Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

ECU Güncellemesi

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda Era16 tarafından 30 Mart 2012 tarihinde açılan konu

1. clubber mehmet

clubber mehmet Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    benzınlı motorlar ıcınde motorun soguk oldugu zamanlarda sarsıntılı calısma ve bıtane daha donuslerde aracta stop etme ve ılk cıkan eps lı araclarda dıreksıyonda serlesme olması problemlerıne karsı yanlız bunlar sadece hep farklı model ve serılere ozel uygulanbılen ecu guncellemelerı vardır arkadaslar araclarında bu sekılde problemlerı olanlar varsa sıkayette bulunabılırler bu gunvcellemeler yapıldıktan sonra aracları duzelıyor farklı bı problemı daha yoksa eger

2. clubber mehmet

clubber mehmet Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    benzınlı motorlar ıcınde motorun soguk oldugu zamanlarda sarsıntılı calısma ve bıtane daha donuslerde aracta stop etme ve ılk cıkan eps lı araclarda dıreksıyonda serlesme olması problemlerıne karsı yanlız bunlar sadece hep farklı model ve serılere ozel uygulanbılen ecu guncellemelerı vardır arkadaslar araclarında bu sekılde problemlerı olanlar varsa sıkayette bulunabılırler bu gunvcellemeler yapıldıktan sonra aracları duzelıyor farklı bı problemı daha yoksa eger rica ederim ayrıca ben tesekkur ederım

3. bsdera

bsdera Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Serdar Dundar
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Ankara sanayide tüm ustalar, dizel eranın ecu güncellemesinden sonra mülayim bir karaktere büründüğünü biliyorlar. Ticariler az tükettiği için ses çıkarmıyor. Çoğu kullanıcı ise ya farketmiyor ya da "aman boşver" diyor. Araç zaten orjinalinde dopingli gibi, dolayısıyla güncellemeden sonra da çok çok kötü olmuyor, sadece biraz ehilleşiyor. Kendi eramda ve çok yakın arkadaşımın erasında bunu bizzat yaşadık. Bu araçlar daha 1-2 yıllık 40bin km altında bakımları düzgün yapılmış sorunsuz araçlar. 2 ay kullandım ecu herhangi bir düzeltme hareketinde bulunmadı. Çünkü sorun arızada değil, bizzat değerlerin kısılması. Üsteleyip bu ne hal dediğimde, yetkili servis atölye şefi bizzat, turbo basıncının azaltıldığını ve etkisinin geç hissedildiğini itiraf etti. Arabadaki en ufak değişikliği hisseden (ustaların farketmediğini bile), kıl denebilecek müşteri profilindeyim. Şunu kesin olarak söylüyorum, " dizel eralardaki bu son ECU güncellemesi kesinlikle performansı etkiliyor". Kimse aksini savunmasın, durup dururken dyno ya para vermeyelim şimdi.

Düzenleyen : bsdera

4. OZGH

OZGH Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Ben de aracımı 65.000 bakımı için servise verdim ve teslim alırken ECU güncellemesi yapıldığını söylediler. Benim aracımda viteste gaz vermeden giderken, fren ve debriyaja birlikte basıldığında devir bazen 500 veya altına düşüyor ve kendi kendine tekrar gaz vererek toparlanıyordu. Ben bu sorunu yazmıştım servise verirken, teslim aldığımda bu sorunun ECU güncellemesi ile ortadan kalktığını söylediler. Servisten sonra bu zamana kadar yaklaşık 250 Km yol yaptım ve bu sorun hiç olmadı.

5. bsdera

bsdera Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Serdar Dundar
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:

Sorununuzun giderilmesi güzel. Genelde ecu, yazılım,program,vs.güncellemesi, iyidir.Benzinli eraların ecu güncellemesi ile ilgili de bilgim yok, büyük olasılıkla iyidir. Fakat dizel era için durum biraz farklı.

6. pasaoglu

pasaoglu Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    225
    Ad Soyad:
    Mustafa
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Motoru güncellenmeyen biriyle araçları deneyelim bi gün, aynı şartlar altında düşük devirde dipgaz yaparız farkı görürüz. Ben aldığımda güncellenmişti galiba yanlış hatırlamıyorsam servis kayıtlarına bakarken aklımda kalmıştı o.<div id="isChromeWebToolbarDiv" style="display:none"> <div id="isChromeWebToolbarDiv" style="display:none">

7. Era16

Era16 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    ve geçte olsa servisten aradılar Hyunda Assan dan talimat gelmiş aracımın Ecu sunu değiştirecekler yoksa güncelleme başka türlü geri alınamıyormuş.Assan nın müşteri memnuyetine gösterdiği hassasiyet için buradan da teşekkür ederim .
    Bu geçen süre zarfında bende aracın performansına mecburen alıştım yakıtta da önemli ölçüde düşme oldu.
    Şimdi sizlere sorum:Ecu nun(yaklaşık 1500 tl değerinde ) değişmesi ne gibi problemlere sebebiyet verebilir aracı satarken sorun olurmu

8. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,973
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Eski rom'dan haritalar okunup mevcut aracınıza yüklü rom'a yazılıp tekrar yüklenebilir. Tabii servis bu işten bi haber :)

9. Alperen

Alperen Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    64
    Ad Soyad:
    Alperen AYTEKİN
    eranın dizel motoru crdi vgt diye geciyo sanırsam?dci diye değil :s..

10. cenk_33

cenk_33 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    cenk karacakaraoğulları
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Aracımı EPS sorunundan ötürü Servise bırakmıştım..ECU güncellemeside yapılmış (44.10 TL yanılmıyorsam)

Burada bir arkadaşında yazdığı gibi bu konuda sürücüye Güncelleme yapalımmı? YApmayalımmı? İstermisiniz istemezmisiniz? Diye sorulmuyor anladığım kadarıyla..Yolu birşekilde servise düşen tüm otolara istisnasız Güncelleme yapılıyor (Varsa)

11. cenk_33

cenk_33 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    cenk karacakaraoğulları
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Dün akşam aracı kullanırken şunu farkettim...

Ben normalde 2000-2500 devir aralığında (2200 gibi) vites değiştiririm...

İlk kez dün düz yolda 2600-2700 aralığında vites yükselttim..Ve inanın araba bu devirde yani (2500 ü geçtiği anda) kendisini ileriye attı..(Nasıl denir; Şahlandı..İstedi..) Acaba benmi öyle hissettim diye düşünüp vites küçültüp tekrar denedim yine aynısı oldu! Yani araç 2500 devri geçtiği anda şahlanıp,sürücüyü geri atıp kendisi ataklaşıyor...

Eve geldiğimde kendimce mantık yürüttüm..

Ecu güncellemesi yapılmamış bir ERA da normalde 1900 devri geçtiğin an da yukarda hissedilen ataklık,şahlanış kendisini hissettiriyor..

Benim otoya Ecu güncellemesi yapıldığına göre..

Acaba bu güncelleme sonrası bu şahlanış 2500 devirden sonra mı devreye giriyor? Diye düşünmeye başladım..

Sizce de mantıklı mı?

12. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,973
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Eski yazılımın alt devirlerde ürettiği gücü kısmışlar o zaman. Zaten 110hp'lik aracın kimse gücünü yasal olarak düşüremez, sadece alt devirlerini kısar.

Ersin bunu beğendi.
  13. cenk_33

cenk_33 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    cenk karacakaraoğulları
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Evet aynen öyle olduğunu düşünüyorum..Bunun böyle olduğunu ECU güncellemesi yapılan araç sürücüleri güncellemeden sonra ki performanstan çok kolay anlamışlardır..

Nerede 1900 dan sonra sürücüyü koltuğa yapıştıran o meşhur ERA? Nedere 1900 ü bırak 2500 e dek gaza bastığın halde o beklenen ataklıktan uzak Era?

14. ibo1295

ibo1295 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    ibrahim sarıtaş
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    aynı şeyleri bende yaşadım maalesef. 1 kere turbo patlaması yaşadım sonra kıstık turboyu patlattıgı için falan dediler. arabam şimdi geç alıyor ama aldıgındada kimse yetişemiyor :D
    yeni 2012 renault arabalarını ezip geçiyor böyle bi dizel araç yok :D:RpS_thumbup:

15. isa

isa Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    490
    Ad Soyad:
    İSA K.
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    hele chipli ise hiç yok yolda tanımıyon kimseyi :D:D

16. cenk_33

cenk_33 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    cenk karacakaraoğulları
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Şu Chip'i heryerde gıcıklığıma söylemesen olmuyor di mi? Olan var olmayanı var Babacım ya :(

:D :D :D :D :D

17. MehmetHan

MehmetHan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    719
    Ad Soyad:
    Mehmet HAN
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    Yeni İ30 1.6 CRDİ (2012-201X) GD
    Dimi ya :)

Samsung Galaxy Ace cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

18. cenk_33

cenk_33 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    cenk karacakaraoğulları
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Serdar Bey;

Chip için aracın Beyni (ECU) sökülüp size gönderildiğinde, işlemleri tamamlayıp yolladığınızda ECU tekrar yerine takıldığında;

__Aracta Elektrik/Elektronik herhangi bir aksamda SIFIRLANMA söz konusu olur mu? Oluyor mu? (Cam Modülleri,Teyp,Gösterge Ekranında ki herhangi bir uyarı ikaz Lambasının sürekli yanması,Alarm,uzaktan Kumanda vb..)

Yani ECU yerinden sökülüp tekrar takılırsa Örneğin; Teybin çalışmaması (Çalıştırılabilmesi için Teyip Kodunun/Şifresinin girilmesi gereklidir!) gibi bir şey söz konusu mu?

19. Boikot

Boikot Moderatör

Alınan Beğeniler:
    20
    Ad Soyad:
    Tahsin
    Yaşadığınız Şehir:
    48-MUĞLA
    Hayır. Ecu sök-tak işlemi sonrası bahsettiğiniz olumsuzlukların hiçbirisi olmuyor.
    Bahsettiğiniz sistemlerin çoğunun kendi modulleri var motor beyninden bağımsız çalışıyorlar. Sadece Akü sökülürse bazılarnda resetleme olur.

cenk_33 bunu beğendi.
  20. cenk_33

cenk_33 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    cenk karacakaraoğulları
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Çok Teşekkür ederim...

Peki hazır siz buradayken şormuş olayım.. (Gerçi aracınız ERA değil sanırım fakat belki biliyorsunuzdur) bizim ERA nın Beyni tam olarak nerededir? Sökmek istesek kendimiz basitçe söküp takabilirmiyiz?

Bu Sayfayı Paylaş