Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Elantra Sorular-Cevaplar

'Elantra Forum - Club (XD,XD2; 2000–2006)' forumunda adnan20 tarafından 9 Ağustos 2010 tarihinde açılan konu

1. hgokrem

hgokrem Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar elantra kullanma kılavuzunu nasıl edinebilirim.yardımcı olursanız sevinirim...

2. acoskun

acoskun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bende de aynı sorun var, servis banada aynı cevabı vermişti. başka yere sordum altlarındaki ledleri değiştirmek lazım dediler

3. vedatkanka

vedatkanka Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Kullanma klavuzları diye bölüm vardı yanlış hatırlamıyorsam forumumuzda, oraya bir göz gezdirin. Tavsiye ederim.

4. gunrey

gunrey Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Ergun
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    Elantra (2001-2006 ) XD-XD2
    Bendede aynı sorun vardı, söküp ledleri değiştirdim, 5 tane led var altında, duylu. Duylu olarak bulamadım kayseride, ledleri değiştirdim, 1,5 liraya maloldu. Basit değişimi.

5. deligurt42

deligurt42 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    20
    Ad Soyad:
    Kaan Kara
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    merhabalar.. Ağrı Patnosta görev yapıyorum. malum doğu şartları usta ve teknik yetersizlikler diz boyu.. siteyi genelde takip ediyorum ve aracım hakkında baya bir bilgi sahibi oldum sayelerinizde..

2004 model elantram da şöyle bir sorun oldu: aracı çalıştırıp bir müddet gittim ve aracı stop ettiğimde depo tarafından tıp tıp tıp sesleri gelmeye basladı ve bir müddet sonra kesildi.. sonradan her stop ettiğimde o ses gelmeye başladı ve benzin deposu kapağını açtığımda içinden poss diye hava çıktı.. hava çıkınca ses kesiliyor. her seferinde depoyu açmaktan sıkıldım artık. ustalar götürdüm bişey olmaz dediler ama ses çok can sıkıcı ..

bir de ustanın birisi depoyu fullet sorun çözülür dedi ama bana mantıklı gelmedi. acaba sorun neden kaynaklanabilir? ne yapmalıyım yardımcı olursanız sevinirim çok sevdiğim elantradan soğumak istemiyorum..

muhabbetle...

6. sengetli

sengetli Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Depo havalandırması tıkalı.

7. deligurt42

deligurt42 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    20
    Ad Soyad:
    Kaan Kara
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    teşekkür ederim yorumunuz için bende ondan şüpheleniyordum fakat ustaya götürdüğümde havalandırmanın nerede olduğunu bulamadı. bilen varsa tarif edebilir mi;?

8. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Arka sağ çamurluğun altında olması lazım, tamponun arkasında. Aynı zamanda geri besleme valfinizde bozuksa emme manifoltundaki havayı depoya basar, şişirir.

9. 70hyundai

70hyundai Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Aracın Markası : Hyundai
    Aracın Modeli : Elentra
    Motor Tipi : LPG
    Motor Hacmi : 1600cc
    Vites Kutusu : otomatik
    Aracın Kilometresi : 252000km
    Sorunum : merhabalar bende 1994 model hyundai elantra var otomatik vites 1600 dohc
    motor var aracı aldığımda üstünde normal lpg takılı idi proble yaşadığım için onu söktürüp yeniden atiker sıralı lpg taktırdım ama arac soğukta çok ama çok zor çalışıyor ısındığı zaman
    hiç bir sıkıntısı yok tek marşta alıyor ama soğukken 20 marşı geçiyor ısınıncaya kadar yürümüyor vitese takınca stop ediyor öneriniz nedir?

10. suatcelik

suatcelik Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Selam arkadaşlar. 2004 Model Hyundai Elantra aracım var.Aracımda sağ taraftan bir lokurtu sesi geliyor.En az 10 yere götürdüm. Kimi amortisörden dedi,Kimi amortisör takozundan ,kimide salıncak burçlarından dedi.Aracın amortisörlerini hepsini değiştirdim. Ama ses kesilmedi. Bütün işlemleri yaptım. Ancak sadece amortisör takozları ile birde burçlar kaldı değişmedik.Salıncak burçları bu türlü bir lokurtu yaparmı? Salıncak burçlarına baktığımda biraz boşluk olduğunu gördüm. Cevap verin Lütfen. Vereceğiniz cevaba göre burçlarıda değiştireceğim.Saygılar...

