Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Elentra Fren Şismesi Sonucu Kaza

'Elantra Forum - Club' forumunda erdem4161 tarafından 5 Şubat 2020 tarihinde açılan konu

1. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    17,136
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    geçmiş olsun. fren sistemi arıza verse de fren tutar, abs devreye girmez.
    frene bastığınızda fren sertse ve tutmuyorsa vakum probleminiz var demektir. tabii bu ilk seferde olmaz, yani bir önceki fren yaptığınızda bu anormalliği hissetmeniz gerekirdi, muhtemelen fark edememişsiniz.

12 yıllık forum ve 50 küsür bin üyede bu sorunu yaşayan başka duymadım.

kazayla ilgili bir foto paylaşmanızı rica ediyoruz.

Son düzenleme: 5 Şubat 2020
  2. erdem4161

erdem4161 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    7
    Ad Soyad:
    erdem koç
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Elantra (2015-20XX) AD
    arac sadece yetkili servis bakimlidir motor yikamam yikatmam daha 7.500 kmde arac 12 bin km sonra bakimi var ilk bakim 3.350 de yapildi. yani anahtar degmemis herseyi fabrikadan ciktigi gibi.

gecen esim kullanirken dedi fren sertlesti bi anda duzeldi diye ben dedim hani bazen cok sık basinca gecici sertlesme oluyor normaldir diye zaten ben araci 5900 km de aldim .fazla gezmedik henuz 1.600 km gezmisiz daha 3 ayda her zaman ise aracla gitmiyorum kapida yatiyor cogu zaman bu sure zarfinda anlayamadik freni.bana denk gelmedi diyebilirim ancak el freni cekikken hafif rampada kayip diger araca hafif carpmisti kesinlikle el freni saglam cekiliydi .ayrica servise goturen cekicide araci yuklemeden bi bakti dedi vakum proplemi var tas gibi fren demisti .bende servise goturdugumde bu aracta vakum sistemi olmadigi elektronik oldugunu soyledi .sikayet var sitesinde bir suru farkli hyundai araclarda fren tutmamasi yuzunden kaza sikayetleri var .

carptigim aracta hasar bile yok denecek kadar az [​IMG]

aracin arka kismi yuksek oldugu icin hasar artti
    on tampon demirine denk geleydi o hizla fazla bisey olmayacakti.

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 5 Şubat 2020
  3. MSC

Alınan Beğeniler:
    17,136
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    keşke bu olay yaşandığında yetkili servise şikayet kaydı açtırıp kontrollerini yaptırsaydınız.
    şimdi hiç şüphe götürmeyecek şekilde haklı olurdunuz, bütün zararınızı hyundai karşılardı.
    kaskonuzda yok, allah yardımcınız olsun, hi-tech inceler karar verir.

erenuzel41 ve Burak&Buse bunu beğendi.
  4. duhangs

duhangs Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,351
    Ad Soyad:
    Duhan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    Oncelıkle gecmıs olsun ama ben sonuc alabılecegınızı pek sanmıyorum fren hassas bır konu,
    kullanıma suc bulabılır yada topu bır sekılde sıze kaydırabılırler arıza kodu yoksa. bırkac yerden detay yada bılırkısı raporu almakta fayda olabılır..

Fren hortumu delinmiş, balata kırılmış, fren hıdrolık bosalmıs dıyebılır servıs hatta daha oteye gıdıp frene basmamıssınız da dıyebılır.bunları kullanıcı kaynaklı sayarlar.
    İnşallah sızden yana olsun olaylar.

Ben mercedes aracın kalorıfer kısmından yangın cıktı dıye servıse goturdum.adam 35 yıllık ustayım boyle şey duymadım şakamı bu dıye dalga gecıyordu kı
    bak bakalım deyıp aracı calıstırdım farları acmamla yangın basladı.
    Servıstekı herkes bı tutuştu sonra konsol sokülünce anladılar kı otomatık far sensor kablosu yanmış ordan kontak yaparak aracı yakıyormuş az daha.

