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    cenk karacakaraoğulları
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Ahha!!!

İşte günlerdir merakla beklediğim ama forumda kimsenin cvb'nı yanıtlayamadığı şey..

Eğer dediğin kesin (%100) doğruysa o zaman içimde kalan o son şüphe kırıntısı giderilmiş oldu! (Yani benim EPS değişmiş oluyor değil mi?)

Ha birde diyelimki Allah Korusun yarın bir gün yine EPS arızası başa gelirse (HAni benim Oto iyi niyet durumundan garantili olmadığı halde değiştiği için) hiç sorunsuz sıkıntısız bu seferde yine ücretsiz değiştirirler mi sence? Yoksa 1 kez hakkını kullandın bu kez para vereceksin mi denilir?

Bu arada çok tşk ler..Hakkaten akşam akşam müjdeli bir haber oldu benim için verdiğin cvp...

19. h.a.era

h.a.era Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    ne demek cenk benim için zevkti

senin konuya gelelim yeni takılan eps lerin yanlış hatırlamıyorsam 1-2 yıl garantili ama 3 yıl sonra arızayı tekrar verirse işte buna hyundai karışmaz, verirsin 1100 tl yi tekrar taktırırsın.fakat 2 yıl garanti veriyorlar ama 2006-2007 senesi geri çağırtıkları araçların eps lerin %10 arızalı çıkmıştır ve onları tekrar değiştirmişlerdir. geri dönelim,yeni yapılan yani 2007 senesinden sonra yapılan (parça olarak) eps lerin arızası yoktur.

Ama sen her ihtimale karşı faturayı sakla yakın zamanda tekrar eps problemi çıkarsa fatura sayesinde tekrar değiştirebilirsin :)

cenk_33 bunu beğendi.
  20. iolp2006

iolp2006 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    ruhi u.
    Yaşadığınız Şehir:
    64-UŞAK
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    aynen