Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

egzostan beyaz duman

'Elantra Forum - Club' forumunda yasinankara tarafından 4 Haziran 2009 tarihinde açılan konu

1. yasinankara

yasinankara Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    mrb coşkun hocam haksız olduğum için değil polemğe girmek istemediğim için özürdiledim.4. kez denedim ve forumdan bi arkadaşda arama butonu ile konuya ulaşamadığını yazdı arama butonundaki bu sorun web sayfasında şöyle tanımlanıyor

Server Error in Forum Application
    An error has occured while executing SQL query on database.
    Please contact the forum administrator.

Support Error Code:- err_SQLServer_get_search_results_data
    File Name:- search_process.asp

Error details:-
    Microsoft OLE DB Provider for SQL Server
    Timeout expired

yani server hatası( bizde değil) bu durumda formun arama motorunukontrol etmeniz gerekiyor

amacım aracımın problemime çare bulmak olduğu için arama butonu sorununu uzatmaya gerek duymamıştım....

2. yasinankara

yasinankara Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arama motorunda beyaz duman yazınca web sayfası problemi şöyle tanımlıyor

Server Error in Forum Application
    An error has occured while executing SQL query on database.
    Please contact the forum administrator.

Support Error Code:- err_SQLServer_get_search_results_data
    File Name:- search_process.asp

Error details:-
    Microsoft OLE DB Provider for SQL Server
    Timeout expired

yani forumda bi problem var ok

3. yasinankara

yasinankara Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    aracım conta yakmış 300 tl ye sorunu hallettiler....araç çalışması ve egzosdan çıkan gaz rengi düzeldi.... yardımcı olmaya çalışan arkadaşlarıma teşekkür ederimmmmmm sağolun saygılarımla

4. yasinankara

yasinankara Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    coşkun hocam bu seferkendinizin yanıldığınızı görebilecekmisiniz acaba.... saygılarımla hocam

5. Mustafa

Mustafa Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2

6. Misafir

Misafir Guest

Şu "yanıldığım" konuyu açık açık yazarmısınız, herkez bigörsün bakalım....https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley6.gif

7. omer1453

omer1453 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    lütfen tartışmayalım beyaz duman neden atıyormuş

8. Misafir

Misafir Guest

Üyelerin moderatörlerle tartışma gibi bir hakkı yok, şikayetlerini yönetime bildirirler ancak ben nezaket gösterip arkadaşa cevap vermeye çalışıyorum ama maalesef hala aynı şeyi yapmaya devam ediyor....

Beyaz duman 2 sebepten atar, birincisi doğal olarak soğuk geçen gecelerin ardından marşa basıldığında motorun ısınması nedeniyle çıkan sıcak gazlarının soğuk egzost sistemine çarpması sonucu buharlaşması'ki bu gayet doğal bir şeydir ve bir müddet sonra kesilir,diğeride özellikle blokdaki çatlaktan silindirlere kaçan suyun, patlama anında buhar haline gelip egzosttan dışarı atılmasıdır, conta yanığında ise motor hararet yapar ve su kaynatır.

9. omer1453

omer1453 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    düzgün okumamışım arkadaş zaten yazmış conta yakmış diye.

10. Misafir

Misafir Guest

O zaman hararet yapması su eksiltmesi ve su kaynatması lazım, ben çözemedim bu işi, ya arkadaş eksik bilgi verdi yada olay başka türlü gelişti...
    Düzenleyen : Coşkun Uçar

11. omer1453

omer1453 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ve ilginç olan suyu pistona veriyor ise patlama esnasında hortumları şişirmesi lazımdı su oraya geçebiliyorsapistondaki basınçta geri gelmesi lazım buda su hortumlarını şişirirdi yada sudan dolayı araç piston kaynatırdı

12. Misafir

Misafir Guest

Benim bahsettiğim çatlak kılcal çatlaklar, yani patlamanın basıncı hortumlara ulaşmaz...

13. omer1453

omer1453 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    başımıza geldi skoda marka bi araçımız vardıincecik yakmış contayı ve durmadan ordan burdan hortumları patlatıyordu bizde değiştiriyorduk sonra öğrendikki conta yakmış.

benim elantra da yakmıştı contayı ilginç bir şekilde yolda giderken bi baktım düdük öttürüyor. sonra dedim heralde fan açmıyor muşirleri değiştirdim olmadı gene yaptı dedim bozuk çıktı muşir heralde bidaha değiştirdim ama nafile aracı azıcık sıkıştırdımı hararet yükseliyor ve fan açmıyordu hararet yuksek olmasına ragmen sonra conta monta değişti düzeldi

14. Misafir

Misafir Guest

<O:p></O:p>
    <B style="mso-bidi-font-weight: normal">ÇATLAKLIK[/B]:Silindir kapaklarındaki çatlaklık iç ve dış sızıntılardan belli olur.Suda yağ ve hava kabarcıkları, yağda su, buji uçlarında ıslaklık bulunması kapağın çatlak olduğunu belirtir.<O:p></O:p>
    <B style="mso-bidi-font-weight: normal">Çatlaklık genellikle şu nedenlerden olur:[/B] <O:p></O:p>
    1. Kapağın fazla yada dengesiz sıkılmasından.<O:p></O:p>
    2. Fazla ve düzensiz ısıdan.<O:p></O:p>
    3. Yetersiz soğutmadan.<O:p></O:p>
    4. Düzensiz yanmadan.<O:p></O:p>
    5. Motordaki suyun donmasından.<O:p></O:p>
    6. Sıcak motora fazla soğuk suyun konulmasından.<O:p></O:p>
    7. Fazla sıcak alanların oluşmasından meydana gelir.<O:p></O:p>
    <O:p></O:p>
    <B style="mso-bidi-font-weight: normal">ÇATLAKLIK KONTROLÜ:<O:p></O:p>[/B]
    Silindir kapakları çatlak olup olmadığı çeşitli yöntemlerle belirlenir.Bunun için şunlar yapılmalıdır.<O:p></O:p>
    1. Silindir kapağını söküldüğünde, kapaktaki karbonlar temizlenmeden göz ile kontrol edilir.Çatlaklık varsa karbon birikintileri arasında kendini bir çizgi gibi gösterir.<O:p></O:p>
    2. Gözle görülmeyen çatlaklar karbonlar temizlendikten sonra ;<O:p></O:p>
    - Basınçla kontrol. Bu yöntem genellikle kapak ve silindir bloklarında uygulanır.Silindir blok veya kapaktaki delikler kapatılır ve içerisine basınçlı su verilir.Çatlak olan yerden su çıkacağından rahatça bulunur.Fakat yeterli bir yöntem değildir.<O:p></O:p>
    - Manyetik flüresan ve ışınla kontrol:Bu yöntemi uygulamak için kapağın temizlenip karanlık bir odaya alınmalıdır.Ortalık karanlık olduğundan ışığı çatlağı yeşil bir çizgi biçiminde gösterecektir.<O:p></O:p>
    - Özel boyalar

15. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,970
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Selam, bir dahaki conta değişiminizi ben seve seve yaparım. 50 liralık conta 250 lira işçilik. https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gifkısa günün kârı derim buna.

Bence arıza başkaydı. Conta yansa %100 motor yağını soğutma suyuna karıştırır. O basınçtaki yağ eğer suya karışamıyorsa zaten conta görevini tam anlamıyla yapıyordur.
    Düzenleyen : mscsi34

16. Misafir

Misafir Guest

Valla açıkcası bana'da öyle geldi....her şeyden evvel yanık conta hararet yaptırıp su kaynatır...ustalar contanın yanık olduğunu bu şekilde tespit eder...

Bu Sayfayı Paylaş