Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Dört mevsim lastiğe geçiş (All Season Tire)

'İ30 Forum - Club (GD; 2012–2017)' forumunda ggunes tarafından 18 Kasım 2015 tarihinde açılan konu

1. gurcanbulut

gurcanbulut Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    617
    Ad Soyad:
    Gürcan Bulut
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Ben All Season lastik kullanmıyorum. Ben All Tarrain Lastik kullanıyorum. Genelde BF Goodrich All Tarrain KO yada KO2 tercih ederim. İşimi ancak onlar görüyor.

Yalnız yeni aracıma yeni çıkan Kumho Road Venture AT51 aldım..

Yaşadığım yer gereği lastik seçimi benim için çok önemli. Zorlu kış koşullarında da işimi görebilecek bir lastik olmalı. Ben All Season hiç kullanmadım kullanmayıda düşünmem. Çünkü etrafımda kullanıp yaşadığımız yerde madara olan çok kişi var. Kar sembolü olan lastik tabiki sadece M+S sembollü lastikten iyidir. Ancak hamuru, lastik deseni ve yapısı nedeniyle KIŞ LASTİĞİ kışın daha iyidir.

Ben tahmini konuşmuyorum.
    Diyorum ki "4 Mevsim lastik her koşulda kullanılabiliyorsa, neden kış lastiği diye bişey var?"

@i20_Troy arkadaşım çok güzel yazmış aslında. Bir çok bölümüne katılıyorum ancak şuda bir gerçek; teknolojinin ilerlemesi ile artık 4 mevsim lastikler eskiye nazaran daha iyi. CrossClimate en güzel örnek. Artık daha iyi yol tutuşu v.s var. Ama tabiki seninde dediğin gibi @i20_Troy bu lastikler kışın kış lastiğinin yerini tutmaz. İlerde inanıyorumki 4 mevsim lastikler daha kullanışlı ve daha iyi seviyelere çıkacaktır. Ama bugün kışın zor koşullarda 4 mevsim lastik işe YARAMAZ!

MSI, koreci ve i20_Troy bunu beğendi.
  2. i20_Troy

i20_Troy Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    842
    Ad Soyad:
    Selim ŞAHİN
    Yaşadığınız Şehir:
    68-AKSARAY
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.4 MPI (2008-2014)
    Doktora giderken

Kalp
    Beyin
    Çocuk
    Diş doktoru gibi sadece belli konunun uzmanına gidildiği gibi

lastik konusu da MEVSİME göre uzmanlaşmıştır...

4 MEVSİM lastik, sağlık ocaklarındaki DOKTOR lar gibi... Soğuk algınlığına da ilaç yazar ama AKCİĞER filmi olmadan ZATÜRRE teşhisi koyamaz...

Yine mühendislik de öyle,

Makine mühendisliği ( Hangi makine )
    Makine elemanları ?
    Isı transferi ?
    Çelik Konstüksiyon ?

gibi gibi örnekler çoğaltılabilir...

Tilki, Murat ve gurcanbulut bunu beğendi.
  3. ggunes

ggunes Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    811
    Ad Soyad:
    GGUNES
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Konuyu lastikten nerelere getirmişsiniz.
    AT lastikle 4 ceker aracla esktrem koşullarda binek araçlar en baba kış lastigiyle de yürümez zaten.
    Verdiğiniz örnekler absurd kusura bakmayın.

4. gurcanbulut

gurcanbulut Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    617
    Ad Soyad:
    Gürcan Bulut
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Konumuz lastik. Ben kullandığım lastiği söyledim sadece. Konunun bir yere gittiği yok!
    Buyrun 2 çeker araç... Sonuçta kullanılan koşullar değişmiyor. Yine zor koşullar ve yine 4 mevsim lastik başarısızlığı.
    Era 2011 model, Lastikleride Goodyear UltraGrip Extream...
    Sonuç aynı. 4 mevsim lastik zor koşullarda işe yaramaz!!!

Hee özellikle belirteyim. Bu koşullarda dahi kış lastiği ile bu araba yürüyor!!!

MSI, koreci ve cenker_baba bunu beğendi.
  5. Atilla25

Atilla25 Guest

Ya hu anlamadığım şey, hayatında kaliteli bir 4 mevsim lastik hiç kullanmamış arkadaşlar neden bu kadar ön yargılı yaklaşıyorlar?

