Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Dizel CRDI Era Yakıt Uzun yol sarfiyatı

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda engin_er tarafından 27 Ocak 2010 tarihinde açılan konu

1. bereketzade

bereketzade Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    fatih bereket
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    arkadaşlar yakıt kullanıma göre çok değişiklik gösteriyor. ben yazın giresundan depoyu ağzına kadar doldurdum. giresun-şebinkarahisardan-sivas-kayseri-niğde-pozantı-mersin-silifke-gülnar-silifke istikametinde 987 km yol yaptım. kullanım düz yolda 95km hız civarıydı. yol: hem dağ yolunu hem otobanı hemde düz yolu kapsamaktaydı sakin sakin geldim. agresif kullanım en fazla araç sollama, otobanda sıkıştığım yerlerdegibi durumlarda oldu. klima ise çok az açıldı.
    ama bir daha da böyle bir değer yakalayamadım. neden mi bastınmı gidiyo gittiği gibi yakıyolakin performs süper. kasımda aldığım arabam ile 17bin km yaptım gayet memnunum tabi herkes gibi süspansiyondan zaman zaman rahatsız olduğum yerlerde oluyor.
    bakalım bayramda istanbul mersin yapacam değer ne olacak

2. newceri

newceri Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    16
    Ad Soyad:
    Hamdi Akca
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Düzde Sabit hızım 5. viteste 2.000 idi. İlk ölçümde yeni motor olduğundan 5. viteste iken 2.500 devirde kullandım. Düzde hız limitlerinde iken 90 km . 4 viteste kullandığımdan biraz yüksek cıktı(ikinci ölçüme göre)

3. yesilkaya23

yesilkaya23 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    o zaman sabit hızla giderken devrin 2000 civarında olması lazım.

4. tarik0911

tarik0911 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    yol bilgisayarına göre ölçümde aracım şehir içi 25 krş yakıyor.. çok fazla değil mi... en iyi ölçüm nasıl yapılır...

5. tanko78

tanko78 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    ertan bilir
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    şehir içi kavramı o kadar geniş bi kavram ki anlatmak ta anlamak ta zor
    örneğin benim şehir içi 1. vites ikinci vites 250 m sonra kırmızı ışık
    sonra tekrar birinci vites 2. vites trafik durdu tekrar 1. vites 3. vitese çıkmam bile çok seyrek. geçen hafta sonu ise silivri den Darıcaya gittim bir bakınca o da şehir içi 250 km yol gittim 5.4 lt ortalamayla yani şehir içi kavramı çok karışık o yüzden başkası 20 kr yaksada senin gittiğin şartlarda gitmemiştir. üzme canını sen
    seninki normaldirhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif
    Düzenleyen : tanko78

6. sezbatu

sezbatu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    2011 diesel crdi aracıma 145 tl. mazot yükledim şehir içi 610 km yaptım ışık yandı mazotu sheel den almıştım şimdi opetten alıcam bakalım ne yakacak şu anda 100 km 8 lt civarı epey yüksek ama araç sıfır mekaniklerin aşınması motorun alışması falan herhalde 2000 km. falan olunca gerçek değerleri ortaya çıkar buradan tekrar bilgi vereceğim saygılar

7. Era16

Era16 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Nevşehir den aldığım dizel era ile full depo Ankara üzerinden Bursa ya geldim.Bursa ya kadar 130 un altına inmedim desem yeridir.200 km sinide şehiriçinde yaptım toplamda 1000 km de lamba yandı.Katettiğim yola ve hızıma göre yakıt tüketimi süperr.

8. colorotti

colorotti Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    hakikaten süper..
    antalya-denizli-antalya+şehir içi (200km)=720 km anca yapabildim.yeni araba fazla yakar diyorum geçiyorumhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley6.gif

9. skeskin

skeskin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar yaptığım türlü ve çeşitli ölçümler sonucu şehiriçi 24 krş. şehirlerarası 15 krş. olarak hesaplamış bulunmaktayım.
    son ölçümleri şçyle yaptım. aydından denizliye gelirken fulledim. trip sıfırladım yakıt tüketimini de sıfırladım tam 100 km sonra tekrar mazot aldım. 15 liralık mazot aldı. yol bilgisayarı da 4.8 gösteriyordu. (bu 100 km nin içinde ilçelerden geçerken ışık durkalkları dahildir.)
    Denizli de de yine depo fulledim birgün yolbilgisayarını sıfırladım. yine 100 km yol yaptım şehiriçi. yine depo fulledim 24 tl mazot aldı. ancaak bu defa yol bilgisayarım 9 lt gösteriyordu. yani yol bilgisayarına çok da güvenmeyin.

