Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Dört mevsim lastiğe geçiş (All Season Tire)

'İ30 Forum - Club (GD; 2012–2017)' forumunda ggunes tarafından 18 Kasım 2015 tarihinde açılan konu

1. Atilla25

Atilla25 Guest

Sorunuzun cevabı çok basit.

Biri ılıman ve zorlu kış iklimi olmayan bölgeler için..

Diğeri zorlu ve çetin kış ikliminin yaşandığı bölgeler için.

Örneğin, Erzurum da yaşıyorsanız Alpin 5, İstanbul vb. iklime sahip bölgelerde yaşıyorsanız CrossClimate uygun demiş adamlar..

2. gurcanbulut

gurcanbulut Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    617
    Ad Soyad:
    Gürcan Bulut
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Eee tamam arkadaşım ben sabahtan beri bunu söylüyorum zaten. Zorlu koşullarda all season işe yaramaz kış lastiği lazım diyorum. Neyi anlatamıyorum anlamıyorum ki. Önceki mesajlarıma bakın.

i20_Troy bunu beğendi.
  3. i20_Troy

i20_Troy Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    842
    Ad Soyad:
    Selim ŞAHİN
    Yaşadığınız Şehir:
    68-AKSARAY
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.4 MPI (2008-2014)
    Söylenenler halen tam anlaşılmamış... Aslında hepimiz aynı şeyi söylüyor farklı yaklaşıyoruz...

Kışlık lastik kullanıcısı yolda kalabilir de kalmaya bilirde... Şoför kabiliyeti o lastiği mevsime uygun yapmaz...
    ayrıca bazı lastik markalarının 4 mevsim lastiği olmaz... ne yazdım yukarıda

bir zamanlar araçlara takılan lastikleri 4 mevsim diye sattılar ve kullandık...
    sonra kış lastiği furyası başladı... itirazlar oldu derken üreticiler biraz ticari biraz can güvenliği derken kış lastiği yasal zorunlu oldu ticari sınıflar vs için...
    şimdi de insanlar sök tak işleminin masrafı ve yeni bir TREND oluşturmak için 4 mevsime geçildi...
    iddaa ediyorum bundan 3-5 sene sonra da 4 mevsim yalanmış her mevsime özgü lastik zorunluluğu bile gelebilir...
    siz olayları sadece teknik düşünmeyin birazda ekonomik dir...

CEP telefonları önce kablolu sabit
    sonra antenli
    sonra antensiz küçük
    sonra büyük
    derken derken
    şimdi de kocaman telefonlar

çıkıyor...

örnekler çoğalabilir...

günümüzde iyi lastikler üretilebilir 4 mevsim olarak antalya alanya hariç çoğu yerde fiyasko olacaktır hatta bu bölgelerin yüksek yerlerinde bile olma ihtimali vardır ki... yazın antalya - adana sıcağında 4 mevsim de pek işe yaramayacaktır....

bakın biyolojik olarak da vucudumuz kış ve yaz mevsiminde farklı tepkiler verir ve farklı hormonlar salgılar...

Yaradan bile yaz meyvesini başka kış meyvesini başka yaratmış...

Yazın da portakal yersiniz ama kış ayında yediğinizin tadını bulamazsınız...
    Kış ayında ÇİLEK yersiniz ama yaz ayında verdiği lezzeti bulamazsınız...

LAstikte böyle...
    40 derece sıcaklık da 4 mevsim yada
    -15-20 de 4 mevsim ne yapabilir...

4 mevsim lastik kışın çoğunlukla YAĞMUR, KARLA KARIŞIK YAĞMUR, HAFİF KAR yazın da SERİN, YAZ YAĞMURLU vs. şartlarda kullanılır...

hemen itopik örnekler vermeyin... KARS ERZURUM gibi....

İSTANBUL u kış aylarında görüyoruz...
    ve TÜRKİYENİN 4 bir yanı kış ayında KARASAL İKLİME uğruyor...