Şimdi ben desem ki, aracımda Nokian waterprof var, kışın istanbul sarıyer gibi bir yerde o dimdik yokuşlarda kar lastiği takılı olan araçların çıkamadığı yerleri patinaj dahi çekmeden çıkabiliyorum. Ne düşünürdünüz? (30 cm kar kalınlığı)

Lastikleri mevsimlerine göre ayırmak bence para tuzağından başka bir şey değildir. Yaz geldi hop gidilir bir lastikçiye, 50-80 TL arası bayılırsınız, kış geldi, soluğu tekrar lastikçinizde alırsınız.

Tamam,biraz da insaflı davranalım, tabi ki bir dört mevsimden kaliteli bir kar lastiği performansı göstermesini bekleyemeyiz. Ancak kar lastiği nerede kimin işine yaracak? 30 cm den 50 cm ye kadar işe yarar kar lastiği, peki 50-70 cm karda kar lastiği de işe yaramayacak zaten, mecbur zincir takacaksınız ki o da bir başka sınıra kadar.

Özellikle batı bölgelerinde kar kalınlığı 15-30 cm yi geçmediği yerlerde kar lastiğinin ne avantajı var? Sene de iki defa değişime gidersin her değişimde 50-80 TL tokatlarlar, sonra bu lastikleri saklamak da dert bir çok kişiye göre..

Yaşadığınız şehirde kış koşullarında kar kalınlı 30 cm üzerine çıkmıyor ise kar lastiği kullanmak gereksiz bir masraftır bana göre..

6. Atilla25

Atilla25 Guest

Örneklemelerinize katılamayacağım, müzik dinlemek için mp 3, fotoğraf çekmek için fotoğraf makinesi, video çekmek için kamera, maillerinize bakmak için laptop mu taşımak lazım?

Şimdi amaç ve araçları birbirine karıştırmamak lazım diye düşünüyorum.

30 cm kar kalınlığına kadar iyi performans verebilen bir dört mevsim varken, kar lastiğine neden ihtiyaç duyulur? (Erzurum, Kars V.b illerde yaşamıyorsanız..)

7. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok

karda değil buzda ne yaptığı önemlidir. karda kışta çok uzun yola çıktım, yolda kalmaların ve kazaların çoğu buzdan oluyor. kış lastiklerindeki vakum özelliği ve yumuşak hamur sayesinde buzdan bile belli bir yol tutuş veriyor.

4 mevsimin teknik olarak "vakum" ve "hamur yumuşaklığı" konularında ne kadar iyi olduğuna bakmak lazım.

gurcanbulut bunu beğendi.
  8. gurcanbulut

gurcanbulut Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    617
    Ad Soyad:
    Gürcan Bulut
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Bende Sarıyer de Kocataş ta yaşıyorum. Nokian, Goodyear, Michelin dahil bir çok marka 4 mevsim lastikle madara olan kişi gördüm. Hatta 4x4 araçta kullananların bile madara olduğunu gördüm. Benim Era + Goodyear UltraGrip Extream ile heryere girip çıkarken 4 mevsim lastik kullanıp takılıp kalan, yolu meşgul eden çok kişi gördüm. Ayrıyetten ben 4 mevsim lastik kullanılmaz demiyorum. Zor koşullarda işe yaramaz diyorum. Tecrübe ile sabittir. Yukarda benim paylaştığım fotolar sarıyerden fotolardır.

Kış lastiğinin en büyük özelliği hamurudur. 7 derece altındaki sıcaklıklarda işe yarar bu lastik. Buz üstünde vakumlu yapısı ile her tür lastiğe göre daha yüksek tutunma sağlar.

