Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

duyuru 2012 yılı araç vergileri

'Kasko, Sigorta, Muayene ve Devir İşlemleri' forumunda guzel tarafından 27 Aralık 2011 tarihinde açılan konu

1. yalçın55

yalçın55 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    YALÇIN EKREN
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    768 / 2 = 384 tl gib dan ödedim kartla tekçekimle her sene taksitle ödeniyor orda dediler girdim ben taksit felan yoktu bende tek cektim gitti.

2. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    sitede tek çekim ödüyorsunuz, bankanızın kampanyası varsa ekstreye taksitli yansıyor. ben 2 yıldır bu şekilde ödüyorum.

3. yalçın55

yalçın55 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    YALÇIN EKREN
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    şidmi ben yapı kredi ile ödedim ama halen bankamda ekstrada ses soluk yok tek ceki gibi duruyor bakalım belki ilerleyen günlerde yansıtır belkide

4. yalçın55

yalçın55 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    YALÇIN EKREN
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    şimdi baktım 5 vermis ooo süper oldu bu işş
    sagolasın yapı kredi
    vadaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

5. Fırat Ö.

Fırat Ö. Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,193
    Ad Soyad:
    Fırat Ö.
    Yaşadığınız Şehir:
    32-ISPARTA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    336.00 TL

https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley19.gif

6. ColoneL

ColoneL Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    25
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    374 tl diye hesaplarken, 4-6 yaş sınıfına girmişim 288 tl çıkınca sevindim dün sabah. Züğürt tesellisi işte :)

7. Serkan

Serkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    168
    Ad Soyad:
    Serkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif86 tl indirimdeyizhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gifyakında bindirim olarak geri gelir

8. faruk55

faruk55 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    295
    Ad Soyad:
    Faruk Karaman
    herşeye %10 %20 zam asgari ücrete işçiye babayı zammı https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley19.gif

9. panzer

panzer Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    valla bende 821 tl diye hesap ederken 7 yaş dilimine girmiş araba nasıl olmuşsa 2006 model :) 483 tl ödedim ilaç gibi geldi valla canımı çok sıkıyordu 821 tl :)

aslında canımı sıkan 821 tl olması değil ben eylülden eski tarife üstünden 760 falan diye hesap ederken bu son anda 2012 hayırlı olsun zammı yapdılar fiyatı 821 e çıkardılar o canımı sıkmışdı..

10. attkenan33

attkenan33 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    80
    Ad Soyad:
    Kenan B.
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Matrix (2001-2010)
    Bu MTV nin ilk taksitini ocak ayı içerisinde ödememiz gerekiyormu? Yoksa 6ay içerisinde herhangi bir zamanda ödesek oluyormu? Son ödeme zamanı hakkında bilgisi olan varsa sevinirim :)

11. Emir-07

Emir-07 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    385.000 https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley19.gif

12. Emir-07

Emir-07 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ocak ayı içinde ödenmesi gerekiyor

13. kamussi

kamussi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    ali
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    arkadaşlar selam benim araç starex mutivan araç kasko bedelini %5 geçerse vergi indiriminden faydalanıyormuyum araç husisi kamyonet olarak geçiyor 2004 model bu konuda bilgisi olan arkadaş varmı acaba saygılar

14. falcon

falcon Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    <h2 ="title="" icon"="" style="margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 5px; margin-left: 0px; padding-top: 10px; padding-right: 10px; padding-bottom: 5px; padding-left: 0px; font-size: 14px; font-weight: normal; font: normal normal bold 14px/normal Tahoma, Calibri, Verdana, Geneva, sans-serif; border-bottom-width: 1px; border-bottom-style: solid; border-bottom-color: rgb(200, 200, 200); : rgb(250, 250, 250); ">b Kasko değeri dolayısı ile MTV indirimi nedir?</h2><div ="content"="" style="margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; margin-left: 0px; padding-top: 0px; padding-right: 0px; padding-bottom: 0px; padding-left: 0px; color: rgb(51, 51, 51); font-family: Verdana, Arial, Tahoma, Calibri, Geneva, sans-serif; font-size: 13px; : rgb(250, 250, 250); "><div id="post_message_1028358" style="margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; margin-left: 0px; padding-top: 0px; padding-right: 0px; padding-bottom: 0px; padding-left: 0px; "><blockquote ="postcontent="" restore="" "="" style="margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; margin-left: 0px; padding-top: 0px; padding-right: 0px; padding-bottom: 0px; padding-left: 0px; word-wrap: break-word; ">Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği tarafından yayımlanan ve taşıtların kasko değerlerini belirleyen "Motorlu Kara Taşıtları Kasko Değer Listesinde" yer alan değerin % 5 i hesaplandığında çıkan tutarın, araç için ödenecek yıllık Motorlu Taşıtlar Vergisi tutarından düşük olması halinde, bir alt kademede bulunan taşıtlara isabet eden vergi tutarı uygulanmaktadır.

14.12.2004 tarihli 2004 /8327 sayılı Bakanlar Kurulu kararına göre kasko sigortası değeri uygulamasından yararlanmak için; taşıtların kasko sigortasına esas olan değerlerini belirleyen Motorlu Taşıtlar Vergisi Tutarına Esas olan kasko sigortası değeri bildirim formunun yetkili sigorta acentesinden alınarak ilgili vergi dairesine verilmesi gerekmektedir.

Kasko indiriminden faydalanılmak istenilen aracın Motorlu Kara Taşıtları Kasko Değer Listesinde yer almaması halinde, ilgili sigorta acentesi tarafından müracaat edilmesi halinde Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği tarafından ayrıca belirlenmesi gerekmektedir.
    </blockquote><blockquote ="postcontent="" restore="" "="" style="margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; margin-left: 0px; padding-top: 0px; padding-right: 0px; padding-bottom: 0px; padding-left: 0px; word-wrap: break-word; ">
    </blockquote><blockquote ="postcontent="" restore="" "="" style="margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; margin-left: 0px; padding-top: 0px; padding-right: 0px; padding-bottom: 0px; padding-left: 0px; word-wrap: break-word; ">Nette bulduğum ve daha öncede bilgim olan bir konu. Trafik siğortanızı yaptırdığınız acente ile görüşmenizi tavsiye ederim.</blockquote><blockquote ="postcontent="" restore="" "="" style="margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; margin-left: 0px; padding-top: 0px; padding-right: 0px; padding-bottom: 0px; padding-left: 0px; word-wrap: break-word; ">
    </blockquote><blockquote ="postcontent="" restore="" "="" style="margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; margin-left: 0px; padding-top: 0px; padding-right: 0px; padding-bottom: 0px; padding-left: 0px; word-wrap: break-word; ">Ayrıca aracımızın vergisini hesaplarken , aracımızın model yılını da dahil etmeliyiz.Yani 2005 model bir araç 8 yaşında hesaplanıyor.Bilgilerinize...</blockquote>

Düzenleyen : falcon

15. falcon

falcon Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    http://www.tsrsb.org.tr/sayfa/kasko-deger-listesi

Bu siteden inceleyebilirsiniz

16. otastekin

otastekin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    bende az önce ödedim. 384 TL :( tam bu konuyu araştırayım dedimki konu zaten varmış :)

17. otastekin

otastekin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    aracın kasko bedelinin %5' eğer devletin sizin aracınız için belirlediği değerden küçükse o zaman vergi indiriminden yararlanabilirsiniz. bunu sigortacınız yapar. sigortacıya gidin bir form dolduruyor. o formla birlikte vergi dairesine gidip indirimli olarak taşıt vergisini ödersiniz.

18. kamussi

kamussi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    ali
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    bügün gittim vergi dairesine kamyonetlerin olmadığını söyledi bunların içine giren sınıflar: otomobil, 4x4 arazi araçları jeepler olduğunu söyledi benim anlamadığım konu otomobil husisi olarak geçiyor benim ruhsatta husisi kamyonet olarak geçiyor yani sonuçta husisi olarak kullanılıyor geçmesi lazım diye düşünüyorum o yüzden bilgisi olan arkadaşlar var mı

Düzenleyen : kamussi

19. hyundaı_era_06

hyundaı_era_06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    vergide hesap şöyle;

2006-2007-2008-2009-2010-2011-2012 toplam 7.senedesin.

20. eMiR

eMiR Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar bi sorum olacak benim admira ruhsatta 1300 gözuküyor 2004 model internet şubesinden mtv öderken ilk taksit 96 küsür olması gerekirken niye 168 gözüküyor (yani 1301 1600 cc arası gibi bilen varmı ya..

Bu Sayfayı Paylaş