Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Emniyet Genel Müdürlüğünden Modifiye araçlara karşı uygulama

'Aracın Dış Modifiyesi' forumunda Asel Kaan Efe tarafından 6 Temmuz 2014 tarihinde açılan konu

1. mustafaaa_orhan

mustafaaa_orhan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    26
    Ad Soyad:
    Mustafa Orhan İLHAN
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Cam filminin kime ne sakıncası oldugunu biri bana anlatsın abi ya mantıklı bi şekilde ... body kit bir modifiye parcasıdır, bunun kime ne zararı var bunuda anlatsın , folyo çekmenin neden yasak oldugunu biri bana acıklasın ...

Türkiye' de bu kadar saçmalık varken onlar nerden en fazla para vururum derdine düşmüş... ben bizzat şahit olmuslugum var polisin arabası accent gls 98 yada 99 arabada - dark cam filmi - kumandalı sebring egzoz - xenon - müzik sistemi - alaşımlı jant ve saymadıgım bir çok şey... peki elaleme yasakda sana neden yasak degil sana neden ceza yok ? heee o polis ... bunu bi kere çöz sonra gel benim arabama laf et !
    yazık bu kafayı yaşayanlara acıyorum..
    Ve millet ses cıkarmadıkca kafasına vuran cok olur abi ..
    Abartıya bende karsıyım ama çok sacma seylerden dolayı ceza yazılmasınada karsıyım ayrıca şu ayrımcılıgada karsıyım polisin yapıyorsa onada keseceksin abi cezayı cifte standart olmaayacak !

2. Murat55

Murat55 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    358
    Ad Soyad:
    Murat Yılmaz
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    tüm forumlar toplanıp toplu bi hareket yapmalıyız ama nasıl

3. cihadcoban

cihadcoban Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    25
    Ad Soyad:
    Cihad Çoban
    Yaşadığınız Şehir:
    48-MUĞLA
    Araç Modeli:
    Tucson (2004-2009)
    Aslinda modifiye genellenmis olarak kullanildigindan sknti oluyor. EGM modifiyeli arac yerine halki rahatsiz edip trafik akisini tehlikeye dusuren suruculere ceza yaziyorum dese zaten kimse buna itiraz etmeyecek.

Zaten neden hala cam filmine ceza yazilir? X sehirde bir mudur hadi uygulama yapin deyip cam filmine cezayi yazdiri Y sehrindeki yazdirmaz buda ulkemin gercegi. Tamamen keyfe keder yaziliyor. Onceki aracimin kaputunu bir donem karbon kaplattim uygulamada polis durdurdu ruhsata isletmen lazim dedi okadar. Ama baskasi olsa yaz cezayi. Modifiye ile trafigi tehlikeli hale getirmek ve insanlari rahatsiz etmek konusunun ayrilarak iki baslik alti da incelenmesi gerektigine inaniyorum.

Her modifiye tehlikeli degil bazen yararlidir diyerek sozlerimi bititeyim. Kucuk bir not cam filmi, krom kaplamalar ile on ve arka tampon koruma disinda aracimda modifiye yoktur. ;)

MEKANSIZ60 bunu beğendi.
  4. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    Dün gece 23.30 gibi avcılardan eve dönüyorum, önümde kuş serisinden bir araç formula 1 araçları gibi üçgeni takmış arkaya sürekli yanıp sönüyor(frenden bağımsız). Polis alayını toplasın bu ve bunun gibi rahatsızlık veren araçları. Bence sis farına da ciddi ceza gelmeli. Modifiye başka apaçilik başka. Yol tutuşu arttırılmış bir aracın bana ne zararı olacak(kullanıcı sapıttıktan sonra normal arabayla da gelip çarpar zaten). Evde bebek uyur caddeden egsozu bağırta bağırta geçerler rahatsızlık verirler. Toplasınlar ne kadar böyle araç varsa sonuna kadar destekliyorum.

