Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Egzantrik Zincirinden Gelen Ses

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda unbreakable tarafından 9 Eylül 2009 tarihinde açılan konu

1. ihkci35

ihkci35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ses V-Kayışının bulunduğu sağ kısımda yoğun bir şekilde geliyor aynı bisiklet zincirinin sürtünme sesi gibi yağ kapağı açıldığında da dış ses kesiliyor ve ses yağ kapağı açıklığından duyuluyor... rolantide beklerken ses var, devir yükseldiğinde ses motorun gürültüsünden azalıyor ancak rolantiye dönerken gene başlıyor ve kesilmiyor. Dün yağ üst yağ kapağını açtığımda önce içeriden yoğun ve sıcak bir hava dışarı çıktı sanırım egzoz gazıydı sonrasında ses yoğun bir şekilde geldi kapağı tekrar kapattığımda da ses kesildi. Acaba yağ basıncı tam olarak sağlanamadığından mı bu ses geliyor? Çünkü v-kayışının bulunduğu noktada yağ pompası kapağıda bulunuyor bildiğim kadarıyla..

2. ihkci35

ihkci35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlardan fikri olan kimse yok mu acaba?

3. ihkci35

ihkci35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    2008 CRDİ GETZ'im var. Triger Zincirinden ses gelmekteydi.Daha önceden Hyundai Çakırlara gittiğimde 360TL işçilik 440 TL Parça fiyatı almıştım. Yağ değişimi buna dahil değildi. Yağı ilave ettiğimizde + 115TL daha eklenecekti masrafa. ayrıca Aracı sabah bırakıp ancak aksam alabileceğim söylenmişti.Bugün Trabzon KIA Plazaya saat 2 gibi gittim. Güler yüzle karşılandım. Aracın problemi tehşis edildi öncelikle deneyimli bir usta tarafından (Mahmut Bey), zincirden gelen yoğun ses üzerine değişim kararı aldık. Yedek Parça servisinde bulunan yetkili ile daha önce görüşmüştüm telefon da Triger seti,işçilik ve yağ değişimine 1000 TL gibi bir fiyat almıştım. Bugün biraz pazarlık yapıp (2) adet Gergi, (2) adet zincir 5w-40 yağ ve yağ filtresi + işçilik 750TL'ye anlaştık. Zincir değişimi gerçekten zahmetli bir iş üst kapak common-rail vs. dahil, yan kapak ( Yağ pompası ) , karter tamamen sökülüyor. (3) usta aracımla ilgilendi ve 1 günde tamamlanamayacak denilen işi hep birlikte sohbet ederek 4 saatte tamamladık. Araca yapılan işlemin her adımında aracın yanındaydım ustalarla birlikte, zincirin ne kadar esnediğini ve gergilerin özelliğini yitirdiğini gördüm.Zincirler Egzantrik milini çevirdiği için, ateşlenme zamanına etki ediyorlardı, Yeni setin takılmasından sonra,aracın çalışması ve sesi değişti. Bu arada takılan parçalar kia rio'nun parçaları hyundai ile aynı ve hyundai'ye göre %30 daha ekonomik. İşlem sonunda verdikleri fiyat üzerinde bi rakam çıkmasına rağmen küsüratı almadılar ve bu fiyatı kredi kartına taksit yaptılar. Servisten, Servis yetkililerinden ve Servisteki çalışanlardan çok çok memnun kaldım. Fiyat, zaman hersey bir yana güler yüz ve müşterinin karşısında konuşabileceği muhataplar bulması, aracına yapılan işlemlerin işlem sırasında anlatılması gerçekten çok güzel. Trabzon daki hyundai kullanan arkadaşlarıma şiddetle tavsiye ederim mutlaka uğrayın. Kazasız sürüşler dilerim.

4. hakan84

hakan84 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    288
    Ad Soyad:
    hakan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    VW
    sorunun cözülmesi cok güzel, fakat bunu hyundai servisi degilde kardes servis kianin yapmasi ve daha ucuza mal etmesi huyundai servislerinin biraz simardiginin kaniti.
    Yinede daha buyuk sorunlar cikmadan sorunu cözdugunuz iyi olmus . Kazasiz ve sorunsuz surusler.

5. oqano

oqano Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    135
    Ad Soyad:
    Okan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Merhaba Arkadaşlar bugun Ogün Beyin Vasıtası (Ücretsiz Check Up için ) Erk Plaza ya gittim ve Bendede Eksantrik zincirinin değişmesinin gerektiğini söylediler. En kısa zamanda değiştireceğim biraz okudumda sonu kötü olabilecek bir işmiş dikkat etmek lazım Aracım hep çok yakıyo dertliydim biraz okudum Eksantrik zincirininde etkisi olacakmış ve Çekişide artacakmış aracın arabam ucacak galiba ondan sonra :) Birde Ekzost Orta susturucu sanırım dağılmış onunda değişmesi gerek Malzeme fiyatı 117 Tl acaba dışarda daha ucuza yaptırabilirmiyim birde bu Susturucunun orjinali vs. varmı ? Yardımcı olabilirmisiniz ?

Bu Sayfayı Paylaş