Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Dizel Devir Düşerken Rölantide Tekleme

'Arıza Tespit Bölümü' forumunda ibrahimulgur tarafından 26 Ocak 2016 tarihinde açılan konu

1. ibrahimulgur

ibrahimulgur Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Selamlar
    Accent Era 1.6 Dizel aracımda son zamanlarda stop etme sorunları yaşıyorum. Dün servise gittim arızaya baktılar depodaki süzgeç tıkalı dediler. Yarına gün aldım ama dayanamadım şamandırayı söktüm baktım canavar gibi temiz. Bugün 120 ile giderken otoyoldan çıkmadan önce vites düşüreyim ayağına boşa aldım tak yine stop etti. Yanlış teşhis var. Bu şekilde servise götürmeyi düşünmüyorum.

Internetten ve forumdan araştırdım. Debriyaj müşürü, Debimetre, Yağ pompası sensörü, Rail basınç sensörü, Mazot pompası, Enjektörler, AGR valfi, ECU gibi her türlü neden sayılmış.

Öncelikle video yu bir izleyelim. Buradan görüldüğü gibi tek başına rölantide sıkıntı yok. Ne zaman ki devir yapıp rölantiye dönüyor, orada tık diye bir tekleme yapıyor. Şu an kurtarıyor ama bazen kurtaramıyor. Zorlama olsun diye klimayı da son gaz açtım.

benim yorumlarım :
    Debriyaj müşürü : Hareket halinde değilim buradaki teklemeyi açıklamıyor.
    Debimetre : Normal rölantide neden sorun görmüyorum ? Yakıt tüketiminde bir sorun görünmüyor.
    Yağ pompası sensörü : Çok alakasız geldi. Admire kullanıcısında 5 parça değişimi ile düzelmiş. biri de bu. Bence alakası yok.
    Rail basınç sensörü : Yorumum yok.
    AGR valfi : Olabilir ama 60 derecenin üzerinde devreye giriyor deniyor. Benim videoda 60 derece olmamıştır heralde.
    Enjektörler : Normal rölantide sorun göstermez miydi.

Rölantinin kendisinde veya viteste takılı iken sorun yok.
    Rölantiye geçişte bir olay var...
    Var mı yorumu olan ?

Bu Sayfayı Paylaş