MEKANSIZ60, cihadcoban ve 81081 bunu beğendi.
  5. exuberant43

exuberant43 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    541
    Ad Soyad:
    Coşkun ALTAY
    Yaşadığınız Şehir:
    18-ÇANKIRI
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    En cokda uyurken abarth eksozla gürültü yapan ve bu kicker mi ne acayip bi hoparlor göm göm nedir ya o müzik dinlemek o degildir bu tip araclara ayar oluyorum men etsinler hepsini

6. ceratodream

ceratodream Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Benim cerato arka orjinal spoiler uzerindeki led frene entegre cakarli idi 70 tl ceza yedim soktum.
    On sis fari zenondu 70 tl yedim soktum.
    Cam filmi yaptirmak 200 tl
    Gunesten rengi acildi bidaha koyu renk yaptirdim.200 tl
    Polis iki kere 70 ucuncude filmi soktum yaninda 70 tl yazdi
    Davutpasa park yasagi olan yerde aracim cekildi.
    Gittim cekme park yasagi cezasini odedim.
    Yakalamasi var aracin dediler.
    Aksam kisin bide goz gozu gormuyor.cam filmin varmis dediler dedim ben sokeli 5 ay oldu.
    Isletmek gerekiyormus.hade takdi tut umraniye 70 tl.selamicesme emn.gittim.yok.karsiya git dediler.uzatmiyayim.toplam cam filmi cezasi vs 800 tl buldu.
    Tovbe.
    Eksoz olayina gelelim.
    Gecenlerde lamborgini gallardo surdum.yasaklanacakca bu tarz spor otomobiller yasaklansin.
    O sesde yuklu kadin cocuk dusurur.
    Ince yanak lastik yasaklayamazlar
    Bence cunki uzerinde din tse tuv yaziyor.standartlarda uretim.
    Kamberli arac evet baglanabilir.
    Cok abarti.
    Bence makas atan ve en sol seridi isgal eden bayanlar yaslilar kamyonetler baglanmali.
    Saygilarimla

7. ceratodream

ceratodream Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Hollandada bir tane sis farinda zenon olan
    H4 aydinlatma sistemi olupda zenon far takan kesinlikle gormedim.
    Ki zenon gece gostermiyor.sislerde karsidan gelenin gozunu almiyor bildigin mahvediyor ki uzun sure koy yolunda sislerde zenonla surerseniz gozleriniz kan canagi oluyor soylim.kufur yemege merakli olan sislerine zenon taksin.
    En guzel gece gorusu mercekli zenondur.

8. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    senin ki biraz bahtsız bedevi şansı olmuş, araba dikkat çekiyor siyah geniş jantlar filan gören polis çek sağa diyor.

ceratodream bunu beğendi.
  9. apolatera

apolatera Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    704
    Ad Soyad:
    AHMED POLAT
    Yaşadığınız Şehir:
    44-MALATYA
    Araç Modeli:
    sizinki çölde kutup ayısıyla karşılaşmak gibi bir şey olmuş...

ceratodream bunu beğendi.
  10. ceratodream

ceratodream Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Sordugu ilk sual ne ehliyet ne ruhsatti arac tahsis aracmi dedi ?
    Ilk anlamadim sonra jeton dustu benim resmi kurum aracimi demek istemis bana sonra cam filminden cezayi yedik

11. hamletoz

hamletoz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Süleyman Işık
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Milenyum 1.3 (2000-2003) LC
    mal benim zevk benim ister helezon keserim ister air süspansion yaptırırım saçma sapan kanunlar var arkadaş böyle adalet sistemi olmaz olsun ..

MEKANSIZ60 bunu beğendi.
  12. pasaoglu

pasaoglu Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    225
    Ad Soyad:
    Mustafa
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Bağlanmaktan korkmayın :)

MEKANSIZ60 bunu beğendi.
  13. Serkan

Serkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    168
    Ad Soyad:
    Serkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    şahinci tayfalarına uyuzum kendilerini bir halt sanıyorlar yok abart egzostlar yok ıvır zıvır onlar yüzünden kendi zevkime göre yaptıgım bir şeyler yüzünden neden bende ceza yiyorum böyle adalet böyle sistem olmaz arkadaş jantlarım orjinalin ebadında ama genişlik olarak büyük (6,5J) ses sistemimde mevcut evdekiler binmese 5 cm lik spor yayda koyucaktım sislerimde xenonda mevcut ışıgın yetersiz oldugu yerlerde özelliklede sisleride acıyorum ışıgın olmadıgı köy yollarındada hep açtım bir kere bilede ne sellektör yedim yada başka birşey polisin yanından acıkta geçtim kaç kere bişeyde demedi kısmetse aracımıda degiştiricem yeni alacagıkm aracada aynılarını yapıcam bu sefer takamadıgım 5 cm lık yayda takıcam sırf inadına bakalım nolucak bu arada herkes yaydan bahsediyor şimdikiler yayları artislik için indiriyorlar ama benim maksatım başka arac ne kadar yere yakın olursa viraj dönmede o kadar stabil kalır ve savrulmaz millet bunu idrak edemiyor aşagıdaki resimlerdede xenonlarım olunca yola etkisi böyle oluyor

bu sadece far

bu sadece sisler xenon

buda far + sis xenon acık hali

14. 81081

81081 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    79
    Ad Soyad:
    Mahir Yıldız
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Kia
    İki resimde benden gelsin [​IMG][​IMG]

