Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

ELANTRA GARANTİ KAPSAMINDA AMORTİSÖR DEĞİŞİMİ

'Elantra Forum - Club (XD,XD2; 2000–2006)' forumunda fbacanli tarafından 22 Aralık 2009 tarihinde açılan konu

1. loverbadi

loverbadi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    [/QUOTE] Aramıza hoşgeldiniz. tanışma bölümüne konu açıp kendinizi tanıtabilirsiniz. dün erzurumdaydım günübirlik bir iş için gelmiştim. cağ kebabı çok güzel. erzurum evlerinide gezdik orasıda çok orjinal diyebilirimhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif[/QUOTE]

Öncelikle hoşbulduk. Forumda henüz yeni olduğum için öyle tanışma bölümü yeri filan olduğunu düşünemedim. Uygun bir zamanda tanışma bölümüne de bakarım.

Evet Erzurum'un cağ kebabı güzeldir. Kendine has bir lezzeti ve yiyim şekli var. Zaten dışarıdan gelenlerin ilk sorduğu şey cağ kebabı ve kadayıf dolması :)
    Ayrıca Erzurum Evleri de gezilip görülmesi gereken yerlerden biri. Tatsal ve görsel bu iki lezzeti değerlendirmenize çok sevindim. Evim de Erzurum Evlerine çok yakın 100 m yukarısındaydı. Tekrar gelirseniz forum dostları tanışmayı isterim.

Amortisör değişimi konu başlığını umarım fazla kirletmemişimdir :))
    Selamlar..

2. zekai06

zekai06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    serdar hocam lasti faktörü %10-15 etkiliyor... neden dersen bende şu anda kışlık kar tipi lastikler takılı dediğim gibi % 10-15 etkiledi tabi diyeceksin ki kış ayındayız öyle olur denemek amacıyla yaklaşık havanın 25 dereceyi gösterdiğinde özellikle kullandım biliyorsun kış lastikleri çok yumuşak hamurlu... 25 derecede lastikleride ısıtmama rağmen %20 gibi bi fark görebildim ancak amortisörleri değişen elantrayı 2 hafta önce kullandım ve üzerinde pırelli p6000 gibi sert bi lastik var ancak amortisör grubu mükemmel...

3. fbacanli

fbacanli Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    Ferruh BACANLI
    Yaşadığınız Şehir:
    20-DENİZLİ
    Araç Modeli:
    İ40 1.6 GDİ (2012-201X)
    bu hafta sonu aracı farklı yol şartlarında deneme imkanım oldu. lokurtu benzeri sesler kaybolmuş. süspansiyon yumuşamış ve sessizleşmiş. yol tutuşunda aracın limitlerini eskisi gibi zorlamamakta fayda var gibi geldi bana. ancak normal şartlarda yol tutuşunda fark yok. genel itibariyle değişim fena olmamış yani, memnunum.

4. mursel_balci

mursel_balci Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,786
    Ad Soyad:
    Mürsel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata 2.4 (2006-2010) NF
    bu değişimin maliyeti nedir acaba?

