Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

elentranın lpg tüketimi

'LPG Sistemleri' forumunda dream58 tarafından 26 Ocak 2009 tarihinde açılan konu

1. akg58

akg58 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar aracım 2005 otomatik elantra 76.000 km de bütün bakımları zamanında yapılıyor. Araçta prins sıralı sistem var. sivasta yaşıyorum aşırı bir trafik söz konusu değil aracı serviste bilsisayara soktular yakıtın normal olduğunu söylediler benzin için ama yinede benzinde 13-14 lt gösteriyor yol bilgisayarı. Aracı lpg ile kullanıyorum 20 ytl lik lpg ile 75 km gidebiliyorum ancak. lpg litre fiyatı 1760. Sert kullanmıyorum benzinde dahil bu km ye. Araçları 180-190 yakan arkadaşlar bu işin sırrın ne arkadaşım istanbul gibi bir yerde aracınız bu şekilde yakıyorsa bana göre bu bir mucize. litre bazında 100 km de ort. 15 lt lpg ye tekabül ediyor, en son 1 ay önce ayar yaptırdım yine düzelmedi. Aracın nesi olabilir buji ve kablolarıda değiştim bor kullandım yine aynı değişen bişey yok ne yapabilirim. Valla artık inanasım gelmiyor. Ne olabilirki ya aynı araç neden benimki fazla. Ya ölçümlerinizde hata var yada psikolojik olarak malımızı kötülemek istemiyoruz.

2. Misafir

Misafir Guest

Şehir içi ölçüm yapmak pek sağlıklı sonuçlar vermez, en net sonucu uzun yola çıkarak alırsınız, size tavsiyem deponuzu full yapın ve şehir dışına çıkıp 100km cıvarı yol yapın ve tekrar deponuzu doldurup ölçüm yapın...

3. akg58

akg58 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Coşkun bey o şekilde bir ölçüm yaptım,depo boşaldı uzun yolda idim. Depoyu fulledim 45 ytl'lik lpg aldı. Tam 315 km yaptı bitene kadar. Süratim 120 den aşağı düşmedi ort. 130 falandı. buna göre 143 krş gibi bir rakam yapıyor km başına. Uzun yol için normal bir geğer ama gel gelelim şehir içine beni öldürüyor. Heleki başka arkadaşların aynı standartlardaki araçlarının 180-190 gibi rakamlar yaktığını iddaa etmesini duydukça aracımı çok sevdiğim halde satmak geliyor içimden. Benim derdim aceba benim aracımda bir sorunmu var. Servise götürüyorum bilgisayara bağlatıyorum sorun yok lpg ayarı yapıyorlar sorun yok bakımları düzenli aksatılmıyor. Ne kaldı geriye anlamadımki. Lpg kitinin markası ile bir alaka mı var diyorum pek mantıklı gelmiyor en azaından o kadar çok farkettirmez diye düşünüyorum. Eski aracım getz de çok yakıyordu lpg ile yalnız sistem sıralı değildi ben ona bağlamıştım. Ne yapacağımı şaşırdım.

4. Misafir

Misafir Guest

LPG ortalama pompa fiyatı 1.70 olarak alırsak...
    12.3krş / 170L/krş = 100km'de 8L yapar....daha sakıin bir kullanımla 6.5 - 7L'ye kadar düşer.

Demek'ki aracınızın yakışında problem yok, aksi takdirde uzun yolda'da yüksek rakamlar çıkardı, bu durumda tek seçenek kullanım şekli ve yol şartları kalıyor, bu arada havaların soğuk olması yaklaşık 100km'de 1.5 - 2L cıvarında aşırı yakıta sebep olur, bu arada aracınızın otm. olması'da ortalama 1.5 - 2L arası yakıt farkettirir, bu durumda yakıt sarfiyatınız otomatik olarak 15L'lere çıkar bu durumda da 15 x 1.7 = 25krş cıvarında yakmanıza sebep olur, bu arada 5 krş'da bakımdan farketse sonuç olarak 30krş cıvarında yakması normaldir.

5. zeyat

zeyat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bende 1994 model 1.6 gls elentra var motoru yeni yapılmış bujiler buji kablolarından tut her yeri sıfırdan yapılıp toplanmış doch motor var . şehir içi ve dışı ortalama 25kuruş yakıyo. atiker marka sıralı sistem lpg taktırmayı düşünüyorum 880ytl ye eğer taktırırsam ne kadar faydasını görebilirim verdiğim paraya değermi sizce arkadaşlar. mesela ustam taktırmamamı söyledi fazla düşüremessin yakıtı dedi

6. navy35

navy35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Sevgili zeyat,ustana sevgiler,kimseyi dinleme git tak bir ATİKER bak keyfine.

7. hyundaı_era_06

hyundaı_era_06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    bencede şu an taktırmak pek karlı değil.benzin 2.80tl lpg 1.80 tl

kilometrede 4-5 kuruşluk bir kar edeceksin.çokta fark yok bence

8. d_gokmen79

d_gokmen79 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    zeyat kardeş kesinlikle taktır. Ben de taktırdım ininılmaz fark etti.
    Eskiden 10 litre benzinle 50 km yapıyordum. Simdi 12 litre gazla 100 km farkı hesapla yarı yarıya kar ettim artık arabaya binebiliyorum.

9. d_gokmen79

d_gokmen79 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    aracınız otkomatik vites daha önce hiç otomatik arabanız oldu mu? olmadıysa aracınızın özelliklerine alışına kadar biraz fazla yakar. Ani gaz verme roketleme yapıyorsanız çok yakar. Size tavsiyen az gazla yavaş yavaş hızlanın. Yakıtta faydası oluyor.

10. valerina

valerina Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    10 ltre benzin =6 lt gaz anlamı vermişsin böyle birşey olamaz.

11. hyundaı_era_06

hyundaı_era_06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    imkansızları başardığın için tebrik ederim:))

demek 100 kmde 20 litre benzin yakan bir araç,100 kmde 12 litre lpg yakıyor!!!!

benzinde 56 kuruş yakmışsın

lpg'ye geçince 20 kuruşa düşmüş.bu nasıl bir hesaptır???

Düzenleyen : hyundaı_era_06

12. d_gokmen79

d_gokmen79 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar depomu fulledim. 100 km sonra tekrar fulledim ve 12 litre aldı. ve bunu emin olmak için 3 defa denedim. Uydurmasyon değil :) Benzine gelince Arabam normal yakması gerekenden fazla yakıyordu. Sanırım beyinde problem vardı. Lpg ye geçince baya rahatladım.

13. zeyat

zeyat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    eğerki aracımın lpg taktırınca 180-200kuruş civarlarında yakıcağına bilsem hemen taktırayım. kafamda soru işretleri var şu an kimi arkadaşlar bişey farketmez yine yakar diyor kimisi bu aracların lpg olayı zayıf diyo gerek yok taktırmaya o yüzden kararsız kaldım. sizin düşünceniz neler acaba 96 elentra kullanıcıları. aracım daha 1 aylık yeniyim o yüzden pek bilgim yok bu civarda kimsede yok elentra bir tek bende var.

14. Misafir

Misafir Guest

Daha önce bizim üyemiz olan bir arkadaşın başka bir sitedeki mesajı...kendisi 1 ay önce BRC marka LPG taktırdı, benzinde 8L yakıyor diye şikayet ediyordu şimdi LPG'de 22L yakıyor ve bir türlü çözemediler.

[quote author=mayham85 link=topic=629.msg5986#msg5986 date=1236628807]
    abi benim motoru bu arkadaşlar incelemeye alsa bari 8 lt den 22 lt ye :(
    [/quote]
    Düzenleyen : Coşkun Uçar

15. elantra80

elantra80 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    hangi marka lpg sistemi kulanıyorsunuz?

16. elantra80

elantra80 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    hangi marka lpg kullanıyorsunuz?

17. rain67

rain67 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Birol YILMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.5 CRDI (2003-2005) LC
    marka atiker...

18. elantra80

elantra80 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    yalniz deilsin zeyat benim de su an ilk arabam 1996 1.8 elantra ben de lpg taktirmayi dusunuyorum fakat senin dedigin gibi bazilari bir sey farketmez diye ama ben ce kimseyi dinlemeyip taktirmak lazim ben de marka konusunda kararsiz kaldim arkadaslar atikeri tavsiye ettiler dusunucem burdan memlekete gitmeden once taktirmam lazim denerim....

19. zeyat

zeyat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    en uygunu atiker herhalde her yerde her ilde ilçede bayii var bir problem oldumuda hemen hallderler herhalde parçalarıda bolmuş duyduğum kadarıyla

20. rain67

rain67 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Birol YILMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.5 CRDI (2003-2005) LC
    güncel istanbul opet lpg lt fiyat 1,57 şehir içi 0,208 kuruş (208000 eski para ) yakıyor.. benzin hariç

Bu Sayfayı Paylaş