Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

ECU resetleme

'Accent Forum - Club' forumunda solidus tarafından 29 Ocak 2009 tarihinde açılan konu

1. Erim Balaban

Erim Balaban Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    mesleğiniz nedir çok merak ettim:)

2. solidus

solidus Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Elektronik üzerine eğitim aldım ama şu an yaptığım işin içerisinde elektronik yok denecek kadar az. Mezun olduktan sonra da bırakmadım elektroniği elimden geldiği kadar güncellenmeye çalışıyorum..

3. hyundaı_era_06

hyundaı_era_06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    sanayide bazı yerlerde var verirsin 20 lira bilgisayara bağlar silerler hemde bi kontrol ederler

4. solidus

solidus Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Hocam bulunduğum yerde sanayide elle tutulur usta yok. Sanayideki ustalara mekanik haricinde motor bünyesi hariç pek güvenemiyorum. Herhalde kendim bi tane yapacam..

5. Cengiz Yüksel

Cengiz Yüksel Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    işe yarar mı bilmiyorum ama akü başlarını sökseniz?

6. Erim Balaban

Erim Balaban Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    o yeni arabalarda işe yaramıyomuş.tüm bilgileri sakladığı bir hard diski varmış.bildiğin bilgisayar yani:)

7. solidus

solidus Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Hard disk değilde eprom denilen bi malzeme var. Aracın farklı sistemlerine ait hata kodları eproma kaydediliyor. Bi defa kayıt olduğu zaman kontak her açıldığında o bilgi okunarak ilgili arıza lambası yakılıyor. Benim yapmaya çalıştığım da o eproma ulaşıp içini formatlamak. Bu şekilde geçici tip arızaların arıza lambasını yakmasının önüne geçecez inşallah..

8. chiptuner

chiptuner Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    Can BAŞEL
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Sayın solidus aracınızdaki arızayı düşünebiliyorum.. Ebaydan koymuş oldugunuz o ürün Airbag beyninin hafızasını resetler dolayısıyla ecu ile ilgisi yok.. airbag beyni ve ecu farklı iki beyindir.. birisi motor kontrol digeri hava yastıklarını kontol eder.. ayrıca abs beynide başkadır.. yani abs ve airbagli olan enjeksiyonlu bir araçta en az 3 adet beyin olur.. O cihaz bir işinize yaramaz sıfırlamak degil arızayı silmek gerekir hi scan ile.. 50 lirada çok fazla tabiiki.. tanıdık olsa ücret almadan da yapabilir bunu..5 dakikalık bir iş bilen için.. istanbulda olsanız yardımcı olurdum.. Geçmiş olsun.. birde diger bir mesajda Abs lambası yanan araç var.. abs lambası araçta sonradan yanmış ve yandıktan sonra onarım görmemişse abs sistemi devreye girmez.. servise gidip mutlaka kontrol edilmesi gerekir.. Allah korusun fren sistemleri şakaya gelmez.. ;) Geçmiş olsun ikinizede ..kolay gelsin

9. chiptuner

chiptuner Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    Can BAŞEL
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    bu dediginiz işi yapan hi scan cihazından başka bir cihaz degildir :) Hyundai için benimde bildigim bir cihaz yok şuanda obd den işlem yapan arıza silme için.. (ECU için konuşuyorum) ancak beyin açılıp eprom programlanabilir tabiki.. bunun içinde maliyeti 500€ dan başlayan 2000€ a kadar cıkan cihazlar var.. sadece okuma ve yazma işlemleri için..

10. solidus

solidus Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Üstad ben zaten programlama işini yapıyorum. Farklı çiplere program atabiliyorum. Aracımın kullandığı protokolü bilsem uzu sürmez airbag için bi cihaz yapabilirim.ilginize teşekkürler..

Bu Sayfayı Paylaş