@ggunes in Denemeleri forum kullanıcıları için çok değerlidir... Kesinlikle yabana atmamak gerek

ama kalkıp ta kimse 4 mevsimler kış lastiğinden daha iyi yaz lastiğine 5 basar 10 basar gibi aşırı iddaalı söylemlerde bulunmasın...

ggunes ve gurcanbulut bunu beğendi.
  4. Atilla25

Atilla25 Guest

Biz de onu söylüyoruz zaten. İstanbul'da ki adamın neyine kar lastiği diyoruz.. Senede iki defa lastikçiye gitmene ne gerek var diyoruz. Burası Erzurum mu diyoruz.. Aslında aynı şeyleri konuşuyoruz.

5. gurcanbulut

gurcanbulut Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    617
    Ad Soyad:
    Gürcan Bulut
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Benim ihtiyacım oluyor diyorum bende. Senede 2 defada olsa yaşadığım yerde sorun yaşamamak adına ben Kış lastiğini tercih ediyorum. Sende sarıyerde yaşıyorsun 4 mevsimi tercih ediyorsun. TERCİH!!!

6. i20_Troy

i20_Troy Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    842
    Ad Soyad:
    Selim ŞAHİN
    Yaşadığınız Şehir:
    68-AKSARAY
    Araç Modeli:
    istanbul için 4 mevsim e siz gerçekten inanıyor musunuz...

youtube da istanbul kış kazalar ı aratırsanız kar ın ne kadar yağdığını görebilirsiniz...

7. Atilla25

Atilla25 Guest

Hala sözümün arkasındayım. Kullanmamış olduğunuz ürünler hakkında yorum yapmayın. İnsanları yanlış yönlendirmeyin. Bu ürünleri kullanan arkadaşların deneyimlerine az da olsa saygılı olun.

8. i20_Troy

i20_Troy Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    842
    Ad Soyad:
    Selim ŞAHİN
    Yaşadığınız Şehir:
    68-AKSARAY
    Araç Modeli:
    Buna ithafen,

sizin sözünüze inanıp İSTANBULDA 4 MEVSİM lastik aldıktan sonra istanbulun herhangi bir bölgesinde KAZAYA karışıp olası CAN kayıplarından sorumluluğu kabul ediyor musunuz ????

sizin mesajlarınızı okuyan istanbul da kar yok, o rampalarda 7 tepeli şehirde her yer 2 parmak kar sonrası eriyor zaten sanacak...

Yıllardır TV lerde izlediğimiz kazalarda demek ki koca bir YALANMIŞ...

Tekrar ediyorum,

Kusuruma da bakmayın lütfen sizin tecrübelerinizden yararlanıp herhangi birisi kaza yapar ve birilerinin ÖLÜMÜNE sebep olursa KATİL BENİM diyebilir misiniz ???

Vebal ağırdır... Rastgele yaptığımız tavsiyelere lütfen dikkat ediniz...

Ayrıca yukarıda her defasında söyledim denemeler önemli ama halen 4 mevsimler yeterli değil ve ısrarla ticari bir durum olduğunu anlamamakta ısrar ediyorsunuz...

gurcanbulut bunu beğendi.
  9. gurcanbulut

gurcanbulut Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    617
    Ad Soyad:
    Gürcan Bulut
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Aynı şekilde sözümün arkasındayım.
    Burada 4 mevsim lastik kışın iş yapar kış lastiğine ihtiyaç yok derseniz asıl o zaman insanları yanlış yönlendirirsiniz.
    Her kişinin yaşadığı yere, hava koşullarına, araç kullanımına göre lastik seçmesi gerek. Bu işin belli bir sabiti yok OLAMAZ!
    X marka çok iyi kış lastiğine gerek yok derseniz bu sizin için geçerli birşeydir. Başkasi için geçerli bir durum olmayabilir. Buda insanları yanlış yönlendirmedir!!!