Sizin yaşadığınız yerin koşullarında 4 mevsim lastik işinizi görüyorsa zaten sorun yok. En mantıklı tercih sizin için budur. Ama benim yaşadığım koşullarda çokta işe yaramıyor. Senede 2-3 defa dahi olsa sıkıntı çekmemek için kış lastiği kullanıyordum.

yvz bunu beğendi.
  9. gurcanbulut

gurcanbulut Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    617
    Ad Soyad:
    Gürcan Bulut
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Eğer kaliteli fotoğraf çekmek istiyorsanız fotoğraf makinesi, Kaliteli müzük dinlemek isterseniz iyi bir mp3 player, yine kaliteli video için iyi bir kamera iyidir. Hee ben Cep telefonu ile hepsini yapıyorum derseniz haklısınız. Yaparsınız. Ama hiçbir telefon kamerası Bi 5D Mark III olamaz!

MSI bunu beğendi.
  10. gurcanbulut

gurcanbulut Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    617
    Ad Soyad:
    Gürcan Bulut
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Sorun budur. Lastiklerin birbirinden en büyük farkı hamurudur. Diş yapısıdır. Bunları iyi ayırt etmek lazım...

MSI bunu beğendi.
  11. i20_Troy

i20_Troy Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    842
    Ad Soyad:
    Selim ŞAHİN
    Yaşadığınız Şehir:
    68-AKSARAY
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.4 MPI (2008-2014)
    Aslında verdiğiniz örnekle beni desteklediniz...

Neden mi ???

hiçbir İPHONE-SAMSUNG-LG vs vs. CANON un vermiş olduğu profosyenellikte foto çekemez...

hiçbir telefon LAPTOPUN yaptığı asıl işi yapamaz...

demek istediğim tam da buydu işte...
    Doğruladığınız için teşekkürler...

Telefonlarda herşey yapılabiliyor ama hepsinden BİRAZ BİRAZ yapılıyor ama hiç bir işi uzmanca yapamıyorsunuz...

Mevsimlik lastiklerde şimdilik böyle... KARDA KIŞTA- YAĞMURDA-SICAK TA gideri var ama performans açısından halen yeterli değil...

İnsanlar bunu demek istiyor ama nedense 4 MEVSİM lastikler mükemmelmiş gibi bir algı oluştu...

umarım ilerde mükemmel olur ve her 6 ayda bir lastikçiye sök tak parası vermeyiz...

ahmety17 bunu beğendi.
  12. cenker_baba

cenker_baba Guest

hiç 4 mevsim kullanmadım ama ben kışlıklardan memnunum.
    kışın kimsenin cesaret etmediği yere girdim baktım peşime gelenler var
    ben bayırı çıktım arkamdaki de çıkıyordu.
    onun arkasındaki yalpalıyordu.
    her ne olursa olsun yazlık lastik ile çıkmayın.
    kışlık candır. 4 mevsim canandır.
    az kaldı 15-20 gün içinde takıcaz lastikleri :)

Tilki bunu beğendi.
  13. yvz

yvz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    559
    Ad Soyad:
    Yavuz S.
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    BRIDGESTONE resmi sitesinden alıntıladım arkadaşlar.

http://www.bridgestonetire.com/tread-and-trend/drivers-ed/winter-snow-tires-vs-all-season-tires

All Season yani 4 Mevsim lastikleri ile Winter & Snow (kış ve kar) lastikleri hakkında bilgi vermişler. Şimdi bu sitede yazılanları "ohooo, Bridgestone da marka mı? Sen Bilmem Ne marka lastiği hiç kullandın mı?" diye tiiye alacaksanız yazının bundan sonrasını okumayın isterim.

4 Mevsim Lastikleri hakkında verilen bilginin akabinde şunlar yazılmış;

"Does being both summer- and winter-ready mean all season tires combine the best capabilities of summer and winter tires? Unfortunately, it doesn't. In an effort to provide good performance in many conditions, all season tires tend to compromise some max summer and winter performance capabilities. What does that mean? That means all season tires won't provide the same amount of extreme grip and sharp handling of a summer tire. Likewise, an all season tire is not designed to handle extreme winter conditions like trekking through snow or driving on ice. Think of all season tires like tennis shoes. You can wear tennis shoes all year, but they aren't ideal for all situations. It'd be much better to have flip flops on the beach in the summer and boots for the snow.

All season tires are a great option for drivers who live in moderate climates and do not encounter extreme cold, ice and snow in the winter months."

