Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Elantra 94 Aracıma Sıfır Motor Yapıyorum .

'Elantra Forum - Club' forumunda zeki19 tarafından 21 Eylül 2014 tarihinde açılan konu

1. zeki19

zeki19 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    382
    Ad Soyad:
    zeki kahraman
    Yaşadığınız Şehir:
    19-ÇORUM
    Buji kablosu takma sırası

bykadir bunu beğendi.
  2. zeki19

zeki19 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    382
    Ad Soyad:
    zeki kahraman
    Yaşadığınız Şehir:
    19-ÇORUM
  3. zeki19

zeki19 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    382
    Ad Soyad:
    zeki kahraman
    Yaşadığınız Şehir:
    19-ÇORUM
    Yeni video ekliyorum arkadaşlar ilk video,yu gece çektiğim için pek birşey anlaşılmamıştı .
    Bu arada 2 ci 4 lt yağı koydum 30 dakikalık çalışma süresinden sonra yeni motorda çapak ihtimaline karşı

4. zeki19

zeki19 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    382
    Ad Soyad:
    zeki kahraman
    Yaşadığınız Şehir:
    19-ÇORUM
    En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 1 Şubat 2015
    fatihsevim ve bykadir bunu beğendi.
  5. apolatera

apolatera Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    704
    Ad Soyad:
    AHMED POLAT
    Yaşadığınız Şehir:
    44-MALATYA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    elinize sağlık... :)

6. zeki19

zeki19 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    382
    Ad Soyad:
    zeki kahraman
    Yaşadığınız Şehir:
    19-ÇORUM
    Teşekkür ederim Ahmet bey

7. apolatera

apolatera Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    704
    Ad Soyad:
    AHMED POLAT
    Yaşadığınız Şehir:
    44-MALATYA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    toplamda size ne kadar zamana ve ne kadar maliyeti oldu acaba? :)

8. zeki19

zeki19 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    382
    Ad Soyad:
    zeki kahraman
    Yaşadığınız Şehir:
    19-ÇORUM
    Haftalık 1 gün iznimde ve akşamları çalıştım maliyet söylemesem daha iyi olacak sanayi esnafına ayıp olur
    Rektefiyeci Mustafa usta ve Sami usta ya teşekkür ederim Ellerine kollarına sağlık güzel iş yapmışlar

bykadir bunu beğendi.
  9. canhakan

canhakan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    485
    Ad Soyad:
    Can Hakan TEMİZ
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.2 MPI (2014-2020)
    Hadi gozunaydin abi hayırlı olsun

Yanma odasından gönderildi.

10. zeki19

zeki19 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    382
    Ad Soyad:
    zeki kahraman
    Yaşadığınız Şehir:
    19-ÇORUM
    Tesekkürler hakan bey

11. bykadir

bykadir Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,463
    Ad Soyad:
    Kadir Durak
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Cuma günü benim aracı çalıştırmaya gelen usta bizim motorların karışık olduğunu,tamirinin zor olduğunu,biz pek uğraşmak istemediğimiz bir motor olduğunu anlattı.Bende Zeki abiden bahsettim.Siz böyle diyorsunuz ama hyundaiforum sitesin de bir abimiz bu motoru dağıttı diyince usta hayret etti.Ustadır o tamirhanede falan yapıştır dedi.Bende yok söküp 4 kata çıkardı orada kendisi yaptı deyince hayret etti.Olmamıştır motor dedi.Bende öylebir oldu ki ustaların yaptığından daha iyi oldu deyince bayağı bir hayret etti.
    Usta sonunda itiraf etti.Bizim ülkedeki ustaların çoğu aynı dedi.Motor teknolojileri gelişiyor ama biz kendimizi geliştimiyoruz dedi.Biz doğruyu söylemek gerekirse deneme yanılmayla yapıyoruz.Ama bu şekil deneme yanılmayla yapılamayacak bir motor geldimi afallıyoruz dedi.Sırf parça durumundan dolayı deneme yanılma yapmak gereksiz masraf oluyormuş.
    Birde ustalara gittiğimde motoru açıyor biraz kurcalıyor.Sen bu arabayı değiştir diyorlar.Araba porche değil bir şey değil.Tee 97 model araba.Bu motor bir sürü araçtada var siz kendinizi geliştirmediyseniz ben ne yapatım.Sıfır araç alsam 97sinden anlamayan sıfırdan nasıl anlayacak.Ne yapayım siz kolay üzerinde çalışın diye 85 model reno,şahin mi alayım yani.Sinirleniyorum böyle dedikçe.Bir de benim araç otomatik.Öyle araçların otomatiğide yok olsada sorunlu.
    Bence zeki abi en iyisini yaptı.Neymiş amatör biri(abi kusura bakma) bile bu motoru komple söküp takabiliyor.Ama işi profesyonel yapanlar korkudan elini süremiyor.Sürende dünyanın parasını istiyorlar.Girsinler bu forumdan feyz alsınlar.En son aracı yetkili servise bıraktım.Elimden gelse bende Zeki abi gibi yapacam ama anlarım ama elimden gelmiyor işte.Bazı ustalara buralardan öğrendiğimi anlatıyorum.Daha ilkkez duyuyormuş gibi bakıyorlar.Anlamadım bende nasıl oluyor diye.Ama ne olacak piyasadaki ustaların çoğu çıraklıktan gelme.Basit araçları çok defa gördüklerinden gözü kapalı yapabiliyorlar.Ama biraz karışık motor geldimi afallıyorlar.Durum bundan ibaret.

