Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Emlak Katılım Finans Ile Araç Almak?

'Sohbet' forumunda Burak Gürsoy tarafından 10 Aralık 2025 tarihinde açılan konu

1. predators

predators Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    281
    Ad Soyad:
    vedat. d
    Yaşadığınız Şehir:
    20-DENİZLİ
    Araç Modeli:
    Renault
    2018 Yılında bu sektörde çalışma fırsatım oldu çalıştığım firma BDDK şartlarını karşılamadığı için tasfiye edildi, fakat şuan faaliyet halinde olan firmaların tamamı BDDK denetiminde bir nevi banka statüsünde güvenilirlik konusundan hiç bir sıkıntı kalmadı BDDK şartlarını karşılamayıp tasfiye edilen firmalar yüzünden binlerce mağdur oluştu sistemin içinde çalışmış biri bu tarz organizasyonların sadece müşterilerden alınan organizasyon bedelleri ile karşılanamayacağını düşünüyorum, yatırılan paraların bir şekilde değerlendirildiğini düşünüyorum fakat nasıl olduğu konusunda fikrim yok.
    Bu sistem ile kısa süreli teslim şartları ile araba almak mantıklı olsa da enflasyonist bir ortamda ev için sisteme dahil olmanın bence hiç bir mantığı yok hem taksit ödeyip hem kira ödeyip hemde evin teslimine kadar ev fiyatları arşa çıkıyor. Faize bulaşmak istemeyenler genellikle teslimat sırasında ev fiyatları yükseldiği için buradan aldıkları paranın üstüne kredi çekmek zorunda kalıyor.
    Kısacası yakın tarihli teslimat şartı ile araba almak mantıklı fakat ev için aynı şeyi söylemek pek mümkün değil

onurforces ve Burak Gürsoy bunu beğendi.
  2. ai_torcuk

ai_torcuk Moderatör

Alınan Beğeniler:
    10,419
    Ad Soyad:
    ali izzet torçuk
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Yedek akçe şart bu sistemde.

3. Sarıaslan

Sarıaslan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,051
    Ad Soyad:
    Abdullah Sarıaslan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.4 MPI (2014-2020)
    Yüksek enflasyonda sistemi uzun vadeli girmek çok mantıksız. 2018-2019 yıllarında öyle bir hataya düşmüştüm. Mücbir sebeplerden dolayı çıkmak zorunda kaldım. Firma sağolsun organizasyon ücretinin dahi tamamını iade etmiştim neredeyse. O aralarda bir ev denk geldi. Eldekiler+borç+kredi ile ev almak nasip olmuştu. Yoksa girdiğim sistem 300.000 tl idi, teslimatı 2023 yılındaydı :)
    Kısa vadeli mantıklı. Mesala elinizde 700-800bin para var. 3 milyon gibi bir tutara ihtiyacınız var. Ev olabilir araba olabilir. Aylık 45.000-50.000 ödeme durumunuz var. Bu parayı kenara atsanız 1 yıl sonunda en fazla 1.3 milyon paranız olur. Ama sisteme peşinat verip girerseniz 1 yılın sonunda 3 milyonu alacak şekilde bir ödeme planı oluşturursanız(15.taksitten sonra taksitlerde %20-30 artış gibi) o arada maaşınıza gelecek zam ile ödemeye devam edip 1 yılın sonunda 3 milyona istediğiniz yatırımı yapıp, 2-3 yıl içinde de ödemelerinizi bitirmiş olursunuz.

4. terapist

terapist Kayıtlı Üye Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    30
    Ad Soyad:
    Burak kus
    Yaşadığınız Şehir:
    60-TOKAT
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Sisteme geçen yıl Mayıs'ta 1 milyon Tl için yazıldım. İlk 5 ay teslimat yok bddk kuralları çerçevesince. 5. Ayda Kurada adım çıktı. Çıkmasaydi 12. Ayda kesin vereceklerdi. Araba için yazılmıştım erkek çıkınca üzerini tamamlayıp 1+1 daire satın aldım kiraya verdim. 65 bin organizasyon ödedim. Total de cebimden 210 bin çıktı ama ev sahibi olmustum. 9 ay kaldı bitmesine. Ben faydasını gördüm. İlk 5 ay toplanan paraları isletiyorlar mi faize mi yatırıyorlar borsada mi değerlendiriyorlar bilmiyorum.

Burak Gürsoy bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş