Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Ekonomi Budur!

'LPG Sistemleri' forumunda Kedi tarafından 18 Mayıs 2009 tarihinde açılan konu

1. firecrab

firecrab Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    Mert T.
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Yaw ustalar herkesin bir fikri var elbet bu konuda kendi adıma ben pek konuşmuyorum ama sizin bu tartışmalarınız aranızda gerginlik yaratmıyor mu? Ayrıca konular sapıyor amaçlar farklılaşıyor. Ortamı germeyin bence...

2. efe1988

efe1988 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    hocam kusura bakma ama aradaarabayı sırtındamı taşıyorsun... gerçekçi olmak lazım 1999 yılından 2009 mart ayına kadar lpg li araç kullandık... o dediğin fiyat heralde 2002 yılının gaz fiyatı olsa gerekhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gifarabayı bedavaya getirmek niye bu kadar önemli olsun anlamış değilim sen bu sürede hiç mi yağ değiştirmeyeceksinhiçmi ağır bakım yaptırmayacaksın hiçmi arabanın sağı solunda ufak arıza olmayacak o kadar km yapmak sözde kolay ama bide bakım masrafı var madem o kadar hesabı seviyorsun o zaman sana zahmet bunuda hesapla... burda yaşça ve tecrübebüyük abilerimiz varonların dediklerini kulak ardı etmemek lazım...bence önemli bir konu değil... burda ben yanlızca fikirlerimi söylüyorum hayırlı geceler

3. Misafir

Misafir Guest

Ben artık cevap yazmayacağım, diğer arkadaşlarım size gereken cevabı vermiş, şöyle etrafınıza bir bakın bakalım, bir tane bile destek mesajı gelmiş'mi, LPG kullananlar dahil....

4. kerem0642

kerem0642 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ilk yazdıgın cümleden itibaren cevap vermek isterim. ben km de lpg den dolayı yaptıgım tasarrufun fiyatını verdim. bu fiyat bugunun fiyatı 2002nin degıl. Arabayı bedavaya getirmek sizin için önemli değilse bilemem ama kullandıgım aracın bedeli benim için büyük bi mebla. ve bunu bedavaya getirmek önemli bişey. ERa kullanan herkes içinde bu önemlidir bence zaten önemli olmayacak durumda olanlar ERA ya binmiyolardır. aracın bakımları yapılmayacak demedim ben. yapılacak ama arabayı benzinli kullanırkende yapılıyo bu bakımlar. lpg nin farklı olarak bi masrafı yada bakımının fazladan maliyeti yok. dolayısıyla hesabada gerek yok. iyi günler dilerim.

5. navy35

navy35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    "arabamın 60 km sinin babam tarafından kullanılmış olması(4500 devirde vites değiştiriyor-alışamadı daha yeni arabaya)
    Bir de dün 16 km lik yolu tam 75 dakikada yaptım. Olmayacak bir trafik vardı yağmurla beraber.

Arabam son ölçümde 107kuruş/km yapmış."Buşartlar altında ve şehir içinde 107 kuruş banada çok enteresan geldi!!! acaba LPG litre fiyatını bi daha söylermisin?

6. Kedi

Kedi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    LPG litre fiyatı 1,45TL.
    Aygaz.

7. alpozturk2002

alpozturk2002 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Yukarıdaki açıklamalırm doğrultusunda bir daha ölçüm yapınız. Emin olunuz ki 3. kez yalancı çıkmazsınız. Sadece hatalı ölçüm yaptığınız ortaya çıkar:) LPG yi fulleyip biraz yol yapıp sonra tekrar fulleyip aradaki km ile son alınan Lt bazında hesaplama Mazot ve Benzin için geçerlidir neden hala anlamıyorsunuz. Lütfen dediğim gibi yapın. Bu şekilde yapın ve değerleri yazın. lt/km olarak. O zaman herkes sizden özür diler. Ya da siz hata yaptığınızı anlarsınız. Size yalancı diyen yok bence. Sadece ölçümde hatalı olduğunuzu düşünüyoruz. LPG tankın içinde sürekli aynı basınçla durmaz. Hacim olarak değişkenlik gösterebilir. O yüzden benim tarifi uyğulayın. Lütfen... Yalvarırım....:)

8. motor

motor Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Başlık bayağı hararetliymiş.Az önce okudum ilk sayfadan itibaren.

