Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Dizel motorlarda sabahları geç çalışma..

'Teknik ve Faydalı Bilgiler' forumunda Misafir tarafından 28 Kasım 2009 tarihinde açılan konu

1. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    webastoyu dediğiniz gibi kamyon otobuslerde şöförler bekleme anlarında kullanırlar..dediğiniiz gibi motor suyunuda ısıtabilir ama tamamen yeni bir tesisat cekilmesi gerekir..kaldıki bunuda o paraya yapıcaklarını sanmıyorum..

size tavsiyem webasto ile ugrasacagınıza bir ara bir sistem vardı arac uzaktan kumanda ile çalıştırılıyordu hatta zaman ayarlı..bunu uygulatın..sabah kalktıgınızda camdan düğmeye basın aracınız çalışsın akşamdan kaloriferide acık bırakın siz aracınıza gidene kadar ısınmış olur..

2. zeus83tr

zeus83tr Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Teşekkür ederim. zaman ayarlı ve uzaktan kumandalı olarak bahsettiğiniz şey zaten Webasto nun kendisi.

3. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    değil..benim bahsettiğim siz aracınızın motorunun çalışmasının zamanını ayarlıyorsunuz..
    yani arac calışıyor, kaloriferide akşamdan acık bıraktıgınız için arac calışınca oda calısıyor..siz aracınıza gidene kadar aracın motoruda içide ısınmış oluyor..bir tanıdıgım 2001 honda civic ine yaptırmıştı ama zaman ayarlı değildi..sadece uzaktan kumandalı idi..sabah kalktıgında cama cıkıp çakıltırıyordu indiğinde ısınmış oluyordu..burda tek dikkat edilecek sey aracın viteste bırakışmaması..

4. Misafir

Misafir Guest

Volkan bey...motor konusundaki deneyimleriniz nedir tam olarak bilmiyorum, ben yaklaşık 35 yıldır her türlü motorla yanak yanağa sevişiyorum, hem de sanayi sitelerinin her türlü şartlarında...deneyimlerime dayanarak söylüyorum, "bu şekilde motor suyunun sıcaklığını istenilen sıcaklığa getiremezsiniz" hele'ki soğuk havalarda, dizel Era'nın motor suyu sıcaklığının normale gelmesi bile yaklaşık 10dk sürüyor, üstelik kompresörün ve patlamanın en yüksek olduğu motor tipi, sizin bahsettiğiniz sistemin motor soğutma suyunu bu sıcaklığa getirmesi için üç gün aralıksız çalışması lazım, bırakın bu sistemi, rölantide çalışan motor bile bu sıcaklığı sağlıyamıyor...Kaldı'ki Serdar bey'in bahsettiği "termostat açma sıcaklığı"nı işin içine bile katmıyorum....

5. zeus83tr

zeus83tr Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Hımm evet sizin bahsettiğiniz nitelikli alarmlar.. Alarm+uzaktan kumanda+motor çalıştırma+vs vs.. Ara çözüm, bizim için faydalı olur ama motora faydası yok maalesef

6. zeus83tr

zeus83tr Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Motorlarımızdaki termostatlar belli bir sıcaklığa ulaşınca açılır ve motor blokdaki ısınmış su radyatör bölümüne aktarılır değilmi buraya kadar doğru yazdıklarım sanırım. Bizim zaten bu sistmde amacımız motor bloğundaki suyu ısıtmak. Isıtma amacıyla kullanılan bir siistemde neden termostatın açılıp soğutulması isteyelimki

7. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    benm aklım almıyor -20 derecede o kadar motor suyunu 1 saatte neredeyse kaynama noktasına getirsin...

8. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW

motor blogunun içindeki suyu webastoya yollamadan nasıl ısıtabilirsinizki.?

9. zeus83tr

zeus83tr Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    İşte webasto bu devir daimi kendi pompaasıyla yapıyor.

10. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    siz yaklasık 100 derecedeki bir miktar suyu -20 derecede motor bloguna yolladıgınıda anında sogumuş olur devir daim yapmak zorundasınız..

11. Misafir

Misafir Guest

Volkan bey, sanırım bu konu bi hayli uzayıp gidecek, ben şimdi oturum size motor bilgilerimi sınayacak imkanı vermem, ancak şunu bilin'ki patlama esnasında meydana gelen ısı yeri geldiğindemetal pistonu bile eritecek sıcaklığa ulaşıyor....

12. zeus83tr

zeus83tr Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Arkadaşlar benim ürünün hem kendi sitesinden hemde başka site ve forumlardan araştırdığım ve anladığım şey kısaca MOTORun araç çalışmadan ısındığı (bu arada ben hiç 100 C ısıtır demediim.) Alıntılarda eklemiştim. Sizlerin görüş ve fikirleri içinde teşekkür ederim
    Düzenleyen : zeus83tr

13. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Abi Yemin Ediyorum Daha İyi Bir Açıklama Şekli Olamazdı..https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

14. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,946
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz

müşir devirdaim yolunu kapamışken webosta hiç bir şeyi devir daim ettiremez. ancak kalorifer tesisatını devir daim ettirebilir.

15. zeus83tr

zeus83tr Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ben kimseyi sınamıyorumüstünüze alınmayın lütfen. Bi konu hakkında bildiklerimi ve yanlış bilinenleri açıkladım. Deneyim çok önemli tabi ama bilginin sizlerden daha küçüklerde de olabileceğini unutmayın

16. Misafir

Misafir Guest

Kesinlikle katılıyorum, özellikle güncel konularda, örnek Serdar bey, kendisi teknoloji konusunda "yarışamıyacağım" sayılı kişilerdendir.......

17. zeus83tr

zeus83tr Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Camper veya motokaravanlarda ısınma motordan bağımsız çalışan sistemlerle sağlanır. Ki bu sistemin ismine arazi aracı kullanıcıları pek de yabancı değildir. Webasto'yu hemen herkes duymuştur sanırım. Webasto aracın akaryakıtını kullanarak çalışmaktadır. Ancak Webasto bir marka olmakla birlikte, ilk olmasından dolayı bu sistemlere verilen bir ad olmuştur. Farklı markalar da bu tür sistemler üretse de, en yaygın olanı Webasto'dur.

Bunlar da kendi içlerinde SULU sistem ve KURU sistem olmak üzere ikiye ayrılır. Sulu sistem Webasto, aracın su tesisatına bağlanır, ısıttığı suyu yaymak için bu tesisatı kullanır. Ki bunlar haftalık olarak programlanabilmektedir. Yani, Webasto'nuzu evden çıkış saatiniz olan 07:30'dan 15 dakika öncesine kurduğunuzda, otomatik olarak her sabah 07:15'de Webasto devreye girip, önce motorunuzu sonra da içeriyi ısıtacaktır. Siz de aracınıza biner binmez sıcak bir ortamda ve sıcak motorla seyredersiniz.

Zamanlama Ünitesi

Kuru sistem ise motoru ısıtmaz, sadece içeriye kuru sıcak hava üfler. Sulu veya kuru sistem olsun, Webasto da ısıtacağı hacme göre farklı boylarda satılmaktadır. Ve programlama ünitesi her iki sisteme de takılabilmektedir.

Motordan bağımsız ısıtma sistemlerinin benzin / mazot ile çalışanları olduğu gibi LPG ile çalışanları da mevcuttur. LPG ile çalışan sistemin markası TRUMATIC'tir. Bunlar da ısıtacakları alanın büyüklüğüne göre kendi içlerinde bir kaç modeldir. Trumatic kuru sistem olup, aracın içine sıcak kuru hava üfler.

Ayrıca Trumatic'in hem su (duşta kullanılmak üzere) hem de sıcak hava üreten modelleri de mevcuttur.

Gezenbilir.com dan alıntıdır.

18. zeus83tr

zeus83tr Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Coşkun bey kesinlikle deneyimlerinize saygım var elbet benimde sizinle yarışmak gibi bi gayem yok. Zaten ben sizi vw forumlarından tanımıştım. Benim kaza yaptığım polo classic aracım vardı. Sizin yorum ve görüşlerinizi ordada çok okumuştum

19. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,946
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Volkan bey araç motoruna su bir yerden girer bir yerden çıkar. Çıkışında termostat/müşir vardır. Genelde civalı olan bu sistem yaklaşık 80-85 derecede sistemi açar. Yani siz motora sıcak su basmak istiyorsanız önce çıkıştaki bu termostadı açacaksınız ki sıcak suyunuz motorun içine girebilsin. Kapalı bir kutuya su basamazsınız. Haa termostadı iptal eder ben suyu basarım diyorsanız şunuda belirteyim 4 piston patlaması + sürtünmenin oluşturduğu ısıs bile açık termostatta motoru zor ısıtır, sizin webosta mı ısıtacak? ben buna katılmıyorum. 20x20cm radyatör peteğini ısıtır, 200 kilo ağırlığındaki dökme motor bloğunu ısıtamaz. Bu webostayı yakından görmüş kullanmış biri olarak söylediğim bilgidir.

20. Misafir

Misafir Guest

Volkan bey, sanırım bu konu bi hayli uzayıp gidecek, ben şimdi oturup size motor bilgilerimi sınayacak imkanı vermem

Volkan bey, sanırım ben yanlış ifade ettim, yani konunun uzaması anlamında dedim, yani konu uzamasın diye...ayrıca zaten "yarışmak" diye bir şey söz konusu değil, amaç bilgileri paylaşıp deneyimler doğrultusunda konuyu tartışmak...https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

Bu Sayfayı Paylaş