Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Elantra Crdi Elite Hakkında Acil Yardım

'Elantra Forum - Club' forumunda Mert Açık tarafından 20 Ekim 2016 tarihinde açılan konu

?

Elantra Crdi Elite'ten ilk günki kadar memnun musunuz?

1. Evet

3 oy
    60.0%
  2. Kısmen

1 oy
    20.0%
  3. Hayır

1 oy
    20.0%
  1. Mert Açık

Mert Açık Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    41
    Ad Soyad:
    Mert
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CRDI (2014-201X) MD
    Hayır bir önceki kasanın otomatik viteslisi idi. (2014 crdi elite) Bakmaya gittiğim bir araçtı. Zaten çok yıpranmıştı ve km yüksekti. Daha aracı gördüğümde almamaya karar vermiştim ancak kullanımı hakkında da bilgim olsun diye sahibiyle kısa bir tur atmıştık.

mektuplar bunu beğendi.
  2. mektuplar

mektuplar Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    143
    Ad Soyad:
    mektupla adresim
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    Hangi servis olduğunu öğrenebilir miyim

3. mehmetergun

mehmetergun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    21
    Ad Soyad:
    mehmet ergun
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    O yeni kasanin verileri eski kasa 7.7 lt .

mektuplar bunu beğendi.
  4. Mert Açık

Mert Açık Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    41
    Ad Soyad:
    Mert
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Ata hyundai 'in şanını duydum bende. Her giden memnun ayrılmış. Geçenlerde akbak'a gittim aradığım araç ellerinde varmı diye sormaya. İlgisiz , umursamaz ve bir an önce beni göndermeye çalışan tavırlarından dolayı oldukça rahatsız oldum. Araba aldığımda da asla adımımı atmayacağım bir servistir benim için akbak.

mektuplar bunu beğendi.
  5. mehmetergun

mehmetergun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    21
    Ad Soyad:
    mehmet ergun
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Ankarada ata hyundai.bende arabayi oradan sifir almistim.bende cok ilgili olduklri icin honda civicten vaz gectim elantra aldim:p

mektuplar bunu beğendi.
  6. Mert Açık

Mert Açık Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    41
    Ad Soyad:
    Mert
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Aslında benzinli aracın sessizliği ve devirle birlikte artan torkundan dolayı sürüş keyfini seviyorum ancak bazen de bahsettiğim devirle birlikte artan tork düşük devirlerde arabanın yığılmasına sebep oluyor. Bu bazen can sıkıcı oluyor. Tabi asıl sebep o aracın benzinlisini kullancak kadar zengin değilim. Tüp olayına da bir türlü ısınamadım. Aracı en az 7 sene kullanacağımı düşünüyorum. Bu sürede muhtemelen sekmanlar erir bu da bana ciddi masraf demek. Ayrıca bagajda ciddi bir yer kaplıyor. Artı hafif bir gaz kokusu duyuyorum bazı tüplü araçlarda. Son olarak aracı satarken dizelin talibi benzinliye göre daha fazla oluyor. Bu sebeplerden dolayı bu sefer dizel almayı düşünüyorum. Tek korkum uzun süre kullanacağım için turbo ve otomatik şanzıman sıkıntı çıkartırmı. Malum bu parçaların arızası ciddi masraflı oluyor.

7. mehmetergun

mehmetergun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    21
    Ad Soyad:
    mehmet ergun
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Bu arada sifir yeni mi alacaksiniz yoksa eski kasa ikinci el mi.eski kasa motor ve sanzimanda sorun yasamazsin sebeplerini teknik olarak diger konularda yazmislardi.ancak yeni kasa icin dct sanziman yeni deniliyor ve pek bilgi yok.

8. Mert Açık

Mert Açık Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    41
    Ad Soyad:
    Mert
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Bir önceki kasayı alıcam. 2014 model. Yeni kasayı pek beğenmedim. Özellikle ön konsolu hiç beğenmedim. Zaten sıfırın fiyatlarına da çıkamam.

MSC bunu beğendi.
  9. Mert Açık

Mert Açık Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    41
    Ad Soyad:
    Mert
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Arkadaslar yeni konu acmak istemedim. Zaten almayi dusundugum aractan ve tereddutlerimden daha once bahsetmistim. Simdiki sorum bahsettigim dizel aracı kaç km ye kadar alirsiniz?

