Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Düzenli Uzun Yol Için I10 Uygun Mudur?

'İ10 Forum - Club' forumunda medre tarafından 18 Nisan 2016 tarihinde açılan konu

Tags:
  1. Ali Gök 89

Ali Gök 89 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    841
    Ad Soyad:
    Ali Gök
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    abi hanımın memlekete izmire gittiğimde petrol ofisi var yakında ondan alıyorum onla daha uzun yapıyorum. Shellin mazotu kaliteli diyorlar enjektör sağlığı vs için ama bilmiyorum hep aynı petrolden alıyorum totalı tavsiye eden arkadaşlarımda var bakalım bi cesaret değiştirebilirim belki .

2. aibülü

aibülü Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    732
    Ad Soyad:
    sercan arslan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    i20 GB 1.0 TGDI (2014-2020)
    erdem bey merakımdan soruyorum, araçla her gün 200 km yol yapacağınıza gideceğiniz yerde ev tutsanız daha karlı olmazmı.simdi günde 200 km yol yapılacak. ortalama 0,20 krş yaksa 40-tl eder.ayda 1200 tl gibi bi rakam.araca ödeyeceğiniz vergi bakım masrafları cabası.yolda harcayacağınız zaman ve hergün okadar km yapma riski.

medre, Cilo ve Hakan07 bunu beğendi.
  3. onursumer

onursumer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,202
    Ad Soyad:
    Onur Sümer
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İ30 1.6 CRDİ (2007-2012) FD

nasıl kullanıyorsun bilmiyorum ama ben tabiricaizse tapagaz kullanıyorum ekonomik kullanmak tarzım değil :D

uzun yolda ayağımı hiç gazdan çekmediğim halde 17-18kuruş yakıyor tam benlik :D

bu arada 1 kere ekonomik kullanım test ettim 97TL ye 500km yapıyor şehir içi

tamamen kısa mesafe , dur kalk, istanbul trafiği , en uzun gittiğim yol bakırkoy-yenibosna

4. Ali Gök 89

Ali Gök 89 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    841
    Ad Soyad:
    Ali Gök
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    abi yol ile alakalı bir durum. ben hergün küçükçekmeceden eyübe e 5 te gidip geliyorum. yolun % 80 ini dur kalkla geldiğim gün daha çok oluyor:) ben şehir dışında bile 17 18 kuruş hiç görmedim :D arabam her anlamda tam bakımlı yol ve şöförlükle ilgili tamamen ben az yaktıramıyorum sanırım. :D kuzenimin mondeo ile mersine giderken o sürdügünde 1 litre az yakıyor arabası mesela benim pilotaj hatalı :D

5. Ali Gök 89

Ali Gök 89 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    841
    Ad Soyad:
    Ali Gök
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    bu arada lambadan lambaya değil ölçümüm 650 den 650 ye :D

6. medre

medre Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Erdem Ergin
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Güzel soru :) Benim de detaylı olarak düşündüğüm bir konu aslında ama şöyle cevap vereyim; Ben şu anda İstanbul'da yaşıyorum. Ailem Aydın'da yaşıyor ve 3-4 km sonra otobana girebileceğim bir konumda evimiz. Çalıştığım firmanın İzmir şubesine geçip ailem ile yaşamak gibi bir düşüncem var. Bekarım ve ailemle vakit geçirmek istediğim için böyle bir şey istiyorum öncelikle. İşin maddi boyutuna gelirsek şu anda zaten sırf İstanbul'da ailemden ayrı yaşadığım için 2000 liraya yakın fazladan bir maliyetim zaten var. İzmir ofisine geçersem işe gidiş geliş mesafem uzun olduğu için de i10 gibi yakıt cimrisi araçlar tüm denklemi değiştirebiliyor. Km'de 15 kuruş yaksa, günlük 0,15*200=30 aylık da 30*22'den= 660 lira yakıt masrafı çıkarıyor sırf işe gidip gelmek için. Ben 32.000 liraya 2013 model 30.000 km'de kazasız, boyasız, değişensiz LPG'li bir i10 buldum. Bu 32.000 TL'nin tamamını kredi çeksem bile 36 vadeli aylık 1180 lira ödemesi oluyor. Bu hesaba göre, 1840 lira yapıyor ki satıcı arkadaş aracın 10 kuruş yaktığı konusunda da ısrarcı :) Eğer öyle olursa aylık 1620 lira yapar toplam. Hadi biz bunları bakım ıvır zıvır vs masraflar ile 2000 kabul etsek bile ben İstanbul'da yaptığım ekstra masraf ile araba sahibi oluyorum :) Yol uzun gibi duruyor ama ben İstanbul'da da zaten 1 saatte geliyorum evime. Her akşam mis gibi ev yemeği yemek, İstanbul stresinden uzaklaşmak, aile ile bolca vakit geçirebilmek gibi pek çok da artısı oluyor. Durumun özeti bu şekilde.

