Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

elentranın lpg tüketimi

'LPG Sistemleri' forumunda dream58 tarafından 26 Ocak 2009 tarihinde açılan konu

1. dedikodu

dedikodu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    2004 otomatik elantra'yı bazen ben de kullanıyorum.

N-D çok önemli bir konudur.
    Beklemelerde, ışıklarda aracı hep D'de tutarsanız motora yük bindirmeye devam eder, yakıt tüketirsiniz.
    N ile D arasında kilit yoktur, yani doğrudan (düğmeye basmadan) vites kolunu itip çekebilirsiniz.
    Araç dururken D'den N'ye attığınızda aracın irkilerek rahatladığını hissedeceksiniz.
    Işık yandığında da D'ye çekin, daha ayağınızı gaza götürmeden vitese geçmiş olacak.

Yavaşlamalarda O/D düğmesini kullanın; devri yükselterek aracı kompresyona bindirir. Bu durumda yakıt tüketimi 0 olur, balatalar da daha az aşınır.

2-1 konumları dik yokuşları inerken ve çıkarken işe yarıyor. Genelde nadir kullanılıyor. Bu konuma alındığında şanzımanın içindeki yağ pompası sadece ilgili viteslere yağ pompaladığı için daha yüksek yağ basıncı oluşturabiliyor, bu da aracın performansına katkıda bulunuyor.

Otomatik aracın manuel gibi hızlanmasını beklemeyin. Böyle hızlanmasını istiyorsanız hep kick-down yaptırmak zorunda kalırsınız; tüketim artar.

Lastik basınçlarını 1-2 bar fazla kullanın: Ben 34 basıyorum. Yakıta ve performansa olumlu, konfora olumsuz etkisi oluyor.

Araçta 50 litrelik simit depo var. 43-44 litre sonra şamandıra kesiyor. Bu kadar LPG ile istanbul içi 390-400km'yi buluyor (trafik durumuna göre 400'den fazla gittiği de olabiliyor). Yani yaklaşık 11 bilemedin 12 litre LPG tüketiyor.
    LPG'yi 1.70'den alırsan yaklaşık 19 kuruş, 1,53'ten alırsan 17 kuruş'tan az tüketiyor.

Not: İstanbul araçları genelde kontağı açtıktan 1,5-2 saat sonra kontak kapatırlar. Bu nedenle biz, yaptığımız km'lerin çoğunu motor-sıcak olarak katederiz. Yani km başına az tüketiriz ama çok km. yaptığımız için toplamda yine çok tüketmiş oluruz. (işe gitgel 60-70km) Yani bir depo gaz anca 1 hafta idare eder, hatta yetmez bile...
    Sivas'ta yaşasaydım kontak açtıktan en geç 15dk. sonra (3-5km sonra) gideceğim yere varmış olur, kontağı kapatırdım. Yani katettiğim mesafenin büyük çoğunluğunu motor-soğuk kullanmış olurdum. Motor soğuk kullanıldığı için bir de iklim soğuk, km başına tüketimim yüksek olurdu. Ama toplamda az km yaptığım için bir depo gaz 10-15 gün giderdi.

Bu Sayfayı Paylaş