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

10. selcukyigit44

selcukyigit44 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Selçuk YİĞİT
    Yaşadığınız Şehir:
    57-SİNOP
    Araç Modeli:
    Herkese Merhabalar, Yaklaşık 2 hafta önce Elantra Dizel Otomatik Elite 2014 53000km. araç aldım. Geçen sürede yaklaşık 1200 km sehir dışı olmak üzere 1500 km yol yaptım.yaşadığım deneyimleri paylaşmak istedim.
    Aracın artıları : -Çok şık, tarz ve havalı bir araç, iç ve dış tasarımı gayet estetik. - Koltuklar rahat, kabin kokpit göstergeler okunaklı, renkler uyumlu, kullanım açısından rahatsız edici bir durum yok, -Direksiyon modları (comfort,normal ve sport) başarılı. -Vites geçişleri sarsıntısız, - Ekran çözünürlüğü iyi, grafikler başarılı, dokunmatik hassasiyeti orta düzeyde (eleştirilerim aşağıda ), -Geri görüş kamerası güzel, -Ses sistemi tatmin edici, -Hız kontrol ve far sensörleri sorunsuz çalışıyor -Klima ve kalorifer gayet iyi, -Bagaj geniş,diz mesafeleri iyi, baş mesafesi orta -Camlar filmli, ön cam buğu çözücü gayet iyi çalışıyor, -Motor sesi pek fazla yok, düz yolda 100 km/h ten sonra sadece düşük oranda rüzgar sesi var motor sesi neredeyse hiç yok. - Yakıt tüketimi ortalamam uzun yolda 5,2 lt. ........bu maddeler arttırılabilir..
    Aracın eksileri : -Motor alt viteslerde cansız, performansı görmek için gazı köklemek gerekiyor, performans üst devirlerde elde ediliyor gibi, ayrıca güç olarak 128 bg değil de 100-110 bg gibi hissettiriyor, -Yakıt tüketimi ortalamam şehiriçi 9 lt., -Araç her çalıştığında ekran devreye girerken kabul ediyorum kabul etmiyorum yazısı çıkıyor, sinir bozucu., ayrıca hareket edildiği anda video oynatma güvenlik gerekçesiyle kesiliyor. sanki arabaya hiç yolcu binmeyecek..(El freni endeksli bir yasak var, halbuki önceki aracımda uzun yolda çok kullandığımız bir durumdu-özellikle çocuklar için film-çizgi film). -A sütunları baya kalın, görüş açısına olumsuz etkisi var, bilhassa sola dönüşlerde, -Ön Kol dayama kol-koltuk gerisinde kalıyor,sürgülü değil, -Koltuk Kumaşları vasat, -Geri görüş kamerası olmayan modellerde herhalde arkayı görmek problemlidir.çünkü görüş kısıtlı..............vb. gibi..

sipartacus ve Mert Açık bunu beğendi.
  11. Mert Açık

Mert Açık Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    41
    Ad Soyad:
    Mert
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Selçuk bey ayrıntılı açıklamanız için çok teşekkür ederim. İnanın koca internette bu kadar açıklayıcı ve doğru tespitlerin yapıldığı bir yorum daha bulamamıştım. Lakin bende aynı aracı 3 hafta önce aldım. Açıklamalarınız benden sonrakiler için çok faydalı olacaktır gerçi. Bende 3 haftalık tecrübelerim doğrultusunda söylediklerinize %99 katılıyorum. Ekleyecek bir şey kalmamış. Zaten olumlu-olumsuz, önemli-önemsiz her şeyi belirtmişsiniz.

selcukyigit44 bunu beğendi.
  12. selcukyigit44

selcukyigit44 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Selçuk YİĞİT
    Yaşadığınız Şehir:
    57-SİNOP
    Araç Modeli:
    Rica ederim Mert Açık, amacımız zaten birbirimize faydalı olabilmek .. inşallah siz de kazasız belasız kullanırsınız.. İyi Günler..

Bu Sayfayı Paylaş