5. zekai06

zekai06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    mürsel hocam ben taktım bu amortisör işine bi amortisörü bide gaz kitini değiştirince değmeyin keyfime...
    okuduklarım ve edindiğim bilgilere göre garanti kapsamında değişen amortisörlerin fiyatı normalde 200 tl birde helezon olunca yani serviste yaptırsak neredeyse 2000 tl yi gözden çıkarmalıyız ancak mürsel hocam benim aklımda şu var sen daha bilgilisin ve daha iyisini bilirsin ama...
    benim önceden tipo aracım vardı onun süspansiyonları bozulmuş ön amortisörleri... 25 tl den ister yapalım ister değiştirelim farketmez demiş adamlar babamda değiştir demiş 1 sene garantili bu amortisörler ve adamlar garanti kartı veriyor ciddi ciddi... neyse babama sormuş senmi kullanıyorsun diye babamda oğlum demiş genelde adamda yol tutuşu iyi olsun diyerekten sert takmış memnun kalmadık tekrar değiştirdi adam...
    neyse konumuza gelelim ben diyorum ki benim elantranın ön amortisörlerini yumuşattırdım ben % 25 fak oldu en azından frene felan basınca öne doğru biraz esniyor adamda dedi zaten mucize bekleme ama fark olur dedi... yinede yeterince memnun değilim diğer elantraya göre tabi...
    şimdi işin özeti 35 tl den bu amortisörleri verip daha yumuşaklarıyla değiştirme gibi bi imkanım var ben öyle yapmayı düşünüyorum burda senden bi ricam olacak elantraya uyabilecek daha konforlu helezon tavsiye edersen hurdacıdan çıkma almayı düşünüyorum senin bilgin daha yüksek ve diğer hangi araçlarınki uyabilir onu bi söyleyebilirmisin bu şeklide daha az bi maliyetle bu işi halledebiliriz diye düşünüyorum
    birde yaptığım araştırmalar sonucu sarmalı daha az olan helezon daha yumaşk oluyormuş... uzun helezon olsada farketmez alttan kesilebiliyor düşüncesindeyim ben... yani elantranın helezonundan daha uzun olabilir sorun olmaz....
    sen ne dersin mürsel hocam mantıklı değil mi?

6. fbacanli

fbacanli Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    Ferruh BACANLI
    Yaşadığınız Şehir:
    20-DENİZLİ
    Araç Modeli:
    İ40 1.6 GDİ (2012-201X)
    değişimin 2000tl. yi bulacağını sanmam. 1000tl. civarı malolur. 150tl den 4 amortisör 600tl ve 300tl de helezonlar tutsa 900-1000tl. falan eder diye tahmin ediyorum. ben garantiden değiştirdim...

7. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    1000 bile fazla hattahttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

8. zekai06

zekai06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ben kafamdan atmadım rakamları araştırmalarıma göre bir arkadaş da değiştirmiş ve değişirken de amortisörlerin normalde fiyatı nedir diye sorduğunda özel bir amortisör 200 tl demişler... buda 800 eder... helezonlarda neredeyse 100 tl olsa 400 toplamda 1200 tl eder... amortisör kuleleri viraj takozlar v.s hesap edersen 1500 tl yi bulur malum orası servis... birde işçilik parasını hesaba katarsak 3 aşağı 5 yukarı 2000 tl eder... ha ben fiyatı abartmak istemiyorum keşke 1000 tl ye yapılsada bu durumdan hoşnut olmayan herkes yaptırabilse...

9. mursel_balci

Alınan Beğeniler:
    6,786
    Ad Soyad:
    Mürsel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    helezon konusunda benim bilgim yok. belki Serdar bey bilir.

10. zekai06

zekai06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    serdar hocam soruyu size yöneltiyim o zaman...

11. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,941
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Açıkcası helezyon konusunda yorum yapmak zor, bu aracın viraj alma kabiliyetinden vazgeçmek istiyorsanız deneyebilirsiniz. Eski kasa sonata'nın süspansiyon sistemi yumuşak, ancak ağırlık farkı var.

12. zekai06

zekai06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ağırlık farkından dolayı onun amortisörleri buna taksak yine sert kalacak yanında uyarmı bilmiyorum ama ben opel astranın amortisör ve helezonunu düşünüyorum buda kısa gelebilir ama amortisörcü bilir aslında birde sizden sorayım dedim... birde ford mondeoların 2005 kasalarınınki de güzel diyorlar bakalım ama yaptıracam koydum kafaya :)

13. droprain72

droprain72 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    elentra amortisör sorunu devam ediyor
    merhaba arkadaşlar.2006 elentram var.bir çok özel servise götürmeme rağmen burda anlatılan problemlerden hepsi bi haber.yağlı amortisör taktırıpta memnun kalan arkadaşlar varmı?varsa hangi marka.bide helezon yaylarınıda değiştirdilermi?
    saygılar...

