Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi MAF Healt Checker

Elektriksel Sıkıntı Saat, Teyp Ve Klima Sıfırlanıyor

'Elantra Forum - Club (MD/UD; 2010–2015)' forumunda mehmet4242 tarafından 11 Eylül 2026 08:06 tarihinde açılan konu

1. mehmet4242

mehmet4242 Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    mehmet özyavuz
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Araba ilk çalıştırmada saat sıfırlıyor, teyp sıfırlıyor ve klima kendiliğinden açılıyor .
    Elektrikçiye gittim sigortaları kontrol ettirdim ama bi sıkıntı gözükmedi böyle bi durum başına gelen var mı

2. MAERKEK

MAERKEK Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,664
    Ad Soyad:
    MAERKEK
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Aşırı güç tüketen bir eleman olabilir. Öyle kolay kolay bulunmaz. Sigortanın limitinde akım çekiyordu sigortayı da patlatmaz. Sonradan takılan bir şey var mı ?

Rölelerde kontrol edilmeli. Röleler yüksek akımlı parçaların kontrolü için kullanılır. Bozulursa sürekli açık yani elektriği veriyor olabilir. Klima rölesi şüpheli gözüküyor.

3. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    17,779
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    merhaba, sigorta kutunuzda uyku geçişi var, tam ortada olması lazım, üzerinde ON/OFF yazar. onu açarsanız hafıza için akım verir gerekli ünitelere. uzun beklemelerde aküyü yememesi için konulmuş bir anahtar. kullanma klavuzunda tam yerini gösterir.

Son düzenleme: 11 Eylül 2026 11:33
    elantra06- ve MAERKEK bunu beğendi.
  4. YUSUF ALPARSLAN

YUSUF ALPARSLAN Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    TOKGÖZ
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.2 MPI (2014-2020)
    Sigortalarda bir şey çıkmadıysa ben olsam önce akü ve şarj sistemine baktırırdım. Saatin ve teybin sıfırlanması özellikle marş anında voltajın fazla düşmesine işaret edebilir. Akü sağlam görünse bile yük altında test yaptırmak lazım.

Bir de sadece aküye bakmayın; akü kutup başları, şase kablosu ve alternatörün şarj voltajı da ölçülsün. Motor çalışırken yaklaşık 13,5-14,5 V civarında olması beklenir ama araçtan araca şarj sistemi değişebiliyor.

Klima her çalıştırmada kendiliğinden açılıyorsa, bu da sıfırlamayla birlikte değerlendirilmeli. Ben direkt teybi veya klimayı suçlamadan önce besleme voltajındaki düşüşü yakalamaya çalışırdım.

Mümkünse sabah ilk çalıştırmada multimetreyle akü voltajını ve marş esnasında minimum kaç volta düştüğünü ölçtürün. Bence arızanın kaynağına ulaşmada en önemli test bu.

Bu Sayfayı Paylaş