Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Düşük Hızlarda Şanzımanda Boşluk Hissi

'Şanzıman & Aktarma & Fren Sistemleri Sorunları Ve ' forumunda Grandmaster tarafından 8 Nisan 2026 19:40 tarihinde açılan konu

1. Grandmaster

Grandmaster Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Özkan Tursun
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CRDI (2014-201X) MD
    Selamlar.
    Araç 2017 model 1.6 crdi Elantra.
    101 bin km de servis dışında ilk çalıştırmada gelen çatır çutur sesler nedeniyle kavrama volan değişimi yaptırdım. İlk başlarda sanırım bı sorun yoktu ki 107 bin kmye gelince genellikle ikinci viteste mekanik boşluk hissetmeye başladım. İkinci viteste ağır ağır ilerlerken gaz fren gaz yaparken yada bazen hafif gaz ver bırak gaz ver bırak yaparken sanki şanzımanda bir boşluk var ve o boşluğu alıp devam ediyor gibiydi. Yaptırdığım yere durumu anlatınca Adaptasyon yaptılar yüzde 90 iyileşme hissettim en başta ama zamanla bu yüzde düşmeye başladı tekrar gittim ve usta ince ayar çekti. Daha bir hafta ancak oldu. Dediğim haricinde hiç bir başka problem yok. Sürekli yapmıyor nadiren oluyor. Ama bugün dikkat ettim 2 den 3 e çıkarken yada 3 den 2 ye düşerken yapmıyordu sabit 2 nci viteste idi o boşluk hissiyatı belki 1 sn lik birşey. Bunu kafama taktigim için en ufak bir gecikme boşluk hissi hemen farkediyorum.
    Sormak istediğim kavrama volan degisim sonrası bu sorunu yaşayan oldu mu?
    TCU güncellemesi bu sorunun çözümü olur mu?
    Şimdiden teşekkür ederim.

Bu Sayfayı Paylaş