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 28 Aralık 2014
    zeki19 bunu beğendi.
  12. fatihsevim

fatihsevim Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    506
    Ad Soyad:
    Fatih sevim
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Zeki abi yaza doğru da bi konu daha açarsın açarsın herhaldeelantra aaracına kaporta boya yapıyorum diye ;) sesi güzel geliyor ellerine sağlık valla büyük cesaret :)

13. zeki19

zeki19 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    382
    Ad Soyad:
    zeki kahraman
    Yaşadığınız Şehir:
    19-ÇORUM
    Teşekkür ederim kadir bey üşenmenen içinden geldiği gibi yazdığın için
    Ben tüm maddi ve manevi imkanlarımı seferber ettim bu araç olsun veya benzer değerde araç olsun farkettmiyor bana illallah dettirdiler Rabbim bizlere akıl vermiş yapan anasının karnında ögrenip,te gelmiyor dünya,ya motoru ben yeniden imal etmiyorum orda bir motor var yapılmış ama zamanla aşınmalar eskimeler olacak 20 yaşında çünki askere giden bilir mantığın bittiği yerde askerlik başlar gerekli takım edavatın olduktan sonra yapamayacın hiç bir iş yoktur ama TÜRKİYE şartlarında biraz uzun olabiliyor misal benim 4 katta yaptığım gibi yalnız kim ne derse desin bin işimi gördüğüme bakarım müstakil ev olsaydı daha rahat çalışma ortamı olurdu
    Bu arada araçla ilgili bir sıkıntımı var anladığım bir seyse yardımcı olurum

14. zeki19

zeki19 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    382
    Ad Soyad:
    zeki kahraman
    Yaşadığınız Şehir:
    19-ÇORUM
    Tesekkür ederim fatih bey yaz gelsin iç yalıtım döşeme ve ön göğüsü sökeceğim yani bu yaz içini yenileyeceğim döşeme konusunda şimdiden araştırma yapıyorum döşeme renk i lacivert araca nasıl gider diye

15. fatihsevim

fatihsevim Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    506
    Ad Soyad:
    Fatih sevim
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Deri döşememi olucak abi? Yoksa alacantra filan mı olacak ? Bej yada taba rengi güzel olabilir:)

16. zeki19

zeki19 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    382
    Ad Soyad:
    zeki kahraman
    Yaşadığınız Şehir:
    19-ÇORUM
    tuba rengi nasıl resim varmı

17. zeki19

zeki19 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    382
    Ad Soyad:
    zeki kahraman
    Yaşadığınız Şehir:
    19-ÇORUM
    Ayak led aydınlatma işlerini yapmıştım motoru yapmadan önce

18. zeki19

zeki19 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    382
    Ad Soyad:
    zeki kahraman
    Yaşadığınız Şehir:
    19-ÇORUM
    1: [​IMG]
    --
    2:[​IMG]
    --
    3:
    --
    4: [​IMG]