i20_Troy bunu beğendi.
  10. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    eskişehir yazın 43 dereceyi gördü sanırım tabi kış aylarında -27 ye kadar da yolu var. şimdi toplamda 70 derecelik bir sıcaklık farkı olan bir memleketteyim ben hangi marka lastik hamuru bu aradaki 70 dereceyi tolere edecek ? yazın erimemesi için sert olması gerek ama kışın zaten donup kalacak. kışık yumuşak kalsa yazın durdugu yerde hamur olacak. birileri alıp kullanabilir memnunda kalabilir ama kapıda arabası olupta hiç beklemedik bir anda yola çıkmak icap ederse eğer, o araba her yola her zaman gidebilmeli.

buna benzer konular motor yağında da yaşanıyor malesef. soğuk memleket ile sıcak memleket yağı farklıdır fakat bazen insanımız bunu anlamamakta ısrar etmekte.

son olarak geçen sene bu zamanlar sonataya kışlık lastik alacakken crossclimate sordugumda bayi bana henüz lastiğin kışını görmedik onun için başka lastik bak demişti. ilerleyen dönemde tabi ben lastik almıştım sordugumda ise eskişehir e pek gitmeyecek gibi bu lastik demişti.

yoksa bende meraklı değilim 8 lastik alıp 6 ayda bir değiştirmeye :)

MSI, Tilki, yvz ve 2 kişi daha bunu beğendi.
  11. i20_Troy

i20_Troy Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    842
    Ad Soyad:
    Selim ŞAHİN
    Yaşadığınız Şehir:
    68-AKSARAY
    Araç Modeli:
    inanıyorum ki malzeme bilimindeki gelişmeler, nano teknolojiler yada adını duymadığımız kompozit malzemeler ile lastik sektörü de nasibini alacak, çok geniş sıcaklık ve hava şartlarında performans verecek lastikler hatta ve hatta patlamayan patlasa da inmeyen lastikler yaygınlaşacaktır... Tabi bu bir sektör... aynı bilişim gibi... 12 çekirdekli PC vardır ama önce 8 çekirdeğin ekmeği yıllarca bir güzel yenecek... bunu da unutmamak gerek...

herneyse kendi adıma konuyu sonlandırıyorum.
    @Murat ve @gurcanbulut arkadaşlarıma katılıyorum...
    bunun yanında testleri ile bize bilgi veren @ggunes e ve diğer arkadaşlara çok teşekkür ederim.
    merakla testlerini takip edeceğim.

Kazasız belasız sürüşler...

ggunes bunu beğendi.
  12. ggunes

ggunes Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    811
    Ad Soyad:
    GGUNES
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Geçmiş mesajlarıma bakabilirsiniz.
    Bir lastiği kendim veya cok yakınım kullanmamışsa o lastik hakkında yorum yapmam.

Ayrıca yine bizzat kendi söylemim; "kış koşullarının ağır gectigi bir yerde yaşasam mutlaka yaz/kış ayrı lastik kullanırdım"

Ki yine bu sabah buraya yazdığım "yeni aldığım kar logolu dört mevsim lastiklerden kış performansı konusunda memnun kalmazsam Yaz için Nokian Line SUV, kış için de Conti Crosscontactwinter'a geçiş yapacağım" sözlerimle umarım kendimi ifade edebilmişimdir.

13. Emre

Emre Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,746
    Ad Soyad:
    Emre
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    ben crossclimate ı 40bin km dir kullanıyorum lastik yazlık olarak çok iyi yol tutuş, frenaj, yol sesi olarak çok başarılı kış performansına gelecek olursak geçen sene Ankarada toplamda 10-12 güne yakın ağır bir kış yaşandı crossclimate beni yolda bırakmadı yani kışın ağır olarak geçmediği yerlerde idare edilebilecek seviyede.. Ankarada bilenler bilir tandoğandan gazi mahallesine giderken bir lale vardır rampadır geçen sene iyi bir kar yağmıştı onun sabahında oradan çıkacakken rampanın sonunda bir araç kaldı onu çıkarrtık sonrasında ben çıkmak için baya uğraştım:) yazlık olsa kesinlikle çıkmazdı ama kışlık olsa daha rahat bir şekilde çıkardı ve kışın fren performansı pekte başarılı sayılmazdı
    Bu sene hem lastiğin ömrü azalmaya başladığı için hemde okulum İncekte olduğu için(incek nereden gidersen git çok dik rampalara sahiptir) kışlık lastik alma gereksinimi duydum ve Continental TS860 aldım
    özetleyecek olursam crossclimate yazlık olarak süper kışlık olarakta idare edilebilecek seviyede(kışın ağır geçmediği yerler için) dört mevzim lastik yazlık lastik kadar iyi olabilir ama kışlık lastik kadar kesinlikle iyi olamaz

Tilki bunu beğendi.
  14. ggunes

ggunes Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    811
    Ad Soyad:
    GGUNES
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Conti TS850 ve TS860 çok iyi lastiklerdir.
    Bu kış çok memnun kalacağınıza inanıyorum.

15. Emre

Emre Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,746
    Ad Soyad:
    Emre
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    hocam Kumho KW22 aradım ama yoktu Alpin5 alayım dedim ama lastik konusunda deneyimli kişiler contiyi önerdi hep bende aldım:)

16. Atilla25

Atilla25 Guest

Önermeleriniz o kadar yanlış ki, neresinden başlasam bilemedim.

Kavramlar, ah şu kavramlar, bazılarının tartışmasız, kesin olarak kabul ettiği ancak bazı insanlar için göreceli olan kavramlar. Üzerine sos olarak bir tutam demogoji, bir tatlı kaşığı ajitasyon, isteğe göre "RASTGELE" tuz ortaya mis gibi "İTOPYA" mız hazır.

"Vebal" o kadar göreceli bir kavram ki, örneğin arkadaşınıza bir kar lastiği önerdiğinizde Allah korusun, o arkadaşınız o lastiklerdeki üretim hatasından dolayı ve ya pilotaj hatası yüzünden hayatını kaybetse, bu durumda siz KATİL olur muydunuz?

Ya da kar lastiği kullanılmasının tamamen gereksiz olduğu bir bölgede kar lastiği tavsiyesi ile o arkadaşınızın lastiği almasını sağlayarak, cebinden çıkarmış olduğu fazladan paraları, belkide çocuklarının nafakasından keserek aldı, bu durumda "vebal" dediğimiz kavram devreye girer mi?

Tabi ki girmez ve de katil olmazsınız..

Allah aşkına İstanbul'da en son ne zaman adam gibi kar yağdı söyleyebilir misiniz? Geçen sene mi? Yağan kar kaç gün caddelerde kalıyor? Bir gün mü, beş gün mü, bir ay mı?

Dört mevsim lastikler ticari amaç mı taşıyor dediniz? Kendinizle çeliştiğinizin farkında mısınız? X firması yaz lastiği + kış lastiği üretsin. Bir gün durup dururken dört mevsim diye bir lastik icat etsin, sonra bazı bölgelerde senede hem yaz hem kış lastiği satacakken bu yenilik yüzünden bir lastik satsın? Mantıklı mı?

Ama yok size göre dört mevsim ticari amaç taşırken kar lastiği+yaz lastiği bunlar hayır hasenat işi.. (demogoji yapmaya çalıştım ama beceremedim, biraz ders almalıyım bu konuda)

Malzeme mühendisliği son hızda gelişmeler göstermekte, artık mikro boyutlardan çıkıp nano teknolojideki ilerlemeleri izler olduk. Lastik firmaları bu çeşitlilikten çıkıp tek çeşitliliğe yönelecektir. Ki, artık yılda ortalama 120 patent başvurusu yapılan ve her yıl onlarca lisansı alınan dört mevsim lastikler bu kaçınılmaz sonun başlangıcını göstermektedir.

