Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Dizel motorlarda sabahları geç çalışma..

'Teknik ve Faydalı Bilgiler' forumunda Misafir tarafından 28 Kasım 2009 tarihinde açılan konu

1. zeus83tr

zeus83tr Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Sizin magirüsteki sistemin fiyatı nedir acaba? Suluysa eğer bizim motorlarada takılabilir(tabiki motoruda ısıtmak için). makul bi fiyatı varsa neden olmasın. :)

2. Çağlar Baykan

Çağlar Baykan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    70
    Ad Soyad:
    Çağlar
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    vallah benim magürüsüm yok amcaoğlunda var şöförlük yapıorum ben :D fakat gecen kaloriferbozulduğunda tamire ben götürdüm sadece mazot otomatiği 350ytldi sistemin kendisi 1milyarı gecer tahminimce ama sanayilerde ağır vasıtaların kalorifer işini yapanlarda bu sistem satılıo 2.el olarak Webasto diye sölerseniz yardımcı olurlar

3. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,946
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    webosta sistemi kabin içi ısıtma sistemidir, birileri motor bloğunuda bununla ısıtmak istiyorsa önce müşir açsın :) Yoksa kendini kandırır.

4. zeus83tr

zeus83tr Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    webasto motoruda ISITIR. Müşir ısıyla açılan bir yapıdadır. WEbasto suyu ısıtınca MÜŞİR de açılacaktır. Lütfen ÖNCE okuyun araştırın. Kimse kimseyi kandırmıyor.

5. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,946
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Yanlış biliyorsunuz. Webosta sadece kalorifer sistemi içinde sirkülasyon yapar. Motor bloğunu 85 dereceye ulaştırmadan nasıl müşir açacaksınız. Bana webostayı öğretmeyin zira16 yıl önce scania 112 ve 111 araçlarımızda kullanıyorduk. Geceden sabaha 15-20 litre mazot tüketiyordu ve öyle ahım şahım bir sıcak yapamıyordu.

6. zeus83tr

zeus83tr Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    16 yıl öncekini değil şimdikini bi araştırın sonra bilgi verin

7. Çağlar Baykan

Çağlar Baykan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    70
    Ad Soyad:
    Çağlar
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    webasto nun serdar abinin dediği gibi ahım sahım bi sıcaklık yapmadığına katılıyorum yaktığı mazotta cabası...

8. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,946
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    :) mazot donunca tenekede deponun altında ateş yakardık ki webosta çalışsın. Motoru bir miktar ısıtabilir ama fark edecek bir sıcaklığa getirebileceğini sanmıyorum. Bildiğin kazan ve sirkülasyon pompasının kombine hali.

9. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz

Düzenleyen : Ersin Cerrah

10. zeus83tr

zeus83tr Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    hem benzin hem mazotlusu var yakıt tüketim 0.25/0.50 lt/saat

11. zeus83tr

zeus83tr Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
  12. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,946
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Araba rusya'da ve amerika bu şekilde ısıtılıyor. Rusyada birebir gördüm, webostası olan kamyonlarda bile alttan sermeli sistem kullanıyoruz. Park yerlerinde gerekli tesisat var.

13. zeus83tr

zeus83tr Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    <H2>Espar's HYDRONIC coolant heaters</H2>

Espar's coolant heaters work independently of the engine and thus offer a double plus: pre-heating the vehicle's passenger compartment and the engine.

The heaters are integrated in the cooling system of the engine. The thermal energy gained is then distributed through the vehicle's own heat exchanger as forced hot air and this heats the interior of the vehicle via existing air vents. The engine is warmed up with the residual heat in the cooling water.

Practical controls - such as a digital Espar timer or key fobs - make for ideal and pre-heated engines and compartment space.

Özetle Webasto diye anılan sulu ısıtıcılar yakıtı yakıp motor bloğundaki suyu içinden geçirip I-SI-TIR... Motor sıcak durumdadır.

14. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,946
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Tamam takktırın o zaman. Isıtmazsa haber verin rusya'dan bizim kullandığımız elektrikli ısıtıcılardan getiriyim. Eğer ısıtırsa haber verin bende rusya'ya, amerikaya satayım webosta'dan, boşuna elektrikle uğraşmasınlar :)

15. zeus83tr

zeus83tr Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Teşekkürler ben amerika ve rusyaya sattığınız elektrikli battaniyelerden almayayım. Webastoyuda ilerde taktırıcam inş.

16. zeus83tr

zeus83tr Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Camper veya motokaravanlarda ısınma motordan bağımsız çalışan sistemlerle sağlanır. Ki bu sistemin ismine arazi aracı kullanıcıları pek de yabancı değildir. Webasto'yu hemen herkes duymuştur sanırım. Webasto aracın akaryakıtını kullanarak çalışmaktadır. Ancak Webasto bir marka olmakla birlikte, ilk olmasından dolayı bu sistemlere verilen bir ad olmuştur. Farklı markalar da bu tür sistemler üretse de, en yaygın olanı Webasto'dur.

Bunlar da kendi içlerinde SULU sistem ve KURU sistem olmak üzere ikiye ayrılır. Sulu sistem Webasto, aracın su tesisatına bağlanır, ısıttığı suyu yaymak için bu tesisatı kullanır. Ki bunlar haftalık olarak programlanabilmektedir. Yani, Webasto'nuzu evden çıkış saatiniz olan 07:30'dan 15 dakika öncesine kurduğunuzda, otomatik olarak her sabah 07:15'de Webasto devreye girip, önce motorunuzu sonra da içeriyi ısıtacaktır. Siz de aracınıza biner binmez sıcak bir ortamda ve sıcak motorla seyredersiniz.

Zamanlama Ünitesi

Kuru sistem ise motoru ısıtmaz, sadece içeriye kuru sıcak hava üfler. Sulu veya kuru sistem olsun, Webasto da ısıtacağı hacme göre farklı boylarda satılmaktadır. Ve programlama ünitesi her iki sisteme de takılabilmektedir.

Motordan bağımsız ısıtma sistemlerinin benzin / mazot ile çalışanları olduğu gibi LPG ile çalışanları da mevcuttur. LPG ile çalışan sistemin markası TRUMATIC'tir. Bunlar da ısıtacakları alanın büyüklüğüne göre kendi içlerinde bir kaç modeldir. Trumatic kuru sistem olup, aracın içine sıcak kuru hava üfler.

Ayrıca Trumatic'in hem su (duşta kullanılmak üzere) hem de sıcak hava üreten modelleri de mevcuttur.

Gezenbilir.com dan alıntıdır. Teşekkürler

17. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,946
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Ben satmıyorum ki battaniye felan. Bunlar zaten Türkiye'de yok. Haa eğer elektriğin çok pahalı olduğu rusyada millet 12 ruble gibi komik bir rakama 1 litre mazot varken webasto sisteminden bir haberse iyi ticaret olur anlamında dedim.

18. zeus83tr

zeus83tr Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Valla benide ortak yapın öyleyse

19. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,946
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Taktırın görelim üstad ama dikkat edin gece hava birden ısınır sonra conta yaktırmasın motora :)

20. zeus83tr

zeus83tr Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Yakmaz yakmaz merak etmeyin. Takmak için ya garantiyi gözardı etmek yada bitmesini beklemek gerek...

Bu Sayfayı Paylaş