15. 81081

81081 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    79
    Ad Soyad:
    Mahir Yıldız
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Kia
    Cevreye ses ve tehlikeli hareketler yapanlara bende karsiyim

16. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Benim arabamdada cam filmi mevcut. Cam filmini ben güneş ve güneş ışınlarından korunmak için yaptırdım. Kışın ortasında bile güneş insanın yüzünün sol tarafını yakıyor kimi zaman, yazın daha fena. Bagaj camı 2, diğer kapı camları 1 numara yaptırdım. Zaten araba içinde illegal birşey için cam filmi yaptırsam komple 3 numara yapardım.

Cam filmi olmasa sürücü rahatsız olacak, trafik tehlikesi vs, + klima açılacak yakıt tüketimi + çevre kirliliği :)

17. akkayat

akkayat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    77
    Ad Soyad:
    Erdem Akkaya
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Yemezlar abi :D

18. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 1 Şubat 2015
  19. fraternity

fraternity Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    17
    Ad Soyad:
    Latif Enginyurt
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    1- yere yakin araclar trafikte cok yavas hareket ediyor ozellikle hiz kesicilerde adeta duruyorlar arkasinda bekleyen insanlarin zamani caliniyor belki hastasi var bazen oyle seyler gordumki adam ambulansa bile zar zor yol verdi arabanin alti surtsun istemiosan yaptirma yollarimiz buna musait degil
    2- egzos sesleri ozellikle dogan sahin 20 yle giderken sesi ortaligi kasip kavuruyor ses kirliligine neden oluyor malesef
    3-korna sesleri ozellikle cacat korna sehri sokaklari cekilmez hale getiriyor ozellikle para verip taktirdikleri icin herseye basiyorlar enteresan
    4- ben bu sebeplerden dolayi bu uygulamanin mantikli oldugunu dusunuyorum
    modifiye dusmani degilim burda olaya normal bir yaya olarak baktim

20. AdeM59

AdeM59 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Adem TENEKECİOĞLU
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.5 CRDI (2003-2005) LC
    araclarına spor egzoz,açık hava filtresi gibi eklentiler yapıp bunları özellikle bagırttıranlara,araçlarına yaptırdıkları ses sistemleri çevreyi rahatsız edecek şekilde kullananlara bende karşıyım fakat orjinalinden büyük koyulan jantın geniş taban lastiğin ne gibi bir zararı olabilirki çevreye camlardaki filmler sürüşü engellemediği sürece kimin özgürlüğünü kısıtlıyor olabilirki rahatsız olsunlar aracın yere yakın olmasının ne zararı varki evet setlerden yavas geçiyor olabilirler ferrari lamborghinilerde sedlerden yavas geçiyor ama sedlerden tek yavas geçen arabalar yere yakın olanlar degil yüksek aracı olupta sedlerden yavas geçenlerde var malesef ve böylelerini sol şeritten sollama gibi bi imkanımız var ama ordada malasef kamyonetler veya hız sınırının yarısı hızda seyreden araclar var heleki yol dahi vermeyenleri ha bide trafikte tehlikeli kullanılan arac sadece modifiyeli araçlar degilki full stock fabrikadan ilk çıktıgı günkü gibi aracı olupta trafigi birbirine katanlar var bunu yapmak için aracın modifiyeli olmasına gerek yok yani Demem o ki bu yapılan uygulama çok yanlış bence vatandaş kürültü girliliği yapandan trafigi birbirine katandan şikayetci aracına görsel modifiye yapandan degil gorsel modifiye farklı bişey işitsel modifye farklı bişey ve trafigi birbirine katmak modifiyeyle alakalı bile degil tamamen kişinin akıl ve ruh saglıgına kalmış birşey bence bir kişiye kızıp 1000 kişiyi yakmak çok düşüncesizce bir hareket..

Bu Sayfayı Paylaş