Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Elantra mı?Civic mi?

'Otomobil Danışma Bölümü' forumunda Hakan G. tarafından 24 Haziran 2013 tarihinde açılan konu

1. Hakan G.

Hakan G. Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    491
    Ad Soyad:
    Hakan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Tucson (2015–20XX) TL
    Anladığım kadarıyla ikiside birbirinden cok cok üstün araçlar değil.her ikisininde avantajlı yönleri var. Bu hafta büyük oranda belli olucak. Artık hayırlısı. Bu arada fikirlerini paylaşan tüm arkadaşlara teşekkürler. :-D

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk 4 Beta ile gönderildi

2. Jamikatdo

Jamikatdo Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    7
    Ad Soyad:
    Mustafa Oğuzhan Ateş
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    Elantra'da da garantiyi bozmuyorlar. saygılar..

3. Hakan G.

Hakan G. Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    491
    Ad Soyad:
    Hakan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Tucson (2015–20XX) TL
    Babamı ikna ettim bugün aracın siparişi de verildi büyük bi sorumluluk aldım. Hayırlısı olsun. Cuma günü aracı teslim alıcaz. İlk defa beyaz bi araç aldık değişiklik oldu.

4. oqano

oqano Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    135
    Ad Soyad:
    Okan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Konunun sonunu okuyunca modeli anlamadım ama hatırladığım kadarıyla Elantra'ya karar verdiniz hayırlısı olsun bakalım Beyaz candır yaa bak binince anlayacaksın :)

Hakan G. bunu beğendi.
  5. koreci

koreci Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,716
    Ad Soyad:
    ramiz seymen
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Ben elantra kullanıyorum, zamanı geriye alacak bir fırsatım olsa galiba civic alırdım.

6. oqano

oqano Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    135
    Ad Soyad:
    Okan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Elantra'da gayet güzel bir araç ama ikinci el için Honda kesinlikle birkaç adım önde hızlı gidiyor abim ilk aracı olan 99 model Civic'i 3-4 gün içinde satmıştı benim Accent ise tam 1 ay bekledi :)

7. korekaplan1

korekaplan1 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Taner Mollaibrahimoğlu
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İ30 1.6 CRDİ (2007-2012) FD
    HAYIRLI OLSUN İNŞALLAH KAZASIZ BELASIZ BİNERSİNİZ. YEDEK PARÇA TEMİNİ İÇİN TAVSİYE EDERİM. SİTEDE İSTEDİĞİNİZ ÜRÜNÜ BULAMADIĞINIZ TAKDİRDE TELEFONLA ÇOK YARDIMCI OLUYOLAR..

Hakan G. bunu beğendi.
  8. mgk19

mgk19 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    354
    Ad Soyad:
    Gökhan Kara
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    Bu satılamama konusuna katılmıyorum.bende 2004 accentimi 2 saat içinde sattım internetten.geç satılma söz konusu değil.Ama 2. el değerine katılıyorum.

9. mgk19

mgk19 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    354
    Ad Soyad:
    Gökhan Kara
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    Şimdiden hayırlı olsun Hakan güle güle kullanın.

Hakan G. bunu beğendi.
  10. Hakan G.

Hakan G. Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    491
    Ad Soyad:
    Hakan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Tucson (2015–20XX) TL
    Çok sağolun arkadaşlar. Bugün noter,banka işlemleri falan halledildi. Cuma gününü bekliyoruz heyecanla :D Dediğim gibi büyük bi sorumluluk aldım umarım problem çıkmaz. Babamı zar zor ikna ettim :D inş. pişman olmam.

Ayberk A. bunu beğendi.
  11. mgk19

mgk19 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    354
    Ad Soyad:
    Gökhan Kara
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    Hangi donanımlı modeli aldınız acaba

12. Hakan G.

Hakan G. Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    491
    Ad Soyad:
    Hakan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Tucson (2015–20XX) TL
    En full modelini aldık tune otomatik...