14. zekai06

zekai06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar dün servise sordum amortisör ne kadar diye 150 civarı dedi ilk çıkanlarmı yoksa garantiden değişenlerden mi dedim yenilerden yani yumuşaklardan dedi amortisörün kodunu da söyledi yani garanti kapsamında değiştirdikleri amortisör 2d000 kodlu amortisör kialarda da bu kullanılıyormuş netten araştırdım nette daha ucuz tabi... helezonları da sormadım ama amortisörcüler bence helezon tavsiyesinde bulunabilirler...

15. loverbadi

loverbadi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Merhaba arkadaşlar, yaklaşık bir ay önce şu ses durumundan dolayı arabanın amortisörlerine baktırdım. Usta ön amortisörlerin normal olduğunu arkadakilerden birinin tamamen kilitlenmiş diğerinin ise bozuk olduğunu ve arka ikisinin de değişmesi gerektiğini söyledi.

Hazır değişmişken forumda okuduğum gibi gazlı değilde yağlı amortisör taktırayım diye düşünerek acentacıları dolaşmaya başladım ama nafile Erzurum'da yağlı amortisör bulamadım. Bulduğum Mando ve Maysan Mando adı altında iki farklı marka oldu ikisi de gazlı idi, haliyle bunları takmak durumunda kaldık.

Orjinal Mando marka amortisörleri taktıktan sonra ön Z rotları da değiştirdik.

Bilginiz olsun diye söylüyorum maliyet şöyle oldu
    amortisörler 2x110= 220
    Z rotlar 2x50=100
    İşçilik 70
    toplam 390 TL

Sonuç olarak seste nasıl bir değişme oldu diyeceksiniz. Ses farketti ama %40 kadar farketti. Ses yani lokurtu yine devam ediyor ama eskiye göre biraz daha iyi.

16. turan54

turan54 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Yaşadığınız Şehir:
    14-BOLU
    arkadaşlar bende aracı alırken ezpertiz yaptırmıştım, bursa hyundai şentürklerde, aracın sağ ön amortsiör yağ kaçırıyor çıktı..

sonra kendi ustam var boluda ayrıca mazda servisi kendisi aracı aldı test etti, benim bütün trgiger ve kayışları, yağı-şanzuman yağı, ön arka balataları, silecek suyuna kadar herşeyi değişti, toplam 150 tl işçilik aldı...

yakın zamanda keseyi denklersem, bedne 4 amortisör değiştireceğim...

***Yasaklı*** da satılan mayson mando amortisörler nasıl, kullanan arkadaşlar var mı? (tanesi 120 tl)

17. berkelantra

berkelantra Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    166
    Ad Soyad:
    Berke ÇELİKKAYA
    Araç Modeli:
    Elantra (2001-2006 ) XD-XD2
    arkadaşlar konu açtım kimse cevap vermedi bende de 2004 elantra var ilk sahibiyiz sert veya yumuşak amortisörlü olduğunu nasıl anlarım bana gayet yumuşak geliyor ama babam amartisör yüzünden servise gitmişti soruyorum sert mi diye sert diyor ama bana yumuşak gibi geliyor,bir allahın kulu cevap versin nasıl anlarım şu amartisörlerin sert olduğunu amotisörün üstünde yazı falan yokmu okusam anlasam ?

18. mursel_balci

Alınan Beğeniler:
    6,786
    Ad Soyad:
    Mürsel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    aracı arkadan ya da önden sallayın tabiri caizse yaylı yatak gibiyse yumuşaktır ama çok fazla esneme yoksa serttir. virajlarda filan araçta sağa sola yatma eğilimi varmı?

19. berkelantra

berkelantra Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    166
    Ad Soyad:
    Berke ÇELİKKAYA
    Araç Modeli:
    sallamayı deniyecem yarın virajlarda arabayı iyi oturtursan çok yok ama genelde çok olmasada var

20. berkelantra

berkelantra Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    166
    Ad Soyad:
    Berke ÇELİKKAYA
    Araç Modeli:
    sert olanlar gazlı olanlarmı

Bu Sayfayı Paylaş