Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Ehliyetler Değişiyor, Yorumlarınız?

'Türkiyeden / Dünyadan Güncel Haberler' forumunda koray2907 tarafından 31 Ekim 2014 tarihinde açılan konu

1. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Zaten çıkan kazalarıda goruyoruz , nedense hep gençler :)

Benim dedem 68 Yaşında hala fişek gibi arac kullanir :)

2. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    ehliyetler değişsin iyi güzel, ancak denetleme olmadığı sürece hiçbir işe yaramaz, kendimden örnek vereyim ehliyet aldığım alalı şehir içi, şehir dışı, kar, yağmur, çamur, toprak, mıcır, gece ve gündüz 60000km civarında yol gezmişim bu çok bir büyük tecrübe değil ancak bu kadarlık yollarda olmamla beraber polis beni sadece bir kez durdurup evrak sormuştu kırmızı getzin birisi kaçak mal götürüyormuş arama yaptı saldı o ben değilmişim:), hiç ehliyet sorulmadan yüzbinlerce km yi devirmiş insanlar olduğuna inanıyorum.

Yakın çevremdeki eski şöförlerde diyorlar ki arabayı ehliyet kullanmıyor sen kullanıyorsun, bu söylem kulağa kötü gelsede biryerde doğru, birde bu söylem şunu bilinçaltına sokuyor demekki ehliyet olmadan da araba kullanılır, o zaman şöyle olur ehliyetsiz araba kullanırken nasıl olsa polis seyrek olarak ehliyet soruyor ne olacakki? gördüğünüz gibi olay çok vahim yerlere gidebiliyor.

buradan toplam sonuç olarak çıkarılacak ders şu olabilir; bu uygulama sonunda yaşlı, hasta yada kötü kondisyonda yakalanıp ehliyetine el konan şahıslar ehliyeti olmadan da araba kullanmaya devam ederler mi?

lafı şimdi bitiriyorum işte onları yakalayıp ceza kesseler dünyanın parasını o zaman kazanır devlet:) haha:)
    nasıl olacaksa artık.. Belki böyle düşünmüşlerdir. Hiç birşey olacağı yok boşuna heves bunlar. Adliyenin önü kuyruk arşivi patlamak üzere ceza evleri ağzına kadar dolu tahsil edilmemiş trilyonluk cezalar bekler halde anadolunun pekçok kentinde devlet dairesi bilgisayarları hala yavaş çalışıyor. Varsın ehliyetler değişsin:)

3. MehmetHan

MehmetHan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    719
    Ad Soyad:
    Mehmet HAN
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    Yeni İ30 1.6 CRDİ (2012-201X) GD
    abi her yaşlı da iyi kullanacak diye bir şey yok. bazıları ölmeyi unutmuş hala direksiyon başına geçiyor eceli trafikte olacak herhalde. adam direksiyonu geçtim boynunu çeviremiyor. sözüm meclisten dışarı yanlış anlaşılma olmasın ...

4. tolgakmg

tolgakmg Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    93
    Ad Soyad:
    Tolga
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    bu işin yaşlılık yada gençlikle genellememek gerekir. Birde şu açıdan bakalım olaya. O gün gribiz. Salya sümük hastayız. Bir arkadaşınız ile karşılaşıyorsunuz. Yanında çocuğu da var. biz onları korumak onları da hasta etmemek için yaklaşmaz, tokalaşmaz yada yakınlaşmayız...bu bir duyarlılık örneğidir. ama aynı şeyi otobüse binerken, sinemaya giderken, okula giderken yani bizi tanımayan insanların bu riske dahil olduğu ortamlara girerken aynı duyarlılığı göstermeyiz maalesef.

Trafikte aynı değil mi? Sinirliyiz....hastayız, dalgınız, sarhoşuz, gözümüz ağrıyor, başımız ağrıyor, ellerimizde karıncalanma, 30 gündür araba kullanmamışız, eğitimimiz az, yaşlıyız yada tecrübesiz bir genciz....ne farkeder....Başkalarının hayatını umursamamız, aynı durumda olan insanların bize yada sevdiklerimize saygı göstermelerini beklemek gibi bizde aynı saygıyı göstermemiz gerekmez mi?

O yüzden...genç yada yaşlı farketmez...kendimizi bildiğimiz ve çevremizdekileri önemsediğimiz, eğitimimizi tamamladığımız ve egolarımızı yendiğimiz gün direksiyon başına geçmeliyiz.

5. tolgakmg

tolgakmg Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    93
    Ad Soyad:
    Tolga
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Mesela kaç kişi....."Depom dolu...param var...araba da gıcır...otobüs yada metro işimizin yakınlarından geçiyor. O yüzden ben bugün trafiğe çıkmaz isem en azından bir araç eksilir. Trafik rahatlar...." diyebilir? düşünsenize bu bilinci yakaladığımız günü....O zaman ehliyete bile gerek kalmaz

6. serkan2060

serkan2060 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    18
    Ad Soyad:
    Serkan ceylan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.6 (2006-2012) MC
    Farkıdamısınız bilmiyorum ama ülke büyük bir krize gidiyor emin olun dedi dersiniz

7. serkan2060

serkan2060 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    18
    Ad Soyad:
    Serkan ceylan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.6 (2006-2012) MC
    Yukarıdaki yorumları okudumda nasıl bir mantıktır anlamadım devlet ehliyetleri değiştirmesin diye yok otobüsle gideli yok dolmuşa binelim ne alakaya sen istediğin kadar dolmuşa otobüse bin fark etmez o ehliyet yine değişecek ak sarayın yan duvarları kalmış ona para lazım yaptırmak için Bugüne kadar gelen cumhurbaşkanları hep aynı yerde oturdu hiç düşündünüz mü bu adam niye burayı yaptırdıda buraya oturuyor diye bi düşünün derim ne özelliği var

8. Hakan G.

Hakan G. Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    491
    Ad Soyad:
    Hakan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Tucson (2015–20XX) TL
    Bu ülke ne zaman rahat bi nefes aldı ki. Ya da bu ülkeye ne zaman rahat nefes aldırdılar. Örnek verin merak ettim.Bu ehliyet sistemi çok hatalıydı bence. Her yeniliğide böyle yorumlıyacaksak o zaman herşey aynı kalsın. Her yapılan mı yanlış? Şunu derseniz anlarım yeni sistem adam akıllı kullanılacak mı? Onun dışında herkesi memnun etmek imkansız zaten.

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

9. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    zengin gençleri daha çok görüyorum

10. tolgakmg

tolgakmg Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    93
    Ad Soyad:
    Tolga
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Yazdıklarımı çok farklı anlamışsınız. Yazılanların içeriğinde "otobüse binin...dolmuşa binin...göreceksiniz ehliyet için yenilemeye ihtiyaç olmaz..." gibi bir mana yok. Konunun ilk safhalarında ehliyetin 5 yıllık olmasının faydalarının olduğu yazılmıştı. Ben, bu zihniyet devam ederse... değil 17 117 çeşit ehliyet çıkarsanız duyarsız insanların trafik kurallarına uymasını sağlayamazsınız...demeye çalıştım....İstediğiniz kadar ehliyet yenileyin yenilemeyin. Bu sizin tercihiniz...

11. tolgakmg

tolgakmg Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    93
    Ad Soyad:
    Tolga
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Adına ister yenilik ister soygun deyin, yaptığınız işin önemli olan amacı ve hizmet ediş şeklidir. Bir ülkede sorunun kaynağını tespit edip sorunun oluşmasını önleyici çözüm üretmektense, sorun çıkaranı cezalandırama yoluna gidilirse, kaos ve karmaşanın olması kaçınılmazdır.

12. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,093
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    Ülkemin insanları madenlerin derinliklerinde ecelsiz ölüyor, 24 kişilik midibaslara 87 kişi balık istifi bindirilip ölüyor , rezidans inşaatlarının temeli ölen işçilerin kanlarıyla sulanıyorsa ve tüm bunlara karşın seçim zamanı vatandaşım oyunu kullanırken bilinçli kullanmazsa başımızdakiler saraylarda da oturur halkından kopuk sırça saraylarda da önce eğitim !

iPhone 5C cihazımdan tapatalk kullanılarak gönderildi.

Bu Sayfayı Paylaş