Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Ekonomi Budur!

'LPG Sistemleri' forumunda Kedi tarafından 18 Mayıs 2009 tarihinde açılan konu

1. alpozturk2002

alpozturk2002 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Etmeye yakın yani. Sonuçta araç 4. viteste hala. 4 viteste 10 km hızla gitmesi yani zarar vemez mi , araç kendisi gitse de:) Umarım anlamışsındır ben bile anlamadım ne demek istediğimi:)

2. Kedi

Kedi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Çok haklısınız.
    Haftada bir kez ancak binebiliyorum bu araçlara.
    Onun dışında istesem de binemem.
    Şöyle ki evden işim 16km ve burada en az iki vasıta değiştirmem gerekiyor.
    Bu da 3,4TL demek.
    Ben (inanmayacaksınız ama https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif ) bu mesafeyi arabamla 1,5 liraya yapıyorum.
    Dahası, otobüs ve dolmuşla toplam beklemelerle iş yerine en az bir buçuk saate varırken arabayla en fazla 20 dakikada varıyorum.
    Ayrıca özel derslerim de olabiliyor ve bir öğrenciden diğerine gitmek için 15 dakika sürem oluyor bazen.
    Kısaca-ben arabaya muhtacımhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley6.gif
    Zaten o sebeple bir aylık araba 1500km yi geçti ya.
    Üstelik 1km keyfi kullanmamışımdır.
    Ama evden Kızılay'a (Ankara)falan asla arabayla gitmem. Çevreyi maalesef en azından böyle düşünebiliyorum.
    Ankara'da toplu taşımın aşırı kalitesiz ve pahalı olmasından bahsetmiyorum bile henüz.

Saygılarımla...

3. kerem0642

kerem0642 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    @kedi arkadaşım bende inanmaya başlıyorum artık ölçümlerinizde yanlışlık olduguna. daha önceki mesajlarımda böyle bi sonucun olabileceğini düşünüyodum. zaten belirtmiştimde bunu. ben yakıt ekonomisi yapmayla ilgili bi programda 1. olmustum tecrübesiz sayılmam yani bu konuda. benım bugune kadarki tecrübelerime göre sizin sürüş tarzınızla bu değerleri yakalamak imkansız. bi yerde bi yanlışlık mutlaka var. çünkü aracı boşa alarak ekonomik sürülmez en ekonomik sürüş. olabildiğince yüksek viteste olabildiğince düşük devirde gitmekle saglanır. siz düz yolda 105 e çıkarım 85 e kadar boşa atarım demişsiniz. bence böyle bi sürüş sabit hızla gitmekten cok daha fazla yakıt harcatır. çünkü boşta giderken zaten benzın yakar arac 85 den 105 e cıkmak için de fazladan benzin yakacak araç. böyle bı kulanım ekonomi degıl sarfiyat yapar bence. ne kadar yakıt yaktıgınız sadece gaza ne kadar dokundgunuza baglıdır. araç vitesdeyse ve hiç gaza basılmıyosa coşkun beyinde soylediği gibi araç benzin yakmaz. krank pistonlar tekerler dondugunden ve vites kutusu kranka baglı oldugundan( yani araba viteste oldugundan) döner ancak benzin pompalanmaz. yanı cut off yaptırmıs olursunuz araca. ancak boşta iken tekerlerın donme gucu krank a aktarılmadıgından motor benzın yakarak rolanti devirini çevirir.

4. Misafir

Misafir Guest

https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif.......Üstelik bizim arabalarda cut-off sistemiolmadığı haldebeyin bu işlemi otomatik olarak yapıyor...

5. Kedi

Kedi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Haklısınız.
    Ancak benim de tek bildiğim (Alp Bey bunun yanlış olduğunu düşünüyor) iki seferdir yakıta çok az para vermiş olmam.
    Birinde 370km sonrası depo doldurulup 35TL ödemek,
    diğerinde de 175KM gidip depoyu doldurmaya 18,75 ödemiş olmak. Şu anda da LPG göstergesi 2de, bazen 3 oluyor. Ve baya bir km yaptım.

Coşkun Bey sağlığını toparlasın Ankara'ya gelecek ve beraberce yapacağız ölçümü https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

Saygılarımla...

Tek bildiğim bu.

6. Kedi

Kedi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bilkent 3'den(Bikent'in tepe noktası) aşağıya(Eskişehir yoluna) kadar boşta iniyorum ben, yaklaşık 6Km. Boşta değil de 5. vitese takıp gaza basmasam daha mı hesaplı olur?

7. alpozturk2002

Alınan Beğeniler:
    4
    Peki kırmızı ışığa yaklaşırken ayağımızı gazdan çeksek ama araba 4. vitesde olsa ve durmaya yakınlaşıncaya kadar hiç bir şey yapmasak arabaya zarar verir mi

8. Kedi

Kedi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Pıtırt pıtırt diye ses geliyorsa bir şeyler ters gidiyor demektir bence.

9. kerem0642

kerem0642 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    kesınlıkle daha hesaplı olur. eğim cok fazla degılse 5 de araç yavaslamaya baslar (boşta gitmeye göre) o zamanda 4 e alırsınız. araç 5000 devirde bile gitse benzin yakmaz. (eğerki gaza basmıyosanız). ölçüm işini eğer uygunsa birlikte de yapabiliriz. bende ankaradayım. ancak benım aklıma gelen şey aracın lpg yazılımında bi hata oldugu ve aracın lpg ile birlikte benzinde yakma ihtimali. buda 80-100 km yaparak anlaşılmaz. bunun 30-40 km sini benzınle yapsa sizin değerlerinize ulaşabılır aracın yakıot tüketimi 30-40 km lik benzinde ibreyi farkedilmeyecek kadar az oynatır. bu yüzden anlaşılmaz. benım tavsıyem ölçümü yapmadan benzin deposunu da agzına kadar doldurmanız ve olçum bitince benzınıde kontrol etmeniz.

10. Misafir

Misafir Guest

Bence bu konuyu uzatmayalım....https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

11. alpozturk2002

Alınan Beğeniler:
    4
    Evet çok uzadı. İş inada binerse arabayı sırtında taşıyacak az yaksın diye kedi hocam:) Şaka tabi. :)

12. kerem0642

kerem0642 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    enjeksiyonlu araçlarda zaten belli bi devirin altında araç gaza basmasanızda kendisi hızı koruyarak yola devam eder. kısaca aracı alın herhangi bi vitese ayagınızı gazdan cekin arac durmaz ve stop etmez. ama düz yolda. yada yukarı hafif eğimli yolda. bu sebeple pıtır pıtırt diye ses gelmez. bence bi zararı olmaz. (yanı kısa vadede olmaz. uzun süre devirsiz kullanılan bi aracın motor ömrü bence cok kısalır) ama araç kendi kendini ittirmeye başladıgı anda benzin yakmaya baslamıs demektir.

13. Kedi

Kedi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ben, benzin de yakıyor olma mihtimaline karşı cevabımı önceki sayfalarda vermiştim.
    LPG takıldıktan sonra 700km den fazla yol gittim. Benzin göstergesi çeyrek depodaydı. Belki 0,1mm oynamıştır yerinden-o da ilk çalıştırmalar sebebiyle olmalı. Her km gidişte benzinden 0,100 kuruş yemiş olsa bile zaten şimdi bir gram benzin kalmamış olurdu depomda-ki ben lpg takıldığından beri 1litre bile benzin almadım.

Bir sorum daha olacak, gaza basılmadığı sürece gazın kesildiğini duymuştum ama merakım vitese takar takmaz motordan çıkmaya başlayan ses. Mesela 4. vitese taktım ve 5000devire çıktı araba. Dolayısıyla bir gürleme oluyor motorda. Bu sesin sebebi nedir-çünkü benzin yakmıyor?

Saygılarımla...

14. Kedi

Kedi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Zaten üçüncü ölçüm sonrası değerler yüksek çıkarsa ortalamayı tutturmak için arabayı iterek götüreceğim taş devrindeki gibi https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif

15. Misafir

Misafir Guest

Motor 5000 devire nasıl çıktı....

16. Kedi

Kedi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bence de,
    sadece son soruları soruyoruz;
    boşa takma, pıtırt sesi,
    Bilent3, sırtta araç taşıma vb.
    https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

Saygılarımla...

17. Kedi

Kedi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Üst katlarda Kerem Bey'in yazısından çıktı.
    Gaza basmadan rampa aşağı viteste gitmek üzerine konuşurken.

18. Misafir

Misafir Guest

Motor viteste olduğundan pistonlar çalışmaya devam ediyor, bu durumda motor kompresör yaptığı için bu ses geliyor
    Düzenleyen : Coşkun Uçar

19. Kedi

Kedi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ve sıfır yakıt öyle mi?

Bilmediğimden soruyorum.

20. alpozturk2002

Alınan Beğeniler:
    4
    Coşkun Bey yeni taktırdığınız şey size enerji vermiş. Hala forumdasınız:)

Bu Sayfayı Paylaş