Ayrıca bir arkadaşın dadediği gibi şehiriçi ilden ile değişiyor. ben Denizlide dur kalk yapmadan ışık görmeden 250 mt. yol gidemiyorum. 1-2-3 hoop ışık. sil baştan. e trafik desen zaten yavaş akıyor aracı 2000 devirlere zor çıkarıyorum inanın. o devirlere çıkınca araba bırakın gidicem diyor ben mecburen yavaşlatıyorum çünkü gidecek yol yok. :)

10. skeskin

skeskin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    yakıt sarfiyatı en düşük olara şehiriçinde şu şekil kullanıyorum. 2000 devri az geçti mi vites yükseltiyorum. ayağımın altında yumurta varmış gibi davranıyorum. en küçük inişte ayağımı gazdan çekip kendi devrinde bırakıyorum aracı genel olarak da 1500-1750 devir arasında kullanıyorum şehir içinde. bütün bunlara dikkat edersem 22 krş a kadar iniyor yakıt tüketimi. ama motor için zararlı olur düşüncesi ile biraz yükseltirsem devri yakıt da hemen 24 - 25 krş a çıkıyor. aracım 2006 model 76.000 de. bakımları düzenli yapılmış ve yapılmaya devam ediyor. ben de elimden 110.000 olmadan çıkarmış olacağım zaten. motoru da 300.000 göreceğine 200.000 görsün bana ne kardeşim. onu da ben mi düşüneceğim. o km ye geldiğinde muhtemelen benden sonra 2 el daha değiştirir bu araç.

11. dizellera

dizellera Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    1.5 Dizel Era.
    26.500 KM.

Örnek olması açısından bu Eylülde yaptığım Uzun yol tüketimini vereyim:
    İstanbul => Çanakkale
    Gece Sürüşü
    Klima:kapalı
    Tek Kişi
    Bagaj : Boş
    Ortalama hız : 70-80 Km/h
    Yakıt Tüketimi : 100kuruş/Km

Çanakkale => İstanbul

Gündüz Sürüşü
    Klima:Açık
    4Kişi
    Bagaj : Dolu
    Ortalama hız :120-130 Km/h
    Yakıt Tüketimi : 210kuruş/Km

Yük ve hız farkının yakıt tüketimindeki etkisini göstermek için yazıyorum bunu.

12. tanko78

tanko78 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    ertan bilir
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:

1 depo (45lt) mazotla130 kmaltına düşmeden 1000 km gitmez bizim arabalar
    isteyenle istediği idaya girmeye hazırım

13. dizellera

dizellera Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Geçen ay ise, ailemi almak üzere İzmir'e yol yaptım. (İstanbul=>İzmir)

Balıkesir'i geçinceye kadar yağmur vardı ve 90Km/h civarında gittim. Gözüm bir yandan ibrede. İbre ise kıpırdamakta nazlanıyordu, sanki takılmış gibi.. Böyle zamanlar insan dizel motoru seviyor..

Akhisar'a gelmeden hava açtı. Güneş yüzünü gösterdi. Ben dehızımı arttırdım. 150Km/h civarında Manisaya girdim. Bu hızda ise motor mazotu içiyor.. Yol boyunca kımıldamayan ibre bu sefer de inadına hızla hareket ediyordu..

Dönüşte ise, bagaj (daha doğrusu arabanın her boş noktası) ağzına kadar doluydu.. (torpido ve kapı iç cepler dahil) 100km ortalama hız ilegeri döndüm..

Toplamda gidiş dönüş 1300km (otoban1.000+300 stabilize) yol yaptım.. Ortalama tüketimim de 170kuruş/km olmuş.. Bu 1.4 benzinli arabamda bu yükle asla hayal edemeyeceğim bir rakam..

Demem o ki,uzun yolda tasarruf isteyen 90-100 Km/h ile gerçekten mutlu olur.

14. dizellera

dizellera Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    tanko78 e katılıyorum..
    tek depoda 130 km hız ile 1.000 km en azından benim arabam için imkansız..
    yapabilen varsa da itirazım yok.. öyle diyorsa öyledir..

