Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Dizel Era Vites Problemi

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda İsmail ÇINAR tarafından 17 Nisan 2009 tarihinde açılan konu

1. MUSTAFA42

MUSTAFA42 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    MUSTAFA ŞENSOY
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Accent Milenyum 1.5 (2000-2003) LC
    yok ya hyundainin bnce en büyük problemi benim hiç hoşuma gitmiyor insanın sürüş zevkini kırıyor

2. Hasan D.

Hasan D. Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    25
    Ad Soyad:
    Hasan DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    hocam bu sadece Eralarda yok.butun accentlerde war.hocam 2 den 1 e almayın durma noktasına gelmedıkce dıyorsunuz fakat yumurta 1.3 lerın vıteslerı oldukca uzun mecburen 1 e alıyorsunuz.hocam cırtlamaması ıcın otobuslerde oldugu gıbı cıft debrıaj yapınız : ))

3. Mustafa

Mustafa Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    fikir güzel https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

4. Hasan D.

Hasan D. Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    25
    Ad Soyad:
    Hasan DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    hehe : ))

5. gokhangry

gokhangry Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ben normal vites geçişlerinde sorun yaşamıyorum. Ancak geri vitese takarken bazen çok zorlanıyorum. Bazen 2-3 sefer arka arkaya geri vitese takıp gaza bastığımda geri vitese takılmadığını ve aracın hareket etmediğini görüyorum. Bu sorun yaşandığı zaman tekrar debriyaja basıp sert bir şekilde geri vitese takmam gerekiyor. Bu sorun normal midir? Araç 2500km de 2009 Era 1.5 Select.

6. cartman

cartman Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Murat Atlı
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Bende Admire dizel var, vites geçişleri çok rahat parmağımla yapıyorum. Sadece geri vitese zor geçiyor bazen.
    Araba giderken 1. vitese takmak bence de doğru değil. Duyduklarıma göre giderken arabanın hızından anormal düşük bir vitese geçersen dişlileri dağıtıyormuşsun. Zaten giderken 1. vitese zor geçmesini ben "adamlar bilerek böyle yapmışlar, giderken yanlışlıkla 1'e geçmeyesin diye" şeklinde yorumlarım kendimce hep, aslen öylemi bilmiyorum ama https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

Düzenleyen : cartman

7. niyazi

niyazi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar eralarda geri vites problem.bunu herkes yaşıyor.zamanla geçeceğine dair yorumlar var.1. vitese gelince bunun için hızınızın 5-10km ye kadar düşmesi gerekiyor.yoksa 1. vitese geçemezsiniz..

8. bizaman

bizaman Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar bendede getz var araç 2 de titrediği zaman 1e alıyorum.çünkü 1.vites biraz uzun.

9. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,948
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Senkromeç olmadığı halde biraz gaz vererek 1. vitese kolayca alabilirsiniz, yokuş yukarı olmadığı sürece 1. vitese düşmek Coşkun beyinde vurguladığı gibi çok gereksiz. Selamlar.
    Düzenleyen : mscsi34

10. otombl_bk

otombl_bk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Senkromeç nedir https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley25.gif

11. Misafir

Misafir Guest

Vites dişlilerinin arasında vites değişimini kayar bir şekilde gerçekleşmesi için kullanılan ince dişlilerdir...

Düzenleyen : Coşkun Uçar

12. otombl_bk

otombl_bk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Teşekkürlerhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif

13. Kaan Çelikçi

Kaan Çelikçi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Malum benim i30 da bir haftalık oldu ! Şanzuman sırası yukarıdaki gibi ve geçen gün bende geri vites ve 1.nci viteste sorun yaşadım manevra yaparken!!!

Debriyaj pedalı sonuna kadar basılı olduğu halde sanki tam basılmamış gibi geri vitese geçerken caaarttt diye bi ses hemen bıraktım tabi vitesi sonra aynı kamyon kullanırken yaptığım gibi önce 1 sonra 2 sonra geri vitese geçirmeyi denedim yine bir sertlik var yine zorlamadım 1'e takıp az ileri aldım sonra tekrar geri vites denedim geçti ama çok sert ve dişliler tam yerini bulamıyor !!!

Kamyon kullananlar bilir geri vites ile 1.nci vitesin yanyana olmasının en büyük nedeni sürücüye kolaylık olması içindir malum manevra yaparken bi ileri bi geri zor olurdu klasik tipte bi şanzumanla !!! Ağır vasıtalardada bu tarz sorunlar olur ama yeni araçlarda helede binek araçlarda olması ne yalan söyliim biraz tuhaf !!!

Zaten alışkanlık olmuş ışıklarda falan dururken veya kalkış yaparken hep kontrol ederk atıyorum bire önce 2 sonra 1 :) Geçmez tabi ama alışkanlık işte geri vitese geçmesin diye hep kontrol :D

Bu Sayfayı Paylaş