Sizin yorumlarınız ve araştırmalarım sonucu i10'dan kesin bir şekilde vazgeçmiş durumdayım. Masraf çıkarma ihtimalini de biraz düşürmek adına 80bin km altı, dizel araçlara odaklanmış durumdayım şu anda. 2010 modelden eski bir araç düşünmüyorum. Aldıktan sonra en az 1 sene kullanmayı düşündüğüm için konfor da önemli.

Murat bunu beğendi.
  7. Eraymaden

Eraymaden Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Eray
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    İ10 (2008-2013)
    Arkadaşlar herkese merhaba,2010 model i10 var bende birde lpg takılı aldığım da var idi bugün 14 lira gaz 36 civarı benzin oldu umarım 50 olmaz perşembe günü Konya’dan Ankara ya geldim. Buradan cuma günü Karabük e gittim 1 gün sonra Amasra ya 1 gün sonra Kastamonu na geçtim bir gün sonra Kırşehir e oradan Aksaray a geldim. 1000 km yol yaptım Birgün sonra Antalyaya gitmeyi düşünüyorum. Belirteyim temmuz ortası çöl sıcakları var klima da çoğu zaman açık çok agresif sürmezseniz yağını suyunu kontrol edersiniz sıkıntı yok 1,6 aracın konforu yok ama malum devir değişti sorunuz varsa cevap verebilirim.

Günlük 100 km gidiş 100 km geliş olmak üzere toplamda 200 km Aydın - İzmir otobanında gidip geleceğim. Aydın'da yaşayıp İzmir'deki iş yerime gidip gelmeyi düşünüyorum. Piyasadaki araçları araştırınca i10 yakıt tüketimi ve diğer tüm özellikleri ile bayağı dikkatimi çekti. Aylık en az 4500 km yol yapacağımı düşünürsek yakıt konusu benim için çok çok önemli. Bu sebeple i10 şu anda en büyük aday. 30 bin km, 2013 model ve lpgli bir araç buldum. Bu konuda sizin fikriniz nedir? Sonuçta sehir içi kullanım için üretilmiş bir araç. Sizce her gün 200 km uzun yolu kaldırır mı? Fikirlerinizi belirtirseniz çok sevinirim.[/QUOTE]

Coolwhisper ve MAERKEK bunu beğendi.
  8. SynysterGates

SynysterGates Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    823
    Ad Soyad:
    Kaan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.4 (2011 -201X) RB
    [/QUOTE]

Elbette kaldırır ancak çok yorucu ve keyifsiz olur hem araç hem de siz epey yorulursunuz bu yolculuğu günlük yaptığınızda.A segment bir araç neticede,ona göre almak lazım.Uzun yolda hem şanzımanın oranlarının kısalığından hem de segmentinden dolayı epey konforunuzu düşürecektir.Aydın-İzmir otobanından yer yıl en az 6 kere geçerim,her ne kadar düz gibi gözükse de kısmi olarak eğimi bol olan bir yoldur ve hız limiti yüksektir.Dolayısıyla sürekli uzun yolda kullanacaksanız en az B-C segment ve dizel bir araç bakmanızı öneririm özellikle Hyundai - Kia bakıyorsanız,benzinli eski modellerin çoğu atmosferik.

MAERKEK bunu beğendi.
  9. MAERKEK

MAERKEK Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,297
    Ad Soyad:
    MAERKEK
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Elbette kaldırır ancak çok yorucu ve keyifsiz olur hem araç hem de siz epey yorulursunuz bu yolculuğu günlük yaptığınızda.A segment bir araç neticede,ona göre almak lazım.Uzun yolda hem şanzımanın oranlarının kısalığından hem de segmentinden dolayı epey konforunuzu düşürecektir.Aydın-İzmir otobanından yer yıl en az 6 kere geçerim,her ne kadar düz gibi gözükse de kısmi olarak eğimi bol olan bir yoldur ve hız limiti yüksektir.Dolayısıyla sürekli uzun yolda kullanacaksanız en az B-C segment ve dizel bir araç bakmanızı öneririm özellikle Hyundai - Kia bakıyorsanız,benzinli eski modellerin çoğu atmosferik.[/QUOTE]
    1.4 veya 1.6 LPG'li ERA alsın derim. Bakımlı bulursa işini fazlasıyla görür. Model düşecek . 2006-2008 uygundur.

SynysterGates bunu beğendi.
  10. SynysterGates

SynysterGates Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    823
    Ad Soyad:
    Kaan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.4 (2011 -201X) RB
    Bence de kesinlikle daha rahat eder,LPG ile de ekonomik olur hem.Aslında bu tarz kullanımlar için dizel motorda hem çok ekonomik hem uzun ömürlü hem de performanslı olur.Her ne kadar dayanıklı olsalar da uzun yolda LPG motoru daha çok yoruyor,hem motor atmosferik,hem şanzıman kısa,hem de LPG olunca artan çalışma sıcaklığı neticesinde ne kadar sağlam olursa olsun ömür belli oranda şehir içine göre kısalıyor diye düşünüyorum.Tabii sürekli 90 ile gidilecekse o başka.

Son düzenleme: 16 Temmuz 2023
  11. AHMETKAAN1791

AHMETKAAN1791 Kayıtlı Üye Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    20
    Ad Soyad:
    AHMETKAAN
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Küçük hacimli motorlar ile uzun yol pek fazla yapamazsınız bu aracı baya bir yorar bu tip araçları sadece şehir içi gibi yerlerde kullanılır. Birde uzun yolda aracı sık sık motorun dinlendirmek gerekir buda uzun yol keyfinizi kaçırabilir. Onun yerine 1.5 CRDİ Era yada 1.4 Era olabilir. ya da onun yerine başka bir araçta olabilir.

12. Lions_in_A_Cage

Lions_in_A_Cage Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,253
    Ad Soyad:
    Yusuf Türkarslan
    Yaşadığınız Şehir:
    15-BURDUR
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Konforlu bir yolculuk olmaz yokuşlarda bayılır yüksek hızlarda cikamazsiniz ciksaniz bile motor bağırır yalıtım zaten zayıftır. Sürekli uzun yol gidecek araç kesinlikle 6 vites ve hız sabitleyici donanımına sahip olmalı

13. O. Uygur

O. Uygur Kayıtlı Üye Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    224
    Ad Soyad:
    Uygur
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    [/QUOTE]
    200 km uzun bir yol sayılmaz otoban da hareket edeceğiniz için yakittan tasarruf edebilirsiniz dezavantajları otobanda sürüş konforu yeterli olmaz küçük kabin asfalt sesi bir sure sonra isyerine veya evinize gittiğinizde yorgunluk hissi olabilir karar sizin

oskanush ve Coolwhisper bunu beğendi.
  14. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    yukarıdaki yeni üye arkadaş(eraymaden) ilk mesajı alıntılamış, onda da bazı satırları sildiği için kendi mesajı gibi görünmüş. ortada soru yok yani.

O. Uygur bunu beğendi.
  15. MAERKEK

MAERKEK Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,297
    Ad Soyad:
    MAERKEK
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    1.4 LPG'li ERA yıllardır (16 sene) kullanıyoruz. Tapa gaz gidebilecek araba değil. 140 sabitte gidebilirsin ideali 120 civarıdır.
    Soğutma sisteminde bir sıkıntı yoksa hareret hep sabit kalır.
    Hareret göstergesinin yarıya tam anlamıyla yaklaştığını hatırlamam. Uzun yolda da sabit hızla gidecekseniz sıkıntısı olmaz.
    İyi sağlam lpg kiti ve opet'in lpg'si ile yorulmadan gidecektir

SynysterGates bunu beğendi.
  16. MAERKEK

MAERKEK Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,297
    Ad Soyad:
    MAERKEK
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Kendimiz oynadık çaldık güldük eğlendik olmuş bu :) ha ha

17. kutsayulu

kutsayulu Kayıtlı Üye Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    167
    Ad Soyad:
    Kutsay ulu
    Yaşadığınız Şehir:
    9-AYDIN
    Araç Modeli:
    Yeni İ10 (2013-201X)
    Aydın merkez, Nazilli arasında günde 50 gidiş 50 geliş toplam 100 km yapıyorum. Aracı 7 ay önce izmirden almıştım 2014 i10 1.0 jump. Ben konforundan ve yakıtından çok memnunum. Lpg ile kullanıyorum ve zamlardan önce 9.50 den alıyordum yakıtı. Ortalama 60 kuruş yakıyordu şu an için zamlar sonrası hesabıma göre 85 kuruş yakacak. Klima performansı bu şehrin sıcaklarına yeterli, çekişi gidişi güzel öyle aman aman çok kötü gitmiyor dedirtmez. Yol tutuşundan memnunum. Tek kusuru lastik basınç sensörü arızası var o kadar da olur.

onurforces bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş