Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Ekonomi Budur!

'LPG Sistemleri' forumunda Kedi tarafından 18 Mayıs 2009 tarihinde açılan konu

1. alpozturk2002

alpozturk2002 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Baya sabırlı bir sürücüsünüz demek ki. Ben de ışıklara yaklaşırken boşa atıyorum ama dizellerde boşa atmak daha çok yakıyor dediler forumda. Ben de vazgeçtim bu huyumdan.

2. Kedi

Kedi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Peki denerim-yakınlarda deneyemeyebilirim ama.
    Bir sorum olacak;
    mesela 20TL lik gaz alınırsa boş depoya,
    sonrasında genleşme vb. durumlarından dolayı depoda daha gaz bitmeden bitmiş gibi benzine geçmesi gibi bir durum olabilir mi?
    Bilmediğimden soruyorum,
    sonra depoda gaz kalmışken ben kalmamış sanarak yanlış hesap yapmayayım.

Cevaplarsanız sevinirim.

3. Misafir

Misafir Guest

Üstad, cihaz şu an üstümde, sizede çok geçmiş olsun, önemli olan sağlığımız, gerisi boş, bu tür şeylerede takılmayın, dediğim gibi bu rakamı yakalamış olabilirsiniz ama bunu genellememek gerekir diye düşündüğümüz için itiraz sesleri yükseldi yoksa kimsenin sizi yalancılıkla suçlamak gibi bir lüksü yok....Saygılar...

https://www.hyundaiclubtr.com/forum/forum_posts.asp?TID=10214

4. Misafir

Misafir Guest

Buradaki boşa atmak uzun mesafeler için geçerli yani bayır aşağı inerken gibi....ayrıca bu sadece dizeller için geçerli değil, tüm yeni sistem araçlar için geçerli, ayağınızı gazdan çektiğinizde araç sürat kaybetmeden ilerlemeye devam ediyorsa sistem otomatik olarak yakıtı kesiyor ve araç ataleti ve yer çekimi kuvvetiyle gidiyor...

5. alpozturk2002

Alınan Beğeniler:
    4
    Gaz kalsa bile en fazla 1 km gidecek kadar kalır. Ben çok denedim tamamen bitirip ölçüm yapmayı. Mesela gaz bitince kendisi otomatik benzine geçiyordu. Belli bir zaman sonra gaza geçiyordum araba biraz gidiyordu:) Ama çok az. Yani yanılma hiç yok diyebilirim.

6. Kedi

Kedi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Sabır mı bilmiyorum.
    Bir kez, çok sık gittiğim bir yerden eve dönüşü ölçtüm-sonuçta Ankara'dayım; dağ-bayır bölgesi değil fazla; 20km lik yolun neredeyse 7km lik kısmını boş viteste yapmışım.
    Düz yolda bile 105 km ye çıkarım, 85 km ye düşene kadar boşta giderim.
    Gözüm göstergelerdedir; arabanın motor dursa yandım yani.
    Aynı şekilde; Hyundai'm yeni-daha şehir dışına çıkmadım ama önceki aracımda tatile giderken bile şehir dışı sonuçlardan daha düşük değerlere ulaşmıştım. Hem de neredeyse 1Litre kadar. Dediğim gibi, benim sırrım boş vites. Tavsiye eder miyim? Hayır etmem, her şey de ekonomi değil.
    Ben neden yapıyorum?
    Onu da bilmiyorum.

7. alpozturk2002

Alınan Beğeniler:
    4
    Peki diyelimi ki 4. vitesle gidiyorum 80 km hızla. Baktım ki ilerde ışık var. Ayağımı gazdan çekip ışıga kadar debriyeja basmasam, durmaya yakın basıp boşa alsam(araç sürekli yavaşlayarak gidiyor tabi ışığa kadar) yine yakıt yakar mı. Yakıtı kesmez mi?

8. Misafir

Misafir Guest

Üstad, gazlar basınç altında sıkıştırıldığında sıvı hale geçer (bakınız çakmağın içine gazı sıvı halde göreceksiniz ama yanarken gaz olarak yanar) bu durumda sıvı haldeki gazı tükettikçe tankın içindeki sıvı halde bulunan gaz genleşecek ve yanlış yakıt tüketimi değerleri verecektir, yani sıvı haldeki gazı Litre olarak ölçen cihaz, sıvının tüketilmesiyle bir müddet sonra gaz haline gelen yada yoğunluğu azalansıvıyı ölçemiyecek ve yanlış değer verecektir.

9. Kedi

Kedi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ben zaten genellememiştim. LPG sonrası ekonomi heyecanımı paylaşmıştım bir nevi. Ama dediğim gibi arabayı rezil etmek pahasına ekonomik sürüyorum. Ama benden araba alınır mı? Alınmaz https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif
    Verdiğiniz bağlantıda ben de geçmiş olsun dileğimi yazdım.
    İyi dilekleriniz için teşekkür ederim.

Saygılarımla...

10. alpozturk2002

Alınan Beğeniler:
    4
    Sizinki bir hastalık sanırım, yanlış anlamayın yalnız:) Aynı olay babamda da var. Bi tümsek görse boşa alır. Hatta motoru stop ederek yapar. Bu dediğim Dodge 200 için. Eski modeller yani. Frenleri çok iyi :)

11. alpozturk2002

Alınan Beğeniler:
    4
    Ama yeni araçlarda sakat tabi motor durursa. Her şeye rağmen boş olayı yanlış tabi.

12. Misafir

Misafir Guest

Keser, daha öncede dediğim gibi otomobil kendi ataleti yada yer çekimi kuvvetiyle ilerliyorsa yakıt kesilecektir...yani sistem pedala basmadığın halde otomobilin vitesteilerlediğini tespit ettiğinde yakıtı hemen kesiyor....

13. Kedi

Kedi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bana da Alp Bey'in ölçümü kesin sonucu vermez gibi geldi.
    Ama yine de ısrar ediyorsa denerim.
    Ama bu sefer sonuç fazla çıkar gibi geliyor.
    En azından 20TL'lik ölçümde.
    Belki tam dolum yapıp ölçsem daha sağlıklı olabilir-kesin sonuca yaklaşabilir.
    Ama 20TL'de sizin de dediğiniz gibi birkaç liralık gaz kalsa bile depo boş gibi algılanabilir makine tarafından. Ben de öyle düşünmüştüm.

14. alpozturk2002

Alınan Beğeniler:
    4
    Devir gereğinden fazla düştüğü için zarar verir mi motora bu işlem. Zira gaza basılmadıkça bişey olmuyordur belki kendi halinde yavaşladığı için.

15. alpozturk2002

Alınan Beğeniler:
    4
    Kardeş ben defalarca denedim. O zaman şöyle garanti vereyim. Diyelim ki sistem tankın içinde gaz olmasına rağmen bittiğini zannediyor. O zaman gazı bitirdikten sonra tekrar gaz alıp tekrar bitirdiğinizde kesin sonucu yakalamış olursunuz. Çünkü zaten kalan gaz ölçüme etki etmemiş olur

16. Kedi

Kedi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ben motoru durdurmayı bir yere yanaşırken yapıyorum.
    Mesela bir parka direk giriyorsam.
    İki metre kala kontağı kapatırım.
    Araba durur kendi kendine.
    Durmasa da frene basarım, kığğırttt diye ses çıkarır.
    Durur.
    1000 kere bu şekilde dursan,
    bikaç km yi bedava gitmiş gibi kar sağlarsın https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif
    O da kırk yılda bir gittiğin bol mezeli rakı sofrasında garsına vereceğin bahşiş olur.
    Ne hesap ne hesap!

Saygılarımla...

17. Misafir

Misafir Guest

Devir bulunduğu viteste gereğinden fazla düştüğünde boşa almaz yada vites küçültmezsenzaten motor stop eder...https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

18. Kedi

Kedi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Çok mantıklı, o halde en az iki ölçüm yapmak gerekiyor.
    Kısa zamanda bu ölçümü yapmak için söz vermiyorum ama.
    Çünkü evden her çıkışım sonrası en az 70-80 km yol yapıp eve dönüyorum.
    Ama gaz aldığım yer bir tane.
    Dolayısıyla gaz bir anda biterse size sonucu yetiştirene kadar baya bir km'yi benzinle yapmam gerekebilir.

19. alpozturk2002

Alınan Beğeniler:
    4
    Valla toplu taşıma araçlarına binmek daha karlı:) Çevreyi de kirletmemiş olunuz. Bu konuda ciddiyim. Ülkemizde maalesef toplu taşıma araçlarını tercih etmiyoruz aracımız varken. Bu kültür bizde oturmamış.

20. alpozturk2002

Alınan Beğeniler:
    4
    Gaz biter bitmez Km yi yazmayı unutmayın. Doldururken de sıfırlamayı tabi.
    Ayrıca birazcık benzinle gidiverin bişey olmaz. ama gazın bittiği anda km yi yazın bi yere:) Maksat ölçüm yapmak ekonomi değilhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif

Bu Sayfayı Paylaş