Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Ekonomi Budur!

'LPG Sistemleri' forumunda Kedi tarafından 18 Mayıs 2009 tarihinde açılan konu

1. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    şehir içinde 107 kuruş(ort.6.5 litre)yakmak pek inandırıcı gelmedi bana6.5 litre gazı şehir dışında bile yakamaz

bide çevre kirliliği için taktırırım demişsiniz buda bana hiç inandırıcı ve samimi gelmedi,çünkü kimse cebinden hariç bir yeri düşünmez benzin fiyatı 2 liraya düşseydi o zaman herkes lpg fazla yakıyor diye sökmeye başlardı yani lpg takanların %100'ü cebini düşünüyor çevreyi değilhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

2. Levent

Levent Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    26
    Ad Soyad:
    levent ünal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok

3. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    150000 km sonra doğru karınız oluyor 12.000lira kar yaptığınızı düşünürsek zaten 2000 taktırdığınız paradır onu çıkınca 10000lira kalıyor ama bu para aracı bedavaya getirmez bunun iki katı yani 300.000 km yapılması lazım dediğinizin olması için.(tabi bu km'ye kadar lpg yüzünden motorda arızave masraf çıkmazsa)
    Eğer içimizde 300.000 km yi 5 senede yapabilecekler varsa durmakla hata ediyorlar hemen taktırsınlar ama yılda 10.000 km yapanların 30 sene beklemesi gerekiyorhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif

4. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,949
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    2002 model allegro 1.3 mpi 41.260 Km'de.

Şehir İçi : 0.14 Lira
    Şehirler Arası : 0.10 Lira (Ortalama 120 km/saat süratle, 90km/saat süratte araç daha çok yakıyor, sanırım bunun nedeni motorun HP eğrisine göre 2500 devirde gerekli gücü üretememesi ve 5. vitesete bu süratte zorlanması.)
    Karma : 0.11 Lira (50 Liralık LPG ile tam 445 Km yol yapıyor.)

Araca orjinal harici takılanlar;
    * Mimgas SGI LPG kiti
    * Sübap yağlama sistemi
    * K&N Kutu içi filtre
    * Bor Power

Selamlar.

5. Kedi

Kedi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Değerli forumdaşım,
    farkında mısınız bilmiyorum ama "inandırıcı gelmedi" sözünüzle, ben yalancı durumuna düşüyorum.

Ayrıca çevre için taktırmam neden inandırıcı ve samimi gelmedi?
    Gerçek hayatta tanışıyoruz da çevre dostu değil mişim gibi bir hava mı vermiştim size?

Saygılarımla...

6. Kedi

Kedi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Sayıları verdim- hesapta benim bir hatam var ise siz de hesaplayın isterseniz.
    Ama halen inanmıyorum diyorsanız da sizleri inandırmak için ne yapmam gerektiğini söyleyin.
    İnandırıcı olamamak(yalancı) yaftası yemek beni üzüyor çünkü.

Saygılarımla...

7. Levent

Levent Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    26
    Ad Soyad:
    levent ünal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok

Evet inandırıcı gelmedi.İnanmak zorunda değilim.Sen bir iddia atıyorsun bence iddiadır.Bende bu iddianın inandırıcı olmadığını düşünüyorum.Bu kadar basit

8. ahmetva

ahmetva Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Konuyu büyütmeyin, yaktıysa yakmıştır.

9. Misafir

Misafir Guest

Sayın kedi, sizden başka bu aracın "şehir içinde 6L" LPG yaktığını iddia eden yok ve bu kabul edilebilir bir rakam değil, eğer iddialarınız doğruysa ben 35 yıllık sürücülük hayatımda hiç bir şey öğrenmemişim demektir, bu kadar'da iddialı konuşuyorum....ha yanlış ölçüm yapıyorsunuz yada yalan söylüyorsunuz ama neticede bu rakam mümkün değil, hiç boşu boşuna iddia edip durmayın...otomobil tarihinde görülmüş bir şey değil, burada 7000 küsur üye var, sizin haricinizdebir tanesi kabul etsin mod.luğu bırakırım.

10. Levent

Levent Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    26
    Ad Soyad:
    levent ünal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Abi LPG hayranları varya onlardan biri bu arkadaşımız.Hani nerde ise benim aracım dizel 1.4 ten az yakıyor diyecek pes.Burda nokta koyuyorum.Bence tartışılmaz abi bu konu

11. Erhan Sarıtepe

Erhan Sarıtepe Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    9-10 litre yaksa hadi eyvallah denebilir ama 6 lt banada uçuk geldi

ha bu arada shell de bugün lpg 1.70 yazıyordu zammı gelmiş ne

12. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,949
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Arkadaşlar SGI Kitte ECU arızası olabilir ve fark etmeden benzinde yakıyor olabilir. Yüksek devirlerde LGP enjektörleri yeterince timer yapamadığından LPG ECU'su gizli olarak motora benzin atar. Bunu gaz ayarına gittiğinizde isterseniz kapatabiliyorlar. Bu olayda bir yanlışlık var.

Ayrıca LPi sistemler yaygınlaştığında 6 litre şehir içi gayet normal bir rakam olacak. Selamlar.

13. alpozturk2002

alpozturk2002 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Kedi arkadaşım. Kesin sonucu elde etmek için LPG ölçümü göstergeye göre yapılmaz. Ya da depoyu fulleyip biraz kullandıktan sonra tekrar fulleyip aradaki fark ile de hesaplayamazsınız. Buyöntem sıvı yakıtlar(mazot benzin) için geçerlidir. Çünkü LPG farklı basınçlarda dolaşan diğerlerinden farklı bir yakıttır. Kesin ölçümü şu şekilde yapın:
    İlk önce LPG yi tamamen bitirin. Zaten LPG bitince araç otomatik benzine geçer. Sonra 20 TL lik gaz koydurun. KM yi sıfırlamayı da unutmayın. Ayrıca 20 TL lik gazın kaç litre olduğunu fiş isteyerek kayıt altında tutun, LPG fiyatları değişkenlik gösteriyor çünkü. Lt/Km hesabı yapmak daha mantıklı. Sonra LPG ye geçerek 20 tl lik gazı da bitinceye kadar kullanın. Bittiğinde Km yi kontrolederek ne kadar yol gittiğinizi hesaplayın. Buraya da kaç lt LPG ile kaç Km gittiğinizi yazın. Lütfen böyle yapın. Boşuna tartışmaya gerek yok. Ayrıca kullanımdan kullanıma ne kadar değişse de yine de bir ortalama tutturmak mümkün. Mesela eski aracım LPG li idi. Her ölçümde en fazla 1-5 Km lik bir sapma oluyordu.
    Düzenleyen : alpozturk2002

14. memisoglu

memisoglu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    biz samsuda lpg yi 1.70'e alırken ankara'da aynı lpg 1.30 lu rakamlara alınabiliyordu rekabetten dolayı.1.30 lu rakamlarla bile sizin söylediğiniz rakamları yakalamak çok ama çok zor.

ben depomu tamamen doldurur bitene kadar kullanır kaç lt gaz ve kaç lira ödediğime bakarım.sonra bu gaz ile kaç km yaptığıma bakarım.ortalama olarak 16kuruş civarı bir rakam çıkıyor genelde.(geneli şehir içi olmak şartı ile)

ayrıca aracın yaktığı benzin de işin içine katılırsa kaba taslak 1 kuruş daha ekliyorum.

15. memisoglu

memisoglu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    not olarak ekliyeyim milangaz ile menzil biraz daha uzuyor.aygaz ile performans milangaza göre daha iyi.

16. Kedi

Kedi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Söylediğiniz şey o kadar ilginç ki,
    "Ya yanlışınız var ya da yalan söylüyorsunuz"
    Yani sizin doğrularınızdan başka bir doğru olamaz öyle mi?

İki ölçüm yaptım sayılar bu.
    İlk ölçümdeki hesaplama yönetmimi eleştirdiniz ve bana yöntem sundunuz, ben de denilen şekilde ölçüm yaptım ve buna da inanmadınız.
    Nasıl ispat edeceğimi bilmiyorum başka türlü. Zaten inanmamaya koşullanmış bir kişiye de bir şey ispat etmeye çalışmak ayrı bir saçma hareket olur.
    Ankara'da yaşıyorum, bir gün yolunuz düşerse beraber bu testi yapmayı önermekten başka bir şey de söyleyemem.
    Bunu kabul etmedikten sonra da istediğiniz kadar yalan söylediğimi iddia edebilirsiniz. Beni çok ilgilendirmez.
    Ankara'da bir okulda öğretmenlik yapıyorum bunun yanında klasik gitar icracısıyım.
    Yani LPG dönüşümü işiyle falan ilgilenmiyorum. LPG'nin avukatlığına da soyunmuş değilim. Ayrıca beni çok da ilgilendirmeyen bu konuda yalan söylemek adına başlık açacak kadar da "akıl hastası" bir insan değilim.

En başından söylemiştim, ikinci ölçümde de sonuçlar buna yakın çıkarsa ne diyeceğinizi merak ettiğimi söylemiştim. Aslında merak etmiyorum, yalancılıkla suçlanacağımı biliyordum bir kez daha.
    İddiamın altını bir kez daha çiziyorum-bir gün Ankara'ya yolunuz düşerse sizinle beraber test edebiliriz araç yakıtını. Eğer bu teklifime bir gün "evet" derseniz de ben bu iddiamın arkasında durmaz isem "EN AHLAKSIZ YALANCI" olmuş olacağımı burada belirtiyorum. Yine beraber test ederiz de sonuçlar bu söylediklerimin üzerinde çıkarsa da "HESAP YAPAMAYAN BİR GERİZEKALI" olduğumu bir özür başlığıyla söylerim.

Ama yine altını çiziyorum ki halen daha iddiamı bizzat test etmeden beni "YALANCILIKLA" suçlar iseniz de cevap vermeyeceğim.

Saygılarımla...

17. Kedi

Kedi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bilgi için teşekkür ederim.
    Eğer kesin sonuç bu şekilde çıkıyorsa bunu da denerim.
    Ben, bana söylenenler doğrultusunda denedim ve sonuçları yazdım.
    Ancak sonuçlar yine düşük çıkarsa "ÜÇÜNCÜ KEZ YALAN SÖYLEYEN" durumuna düşmüş olacağım.

Saygılarımla...

18. Kedi

Kedi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ben futbol takımı bile tutmuyorum.
    LPG gibi cihazlara hayranlık beslemem.
    Daha ulvi şeyler vardır hayatta benim için hayranlık duyacağım.

Saygılarımla...

19. kerem0642

kerem0642 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ben aracımla kabaca km de 11 kuruş kar ediyorum benzine göre yanı 10000 km de 1.1 milyar. 150000 de 16,5 milyar. 2000 değil 1000 liraya taktırdım lpg yi. kaldı 15.5milyar. bende zaten aracımı sıfır almadım yaklaşık bu paraya aldım. yani 150000 km sonra benim arabam bedavaya gelmiş olacak belirttiğiniz gibi rakamları abarttiğiniz gibi 300000 km sonra değil. sıfır alsaydım durum farklıydı tabiki ben kendi hesabımı soyluyorum size.
    ayrıca montajı duzgun yapılmıs ve duzgun kullanılmıs bakımları aksatılmamıs bi lpg 150000 değil 350000 bile sorunsuz gider.

20. kerem0642

kerem0642 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    siz bu ülkede lpg taktıranların %100'ünü tanıyomusunuz, fikirleri nedir, lpg kullanmaktakı amacları nedir biliyomusunuzki lpg takanların %100'ü cebini düşünüyor çevreyi değil, kimse cebinden hariç hiçbi yeri düşünmez cümlesini kurabiliyosunuz. ve bir diğerinizde altına imza atabiliyosunuz.
    "dervişin fikri neyse zikride odur". bence sizin çevreye saygınız yok. cebinden başka hiçbişeyi düşünmeyen sizlersiniz. herkeside kendiniz gibi sanarak %100 gibi bi oran verebiliyosunuz. ama lpg yi çevre dostu oldugundan dolayı da kullananlar vardır mutlaka. Türkiye sadece sizin gibi düşünenelerden oluşmuyo ne mutludur ki.

Bu Sayfayı Paylaş