Araç Era 2010 Dizel Markadan bağımsız olarak, web uygulamaları filtre seçerken iki model öneriyorlar sadece alttaki bağlantı noktasının ölçüsü farklı. Fotoğraflara örnek olarak Mann filtrenin önerisini ekledim. Bosch’da da aynı durum var. Serviste çalışan veya ölçülerini bilen birisi varsa hangisini seçmemiz lazım yardımcı olabilirse sevinirim. Bir de son yakıt filtresi değişiminden bu yana 22 bin km oldu. Araç 228 bine geldi. Önceden şehir dışı 5.5-6 lt/100km olan yakıt tüketimi şu an 6.5-7 arasında değişiyor. Ani gaza basmalarda hafiften siyah duman da oluyor. Yakıtı da genelde Shell’den ve aynı istasyondan, nadiren de Opet’ten alıyorum. Yakıt tüketimi artışına filtre etki eder mi yoksa enjektör mü? Duman için enjektör temizleyici kullanayım mı yoksa erken mi ?.
Benim anladığım,2006/10. aydan sonra filtre değişiyor.Filtre tamamiyle aynı olsa da ağız yapısı farklı,F kısmında görülüyor.22 bin km mazot filtresi değişimi için özellikle kaliteli yerlerden alıyorsanız ve filtreniz de kaliteliyse erken,60 binde bir yani yaklaşık 3 bakımda bir değişim yapabilirsiniz.Siyah duman sorunu genellikle enjektör ve turbo nedeniyle olur.Enjektör temizleyiciyi bu kmlere kadar kullanmadıysanız tavsiye etmem,eğer kurum oluşmuşsa ve gerçekten etkili olursa,bu zamana kadar hiç kullanılmadığı için enjektörleri tıkayabilir.Eğer bu riski göze alıyorsanız denenebilir.Öte yandan Carbon Clean uygulaması da yaptırabilirsiniz enjektörler için.