Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Egzantrik Zincirinden Gelen Ses

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda unbreakable tarafından 9 Eylül 2009 tarihinde açılan konu

1. Ogun

Ogun Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,572
    Ad Soyad:
    Ogün YILMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    olabilir

2. ilhanturun

ilhanturun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ne saçmadır ki Neziroğlu Hyundai de yandi serviste garanti kapsamına girmediğini söyledi, sebep olarak da aracımın coupe olmasından kaynaklı hırpalanmaya uygun olduğunu coupe değil de accennt veya başka bir modeli olsaydı garantiye sokardık dediler. ben de aracımın 1600 motor olduğunu ve ne kadar performanslı kullanabilirim ki dedim biz bilmeyiz dediler vereceksin parasını yaptıracaksın dediler

3. unbreakable

unbreakable Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Neden Hyundai.com https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley19.gif
    Düzenleyen : Ogun

4. Ogun

Ogun Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,572
    Ad Soyad:
    Ogün YILMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Öyle saçmalık mı olurmuş. !!!

Eğer garanti km yada yılının içinde bu parça erken arıza yaparsa parçanın ücretsiz garantili değişmesi gerekir.

Bunu Türkiyenin Her hyundai servisinde yaptırabilirsiniz.
    Ayrıca Egzantrik zinciri değişimi çokta zor olan bir değişim değil.
    Onların canı PARALI yapmak istemiş açıkçası.

5. teatuf

teatuf Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Mustafa Kalkan
    Egzantrik zincirinin sesi nasıl?benim arabada 3-4 aydır var hani bisiklet zinciri paslanırda ses çıkartırya onun gibihafif birgıcırtı sesi var devir arttığında ses kesiliyor ve her zaman bu sesi çıkarmıyor unbreakable
    problemi çözebildin mi?

6. Ogun

Ogun Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,572
    Ad Soyad:
    Ogün YILMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Bu sesiancak dinleyerek anlayabilirsiniz. Tam bir tarifi yok.

Zincir kendini salmış yada boşluk yapmış ise ;

Rölanti de çalışırken, tık, tık, tık, tık yapıp kesiyor.
    tekra yapıyor kesiyor . sistematik bir durumu yok.

arada tık, tık, tık, tık takkk yapıp kesiyor.

Bana ; ustacıklar
    "açıp bakmam lağzım" dediler hep.

"Piston etekleri vuruyor" diyen bile oldu

sonuçta 50 tl lik bir şey.
    1.5 ve 1.6 GLS 16V lerde mevcut
    30000-40000 de kulakla kontrol gerekirse açıp bakmak gerekiyor.
    Eğer sürtünme varsa değişitiriliyor.

7. teatuf

teatuf Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Mustafa Kalkan
    bende tık rık diye bir yere vurur gibi bir ses yok sadecehafif bir gıcırtı var.bayağı araştırdım ben ilçedeyim ve hyundai servis yok malesef. burdaki ustalara götürüyorum anlamıyorlar

8. FuNdai

FuNdai Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    aynı zırıldı bendede var gaza bastığımda kesiliyor rölanti ve motor freninde geliyor.pazar günü motoru yıkatmıştım yıkandıktan sonra yaklaşık 20 dk kadar marşa basarak çalıştırmaya uğraştım.çalıştı ama o zamandan beri zırıltı sesi mevcut malesef

9. teatuf

teatuf Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Mustafa Kalkan
    ben bu ses işinde bir şey farkettim araba gaza geçinçe oluyor benzinde olmuyor sebebi nedir acaba. (konu farklı ama önceki konuşmalardan dolayıburaya yazdım)

10. ihkci35

ihkci35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    2008 VGT GETZ'IMDE DE AYNI SORUN MEVCUT. ZİNCİR TAKIMI İÇİN SERVİS İŞÇİLİK DAHİL 788TL FİYAT ÇIKARDI. BU SES ZİNCİRİN PLASTİK PALETLERE SÜRTÜNME SESİMİ YOKSA BEN YAKINDA KOPACAĞIM ONA GÖRE DİYEN Bİ İKAZMIDIR ? BENDE KARAR VEREMEDİM YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM.

11. Ogun

Ogun Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,572
    Ad Soyad:
    Ogün YILMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Aracinizin triger zincirimi egzantrim incirimi sorunku.
    Ikisi cok farkli durum

12. clubber mehmet

clubber mehmet Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    slamlar oncelıkle sesı yakından dınlemeden tam bısey soylemek zor bu konuda ama sole bısey varkı zıncır kolay kolay kopmaz cokcok sente atlar ondada yolda kalırsınız ama nekadar zarar verecegı konusu hıc bellı olmayan bısey ses cok asırı barız duyuyor ısenız bı an once dıslılerede zarar vermeden degıstırmenızı onerırım aksı takdırde sokuldugunde onlarında degısımı gerekebılır buda bayabı maalıyetlı bısey

13. ihkci35

ihkci35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    SERVİSİN BANA VERMİŞ OLDUĞU FİYATTA İKİ ZİNCİR DE MEVCUT. ANCAK HANGİ ZİNCİRİN ESNEME YAPMIŞ OLDUĞUNU AÇIP BAKAMADIĞIM İÇİN BİLEMİYORUM ARTIK MEKANİKTEKİ ARKADAŞIN VİCDANINA KALMIŞ BİR DURUM. SES V KAYIŞININ HEMEN YANINDAN GELİYOR ÜST KAPAĞA DAHA YAKIN SANKİ. BİSİKLET ZİNCİRİNİN SÜRTÜNME SESİ GİBİ BİR SES BAZENDE ARA ARA YÜKSEK PERDELİ BİR SÜRTÜNME SESİ OLUYOR VE GEÇİYOR. EKSANTRİK ZİNCİRİ YADA TRİGER ZİNCİRİ OLUP OLMADIĞINI AYRIT ETMENİN Bİ YOLU VAR MIDIR ?

14. clubber mehmet

Alınan Beğeniler:
    2
    bu konuda soyle bı durum o parcaların degısımı oldukca zor olan bısey onun ıcınde sokuldugunde set olarak 2 zıncır 2 gergı seklınde degısımı yapılması gerekıyor saglıklı bısey olabılmesı ıcın sokuldugunde sadece palet ve dıslılerın durumuna gore hareket edılıyor degısıp degısmemesı gerektıgıne bakılıyor ama zıncır ve gergılerın kesın degısım yapılması gerekıyor problemın en saglıklı bısekılde halledılebılmesının yolu bu set olarak degıstırmek cunkı ses gelmeye basladıgında 2 zıncırınde omrunun bıttıgını anlıyoruz dıger dısarıdakı v kayısı ve gergılerını kontrol edılmesı gerekıyor aynı zamanda onlardada bı sıkıntı var ıse sokulmusken bunların hepsının yapılması bır kerede en mantıklısı ama maalıyet yuksek oldugundan bazen yapılacak bısey olmuyor tabıkıde

15. ihkci35

ihkci35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ilginiz için teşekkür ederim.

16. clubber mehmet

Alınan Beğeniler:
    2
    rica ederim nedemek saygılar

17. ihkci35

ihkci35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar Triger ve egsantrik zincirlerinden gelen sesten dolayı değiştirmeye karar verdim. aracım 1.5 crdi getz. yetkili servis 444tl parça + 400 lira 6.5 saat işçilik ücreti teklifi verdi, özel serviste 150 lira işçilik, değişen parça durumuna görede fiyat verecek ancak parçalar tayvan malı. kararsız kaldım ne yapmalıyım. Arada 300 - 350 liralık bir fark oluyor. birde zincir değişiminde yağda değişecek sizce 5w30 mu? 10w30 mu yoksa 10w40 mı servis tavsiyesi 10w30'du 5w30'un pahalı olmasından dolayı... yardımcı olursanız çok sevinirim. şimdiden ilginiz için çok teşekkürler.

18. sdiect

sdiect Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    32
    Ad Soyad:
    Hakan Yıldız
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Özel serviste işinin ehli,parçaları çırağa değilde kendi değişecek bir ustanız varsa kesinlikle yetkili servise gitmeyin.Triger setini biraz araştırın orjinalini veya aynı düzeyde yan sanayisini satın alıp verin ustaya değişsinhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif
    Motor yağına gelince 10w-40, 10w-30 yarı sentetik yağdır,5w-30 5w-40 tam sentetik ve daha kaliteli yağlardır,tavsiyem Mobil super 3000 tam sentetik 5w-30 ,fiyatıda yarı sentetik yağlarla aynı diyebilirim,4 litresi 65 tlhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif
    Düzenleyen : sdiect

19. ihkci35

ihkci35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Trabzondaym imkanlar kısıtlı, özel servis var ancak ustanın işçiliği nedir ne değildir bilmiyorum tavsiye edebilecek bir tanıdığınız var mı acaba ?

20. Acil112

Acil112 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Emin Sertkaya
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    Servislerin çoğu, "zordan kolaya" doğru arıza tahmini yaparak masrafı en üst seviyede tutmaya çalışıyor. Bu tür problemler motoru dinleyerek kolayca anlaşılabiliyor.
    Söz konusu aracın triger seti nasıl bilmiyorum, eğer zincirli ise gelen ses büyük ihtimalle triger zincir gergilerindendir -ki bu ses ancak rolantide duyulur-
    eğer ses, motor yük altında iken artıyorsa ve özellikle gazı bırakıp devir düşerken duyuluyorsa hidrolik subap iticilerindendir. egzantrik zinciri en uzak ihtimal diye düşünüyorum.

Bu Sayfayı Paylaş