15. skeskin

skeskin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gifhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gifKatılıyorum. 90-100 ortalama hız ile max. 1000 km. yapıyor araçlarımız. bu arada bayramda 300 km lik (150 si şehir içi 150 si şehir dışı) yakıtım 18.75 lt. o da 100km de 6.25 lt ortalama yapar. yol bilgisayarının verdiği rakam ise 6.8 lt/100 km. gösteriyordu. iki seferdir yol bilgisayarının daha yüksek gösterdiğine tanık oluyorum. bir de full dolu depo ile menzil 590 km gösteriyor, 100 km yol yapıyorum menzil hala 540 km diyor. o ölçümü de yanlış yapıyor

16. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    evet 90-100 le giderseniz 1000 km yi rahat görürsünüz..

Ama 130 un üzerine çıkarsanız 850-900 e düşer...

Ben bir deneme yapmıştım araç boşken otobanda 90la gidip yakıtı ölçtüm.Ve birde 120 ile giderken yakıtı ölçtüm.İnanılmaz belki ama era dizel 120 ile giderken daha az yakmıştı.

17. ahmet452

ahmet452 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    hafta sonu günübirlik trabzon-ordu arası tam 400km yol yaptımyola çıkmadan önce depoyu fulledim tabanca attıktan sonra 3tl lik daha aldım.trabzona gittim geldim tabanca50tl de attı 3tl daha eklersem 53 liraya 400 km yol yapmışım.hesaplamama göre yaklaşık 4.2 litre yapıyor hız 80-90.mazot 3.14

18. sirop

sirop Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    17
    Ad Soyad:
    Serkan ARDA
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Yeni İ30 1.6 CRDİ (2012-201X) GD
    yeşilkaya adlı sürücü dostum...
    ilk aldığımda araba nasıl yaklar hangi devirde vites değiştir gıbı soruları sordum durdum ancak kullana kullnana fark ettim..
    hep yazıyorum acta seri bir dizel motor var..
    ancak..
    az yakayım deresen 2100 vites gecişi yap araba haifi titrer yani 90 km hıza 5 vitesete gir.. bu bir müddet sonra arabanın sağırlaşmasına neden olabılır..
    bırde ..
    uzun yolda kalkışlarda 1vites az yuklen direk 3. vitese gec ..
    söz gelimi uzun bir rampa var önunde ve geldiğin yol hafif meyilli mumkun olduğunca yuksek hızda hır rampaya ve ramada vites düşme çok acıl durumlar dışında yanı 5le gel 5 çık :) çunku vites düştüğünde 5 ile gıttığın hızdan daha fazla yakar..
    yıne uzun yolda ara ara ileri bak diyelim ılerde ışıklar var çek ayağını gazdan araba kendı aksın (boşa alma) nede olsa duracaksın yanı ışığın dibinde fren yapma..
    rama inerken ayağını gazdan cekeceksen bir üst vitese atarak rampa in ve gaza basma göreceksin ki araba sanki boşta gıdıyo gibi hısedersin böylelıkle turbonun ömrunude uzatırsın..
    aslında
    hanı sürüş teknıklerı kışıden kışıye değişir ben bunalrı yaparım başkası yapmaz..
    ama temelınde arabayı devırlı kullan illa 3000 devırde vıtes değiştir diye bişey yok.. çunku arabada turbo var :) ama dıkkat et araban sağırda olmasın..
    sakin kullanımda sende az yakacaksın ..
    unutma
    hava filtresı onemlı
    5000 km oldumu yenısı al :)
    fark eder bılgın olsun...
    bunlar benım dıkkat ettiğim hususlar tabıkı de tekrar edıyorum heres şöfördur ve herkesın bır bıldığı vardır kendıne göre..

19. yesilkaya23

yesilkaya23 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    sirop arkadaşım, verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim.

20. pokomon

pokomon Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Harun güler
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CRDI (2014-201X) MD
    Arkadaş şu şehir dışında 90-100 ile gidebilen arkadaşara imreniyorum.bunun bir sırrı varmı? Şahsen uzun yolda 120 nin altına düştügümü hatırlamam ki bu aracta zaten 120'ye cıktıgını hissetmiyorsun.https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley17.gif

Bu Sayfayı Paylaş