13. Tamer52

Tamer52 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    729
    Ad Soyad:
    Tamer gürsoy
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    VW
    hayırlı olsun

GT-S6500D cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Hakan G. bunu beğendi.
  14. Dimitri

Dimitri Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    190
    Ad Soyad:
    Özhan Tok
    Hayirlisi olsun

Tepe Taklak İphone 4s

15. Hakan G.

Hakan G. Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    491
    Ad Soyad:
    Hakan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Tucson (2015–20XX) TL
    Sağolun :-D

16. Muhsin KOÇ

Muhsin KOÇ Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Muhsin KOÇ
    Yaşadığınız Şehir:
    60-TOKAT
    Bir yıldır 2012 LPG li manuel Elentra mode plus u olan biri olarak kesinlikle elantra derim özellikle yakıt konusunda bir hayli cimri (lpg 2,30 tl iken 50 tl ile 280 km tabi bu işi 132 byg. motorla performans kaybı olmadan yapıyor 6 ileri olmasıda bir avantaj) ayrıca lpg li olunca araç garentidende çıkmıyor sadece arızanın lpg kaynaklı olduğu tespit edilirse ozaman o arızayı karşılamıyor(hiç bir elentrada da daha tespit edilen bir arızada yok) diğer bütün motor arızalarnı garanti karşılamaktadır şarz dinamosu,devirdayım pompası vb. gibi. Araç üst düzey bir konfor sunmaktadır sorun çıkarmayışı ses yalıtımı tamamen işcilikli ve bütün parçaların bir uyum içinde çalışmasıda harika piyasada değerinide koruyor yeni hondalar bence kasayıda bozdu ben aracımdan memnunun kesinlikle ne satmayı nede değiştirmeyi düşünmüyorum aracımı çok seviyorum her yerdede söylüyorum he şuda var civic de fena değil ama yakıt ve fiyat konusunda biraz daha cimri olabilseydi iyi olurdu sonuçda aracı bir gün yakıtı her gün alacağınızı unutmayın çevremde bir çok Civic sahibi yakıt sebebi ile aracını satılığa çıkardı buda bir gerçek.

Hakan G. bunu beğendi.
  17. Mete_han

Mete_han Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    39
    Ad Soyad:
    Metehan E. Özbey
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Alan arkadaşa hayırlı olsun Elantra güzel araba kötülenecek bir yanı yok bence fiyatını hakediyor.

Ancak Civic'in çok yaktıgı sehir efsanesi. Araç altımda sonuç ortada ilk test: 90 TL gaz ile 420 km yaptım. Klima hep açıktı. Yarısından çoğu şehir içi.

Civicle uzun yolda yakıt anlamında destan yazılır. En fazla yakacagım 100 kmde 7 litre lpg, 17-18 kuruş! Bu haftasonu benzinle uzun yol yapacagım keyfine 5,5 litre gibi bir deger yakalayacagımı dusunuyorum.

Ayrıca ilerleyen zamanda göreceğiz, elantra subap değiştirecek. Bunu hepimiz biliyoruz eriyecek. Civicte böyle bir sıkıntı olmayacak.

Tüm bunları şu nedenle yazıyorum: Civic çok yakmıyor! Yaksa şu an koyarım sahibindene. Honda babamın malı değil...

18. tolga77

tolga77 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    50
    Ad Soyad:
    Tolga
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.3 (2003-2005) LC
    Lpg li eco civic ile uzun yolda 7,15 lt / 100 km tuketim yakaldim, daha yeni. İstanbul - Belek guzergahi, 2 yetiskin ve bir cocuk, yolun 1/3 luk kisminda ac acik, bagaj tika basa olmasa da dolu sayilir, ortalama hiz ise 87 km.... Arac otomatik....

Basarsaniz her arac yakar, normal kullanimda yukaridaki veriyi elde etmek hic de zor degil. Otobanda yeri geldi 150-160 km lere kadar ciktim, otoban disinda 90-120 bandinda kullandim.

Bu arada elantra tercih eden arkadasa hayirli olsun, Allah kaza bela vermesin. Merak etmeyin. Tercihiniz sizi mahcup etmez babaniza....

19. hakan84

hakan84 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    288
    Ad Soyad:
    hakan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    VW
    Honda Civic Sedan 1.6 – Hyundai Elantra 1.6

Perşembe, 16 Ağustos 2012, 20:51 | Oto Karşılaştırma

Kim Kazanacak? Honda Civic Sedan 1.6 i-Vtec Otm - Hyundai Elantra 1.6 CVVT Otm

Kompakt sedan sınıfının ağır toplarından birisi olan Honda Civic Sedan turbo dizel motoru olmadan mücadele ediyor. Benzer bir rekabete giren Hyundai Elantra da yenilikçi tasarımı ve otomatik şanzımanıyla onun en güçlü rakiplerinden birisi. Satış adetleriyle, çok tercih edildiğini gösteren Honda Civic Sedan karşısında olmak Elantra için büyük bir sınav. Elantra’nın tekrar Türkiye’de satılmaya başlaması üzerinden çok fazla zaman geçmese de 2011 yılı sonunda 3.569 adetlik satış rakamına ulaştı. ODD (Otomobil Distrübitörleri Derneği) verilerine bakıldığında Mart 2012’ye kadar toplam satışlarda Honda Civic Sedan 3.535 adet, Elantra da 481 adet satış rakamına ulaşmış. Bu rakamlardaki farkta, Civic’in uzun bir bekleyişin ardından yenilenmesi etkili oldu. Öte yandan Honda’nın elinde vergi avantajına sahip tek sedan da Civic. Euro 5 normlarını karşılayamayan City modelinin noksanlığı, Honda müşterilerinin Civic Sedan’a olan talebini artırdı. Hyundai ailesinde ise en az Elantra kadar iyi bir diğer sedan, Accent Blue var.

Honda Civic Sedan

Şimdi boyutlara bir bakalım. Civic Sedan’ın uzunluğu 4545 mm, Elantra ise 4530 mm. Ama buna rağmen Elantra’nın dingil mesafesi Civic Sedan’ın 2675 mm’den 25 mm fazlasını sunuyor. Elantra’nın yüksekliği Civic Sedan’dan 10 mm daha fazla. Bu yükseklik farkı Elantra’nın ağırlık merkezini olumsuz etkileyip yol tutuş konusunda sorun yaratabilirdi. Ancak Civic Sedan’ın 1505 mm’lik ön iz genişliğine karşılık Elantra’nın ön iz açıklığı 1549 mm. Bu da Elantra’nın yol tutuşunu, en azından kağıt üzerinde, daha güvenli bir konuma getiriyor. Yürüyen aksamı da sürücüyü güvende hissettiriyor. Süspansiyon sistemi Civic Sedan’dan daha yumuşak. Ama karoserin dinamikliği hiç azaltılmamış. Her iki otomobilde net direksiyon sistemleri sunulurken, Elantra’nın direksiyonu biraz daha hisli ve yüksek hızlarda daha fazla güven veriyor.

Elantra, Civic Sedan’a göre çok daha sportif ve modern bir tasarıma sahip. Elantra’nın yüksek omuz çizgisi ve ön çamurluklardan arkaya doğru akan profil çizgileri otomobilin dinamik bir duruşa kavuşmasını sağlamış. Civic Sedan’da ise Elantra’ya göre çok daha sade ve düz çigiler kullanılmış. Her iki otomobilin A sütunları oldukça eğimli. Civic’in A sütunları daha ince tasarlanmış. Üstelik yan aynaların kapıların üzerine konumlandırılması sayesinde geniş bir kelebek camı kullanılarak çapraz görüş iyileştirilmiş. Arka görüş açıları için, özellikle park sırasında sorun yaşanmaması adına her iki araçta da geri görüş kamerasına opsiyonel de olsa yer verilmiş. Bu görüntüler Elantra’nın dikiz aynasından izlenirken, Civic Sedan’ın ön konsolundaki renkli ekrandan takip ediliyor. Civic Sedan’ın ön konsol tasarımı geleneksel yerleşime sahip Elantra’dan daha farklı. Selefinden gelen iki katlı gösterge tasarımı yeni Civic Sedan’da devam ettirilirken, selefinden farklı olarak, dijital hız göstergesinin siperliği uzatılıp, yol bilgisayarının ekranı da buraya dahil edilmiş. Civic Sedan’ın gösterge grubuna alışıldığında daha pratik olabileceği görülüyor. Ama geleneksellikten vazgeçmek istemeyenleri Elantra, okunaklı göstergeleriyle memnun edecektir. Civic Sedan’ın sürücüye yönelik tasarlanan ön konsolu Elantra’nın kokpitindeki simetrik ve estetik çizgilerine benzemiyor. Elantra’da AUX ve USB girişleri vites kolunun hemen önündeki kapaklı gözün arkasında yer alıyor. Civic Sedan’da ise gözden uzak bir yere, orta kol dayamanın içine yerleştirilmiş. Her iki otomobilin de direksiyon simitlerinin ergonomisi başarılı. Civic Sedan’ın direksiyon üzerindeki kontrol tuşları daha derli toplu. Vites kolunun hemen önündeki eşya gözü de pratik bir kullanım sağlıyor. Elantra’nın da eşya gözleri için çözümleri iyi. Özellikle orta konsolun iki yanındaki küçük ceplerle fonksiyonellik arttırılmış. Elantra’nın ön konsolundaki piyano siyahı kaplamalar araca seçkin bir hava kazandırırken farklı plastik yüzeylerle kalite hissi arttırılmış.

Hyundai Elantra

Civic Sedan ise malzeme seçiminde geleneklerine daha bağlı. Elantra’daki anahtarsız çalıştırma sistemine karşılık Civic Sedan’ın sustalı anahtarı artık “eski” hissettiriyor. Yükleme alanları konusunda 45 litre daha geniş bir bagaj hacmine sahip olan Elantra, küçük eşya gözleri konusunda da Civic Sedan’da olduğu gibi yeterli.

ESP’yi standart olarak sunan iki rakip de, zemin koşulları zorlaştığında ya da sürücünün sınırları zorladığı anlarda zamanında devreye girerek güvenliği arttırıyor.

Her iki otomobilde de 1.6 lt’lik benzinli atmosferik üniteler görev yapıyor. Civic Sedan’ın 125 HP’lik güç ve 152 Nm’lik torkuna karşılık Elantra’da 132 HP güç ve 158 Nm’lik torka ulaşılabiliyor. Bu sayede hem fabrika hem de test verilerinde Elantra 0-100 km/s hızlanmasında bir adım önde. Yakıt tüketimine bakıldığındaysa Civic Sedan’ın 8.3 lt/100 km’lik ortalama test tüketimine karşın Elantra, 8.1 lt/100 km tüketerek avantaj sağladı. Civic Sedan’ın 5 kademeli otomatik şanzımanı karşısında, Elantra 6 kademeli otomatik sunuyor. Ama vites sayısının çokluğu performans için tek başına yeterli değil. Civic Sedan’ın direksiyon arkasındaki kulakçıklarla manuel olarak vites değiştirilebilmesiyle bu fark kapanabiliyor.
    Türkiye’de otomatik şanzımanlı kompakt sedan denildiğinde akla ilk gelen model olan Civic’in artık Elantra gibi oldukça dişli rakipleri var.

Sadece atmosferik benzinli motorlarla satılan iki rakip arasında Elantra, modern tasarımı, cömert bagaj hacmi ve makul performansıyla burun farkıyla önde. Fiyatların sürekli değişiklik göstermesi ise rekabeti her zaman daha da kızıştırıyor.

TRaraba.com

20. Ayberk A.

Ayberk A. Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    150
    Ad Soyad:
    Ayberk AYDIN
    Yaşadığınız Şehir:
    77-YALOVA
    Araç Modeli:
    Fiat
    Hayırlı olsun ayrıntılı bir inceleme bekliyoruz :)

Xperia U cihazımdan Tapatalk 4 Beta ile gönderildi

Bu Sayfayı Paylaş