19. bykadir

bykadir Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,463
    Ad Soyad:
    Kadir Durak
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Zeki abi,
    Forumda da yazdım.Aracım yolda giderken radyatör hortumunu patlattı.Duman dumana gitti.Gece soğukta petrol istasyonunda uğraştım,yaptım.Daha sonra özel bir ustaya gittim.Sağolsun usta ilgilendi.Araç da verdi.2-3gün araçla uğraştı.Sudevirdaim pompası bitikmiş.Pervane falan kalmamış pompada,Triger ömrünün sonlarını yaşıyormu.Üst kapak contasının 2 gözü yanıkmış.Neyse onlar yapıldı.Araç toplandı.Çalıştı ama eve giderken araç rolentide sorun yapıyordu.Bir kaç defa ustaya gittim sorun yok diyordu.Bir gün kızdım kendim incelerken,bir baktım hava debi sensörünün soketi cikle soketine,cikle soketide hava debi sensörüne takılmış.Onları düzelttim düzeldi.Araç lpg de de gitmemeye başladı.Onda da enjektörler değişti o da düzeldi.(Motor yapıldıktan sonra 1 kez sorunsuz gidip gelmiştim.2.kezinde sorun oldu)Daha sonra Konyadan Akşehire (babam rahasız olunca sürekli gidip gelirim.120km falan)Giderken 100km falan araç süperdi.100kmden sonra petrole durdum lpg tankını fulledim(Tankı simit tank yapmıştım.İlk kez fullettim.)Sonra yolda hafif bir rampa var orada araç az bir vuruntu yaptı.(ne gazdan şüphalandim.)Sonra devam ettim ama performansta biraz düşüklük oluştu ama fazla değil.Akşehirde işlerimi hallettim.Geri dönerken soğukta bir marşta alan araç zor çalıştı.Eksozdan çiğgaz attı.Bende orada bir ustaya gösterdim.Bujilere baktı.2 buji yanık çıktı.Birde senin resmini çekip kablolarını değiştirdiğin egzantrik konum sensörünü oynadı.Çalışması biraz düzeldi.O bakan usta konyada yetkili servise göstermemi söyledi.Tamam dedim.Yola çıktım.Yolda performans benzinde ve lpgde de acayip düştü.Rampalarda kamyonları bile sollayamadım.Gaza dokunuca fırlayan araba resmen dip gazda bile devir almadı.
    Sanki motor 800cc araba gibi gitmiyor.Neyse zor şer Konyaya geldim.Servisten randevu aldım.Sabah 8.30ta (cuma sabahı) gelin dediler.Perşembeden aracı çalıştıramadım.Bunu nedenini o sensöre bağlıyordum.Motoru yapan ustayı aradım.Bekledim gelmedi.Akşam olunca sabaha kaldı.Sabah erken kalktım.O sensörü oynattım araba yine çalışmadı.Başka usta çağırdım.O da bujilere baktı,ateşleme,yakıt sistemine baktı sorun yok.Gıy gıy ediyor çalışmıyor.(Akşehirde o sensörü usta oynadıktan sonra defalarca çalıştırmıştım.Bir sorun yoktu.Ama araç soğuyunca çalışmadı.)Motor sente atmış olabileceğini söyledi.Burada bakamam sen bunu yetkili servise götür dedi.(kendi dükkanı var ama anlamam diye en iyi yetkili servis anlar diye oraya yönlendirdi.)Yetkili serviste tanıdık bir usta varmış.Onu aradı.Yaptıklarını anlattı.Yine tanıdık bir çekicisi varmış onu aradı.Çekiciyle gittik servise servisteki ustada senteden şüphelendi.Beni eve bıraktı servis.Motoru inceleyip arayacaklar fiyat durumu hakkında.Beni de korku sardı.Acaba sente yüzünden siboplara yada motor bloğu zarar gördümü diye.Bakalım dışardan senteye müdahale edecekler.Eğer olmazsa motoru açacaklar.Durum kısaca böyle.

20. bykadir

bykadir Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,463
    Ad Soyad:
    Kadir Durak
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Bence 4 teki döşeme gidebilir.Senin araca.1 de güzel.

Bu Sayfayı Paylaş