11. suatcelik

suatcelik Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arakadaşım benimkide aynı idi. Konsolu söktüm. Klimayı söktüm. kapağını çıkardım. Altında led lambalar var.O lambalar patlakmış. 12V luk led ampül aldım değiştirdim. oldu. ancak biraz maşakatli bir iş.

12. acoskun

acoskun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

selam 2004 elantra sahibiyim, aynı sorunla bende karşılaşmıştım özellikle parke olan yollarda ses bariz geliyordu. benimkini çözdük. takılan yan sanayi balatadan dolayı oluyormuş bende. orjinal balatalarda küçük kulakçıklar var, yan sanayi de yok. o kulakçıkların geçtiği bi kısım var, yan sanayi de olmadığı için de sürekli hareket edip lakırtı yapıyor. bu sorunu lastiği sökünce fark ettik. usta sökmeden önce şu tahminde bulunmuştu. tam hatırlamıyorum ama balata civarında pimler olduğunu ve o pimlerin yağ içinde olması gerektiğini söyledi. eğer yağ boşalmışsa o pimlerde ses yapar demişti. inşallah yardımı olur size.

13. mehmetgol

mehmetgol Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    mrb hyundai dostları<div style=": rgb(248, 248, 252); ">kusura bakmayın yeni konu açamadım bende burada sorunuma çare bulmak istedim.2011 elentra mode aldım kasım da tümseklerden geçerken ya da bozuk yolda emniyet kemerlerinden çok ses geliyor şangır şungur resmen bir kaç kez ayarıyla oynadım ama değişen birşey yok bu tür sorun yaşayan var mı acaba yoksa servise mi götürsem ?

14. murtezasahin

murtezasahin Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    13
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    takılı olmayan emniyet kemeri (sağ ön yolcu emniyet kemeri) kolyuğun arka kısmındaki sert plastiğe çarpıyor ve özellikle kasislerde ses yapıyor. yani bende rahatsız oluyorum ancak koltuğu biraz dik konuma getirince daha az ses yapıyor.

15. murat5454

murat5454 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar slm aranıza yeni katıldım.....Kaç gündür gözüme uyku girmiyor 1996 model 1.8 gls elentra 160000km 11.000 tl tavsiye eder misiniz? bildiklerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim yoksa kafayı yiyecem:)

16. murat5454

murat5454 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    serdar bey günaydın..1996 1,8 GLS elentra almaya niyetim var geceleri uyku girmiyor gözüme bu araba alınırmı her ağızdan bir ses çıkıyor bu araç full+full yardımcı olurmusunuz.160000 km 11.000 tl

17. turan54

turan54 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Yaşadığınız Şehir:
    14-BOLU
    Selam arkadaşlar, bende 2006 elentra var..
    60 bin bakımı yaptırmdım aradan 3 ay geçti direksiyon tam sağa kırmaya başlayınca motordan yada kayışlardan cayır... cayırt çok kötü ses geliyo acaba ne yapmalıyım acil:(((

18. acoskun

acoskun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    selam 2004 elantra sahibiyim bende de aynı sorun vardı. bi kayışın gerginliğini düzeltti usta ses kesildi. ama hangi kayış hatırlamıyorum

19. turan54

turan54 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Yaşadığınız Şehir:
    14-BOLU
    teşekkürler arkadaşlar inşallah bende hemen çözerim de yoksa içim gidiyor valla o sesleri duydukça...

20. gunrey

gunrey Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Ergun
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    Elantra (2001-2006 ) XD-XD2
    Tam sağa yada tam sola çevirince Hidrolik direksiyon olduğu için geliyor olmalı, tam emin değil, anlayan birinden gelecek cevabı bende bekliyorum, benim önceki arabamdada vardı bu ses bunda da var, önemsenecek birşey değildir diye düşünüyorum, Benim kafama takılan sağ ön tekerden sanki amartisörün üst kısmından bir lıkırtı tarzı ses gelmesi, Sanayiye gittiğimde göstermeyi düşünüyorum.

Bu Sayfayı Paylaş