Benim kanaatim,aracınız aynı anda ya benzin de yakıyor,ya da çalışmayan silindirleriniz var.

9. Kedi

Kedi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Aracın aynı anda benzin de yakıyor olma ihtimali akla yatkın.
    Ancak LPG'nin takıldıktan sonra 700km civarında yol yaptım. Benzin ibresi halen daha çeyrek depo kaldığını gösteriyor. KM de 10 kuruşluk kadar benzinden yiyor olsaydı bile şu an bir gram benzinim kalmamış olurdu depomda. Benzin yakıyor olma ihtimali şu an yok gibi görünüyor.

Saygılarımla...

10. Kedi

Kedi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ayrıca bir şey daha var,
    bu aracın şehir içi ve dışı ortalaması 6,5Litre.
    Zira çok yoğun trafiğe girmiyorsanız ve kalkışlarda çok yüksek devire çıkmıyorsanız şehir içinde de şehir içi-dışı ortalamasıyla yol alabilirsiniz.
    Zaten bu sebeple tam ölçmemiş bile olsam yaklaşık hesapla arabam benzindeyken 200-210kuruş gibi bir yakıt ortalamasında olduğunu söylemiştim.
    Ankara'da benzinin litre fiyatı 3,10 lirayken LPG 1,45 lira.

Kendi sürüşümü düşündüğümde (arabaya faydalıdır-zararlıdır bilemem) 6,5 litre benzin yaktığım bir araçla 7litre LPG yakmış olmam normal sayılabilir (Zaten LPG şirketi de AZAMİ olarak yüzde 15-20 fark edebileceğini söylüyordu).
    Bu da zaten kmde 101 kuruş eder. Son ölçümüm de 107 kuruştu zaten. Ayrıca bence km de 100 kuruş yakmak şaşırılacak bir şey değil bence. LPG ye rağmen 140-150 yakmak bence düşünülmesi gereken bir tüketim değeri.

11. alpozturk2002

Alınan Beğeniler:
    4
    Kardeş, sen dediğim gibi bir kez daha ölç. Sonra buraya yaz. Haklı veya haksız olmak önemli değil. Önemli olan sağlıklı bilgi paylaşımıdır. Ayrıca çevre dostu LPG yi kullanmanız ve desteklemeniz güzel bir olay. Ben Atalya gibi çok yoğun trafiği olmayan(İstanbula göre) 1.5 accentim ile LPG de 20 krs yakıyordum. Zavoli sıralı sistem kullanıyordum.

12. efe1988

efe1988 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ben artık cevap yazmayacağım, diğer arkadaşlarım size gereken cevabı vermiş, şöyle etrafınıza bir bakın bakalım, bir tane bile destek mesajı gelmiş'mi, LPG kullananlar dahil.... (coşkun abi den alıntıdır) bendende yorum yok kesene bereket o zaman sen aracı taşımaya devam et hocam hayırlı akşamlar lpg kitiniyi siz20yıl kullanabilirseniz eğer
    Düzenleyen : efe1988

13. alpozturk2002

Alınan Beğeniler:
    4
    Ölçüm yaptın mı kardeş merakla bekliyoruz

14. Misafir

Misafir Guest

Benzinde bile ortalaması 6.5L olan'ki bu bile çok zor LPG'de 6L yakması mümkün değil, kabul edilmiş bir gerçek var ortada, LPG için ortalama 2L fark koyacaksın, bu durumda 8.5L yapar,ha şu alabilir, kısa süreliğine yakalıyabilirsin belki ama sürekli kullanımda.....mesela ben uzun yolda 120 ile giderken3.2L yaktım diye yemin bile edebilirim ama kısa süre için....hafif rampa aşağı bas gaza yakacağı 3L....
    Düzenleyen : Coşkun Uçar

15. alpozturk2002

Alınan Beğeniler:
    4
    Coşkun Abi. Arkadaş ölçümde hata yapıyor bence. Tankı fulleyip biraz yol gittikten sonra tekrar fulleyerek aradaki farkla yakıt ölçme olayı benzin ve mazot için uygun diye düşünüyorum. LPG tank içinde sürekli aynı basınçla ve hacimle duran bir şey değil ki. Tankı tamamen bitirip km yi 0 layıp biraz gaz alıp bitinceye kadar gidip ne kadar gittiğine bakmalı bence.

16. Misafir

Misafir Guest

Katılıyorum, iyi niyetle yaptığından şüphem yok ancak yanlış bilgi yada sadece kendine ait sonuçlar sorunlara neden oluyor, bunun için üzerinde duruyorum....mesela bir insanın nabzı 90 cıvarındadır ama Kimi Raikonnen'in nabzı 60, adam buz gibi herif amabu demek değildir'ki herkezin nabzı 60 olacak, sen dersen'ki ya bu adamın nabzı 60'da benim'ki neden 90 hemen doktora gideyim boşu boşuna evhama kapılırsın...

17. Kedi

Kedi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Hayır yapmadım.
    2. LPG dolumundan sonra 195 km gittim.
    Belki yaparım,belki de yapmam ölçümü.
    Ama tartışmalar yıprattı beni.
    Ölçüm yapmazsam bu sebeple yapmayacağım.
    Ama Coşkun Bey'e önceki sunduğum iddia aynen geçerlidir.
    Onun dışında şu an için yazışmaları uzatmak kanımca gereksizdir.

Saygılarımla...

18. Misafir

Misafir Guest

Tamam üstadım, problem yok, inşallah daha'da az yakarsınız, bizde bir dostumuzun yakıttan yana sorunu olmadığı için seviniriz......https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

19. alpozturk2002

Alınan Beğeniler:
    4
    Kardeş. LPG yi tamamen bitir. Biraz gaz al ve hesapla daha önce dediğim gibi. Ayrıca yıpranacak ne var anlamadım:) Sanal ortamdanyapılan biriki eleştiriyle yıpranıyorsan vay haline:) Kimse sana yalancısın demedi. Sadece beni dediğim gibi bir ölçüm daha yap. Bişey maybetmezsin. Hatta buradan paylaşmak istemiyorsan sonucu bana özelden at. Yıpranmaman için:)

20. Kedi

Kedi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Güzel örnek,
    ekonomik sürüç bende kronik olmuş durumda. Şehir içi 10,1 litre yakması gereken Kalosta da daha geçen aya kadar km de 210 civarı yakıyordum. Ama bunu başka bir başlıkta belirtmiştim.
    Sırrım boş vitesleri çok kullanmak(haddinden fazla) ve devirsiz sürmek.
    Bu arabaya faydalıdır ya da değildir-işin teknik kısmını biliyorum diyemem.
    Ancak yakıt açısından ekonomik olduğu bir gerçek.

Bu arada takıldı mı cihazınız?

Ben de geçen cumayı(birbuçuk hafta önce) acilde geçirmiştim-önceden hiç belirtisi olmamasına rağmen çok sert bir astım krizi. Kriz esnasında hastaneye yetişene kadar da kalp spazmı gibi bir şey olmuş sanırım. Kaç gün kalbim ağrıdı ama geçti. Astım a gelince; sabah akşam Foradil-Combi. Her neyse neden yazdım bunları? Hayat banauzun tartışmalardan kaçınmayı öğretti. İddiam geçerlidir dediğim gibi. Bir gün Ankara'ya yolunuz düşerse sizi karşılarım, güzel bir yemek ikram ederim-o sırada gezer tozarız arabayla. Sizi geri bırakırken de ölçümümüzü yaparız beraberce.

Saygılarımla...

Bu Sayfayı Paylaş