Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

EPS direksiyon arızası?

'Süspansiyon & Direksiyon & Mekanik Sistemler Sorun' forumunda kentaur tarafından 17 Eylül 2009 tarihinde açılan konu

1. huyndaimurat

huyndaimurat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    ben ileride era almayı düşündüğümden soruyorum onu belirtmek istedim...polemik yaratmayayaım ama eps özelliği olmayan era arayayaım o zaman.....

2. Coşkun Özcan

Coşkun Özcan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    COŞKUN ÖZCAN
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    valla hidrolik olanları tercih etmekte fayda var https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

3. fbbmurat

fbbmurat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    çoşkun özcan bey verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.sanırım sıfır direksiyon kutusu alıp taktırmak daha mantıklıgeliyor.700 tl servise vermektense.

4. krank

krank Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Coşkun Bey,eralarda soruna neden olan ve değişen parça verdiğiniz linkteki direksiyon kutusu değil.

Değişen parça EPS ünitesi yani servo motoru.Metalik,1.5lt pet şişe büyüklüğünde silindirik üzerinde soketler olan bir parça.Benimki 2 kez değişti.

5. Coşkun Özcan

Coşkun Özcan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    COŞKUN ÖZCAN
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    anladımhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif teşekkürler, peki bu eps ünitesini dışardan bulmak ve sanayide değiştirmek mümkün mü acaba, çünkü servisler bir ara ömür boyu garantili derken şimdi para istiyormuş, bu işi ucuza halletmenin bir yoolunu bulmak lazım

6. fbbmurat

fbbmurat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar burda daha öncede yazdığımı gibi kronik arızası olan eps sıkıntısı ile ilgili servisten red cevabı geldi.çünkü bakımları kendim yaptığım için bir yerde kendilerince haklı olabilirler.fakat şunuda unutmayalım ki eps arızası kişinin kullanımı veya herhangi bir müdahale ile yapılacak bir şey değildir.bunun için muhtemelen dava açacagım.bilginize

7. fbbmurat

fbbmurat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    çok önemli olarak bilgiye ihtiyacım var.bugun akşam saatlerine doğru aracımın eps ünitesini ankarada yetkili bir servis tarafından değiştirildi. fakat şunu merak ediyorum aracın direksiyonu çok çok düşük hızda bile sertbana bu normal gelmediaksine yumuşak olması gerekmezmiydi.yoksa servistekiler uyanıklık yapıp eski eps üzerinde bazı düzeltmeler yapıp değiştirmedimi.

8. Coşkun Özcan

Coşkun Özcan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    COŞKUN ÖZCAN
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    garanti kapsamında değişirse çıkarılan parça size gösterillir ve daha sonra fabrikaya gönderili diye biliyoorum
    cepten değiştirirseniz çıkan parça size verilir, verilmesi lazım yanii

9. fbbmurat

fbbmurat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    coşkun bey herhangi bir parça falan gösterilmedi.direksiyonda ayrıca çok sert eps'nin mantığı düşük hızda direksiyonun çok yumuşak olması değilmidir? ayrıca bunun değişip değişmediğini nasıl anlayabiliriz?

10. CanKan00

CanKan00 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    eps özelliği düşük hızlarda yumuşak; hız 90 ve üzerine çıkıldıkça sertleşmesidir.sertleşmiyor haLen 40,50 deki gibi yumuşak ise sorun vardır muhtemelen eps devrede değil işlevini yerine getirmiyordur. kendi aracımdada eps var ben 90 ve üzerine çıktığımda simiti sıkı tuttuğum için sertleşip sertleşmediğini anlayamadım açıkçası ,sanki banada düşük hızda da sert yüksek hızdada sert gibi geliyor anlayamadım ama işin tuhafı bu durumdan rahatsızda değiLim https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

Düzenleyen : CanKan00

11. xmeteor

xmeteor Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Merhaba,
    bende de 2006 1,4 select era var, ikinci el aldım. alırken aldığım kişi bana servosunu servisten değiştirdiğini söylemişti.
    şu sıralar tam sağ ve tam sol yaptıktan sonra direksiyonu toparlarken kırt kırt diye arka arkaya bir kaç kere ses geliyor. fakat normal şartlarda direksiyonda hiç bir anormallik yok.eps bozulmaya yüz mü tuttu acaba?

bu durum neden kaynaklanıyor olabilir?
    ayrıca servisler bunu ücretsiz değiştiriyorlar mı? bilen arkadaş varsa lütfen bilgisini paylaşabilir mi?

12. kicker

kicker Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Fahri ŞEN
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    ben bursada servisten garanti yoksa ücret karşılığı değiştiriyoruz cevabı aldım ancak geçen senelerde 2500- 3000tl civarı olan eps sisteminin 550 tlye indiğini işçilik ucretiyle 600-650tl civarı olduğunu öğrendim. ancak hyundai servisinde çalışan ve ordan ayrılıp kendi özel servisini açan bi tamirciden de sonradan takılan eps sistemlerine devamlı arıza verdiği için servisin garanti verilmediğini ondan dolayı fiyatının 500-600 tl gibi fiyatlara düştüğünü öğrendim ve yeni eps taksan da bir süre sonra onun da arıza vermeye başladığını hyundainin eski eps sistemi üzerinde iyileştirmeler yaptığını fakat yine de arıza verme olayını halledemediklerini öğrendim.

13. abbasson

abbasson Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    kendine servis açan ustanın yeri nerede telefonunu falan verbilirmisiniz.teşekkürler

14. canberk1997

canberk1997 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    ERKAN KUBAT
    Yaşadığınız Şehir:
    46-KAHRAMANMARAŞ
    Araç Modeli:
    Yeni İ30 1.6 GDİ (2012-201X) GD
    accent blue da eps varmı

15. Suat EREN

Suat EREN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    11
    Ad Soyad:
    Suat Eren
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    madem EPS sorununu çözemediler madem garantiye sokmuyorlar herdefasında 700-900 tl verceğimize sistemi bildiğimiz hidrolik sisteme çeviremezmiyiz? Tabiiki sistemi komple çıkmacıdan alıp kendi ustamıza yaptırmak şartı ile. ???

16. Suat EREN

Suat EREN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    11
    Ad Soyad:
    Suat Eren
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    bu EPS sistemini normal hidrolik sistemine çevirebilirmiyiz arkadaşlar_???

17. kicker

kicker Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Fahri ŞEN
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    sanmıyorum öyle bişey olsa mutlaka yapan olurdu diye düşünüyorumbelki de masraflıdır

18. m_emre_m

m_emre_m Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    MERABA KONU BAYA ESKİMİŞ AMA AYNI PROBLEMİ BUGÜN YAŞADIM. Bİ YARDIMINIZ DOKUNURSA SEVİNİRİM. 2006 TEAM ERAM VAR. BUGÜN Bİ YERDEKASİSTEN GEÇTİM(HEP YAVAŞ GEÇERİM.) 2-3 SANİYE SONRA EPS IŞIĞI YANDI VE DİREKSİYON TAŞ KESİLDİ. ARABAYI STOP ETTİM. ÇALIŞTIRDIM SORUN GİTTİ. BÜYÜK BİŞEY OLMASINDAN KORKUYORUM. BİRİ BANA YARDIMCI OLSUN.

19. m_emre_m

m_emre_m Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    2006 ERA EPSSORUNLU OLDUĞUNU DUYMUŞTUM. ÖMÜR BOYU GARANTİ VARMIŞ ASLI VAR MI? SORUN BENDE DE VAR

20. anucler

anucler Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar 2006 hyundai accent era sahibiyim. foruma sık girmiyorum. sadece sizleri bilgilendirmek için bu mesajı yazmak istedim. aracımda eps arızası vardı. servise gittim. aracı kontrol ettiler, eps numarasını aldılar ve servis kaydı açtılar. yaklaşık 10-15 dk sürdü. eps numarasına fabrikaya soruyorlarmış. fabrika onay verirse ( neye göre onay verip vermediğini bilmiyorum ) garantiden, onay vermezse ücretli ( yaklaşık 800 TL ) değiştiriyorlarmış. 10 gün sonra aradılar, garantiden dağişimin yapılacağını söylediler. gittim ve garantiden eps'yi değiştirdim.sadece 77 TL işçilik ücreti ödedim. bir arkadaşında aracı 2006 era'ydı. ondada eps arızası vardı. onada söyledim ve oda garantiden değiştirdi. eps arızası olanlar boş yere forumlarda veya başka servislerde vakit kaybetmeyin. gidin yetkili servise aracınıza baksınlar.

Bu Sayfayı Paylaş