Özetle şunu diyor; (Kendi yorumumla özetliyorum): Dört mevsim lastikleri, yaz ve kış lastiklerinin tüm yeteneklerini ne yazık ki bir arada sunamaz. Bu lastikler birçok koşulda iyi bir performans göstermek için çabalasa da ne yazık ki keskin yaz ve kış şartlarında tehlikeli olabilmektedir. Örnek olarak dört mevsim tenis ayakkabılarını düşünün. Tenis ayakkabınızı bütün bir sene giyebilirsiniz ama onlar her durum için ideal değildir. Mesela yazın parmak arası terlik, kışın bot giyersiniz..
    Dört Mevsim Lastikleri, ılıman iklimlerde yaşayan ve kış aylarında aşırı soğuk, buz ve kar olmayan yerlerdeki sürücüler için ideal bir seçimdir.

Türkiye'de kışın meyadana gelen kazaların çoğunluğunun buzlanma ve diğer sert iklim koşullarından meydana geldiğini söylemek yanlış olmaz. Kışları ılıman geçen bir şehir/bölge ile daha sert geçen bir yer arasında bile bu lastiklerin kullanımında farklılık görmek doğal bir sonuçtur. Hatta belki aynı ilin farklı ilçelerinde bile.
    Tekrar yineleyelim; mevsimsel farklılıkların belirgin olduğu yerlerde 4 mevsim lastikler asla ve asla, mevsimine göre üretilen lastikten daha iyi bir performans gösteremez.

MSI ve i20_Troy bunu beğendi.
  14. ggunes

ggunes Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    811
    Ad Soyad:
    GGUNES
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Brigestone'nun dört mevsim lastiği yok zaten, kötülemesi normal:)

15. ggunes

ggunes Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    811
    Ad Soyad:
    GGUNES
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Goodyear UG Extremle kıyasladığınız dört mevsim lastiğin marka ve modelini yazar mısınız lütfen?

Siz hâlâ kar logosuz M+S lastikleri dört mevsim sayıyorsunuz sanırım.

16. Atilla25

Atilla25 Guest

Ona bakarsanız, ben de kış lastiği ile bir çok kişinin madara olduğuna şahit oldum, waterprof ile buzda da gittim. Hem yokuş çıktım hem de yokuş indim. Ne kaydırdım, ne de başka bir şey..

Demek ki, bir lastik cinsinde önemli olan türevi değil, kalitesidir.. Kalitesiz bir dört mevsim lastik yolda bırakır doğrudur, ancak kalitesiz bir kar lastiği de yolda bırakır, madara eder..

17. Atilla25

Atilla25 Guest

Öyle anlamış olabilirsiniz, ancak sandığınız gibi sizi doğrulamadım. Doğrudur, bir telefondan Canon ve ya Nikon kalitesi bekleyemeyiz, ancak gündelik ihtiyaçlarımızı yeterince karşılayabiliyor değil mi. Yani ben de fotoğraf çekmekteyim, amatörce tabi ki, şimdi gidip 2 ile 5 bin tl vermeye değer mi? Tabi siz Doğuanadolu gibi bir bölgede yaşıyorsanız, kar lastikleri hakkındaki görüşlerinize saygı duymakla beraber destekliyorum da.. Ancak batı illerinde Akdeniz ikliminde ne kadar gereklidir kar lastiği, bunu sorgulamalıyız. Ve son cümleniz, artık günümüzde sizin isteğiniz tarzda dört mevsim lastikler üretiliyor. Nokian WatherProf ürününü tavsiye ederim. Kendim de kullanmakta olup çok memnunum..

18. gurcanbulut

gurcanbulut Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    617
    Ad Soyad:
    Gürcan Bulut
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    1-2 marka söylesem ne olacak anlamıyorum. Goodyear marka, nokian marka yada michelin marka kullananların çıkamadığı yerlere era ile.
    Benim M+S ile kar logolu lastiklerin ayrımını bilecek kadar bu işte geçmişim var merak etmeyin.

19. gurcanbulut

gurcanbulut Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    617
    Ad Soyad:
    Gürcan Bulut
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Sizce Michelin CrossClimate ile Michelin Alpin 5 aynı işi yaparmı karda? Yaparsa neden 2 farklı lastik var?

20. e_uzun

e_uzun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    329
    Ad Soyad:
    Ebubekir uzun
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Bence palet en mantıklısı :)

C6503 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi