Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

EPS direksiyon arızası?

'Süspansiyon & Direksiyon & Mekanik Sistemler Sorun' forumunda kentaur tarafından 17 Eylül 2009 tarihinde açılan konu

1. AdemOcakli

AdemOcakli Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    1,466
    Ad Soyad:
    Adem Ocaklı
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata 2.0 CRDİ (2006-2010) NF
    Ömürboyu garantili değil ama 2006 ve bazı 2007 model era esp fabrikasyon hatalı üretildiği için değişim yapıyorlar ama anucler'in yazdığı gibi aracın garantisi bitti ise işçilik ücretini servisler alıyor aslında onuda almaması lazım burda srvisin dikkat ettiğişey bu hatalı üretim olan esp mi yoksa sonraki serimi ona bakıyor fabrikaya yazmalarındaki nedende bu eğer o seriden değilse garantiden değişim yapmayabilirler.
    Bu arada Büyük harf kullanmayalım lütfen(Bakınız forum kuralları).

Düzenleyen : ademocakli

2. cenk_33

cenk_33 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    cenk karacakaraoğulları
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Arkadaşlar merhaba;

Moralim 3-4 gündür o kadar bozukki anlatamam :(

Arabamı alalı yaklaşık 2 ay oldu (2008 Dizel Era) fakat trafiğe çıkışı 2007 nin 8.ayı...(Yani aslında bildiğiniz gibi aracım esasen 2007 model oluyor..Ama yılın 2.altı ayından sonra trafiğe çıktığından 2008 geçiyor)

Pazartesi günü evden işe doğru giderken EPS lambası yandı! Ve Direksiyon anlatamayacağım derecede SERTLEŞTİ! (Kamyon direksiyonu kadar sertleşti desem abartı olmaz)...Allahtan hızım fazla değildi ve düz bir yolda ilerliyordum...Ve yandığı anda Allahtan gözüm göstergedeydi de o esnada farkına vardım ve zar zor sağa çektim..Bildiğim duaları okuyup kontağı kapattım 1 dk kadar bekledim tekrar çalıştırdım EPS uyarı ışığı sönmüştühareket ettim ve yaklaşık 10 km sorunsuz şekilde gittim...(Tekrar yapmadı)

5 gün hiç böyle bir şey olmadan kullandım..5 gün aradan sonra yine aynı şeyler oldu ve bugün yine aynı şekilde işe gelirken bu kez 2 defa 5 er dk arayla seyir halinde aynı şeyler başıma geldi...Her defasında stop edip 1 dk bekleyip yoluma devam ettim...

Bu dediğim olaylar olduğunda DİREKSİYON KİLİTLENMESİ olmuyor!(Bilgi amaçlı) normal yoluna devam edebiliyorsun...

Bu başlığı baştan sona okudum..Garanti vb..ücretsiz değşim denilmiş..Hyundai Assanı aradım sorunu anlattım..Eralarda hiçbir zaman bu tür bir kronik sorundan dolayı ücretsiz değişim falan yapılmadığını söylediler..! Benim aracım 63000 Km de..Ve maalesef Servis Garantisi yok...O yüzden Ücretsiz değişimin mümkün olamayacağını söylediler..

Mersinde ki hyundai yetkili servis Derya Otomotivi arayarak durumu anlattım..Sorunun EPS sorunu olduğunu (Bizzat aracı görmeden fiyat veremeyeceklerini belirtmekle beraber) 1000 TL den fazla masraf olduğunu söylediler! :( Çarşamba gününe randevu verdiler..Velhasılı Çarşamba günü bakılacak...

Sanayide birkaç ustaya akıl danıştım çıkmasını 800 TL ye takabileceklerini (İşçilik hariç) ama garanti vermediklerini söylediler!

Şuan da da maddi açıdan bırakın 1000 küsur TL verebilmeyi 300-500 TL deseler bile yaptırabilecek durumum yok..

Velhasılı kelam ne yapacağımı şaşırmış durumdayım :( Arabamdan da sırf bu yüzden soğudum... (Oysa alana dek,bulana dek göbeğim çatlamıştı)

Şuan öyle bir durumdayım ki bu lanet olası EPS konusuyla alakalı bana bir fikir verebilecek en ufak bir bilgi kırıntısına bile ihtiyacım var..Merak ettiğim şu;

Bu EPS sorununun tek ama TEK çözümü değiştirilmesimidir? Yani ne bileyim basit bir sigorta sorunu, o sistemle alakalı bir parça değişimi, vb..olamaz mı?) ...Yani bu bin küsür TL yi hiç kaçarı yok vermem mi gerekiyor?

Bir de aynı sorunu yaşayan arkadaşlardan bu ışık yandığında yolda seyir halindeyken direksiyonu KİLİTLENEN olduysa bilgi verirse sevinirim...(Kilitlenme durumu ihtimali varsa sitenin bahçesine koyup binmeyeceğim arabaya)

Teşekkürler...

3. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Direksiyon kitlenmez , direksiyon mekanik bir sistemdir, eps de sadece yardimci elamandir. Kitlenme gibi bir durum olmaz.

HTC Wildfire S A510e cihazımdan gönderildi

4. Torkır17

Torkır17 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    257
    Ad Soyad:
    Ömer TÜRKER
    Yaşadığınız Şehir:
    17-ÇANAKKALE
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Aynı dediginiz gibi bizim aractada oldu. Gecen hafta ve dün. Tam dönerken oluyor di mi? Bizim aracta 2 kere oldu ve kontagi yeniden calistirinca eps isigi sönüyor.

Birde ek olarak aracinizi calistirdiginizda eger cok aceleniz yoksa eps isigi sönene kadar direksiyonla oynamamanizi öneririm.

Eps ünite degisimine gelince ilk bakiminda (2008 subat) servisteki yetkililer bu “bu direksiyon cok agir fark etmediniz mi?“ diye sordular ve eps ünitesini degistirdiler.

LG-E730 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

5. h.a.era

h.a.era Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Benim araçtada oldu ilk, yılda 1-2 defa sonra hergün yapmaya başladı servise götürdüm 1250 tl dediler netten araştırdım ömür boyu garantiliymiş, müşteri hizmetlerini aradım servise başvurdum ama araç 115000 km de olduğu için garantiye girmez dediler. Çıkma parça aldım oda arızalı çıktı. tam arızalı parçayı gönderecekken servis aradı ve değişebileceklerini söyledi. Servis elemanı 3 aracımda hyundai olduğundan değiştiklerin söyledi yoksa kolay kolay değişmezmiş fabrika

6. MehmetHan

MehmetHan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    719
    Ad Soyad:
    Mehmet HAN
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    Yeni İ30 1.6 CRDİ (2012-201X) GD
    bu sorun gittikce kroniklesmeye basladi korkutmayin beni ya :(

Samsung GALAXY ACE cihazımdan tapatalk 2 ile gönderildi

7. Torkır17

Torkır17 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    257
    Ad Soyad:
    Ömer TÜRKER
    Yaşadığınız Şehir:
    17-ÇANAKKALE
    Araç Modeli:
    Böyle bu sorun oldu mu hic mehmet. Olmadiysa sorun yok:D

8. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Sanırım Eps arızası dizel Vgt Getzlerde pek olmuyor. Era larda oluyor.

9. MehmetHan

MehmetHan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    719
    Ad Soyad:
    Mehmet HAN
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    Yeni İ30 1.6 CRDİ (2012-201X) GD
    2011 model daha 20.000km deki dizel erada da olacaksa ben sattiririm bu arabayi daha da hyundai aldirmam yani. biz sorunsuzluguna guvenip te aldik bunu :)

Samsung GALAXY ACE cihazımdan tapatalk 2 ile gönderildi

10. h.a.era

h.a.era Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    2011 model eralarda eps takılmıyor rahat ol

11. h.a.era

h.a.era Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    ilk 5000 km de direksiyon bazen sertleşebilir

12. cenk_33

cenk_33 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    cenk karacakaraoğulları
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Az önce fiyat sordum EPS fiyatı: 1015 TL+İşçilik :( ... World karta en fazla 7 taksit yapabiliyorlarmış..

Ben ilkkez Servise gideceğim arkadaşlar..Bildiğim kadarıyla aracın tamir edildiği yere bizi sokmuyorlar..Benkeleme salonunda oturuyorsun..Acaba iş bittiğinde sıfır parça takmak yerine ne bileyim çıkma bir EPS ünitesi takmışlarsa,ya da hiç bir işlem yapmadıkları halde yeni EPS ünitesi takıldı gidebilirsiniz denilirse vb...Böyle bir şey yapılması mümkünmüdür?Böyle bir durumla karşılaşmamak için yapabileceğim birşey varsa beni uyarırsanız sevinirim arkadaşlar...(Şu yoklukta 1015 TL+İşçilik) üstüne birde böyle birşey başıma gelirse kalpten giderim herhalde..

Birde atıyorum elime fatura verdiler diyelim (Herhalde vereceklerdir değil mi?) Ve yine atıyorum taktıkları EPS ye 2 yıl garanti verdiler ve bir ay, üç ay beş ay sonra yine aynı arızayı yaptı diyelim..O belgeyle gittiğimde elinde garanti belgesi getirmişsin tamam da kullanıcı hatasından kaynaklanmış kardeşim ver bakalım bir 1100 TL daha diyebilirler mi?

Velhasılı kelam işimi sağlam yapmak adına önerebileceğiniz şeyler varsa uyarırsanız sevinirim arkadaşlar..

13. Torkır17

Torkır17 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    257
    Ad Soyad:
    Ömer TÜRKER
    Yaşadığınız Şehir:
    17-ÇANAKKALE
    Araç Modeli:
    Servise girememe konusunda sunu söyleyebilirim. Showroom la servis arasi elbet bi kapi vardir gecin ordan bakin. Eger serviste durmak yasak derlerse “banane arkadasim ben arabama ne oluyor görmek istiyorum“ derseniz bi sey diyemezler. Ama arabaya uzaktan bakarsiniz yaninda duramazsiniz..

14. cenk_33

cenk_33 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    cenk karacakaraoğulları
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Daha olmazsa parçayı Servisten alırım gider sanayide tanıdık bir ustaya taktırırım..Hem bu şekilde yaparsam parçayı sıfır elime almış olurum..(Aslında bunu ciddi ciddi düşünüyorum ama sanırım bu durumda Servisin verecek olduğu garanti ölmüş olur değil mi?)

Kadere bak ya..Allahım lütfen günah yazma ama (Sen Dizel Turbo Era ya hasta oll,aylarca gece geç vakitlere dek Pc başında o site senin bu site benim uygun düşük Km de araba ara,bul..Al..Daha 2 ay geçmeden ESP adında lanet olası kronik bir sorununun olduğunu öğren..Gelsin seni bulsun..Ve küçücük bir parça 1015 TL olsun!!!) Hani Hyundainin parçası ucuzdu? Bir ESP bile bu fiyat olursa Allah korusun yarın öbür gün Turbo değişecek olsa, Enjektörler gitse bir Şahin Doğan parası veririz herhalde...

İşin bir başka boyutuda (Beni düşündüren boyutundan biriside) bu ESP ile ilgili daha önceden açılmış onlarca başlıkların tamamını okudum..Adamlar 2 kez ESP değiştirdik hala aynı sorun var demişler..Kimisi ESP ışığı seyir halinde yansa bile birşey olmaz asla Direksiyon Kilitlenmez yazmış,kimisi yolda gidiyordum direksiyon kitlendi az daha ölüyorduk yazmış..Servisteki ustaya sorsam Çarşamba günü (Usta şuan 1100 TL verecek durumum yok,varsın ESP ışığı yansın bu şekilde devam etsem sorun olurmu?Direksiyon kitler mi? desem 1100 TL yi almak için kitlenmezse dahi Kitleme yapar,hayati tehlike sözkonusu olur diyecek eminim..

Gönül diyor sat gitsin..Hyundaiden bu kadar çabuk soğuyacığım aklıma gelmezdi..Napalım kader böyleymiş..

15. Torkır17

Torkır17 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    257
    Ad Soyad:
    Ömer TÜRKER
    Yaşadığınız Şehir:
    17-ÇANAKKALE
    Araç Modeli:
    Öncelikle EPS den bahsediyoruz. Aman yanlış olmasın ESP dediniz mi çok ayrı bişey olur. EPS tüm direksiyon sistemi için bi can gibidir. Zaten sorun olduğunda ne kadar sertleştiğini görmüşsünüzdür.

Ayrıca bizde 1 kere değiştirdik ve şu anda sorun yok. Birazda kullanmayla ilgili birşey. Demek ki sizden önceki sahibi hor kullanmış olabilir. Gönlünüz öyle diyebilir ancak bu kadar kolay pes ederseniz sevdiğiniz hiç bi şeyden zevk alamazsınız.

Bi sorum olacak EPS ışığı sürekli mi yanık kalıyor? Eğer öyleyse değişmesi en makbulüdür...

16. h.a.era

h.a.era Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    bendede aynı sorun vardı servis ücretsiz değişti hemde araba 2006 model 115000 km de garanti bitmiş. fabrikayı filan ara bende öyle yaptım ücretsiz değiştiler şimdi sorunsuz biniyorum güzelim erama sakın bırakma yakasını helede diğer eski arabalarında hyundai ise hemen değişirler.

Servise git ve epsnin ömür boyu garanti olduğunu söyleve bulunduğun ilçede başka yetkili servi varsa onada git 1050 tl az paramı :RpS_sleep::RpS_sleep::RpS_sleep::RpS_sleep:

17. cenk_33

cenk_33 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    cenk karacakaraoğulları
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Hayır sürekli hiç sönmeden yanık kalmıyor..Ne zaman yanacağı belli olmuyor (1 hafta da değişik zamanlarda bugüne dek toplamda 4 kez yandı uyarı ışığı..Her defasında direksiyon taş gibi semsert oldu ve her defasında kontağı kapatıp açtım düzeldi ve yoluma devam ettim)...Hor kullanmak derken bir kullancı EPS ünitesine zarar verecek biçimde nasıl kullanırsa bu sonuç çıkabilir ki?

Hyundai Assanı aradım,bizim bu forum sitesinde bu başlık altında EPS hakkında yazılan yorumları,bilgileri kafamda toparlamıştım (EPS nin ömür boyu garantili olduğu hususu,daha önce bir sürü kullanıcının aracının EPS ünitesinin ücretsiz değiştirilmiş olduğunu,Eralarda 2006-2007 modellerinde bu EPS nin kronik bir problem olduğunu hatta sonradan Hyundainin karar alarak EPS yi kaldırıp Hidrolik direksiyona geçtiği vs vs sv..) maalesef Müşteri Hizmetlerindeki arkadaş böyle kronik hatanın asla olmadığını, yazılanların doğru olmadığını mealinde bir sürü şey söyledi..

Sen 115.000 Km deki aracının EPS sini sorunsuz hemen ilk gidişte mi değiştirdin ücretsiz olarak? Yoksa biraz uğraştırdılar da sonradan bir tanıdık falan buldun da öylemi çıktın işin içinden merak ettim? Birde senin aracın servis bakımlımıydı?

Ben az önce servisten geldim..Onlarada durumu anlattım..EPS nin ömür boyu garantili olduğunu okudum dedim..İnternetten basit araştırma yapıldığında dahi bunun bu araçlarda kronik bir sorun olduğu görülüyor vb..dedim..Asla bunu kabul etmiyorlar,EPS de dahil hiç bir parçanın ömür boyu garantisinin olmadığını söylüyorlar..

Benden önceki sahibi 2008 de sıfır aldıktan sonra sadece 2 kez servise götürmüş..(Sistemden bakılınca bu çıkıyor) Aracım şuan 64000 Km de ve garantisi yok..(Şayet servis garantisi devam ediyor olsaydı genel merkezlerinden gelecek bir okey onayıyla ücretsiz değiştireceklerini hissettim) Bakın kesin değiştireceklerdi demiyorum,adamlar aracınızın garantisini devam ediyor olsaydı hiç bu konuşmalara gerek bile kalmazdı hemen anında ücretsiz değiştirirdik gibi birşeyi açık açık söylemediler ama bunu yapabileceklerini hissettim..

Velhasılı kelam araç bilgileri alındı,bir iyi niyet başvurusu (Aracımı yeni aldığım,Bundan böyle bakımlarını yetkili serviste yaptıracağım hususu vs vs..) görevli kendi bilgisayarından bir onay isteği yolladı genel Müdürlüklerine...En geç 10 güne dek olumlu yada olumsuz bir cvp geleceğini cvp geldiğinde beni arayacaklarını bildirdiler..

Bu saatten sonra yapacak tek şey dua etmek..Allahım inşaallah yüzüme bakarda hayırlı bir cvp gelirde şu dertten kurtulurum..Servis görevlisine de söyledim..Şayet olumlu cvp gelirde şu dertten kurtulursam arabaya orada boya koruma yaptıracağım.. :) Boya korumanın fiyatını sordum fakat kampanya güncellemesi varmış fiyat veremediler..

NOT: Bilgi amaçlı yazıyorum..Burada Yönetici Moderatör bir arkadaşında dediği gibi bizzat ustaya sordum..Seyir halinde EPS lambası yandığında asla ama asla Direksiyonun KİLİTLENMESİ gibi bir durum sözkonusu değilmiş..Yapılacak şey kenara çekir kontağı kapatıp açıp devam etmek..İlerde başına butür bir şey gelecek arkadaş olursa bu bilgi burada dursun diye yazıyorum..

Saygılar..

18. h.a.era

h.a.era Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    ben Eps yi değiştirirken arabanın ne garantisi vardı nede servis bakımı sana onay verip genel müdürlüğe göndermişseler senin yazdığın gibi ilinde bulundauğun yetkili bayi seni arar ve %65-%70 sana olumlu cevap verirler ama sen gine yakasını bırakma

Birde kaç tane araban hyundai ya da kaç yıldır hyundai kullanıyorsun söyler misin

19. cenk_33

cenk_33 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    cenk karacakaraoğulları
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Valla zaten sizin verdiğiniz şu cvp lar beni ümitlendiriyor,yoksa inanın kafayı yemek üzereyim :(

Hyundai aracım ilk..Daha önce Skoda,WW,Ford,Fiat araçlarım oldu ama Hyundai aracım ilk bu..(Genel müdürlük bu kriteri göz önünde bulunduruyor ve ona göre cvp veriyorsa benim şans yok demektir desenize..) Ama ne H.Assan Müş.Temsilcisi ne de Hyundai Yetkili servisi bana bu soruyu sormadılar..Yani daha önce Hyundai otonuz oldu mu demediler..(Ruhsat bilgilerinden TC nosundan bunu sistemlerinden görebiliyorda ondan sormadılarsa bilemiyorum tabii)

Allahım inşaallah olumlu cvp gelir fakat hiç tanımadıkları bi sürücü için (Aracın yaş itibariyle garantisi dolmuş ve üstelik bahsettiğimiz parça öyle üç-beş liralık değil 1015 TL +İşçilik yani binküsür liralık bir işlem) adamların ücretsiz iş yapacaklarını hiç ama hiç sanmıyorum..Mantıklı olmak gerekirse bu devirde kim kime 1100 TL yi çıkarıp verir ki değilmi?)

20. h.a.era

h.a.era Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    vallah ben takdırmaya servise gitiğimde sitemden baktı servis elemanı " üç arabanızda hyundai mış yoksa genel müdürlük ücretsiz yapmaz" dediler onun için sordum bu soruyu...

Ama Allah tan ümidini kesme inşallah olumlu cvp verirler :confused::confused::confused:

Bu Sayfayı Paylaş