Ben de kendi adıma bu anlamsız tartışmaya son noktayı koyuyorum. Çünkü göreceli kavramlar üzerinden tartışmak kimseye bir şey kazandırmayacaktır. Herkes kendine göre haklı bir görüş öne sürebilecektir. İşin sonunda orta yolda bulunamayacak belki de kırgınlıklar yaşanacaktır.

Bu yüzden bu konu kendi nazarımda kapanmıştır.

Saygılarımla..

17. Emre

Emre Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,746
    Ad Soyad:
    Emre
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    ya kardeşim konu nerelere gitmiş kaza olursa can kaybından sorumlu olacakmısın, ölümüne sebep olursan katilim dermisin falan filan bunlar nedir ne alakadır Allah aşkına bu garantiyi Allahtan başkası veremez.
    üreticiler bu lastikleri çıkartmışlar ama bu araba kaymaz düz duvara tırmanır vsvsvsvs şeyler söylemiyorlar herkesde kendi yorumunu koyuyor ortaya isteyen beğenir onaylar istemeyen beğenmez onaylamaz..
    bu lastikler(4mevsim) hakkında en fazda yorumda/eleştiride bulunanların ise bu lastikleri kullanmamış, herhangi bir yorumda bulunamayacak kadar lastik hakkında tecrübesi olmayanların olması ise dahada ilginç. ;)

18. Blue-Tuscani

Blue-Tuscani Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,089
    Ad Soyad:
    Özgür
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Tucson (2015–20XX) TL
    Bir gün yolda giderken bir lastikçiye girip sormuştum nasıldır bu 4 mevsim lastikler diye. Adamla samimiyetim yok, tanımıyorum bile, adam ne emmeye, ne gömmeye gelir demez mi.:D:D Bende lafı duyunca, bu nasıl bir açıklama deyip hemen çıkıp gitmiştim.Sonra kendi lastiklerimi aldığım yere sordum, Ankara şartlarında kış için çok uygun olmaz, karlı yolda kaydırır demişti.Ankara da kış lastiği şart,her yer yokuş ama nefret ettiğim şey her lastik değişiminde balans yapılması ve jantların küçük küçük çizilmesi.

Tilki bunu beğendi.
  19. Emre

Emre Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,746
    Ad Soyad:
    Emre
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Lastikçilerin çoğu bilmeden konuşuyor Continental ana bayisi crossclimate ı kötüleye kötüleye bir hal oldu sanki benim kullandığım lastik değildi bunların alayı kendi malını övüyor tamam ona lafım Yok övecek Tabi ama bari başkasının malını karalama kötüleme

Tilki bunu beğendi.
  20. Blue-Tuscani

Blue-Tuscani Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,089
    Ad Soyad:
    Özgür
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Tucson (2015–20XX) TL
    Artık ben düşündüğüm lastiği lastikçilere sormuyorum zaten.Hepimizin elinin altında internet var.Bak testlere,bak kullanıcı yorumlarına karar ver.Her lastik ölçüsü ve teste göre ilk 3-4 yer değiştirse bile bir fikir veriyor sonuçta.Kuru, ıslak kar, dönüş direnci hepsi puanlanıyor.Karda mükemmel olan bir lastik kuru yolda çok kötü olabiliyor.Bu benim başıma yıllar önce gelmişti. Lastikçi çok iyi bak karda dedi aldım ama kuru yolda hızlı iken kaydı araba.Dişleri çok derin bir kar lastiğiydi. internette bir baktım karda 10 üstünden 9 almış ama kuru yol 3 puan.Şu anda hız endeksi, diş derinliği, test sonuçları ortalaması, kullanıcı yorumları hepsine bakıp lastiğimi alıyorum.Sonuçta 4 lastiğe emanet gidiyoruz.

Bu Sayfayı Paylaş