Bazı seylere hemen baştan savmak ıcın kabul etmıyor yada sınırları zorluyorlar sızde sert ve arkasında durun bu olayın.

MAERKEK, sipartacus ve sukru56 bunu beğendi.
  5. erdem4161

erdem4161 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    7
    Ad Soyad:
    erdem koç
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Elantra (2015-20XX) AD
    simdi frene basmamaissin diyemez cunku arac calisir yurur durumda ve suanda freni hala tutmuyor istop etmis aracin freni ne kadar tutuyorsa okadar tutuyor yani bi 40 50 kilo basinc uygularsan az tutuyor.bizde bunu anlayamadan araci durduramadik yani bunu bilsek onagore gider ona gore araci servise goturursun bia anda gelisti evden cikmistimki 3 km gittim hep rampa yukari frene basma sansim yok daha sonra isiklada kirmizi yaniyordu hafif vitesle beraber yavasladim yol duze geldi isiklardan kalktik durum bu.fren yok suanda yani .motorda herhangi bi sıkıntı yok ezilme bukulme vs arac calisiyor .kabul etmezlerse mahkeme yolu.bilirkisi raporu vs ne varsa gidecez ustune.gerekirse meshur tv kanallarini dahi roportaja davet edicem. bilirsiniz cok cikti fabrikadan sifir arac alip boyanmis diye tv lere bide biz cikariz.

6. erdem4161

erdem4161 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    7
    Ad Soyad:
    erdem koç
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Elantra (2015-20XX) AD
    ayrica aracin suanda freni tutmuyor ama ariza kodu vermiyor .yani o kodu bozulmadan oncede vermemis bozultuktan sonrada vermiyor yani o ariza kodu vermedi diye benmi sucluyum.

gogo46 ve blue55 bunu beğendi.
  7. Fırat Ö.

Fırat Ö. Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,193
    Ad Soyad:
    Fırat Ö.
    Yaşadığınız Şehir:
    32-ISPARTA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Arıza koduna takılmayın bence. Araçlar sensörlerle dolu ama her olumsuz durumda arıza kaydı oluşturmuyor. Mesela devirdaim yapmıyor araç ama motoru elimize alınca anlıyoruz arıza yanmadığı için. Tabi üst segment milyonluk araçlar konu dışı.

MAERKEK ve rpurcek bunu beğendi.
  8. rpurcek

rpurcek Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,932
    Ad Soyad:
    Rıza
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Prosedürü bilmiyorum. Mümkünse bilirkişi incelemesi isteyin. Sensörlerle denetimi yapılmayan parçalarda sorun olabilir. Benim de aklıma vakum sistemi geldi.

Westinghouse arızalı olabilir.
    Westinghouse 'a giren vakum hortumu çıkmış olabilir.
    Fren hidroliği bir yerden nem çekip, hava yapmış olabilir. Vs.

Bunlar arıza kodu vermez. Belki parçalardan birinde üretim yâda montaj hatası vardır. Bilirkişi incelemesinde belli olur. Kolay gelsin.

SM-A920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

9. D@rk34

D@rk34 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    4,260
    Ad Soyad:
    Tansu Tansu
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.5 CRDI (2003-2005) LC
    Geçmiş olsun Allah beterinden korusun

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

10. erdem4161

erdem4161 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    7
    Ad Soyad:
    erdem koç
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Elantra (2015-20XX) AD
    amin.sagolasin

11. erdem4161

erdem4161 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    7
    Ad Soyad:
    erdem koç
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Elantra (2015-20XX) AD
    arastirdigima gore bu westinghouse hidrowak ..denilen parcada sıkıntı var bu parca arac calisonca devreye girip fren pedalini 10 kat yumusatip fren gucinu artiriyormuş.bizim aracta bu parca calismadigi icin fren tas gibi olmus durumda ve buda kullanici hatasi degildir ..aniden olusan mekanik garantide olan bir paracnin bozulmasindan kaynaklanan sorunki kaza sebebiyle uzaktan yakindan bozulacak bir yerde degil motorun arka kisminda frene bastigimiz pedalin hemen on kisminda kalan bir parca aractan her hangi bir sıvı kacagida olmadi kazadan sonra .ve parca arac calistiginda devreye giren parca oldugu halde ...suan arac calisiyor ancak fren pedalı cok sert simdi burda durum ne olur ?

