Aracım Accent blue otomatik aracı Eco modda kullanırken genelde araç silkeleme yapıyor gaz yemiyor gibi oluyor gaz pedalına yukleniyorum ama tepki yok sanki bişey tutuyor gibi oluyor tekrar araç kendini duzletiyor başına gelen varmı acana
Eco modda sadece ekranda gösterilen vites değiştirme süreleri fark ediyor diye biliyorum gaz tepkimesine yada motora bir etkisi yok
Ben de vites devrinin yanında gaz kelebeği açıklığını da ayarlıyor diye biliyorum. Kirliyse zaten az açtığı için normalden az hava alacağı için motorda benzer tepkilere neden olabilir.
Benim araçta da eco mod hiçbir işe yaramıyor açık veya kapalı çok kere denedim gaz tepkimesinde hiçbir fark yok tek olan gaza basış şeklinize göre eco göstergesinin yanması,yani tamamen gereksiz bir özellik aslında.Dolayısıyla bundan sebep olacağını sanmıyorum.
Aracı otomatikte kullanırsan eco mod hep yanar, görmek istemezsen kapatabilirsin. Aracı eco mod değil de spor modda kullanmak istersen de aracı Manuel’e alıp öyle kullanırsın. O zaman zaten eco mod ışığı da yanmaz.