10 kasım LPG KABLO

E46 Bmw Otomatik Şanzıman Bakımı Ve Şalter Değişimi

'Teknik ve Faydalı Bilgiler' forumunda sefakirmit tarafından 6 Ekim 2024 tarihinde açılan konu

1. sefakirmit

sefakirmit Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    105
    Ad Soyad:
    sefa kırmıt
    Yaşadığınız Şehir:
    58-SİVAS
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    Merhabalar. aracım e46 BMW çok az rastlansada GM şanzımanlı bir aracım var ve hiç bozulmadığı söylenen şanzıman vites konum sensörü arızalandı.
    bu piyasada şalter diyede geçiyor, diğer tip şanzımanlarda bu şalter şanzımanın yan tarafında konumlandırılmış ancak şansa benim şanzımanımda kutunun içindeymiş......
    arıza ne merak edenler için vites kolunu P D N R hareket ettirdiğinizde şanzıman bunu seçemiyor ve beyin algılamıyor haliyle şanzıman mekanik yani topallama modunda çalışarak vuruntulu vites geçişlerine neden oluyor.
    Türkiyede az bulunan ve 10 bin lira civarında parça parası talep edilen parçayı Amerikadan bir arkadaşım vasıtasıyla temin ettim şimdi geldi değiştirme aşamasına;
    bi kaç şanzımancı şanzımanın komple inmesi gerektiğini söyledi ve iş başa düştü....
    bir arkadaşın iş yerinde şanzımanın altını açtım karter beyin vs çıktıktan sonra şaft ve egzosu çıkarınca şanzıman biraz şanzımanı aşağı kastırdığında söz konusu parçayı çıkarmak mümkün oldu ve nihayetinde değiştirmeyi başardık.
    aracım 196 binde aldığım arkadaşta şanzıman bakımı yaptırmış öyle demişti ancak içinden çıkan yağ bariz çamur gibiydi, şanzıman yağı da yenilenince vitesler pamuk gibi oldu, umarım kalıcı olur.
    şanzıman yağının hissedildiğinde değiştirilmesi gerektiğini düşünüyorum.

belki birinin işine yarar diye paylaşmak istedim. saygılar.

Bu Sayfayı Paylaş