12. Samuera

Samuera Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,294
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Araç çok yeni bir araç ancak ilk sahibi değilsiniz. 2. el araçlara bu yüzden hep mesafeli dururum umarım eski sahibinde araca uygunsuz bir işlem yapılmamıştır. Bunu düşünmemin en büyük nedeni bu araçlarda daha önce forumda böyle bir sorun ile karşılaşılmamış olması. Hakkınızda hayırlısı olsun bakalım konuyu takipteyim.

13. cenker_baba

cenker_baba Guest

Aynı mesajı üç dk ara ile üç sefer yazmışsınız. böyle yapmayın lütfen. sonra konunuz kilitlenir veya silinir. ondan sonra benim derdimi yazdığım konuyu sildiler markayı koruyorlar dersiniz.
    forum kuralları hepimiz için geçerli.

MSC ve erenuzel41 bunu beğendi.
  14. duhangs

duhangs Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,351
    Ad Soyad:
    Duhan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    Benım mesajıma bıraz kızmıs gıbı yazmıssınız.Kusura bakmayın ben sızın hakkınızı almanızı dılıyorum ama bu ulkede prosedurler bu.
    Suan fren tutmuyor dıye bakmaz adamlar kaza sonrası tutmuyor cunku şu oldu bu oldu hortum yırtıldı hıdrolık boşaldı vb dıyebılır.Parçanızda arızalı olabılır bu durumda da arızayı fark ettıgınızı soylemeyın derım.Siz kesınlıkle haklı olabılırsınız.

bu forumda arama kısmına yazın neler var. garantılı 5-6bın km de motor yıyen arabaya adama suc bulmamı ararsınız? acılmayan aırbagler mı ararsınız, yoksa boya dokulmesı 5 yıl garantı demesıne ragmen kabul etmeyen mı ararsınız. Hatta bır konu vardı bu sabah denk geldım 4ceker calısmayan arabaya saglam eksperı vermıs servıs. yanı bazı seyler ne yazıkkı oluyor. Lafım meclısten dısarı ama her servıs calısanı cok cok ısının ehlı usta olmayabılıyor.

Bu tarz olaylarda servıs ustundekı baskıyı atmakla yukumlu. İş mahkeme vs oldugunda sanmayın onlar boş gelırler adlıyeye.
    Siz tabıkı hakkınızı son dk ya kadar arayın bu ulkede sesı bıraz yuksek cıkmadıkca boyle markalara karşı kazanmak zor.
    ama tavsiyem aracı servıse bırakmamak ve once bır kac servıs yada tamırcıden araç arızasını onaylar yazılı belge almak.

15. erdem4161

erdem4161 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    7
    Ad Soyad:
    erdem koç
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Elantra (2015-20XX) AD
    yok internette problem yasadim sayfa yuklenmedi yanitla butonuna basinca tekrar bastim o yuzden oldu sanirim .ucak moduna vs alinca net duzeldi mesajlarim gitmis sonradan farkettim

blue55 ve cenker_baba bunu beğendi.
  16. erdem4161

erdem4161 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    7
    Ad Soyad:
    erdem koç
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Elantra (2015-20XX) AD
    kesinlikle kizmadim...simdi araci baska servislere goturmem daha tehlikeli orda islem yaptirdiniz vs diyebilirler ben araci bilerek fertan otonun orda biraktimki buna mahal kalmasin araca islem yapilmiyor suanda ..yani bugun yine aradim ana merkezden bakilacak araca .konustugum bayana servisten ilgilenmediler diyince biz suanda servisin arac hakkkndaki sorununu tek tarafli yorumlamicaz bizim teknisyenlerimiz konuyu inceleyecek ayrica sizin soyledikleriniz baz alinarak karar asamasina gecilecek dedi .aracta herhangi bi sekilde sivi kacagi yok kaza anjndada olmadi kazadan yarim saat sonrada baska bi aracla ordan gectim kaza yeri kupkuru serviste bakildi kacak yok zaten .hidrolik depo hortum kisminda darbe yok..

MAERKEK bunu beğendi.
  17. MSC

Alınan Beğeniler:
    17,136
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    hidrolik aksa yada borular delinse fren pamuk gibi olur ayağınızın altından kayıp döşemeye yapışır ve fren tutmaz. sizinkisi vakum arızası.

oskanush bunu beğendi.
  18. MAERKEK

MAERKEK Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,408
    Ad Soyad:
    MAERKEK
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Servis öyle nalet bir yerdir ki kaskolu araçla kaza yapmıştık geçici araç vermemişlerdi. Sene 2013'tü falan herhalde.
    Boşuna araç verirler falan diye beklemeyin. Günahı verirler yinede o aracı vermezler . Üstelik o zaman o araç 2-3 hafta yatmıştı.

19. blue55

blue55 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,328
    Ad Soyad:
    Ahmet seyf
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Geçmiş olsun. Ben de elantra sahibiyim. Yaşadığınız bu müessif olay beni de etkiledi. Konuyu takipteyim ben de. Sorunun ne olduğu sizin kadar bizi de ilgilendiriyo.
    Benim kullandığım başka marka araçta başıma geldi. Devridaim kayışı ile, şarj dinamosu, fren tertitabı ve direksiyon hidroliğini çeviren sistem hepsi birbirine bağlı. (izah ve ifade şeklim için kusura bakmayın.) Şarj dinamosunun kulağı kırıldığı için devridaim iptal olunca fren ve direksiyon "beton" oldu. Herşey bir anda oldu ve tek verdiği arıza akü şarj ikaz işaretiydi. Bu arızanın yegane sorumlusu yaşadığım bu sıkıntıdan 10 gün önce şarj dinamosunun konnekterü arızalanmıştı ve elektirikçi şarj dinamosunu söktü. Şarj dinamosunu söktükten sonra mengeneye bağlayıp çekiçle üzerine vurduğunu gördüm. Orada kulağını çatlattığını o çatlakla da 10 gün çalıştığını düşünüyorum. Böyle serviste sizin bilginiz dahilinde herhangi bir müdahale oldu mu acaba. Bunu uzun uzadıya anlattım, belki bir fikir verir.

MAERKEK ve erenuzel41 bunu beğendi.
  20. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok

o aracı kasko verecek zaten, neden servis versin?

cenker_baba, erenuzel41 ve blue55 bunu beğendi.
  21. sipartacus

sipartacus Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    8,427
    Ad Soyad:
    sipartacus
    Yaşadığınız Şehir:
    2-ADIYAMAN
    Araç Modeli:
    Bayon 1.0 TGDI BC3 CUV (2021-202x)
    Kazadan değil de araç arızalı şekilde düşünüldüğü için ikame araç isteniyor sanırım.

22. cenker_baba

cenker_baba Guest

her halukarda ikame aracı kasko vermiyor mu?

erhancakmakk bunu beğendi.
  23. sipartacus

sipartacus Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    8,427
    Ad Soyad:
    sipartacus
    Yaşadığınız Şehir:
    2-ADIYAMAN
    Araç Modeli:
    Bayon 1.0 TGDI BC3 CUV (2021-202x)
    Kasko araç bozulursa vermez sanırım, en fazla çekici gönderir diye düşünüyorum, hiç başıma gelmedi, böyle bir hak var mı ki, sigortacıya bir sormak lazım.

erhancakmakk bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş