Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Efsane Kasa Corollamız Hayırlı Olsun... .:06 HZU 52:.

'Otomobilinizi Tanıtın' forumunda SoysaL06 tarafından 14 Eylül 2013 tarihinde açılan konu

1. mursel_balci

mursel_balci Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,786
    Ad Soyad:
    Mürsel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata 2.4 (2006-2010) NF
    fiat linea'yı 4 gün kullandım ilk gün hanımla kız kardeşini gezdirdim bir kaç alışveriş merkezine gittik geldik şehir içi yani. hanım araçtan indikten sonra midesi bulandı. ertesi gün izmite hanımın kız kardeşini götürdüm ve geri istanbula döndüm akşam yorgunluktan kanepede uyuya kalmışımki normalde hiç böyle birşey yapmam. neyse bu dört günün sonunda aracıma kavuşunca sanki mercedese biniyormuşum gibi bir hisse kapıldım arada dağlar kadar fark var ki kullandığım araç 2011 benim elantra 2005 modeldi. tabi bu sadece bir tecrübe arkadaşın puntosunu kullandım dizel araba bassan gitmiyor basmasan yığılıp kalıyor. sürüş tecrübesi olarak hiç hoşuma gitmedi. bir diğer arkadaşın paliosu yol ortasında motor kulağı kopup motor yan yattı ve gaz teli çekili halde kaldı ki araç viteste değildi Allah'tan yoksa son sürat nereye çarpardı bilmiyorum. bunların hepsi benim başımdan geçenler ve abartı olmayarak anlattıklarım. özellikle linea tecrübesinden sonra tamamen ipler koptu bende. dıştan bakınca insana heybetli güzel görünüyor ama yolda hiç öyle değil.

2. kenan42

kenan42 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    6
    Mürsel hocam sizi sonuna kadar destekliyorum. ama elantrayla linea yı karşılaştırmak bile elantraya hakarettir.ki daha eski modelleri bile karşılaştırılamaz. linea c segmentinde değildir zaten bildiğiniz gibi..yalnız marealar iyi araba fakat heryerde tutulmuyor..

3. kenan42

kenan42 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    6
    ha bide var.. marealarda güneşte kalınca ağır bir plastik kokusu oluyor..beni rahatsız ediyor bu. 2-3 değişik mareaya bindim hepsinde vardı

4. ahmet4646

ahmet4646 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    38
    Ad Soyad:
    Ahmet Gençay
    Yaşadığınız Şehir:
    46-KAHRAMANMARAŞ
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Linea konusunda haklısınız ben lineayı sevmem zaten Fiat markası linea,palio,puntodan ibaret değil Fiat derseniz yanlış konuşursunuz linea ile karşılaştırırsanız haklısınız konfor yok puntodan bozma sedan zaten ama bizim araca binende koltuğu ne kadar rahatmış diyor 2004 model olmasına rağmen sıfırmı aldınız diyenler oluyor istanbuldan k.maraş a geldim hız sabitleyiciyi açıp 100-120 km arası ortalama yeri geldi 200 km ye çıktım ama araç ne beni tedirgin etti nede yordu yani Mürsel abim fiat deyince sadece linea palio yok millet küçük görünce canım sıkılıyor gerçekten ama işin içi öyle değil...haa bi yandanda seviniyorum bu aracı herkes bilseydi piyasada olan bir araç olsaydı 30-35 bin tl den aşağı olmazdı ama zamanında yeni piyasaya çıktığında pahalı çıktığından dolayı milletinde markaya karşı tofaş sonrası ön yargısı olduğu için bu durumdadır bir yandan da iyi çünkü en temizini 20-23 bin tl ye alabiliyorsun...

5. mursel_balci

Alınan Beğeniler:
    6,786
    Ad Soyad:
    Mürsel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    benim açımdan olaya bakınca bi markanın bir arabası iyi diye o marka iyi anlamına gelmiyor maalesef. ben size aynı markanın 3 aracında gördüğüm sıkıntılardan bahsettim ki bu linea denilen araç markanın en lüks aracı sanırım. mesela hyundai markasını ele alalım her arabası dört dörtlük olmayabilir ama genel anlamda bana göre bir çok arabası iyi diyebilirim.
    yani sizin aracınız bir kasa çürük elma içinde bir tane sağlam elma gibiyse hyundai de bunun tam tersi bir kasa sağlam elma varsa bunun içinde bir iki tane çürük elma da olabilir. yani genel olarak bakınca marka imajı olarak benim gözümde fiat = sıfır tabi ayrıca belirteyim ki istisnalar kaideyi bozmaz.

6. ahmet4646

ahmet4646 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    38
    Ad Soyad:
    Ahmet Gençay
    Yaşadığınız Şehir:
    46-KAHRAMANMARAŞ
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Linea markanın en lüks aracı değil albea nın yerini dolduran genelde şirketlerin kullandığı bir araç üst versiyonlarda donanımı zengin olsada bence o paraya alınmaz Fiat ın en lüks aracı derseniz Şuan piyasada olan Freemont jip var Türkiyede olmayan modeli Croma var Bravo var 500L var sizinki bence tamamen ön yargı bende marka olarak Hyundai yi seviyorum fakat dediğiniz gibi değil i20 baz versiyonu kullandım araç gerçekten çok basit malzeme kalitesi iç tasarımı 2013 i30 u sıklıkla kullanıyorum oda benzinli style modeli malzeme kalitesi iyi tasarımı güzel donanım çok güzel fakat aracın kapısını açarken kapı kolları çok basit yapılmış elinde kalacak hissi veriyor yolda hafif viraja girsen arka atmaya çok müsait hemen esp lambası yanıyor 2004 model stilo bana daha çok güven veriyor zorladığım halde çok zor yakmışımdır esp lambasını 2013 model i30 da kumandadan camları kapatamıyorsun fakat 2004 model stiloda cam tavanından berisini kapatabiliyorsun aracı kilitlediğinde i30 da 135 bg motor var bizim araçta 103 bg motor var ama ben öyle hoplayan zıplayan bir araç görmüyorum arada 32 bg fark var ama hiç performansı o kadar yok dizelide aynı keza otomatiğini test ettik 128 bg sözde arkadaşta 105 bg linea var ondan çok daha atak ve çok daha az yakıyor tamam fiat markası premium araçlar üretmiyor ama verilen paralarıda sonuna kadar hakediyor hyundai kendini çok geliştirdi fakat yinede bu gelişmeye devam etmesi lazım...

7. mursel_balci

Alınan Beğeniler:
    6,786
    Ad Soyad:
    Mürsel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Fiatın Türkiye'deki en lüks aracı nedir sizce. freemont bildiğim kadarıyla binek araç sınıfına girmiyor. hyundai ile fiatı kıyaslayacaksak bu karşılaşmaya hiç başlamayalım bence:) Benim için olay fiattanda ibaret değil. başta da söylediğim gibi benim için araç tercihlerinde ilk sırada kore - japon araçları vardır. fransız ve italyan araçları ise son sıradadır. söylediklerim tabiiki benim düşüncem başkasının aynı fikirde olmaması da çok doğal. Vel hasılı kelam herkese göre en iyi araç kendi sahip olduğun araçtır :)

8. ahmet4646

ahmet4646 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    38
    Ad Soyad:
    Ahmet Gençay
    Yaşadığınız Şehir:
    46-KAHRAMANMARAŞ
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Mürsel abi binek araç diye bir konu geçmedi araç dedik buda hepsini kapsar neyse dediğiniz gibi sizin düşünceniz bu evet herkesin aracı kendine güzel ben piyasa düşünseydim gider çok temiz bir corolla alırdım hatta bunun için ısrar edenler oldu işte senin yerinde olsam 22000 tl verip Türkiyenin en temiz GLİ lerinden birini alırdım falan filan ben güldüm sadece 21-22 bin tl para verip 98 model bir araç almak bana deli saçması geliyor piyasası iyi diye sürü zihniyetine bende dahil olmak zorunda değilim 10 günde satılmaz 1 ayda sarılır aynı fiyata satılmaz 1000 tl altına satılır ama ben keyif alıyorsam özel hissediyorsam gerisi fasa fiso millet donanım yoksunu 80 lerin teknolojisi araçlara 15-20 bin tl para versin ben vermem arkadaş almadan satmayı düşünmek herkesin aldığı aracı almak başkalarının zevkine göre giyinmekten farklı değil bence saygısızlık ettimse affola ama ben Excel dede yaşadım bunu adam doğan la kıyaslıyor aracı sanki kaç kez bindiyse Excele bilinçsiz millet boş laf yapmaktan başka iş yapmıyor....

9. Emre

Emre Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,746
    Ad Soyad:
    Emre
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    valla Fiat benim gözümde kötülenecek bir marka değil doblo kullanıyoruz başka araba olsa kahrımı çekemezdi o kadar 1.3 motoruda çok çok iyi son hız hariç , eniştede 2004 stilo vardı 2 yıl bindi 1 kez bakıma götürmedi 1 kez kaputu bile açmadı tık yok , elantra ile linea kıyaslanmış bildiğim kadarıyla bu 2 aracı kıyaslamak yanlış olur elantra hyundainin mercedesi gibi diyorlar ki hyundai'de elantradan ibaret değil lineanın accentlerden kötü bir araba oldugunu düşünmüyorum Multijet motorunda kimseye performanssız geleceğini sanmıyorum o araçta sıkıntı olabileceğini düşünüyorum ..

Bu Sayfayı Paylaş