Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Elantra 2016 Style Kötü Mü?

'Otomobil Danışma Bölümü' forumunda LT Xlear tarafından 22 Haziran 2016 tarihinde açılan konu

1. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    size elantra alma diyenler gerçekten çok abartılı şeyler söylemiş. 3000 tl masraf falan nedir yani?

ama bir nokta önemli,
    "ben aldım beğenmedim geri verdim" diyen adam çok büyük ihtimalle yalan söylüyor. yalan söyleyenin sözüne güven olmaz, o adamın söyledikleri bir kulağınızdan girip diğerinden çıksın.

günümüzde araçlar teknik olarak birbirine çok yakın. hyundai markası, bosch, delphi, valeo, mando gibi diğer büyük üreticilerin parçalarını üreten firmalara parça ürettirir. yani "bosch fren sistemini kullanan Vw çok iyi, yine bosch fren sistemini kullanan hyundai çok kötü" denilebilir mi? mantığa aykırı.

bazı arkadaşlar "hyundai eskiden pek iyi değildi, artık çok iyi" demişler ama ben düzeltmek istiyorum: hyundai eskiden de iyiydi, hala da iyi.

BAGKUR bunu beğendi.
  2. Muradona

Muradona Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    26
    Ad Soyad:
    Murat Başer
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Kia
    hyundainin yol tutuş ve motor konularını geliştirmesi lazım. Mesela kuzeni yol tutuş konusunda hyundaiden daha iyi.

3. Sabahattin

Sabahattin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,296
    Ad Soyad:
    Sabahattin
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Gidiyorsu bayi'ye test sürüşü yapıyorsun, beğenirsen alıyorsu.
    Fiyata anahtar teslimini orada tam ne kadar olduğnu öreniyorsun. 62000 tl yazıyorsa kasko sigorta vs taş çatlasa 65000 olur, ama bu fiyat hangi marka aracı alırsanız alın var.
    Yıllık maliyete gelince 3000 tl normal bir maliyettir, sigorta, kasko, bakım ve benzin, ama bu maliyette tüm araçlarda var.
    Arabaya takoz deyenler, hangi anlamda söylediklerini bilemeyecem, neyle kıyasladıklarını'da bilmedim için cevap veremeyecem.
    Birde bu araba ( şase aynı, sadece biraz makyaj var) 2012 amerikanın yılın otomobili seçildi ve satış rakamları diğer sedan araçlara göre çok iyi'dir.
    Son olarak ben üç yıldır kullanıyorum ve çok memnunum, alıp almamanız sizin tercihiniz.
    not: Marka vermeyecem ama benim komşum 2014 sonunda aldığı araba serviste yatmaktan beli ağırıdı :D sürekli arıza çıkarıp duruyor.

4. 02omer32

02omer32 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    ömer b.
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    hyundai grup araçları fazla sıkıntı çıkaran araçlar değildir. sanayii esnafına sorabilirsin. elantra dersen harika tasarım göz alıcı bir araç ,ekonomik,en geniş diz mesafesi ,alım satımı kolay , yol tutuşu harika, tam bir aile aracı daha ne isteyebilirsin. yılın otomobili seçilmiş.

enginis58, VVadam ve Sabahattin bunu beğendi.
  5. omerdurmaz

omerdurmaz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    20
    Ad Soyad:
    Ömer Durmaz
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    2015 elantra mode sahibiyim, yeni elantra style ile aynı donanıma sahip. Fiyatı şuan benim aldığımdan %23 daha fazla. O dönem dolar kuru da 2.80 in biraz üstündeydi. Tamam kasa yeni ama bence bu fiyat bu donanım için fazla. Bu arada arabamdan çok memnunum.

6. ismailgulce

ismailgulce Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    468
    Ad Soyad:
    ismail gülce
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Şahsen eski kasası yeni kasasından daha güzel, eski kasalarinada bakabilirsiniz, o fiyata eski kasa full paket alabilirsiniz

7. MehmetHan

MehmetHan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    719
    Ad Soyad:
    Mehmet HAN
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    Yeni İ30 1.6 CRDİ (2012-201X) GD
    hyundai teneke , yol tutmuyor , durmuyor, gitmiyor vb kelimeler sadece cahilliktir. aracın test sürüşünü yaptım. kullandığım araç dizeldi ve dct şanzımanlıydı. 1 buçuk senedir sahip olduğum i30 kadar iyi yol tutuyor, hızlanışı iyi, konforu ve sessizliği iyi. benzinli içinde aynı şeyleri söyleyebilirim. ama performansını binmediğim için bilemem. lpg takılınca zaten ekonomi olarak makul seviyeye iner. donanımı da günümüz fiyatlarına göre yeterli seviyede.

VVadam ve Sabahattin bunu beğendi.
  8. ihsan

ihsan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    458
    Ad Soyad:
    ihsan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    Çok kötü çok kötü sen alma boşver

9. Tamer52

Tamer52 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    729
    Ad Soyad:
    Tamer gürsoy
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    VW
    Bencede test sürüşü yapıp kararı kendiniz verin.

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

10. getz34

getz34 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    389
    Ad Soyad:
    ferhat keskin
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    bu lafları bende çok duyuyorum adamın altında arabası yok hayatında hiç arabası olmamış adam diyor ki hyundai teneke..
    hyundai türkiyenin chp si gibi türkiyenin yarısı bizim araçlara o gözle bakıyor hepsi cahil cühela adamlar fazla takılmayın onlara

11. enginis58

enginis58 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    209
    Ad Soyad:
    engin öz
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    Elantra (2015-20XX) AD
    Ben aldım style paket, bazı yazılanlara sadece gülüyorum Kardeşim hiç düşünme al.Yakıt ortalamam 5.9.Sakin kullanım çoğu trafik yoğun yok işe gidip geliyorum . Arabam 5000 ni devirdi. Bu arabanın tek sorunu herkesin sokakta sana bakıyor olması,piyasadaki en yakışıklı Sedan.

MehmetHan, KALENDER, BAGKUR ve 2 kişi daha bunu beğendi.
  12. enginis58

enginis58 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    209
    Ad Soyad:
    engin öz
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    Elantra (2015-20XX) AD

BAGKUR, Sabahattin, VVadam ve 1 kişi daha bunu beğendi.
  13. ReNe

ReNe Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    201
    Ad Soyad:
    Murat Çaşkurlu
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    Yakında iihs ve euro ncap leri yapılır , teneke gibi sıfat kullananlar 1990 lardaki hyundai lerle karşılaştırıyorlar sanki o dönemlerde Hondalar toyotalar astralar efsanemiydi ? En temizi kendiniz test sürüşü yapın ve Hyundai firması nasıl bir firma araştırın içinize sinecektir ..

VVadam bunu beğendi.
  14. bbygt

bbygt Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    68
    Ad Soyad:
    Eren Babayiğit
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Elantra (2015-20XX) AD
    yaklaşık 5-6 yıl önce corolla (93-98) 1.3 xe modelini almak istemiştim. çevremdeki birçok kişi aman 1.3 alma uçmaz kaçmaz çok yakar satamazsın gibi yorumlar yaptı. ve bu yorumları yapanlar bir kez bile o aracı kullanmamış kişilerdi. bir kişi bence al ben o aracı kullandım 300 km kadar benim broadwayım var ondan hem rahat hemde daha az yakıyor dedi.
    o zamandan beri araba alırken çevremde konuşulan saçma sapan yorumlara kulak asmam. hiç kullanmayan kişilerin herhangi bir araç hakkında yapacağı yorum ne kadar objektif olabilir.
    1,5 yıl önce accent blue otomatik aldım çevremdeki insanları hiçmi hiç dikkate almadım ve son derece memnunum. (accent blue 6. arabam)
    geçen haftalarda fiat egea nın 1.6 otomatik modelini test ettim bence accent blue egea dan daha iyi bir araç bunu gördüm egea piyasaya yeni giren bir araç olmasına rağmen.
    kısaca almak istediğiniz araç ile ilgili test sürüşü yapıp kendiniz karar verin boş konuşan adamlara kulak asmayın.
    hyundai için 2000 li yıllardan sonra ürettiği araçlar bence bizim milletin çok sevdiği reno fiat vs araçlardan çok daha iyi.

Sabahattin ve VVadam bunu beğendi.
  15. MSI

MSI Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,898
    Ad Soyad:
    Mahmut
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Ben test sürüşüne gittim . Bi kere gittiğim yeri söyleyeyim Hyundai Coşkun Çekmeköy'de. Test pisti denilen bir şey yok saçma sapan yola çıkıyoruz daha hızlanamadan viraj stabilitesini test etmeden ani fren agresif kalkış vs denemek istediğim bir sürü şey hiçbirini deneyemedim. Görüntü çok başarılı kimse laf edemez. Koltuk tasarımı bel saran cinsten. Kokpit ve iç dizayn da gayet hoş. Eksi olarak gördüğüm 2016 model harika araba hala cam otomatiklerinin şoför kısmının otomatik inişi haricinde hepsi manuel. Yani şu an kullandığım Era gibi. İkinci eksisi start stop tuşu mevcut değil anahtarla çalıştırılıyor. Gördüklerim bunlar. En kısa zamanda adam gibi test pisti olan bi hyundai bayisine daha gidip ayrıntılı test edicem tadı damağımda kaldı.
    Denediğim model 1.6 Dizel Elite DCT yani en full. Belki model adını yanlış yazmış olabilirim. 88 liste fiyatı 85 yaparız dediler.

Saygılar.

enginis58 ve VVadam bunu beğendi.
  16. VVadam

VVadam Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    402
    Ad Soyad:
    Yusuf Bey
    Yaşadığınız Şehir:
    32-ISPARTA
    Araç Modeli:
    Opel
    Piyasada herkes Galerici,Herkes Sanayici,Herkes Siyasetçi :D Bunu da eklemeden edemedim. Adamda tarih bilgisi yok ama siyaset konuşuyor.Hayatında binmediği arabayı konuşuyor.Konuşuyor da konuşuyor.Maşallah ne diyelim.

Onur-, enginis58 ve Sabahattin bunu beğendi.
  17. BAGKUR

BAGKUR Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    54
    Ad Soyad:
    Salih Bilge Şimşek
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    Hocam araç düz vites mi? çünkü bende 7 ileri otomatik dizel 2015 accent blue var. daha yeni 5 bin km'ye geldim ve ilk zamanlar şehir içi yoğun trafikte 9,5-10 litreydi ortalamam. sonra bi bursa yapıp geldim, 8,5'a indi. senin 5,9'a yaklaşamadım bile. :)

enginis58 bunu beğendi.
  18. berkelantra

berkelantra Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    166
    Ad Soyad:
    Berke ÇELİKKAYA
    Araç Modeli:
    Elantra (2001-2006 ) XD-XD2
    Hyundai eskiden kotuydu simdi duzeldi diyenlere katilmiyorum 12 senedir hyundai elantra kullanicisi olarak arabamdan ilk gunden beri cok memnunum ve ailece bu arabayi cok seviyoruz guzel bakildiginda kaliteli parcalar alindiginda kesinlikle sorun cikarmasi cok zor iyi lastik alindiginda yol tutusu frenleri gayet guzel binen arkadaslarim gidisine ve konforuna sasiriyorlar hyundai her zaman fiyat performans olarak guzel araclar uretti

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

BAGKUR, enginis58, MSI ve 4 kişi daha bunu beğendi.
  19. enginis58

enginis58 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    209
    Ad Soyad:
    engin öz
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    Elantra (2015-20XX) AD
    Benim araba düz MPI manual.Bulunduğum yerde yoğun trafik yok.Aldığından beri hiç sıfırlama yapmadım.Gerçek değerdir.

BAGKUR bunu beğendi.
  20. gezgins

gezgins Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Deniz Özkan
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    Yeni İ30 1.6 GDİ (2012-201X) GD
    Aracı alalı 1,5 ay oldu.. 2016 Elantra dizel 7 ileri otomatik.. Araçtan çok memnunum. Aracın hızlanması, vites geçişleri çok iyi.. Eski aracım 2013 i30'du.. Ağırlık olarak neredeyse ikiside aynı ama i30 Elantranın yanında hantal.. Sport moduna aldığında kırmızı ışıkta kalkışı, hızlanması çok iyi.. bazen tedirgin bile oluyorsun.. Bence hiç düşünmeden al.. Yeni Elantra ödediğin parayı sonuna kadar hakeden bir araba.

BAGKUR ve MehmetHan bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş